5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
#3396 Az olyan embert nevetik ki, aki egy ilyen idétlen bulvárcikkből akarja levezetni a világ nagy dolgait...
"ahol az idegen bolygóról érkezőket a kitöltendő vámáru-nyilatkozatok is várták."
Idegen bolygó, persze. Rettentően komoly, tudományos cikk ez kéremszépen! -
#3395 A rugdosással egyetértek.
Kíváncsi vagyok, hogy a son moohoaxer valaha is bocsánatot kér, mikor megjönnek a jobb képek - amit úgyis lehamisítványoznak, mint mindet, mert az könnyű és ész sem kell hozzá, nagy nagyra nyitott száj és vastag arcbőr - vagy ha neadjisten valamikor megint leszállnak a közelben. Bár amilyen messze az lesz, talán addigra kihalnak az ilyenek, de erre meg azért kicsit az esély, mert az emberi hülyeség örök és most nagyon virágzik ez megint. Ma szinte trendi természettudományosan hülyének lenni. -
#3394 Attól, hogy egy fotó készült rólad ami nem HD felbontású, attól még fotó rólad. Most kaptál egy ilyet. Kapsz jobbat is. Van egy gyanúm, hogy a jobb felbontás után is csak trollkodni fogsz.
A beállítás meg ki lett tárgyalva, hogy miért nem megy. Egyesek csak a távolság és tömeg alapján képesek látni a problémát. Mégis mi tette ki volna egy becsomagolt szondából és állította be volna olyan precízen ahogy te állítod. MŰSZAKI ténnyel igazol, hogy te ezt hogyan tetted volna 1970-ben. Tisztában vagy te az adott kor technikai szintjével? Mert szeritem nem. -
#3393 Én konkrétan arra gondoltam, hogy az amerikaiak is szondával hoztak kőzetet a Holdról, ember nélkül, ahogyan a szovjetek. Azért ők sem lennének annyira hülyék, hogy a szovjetektől kérnek, öt perc alatt világgá kürtölték volna.
Az amerikaiak végig hátrányban voltak az 1960-as és az 1970-es évek elején műholdak és holdszondák terén. Az első Hold közelében elhaladó műhold a Luna-1 volt, a Luna-2 volt az első űrszonda, ami becsapódott a Hold belszínébe, a Luna-9 volt az első sikeres holdra-szálló űreszköz, a Luna-10 volt az első sikeresen Hold-körüli pályára állt szonda.
A szovjet metódus szerint a távirányítás és az automatizáció kiemelkedően fontos dolog, például az összes orosz űrhajó automatikusan repült alapvetően, a személyzet csak beavatkozhatott abba, míg az amerikai rendszer nagy fokú emberi közreműködést igényelt. Például a szovjetek a saját holdprogramjuknál a Zond űrszondákkal hajtották végre a Hold-körüli repülést (a Zond kvázi egy Szojuz módosulat volt, alig tért el a Hold-körüli emberes repülésre szánt űrhajótól), míg az amerikaiak inkább odaküldték az Apollo-8-at személyzetestől.
A szovjeteknek mégis csak 1970-ben, a Luna-16-al tudtak kőzetet visszahozni a Hold felszínéről... -
#3392 Pici zavarok vannak az erőben. Nos. Mennyi holdkőzetet is hoztak az orosz szondák? És mennyit az amerikai landolók? Fel kell tételeznek hogy az amerikaiak egy dömpert vittek fel hogy elhozzák.
Tehát már ott vagyunk hogy el lehet menni a hódra, meg vissza. Az embereshez csak nagyobb erő kell. Egy felmálházott Saturn-V 111 méter magas. Az jó sok. Mennyi is egy tízemeletes? 33-35 méter?
Vámáru nyilatkozat. Ebben az irónia az érdekes. Felmentek a holdra tehát nem voltak az USA területén. És ha valaki nincs az usa területén bizonyára hoz is valamit be, mint a turisták. Mexikóból tequilát, Franciaországból kicsi Eiffel tornyot, a hódról meg követ.
"Miért akkor pofán ütsz, mint Buzz Aldrin a Holdutazást megkérdőjelező embereket?"
Ennyi maradt meg a történetből? Ó de kár hogy az elejét nem láttad. Én még meg is rugdostam volna a köcsögöt ha belemászik a pofámba és közli hogy hazudozó vagyok. Ez nem úgy volt hogy " jó napot kivánok Buzz bácsi, mit gondol a hódutazásról?" mire ő behúzott neki egyet.
Ismét megkérdezném a kedves hoaxereket századszor: A Szovjetúnió miért nem jelentkezett semmiféle váddal? A hidegháború kellős közepén? Amikor nekik nem sikerült (de akkor még nem tudták hogy nem is fog) időhúzásra és alázásra bőven jó lett volna ha elkezdik verni az asztalt.
Ja ha meg élőlények nem mehetnek a hold köré, akkor az oroszok is hazudnak a Zond szondákkal? Mert rajtuk voltak állatok. Például teknősbékák a Zond-5ön. És igen közel jártak a holdhoz szóval nem jön be a Van-Allen szöveg. De közben rájöttem. A sugárzástól megvédte őket a páncéljuk mi? :) -
Garga Pitic #3391 "Leszállóegységek fotói is vicc."
Mert annak is lett szánva. Az LRO nem értük ment a Hold köré, ez csak bónusz.
Ráadásul nem a végleges felbontás, az kb fél méter/pixel lesz, azon már viszonylag jól kivehető a holmik alakja.
+ a fő küldetés után esélyes, hogy még lejjebb ereszkedik.
+ elég jól egyeznek az LRO képek az Apollo-küldetések után készített térképekkel.
Majd' 400 kiló holdi követ még sokáig nem találnak a Földön. Főleg nem markánsan 6 helyszínre jellemzőt.
"Lézerprizmát egy nem emberes expedíció keretében is a Holdra küldhették."
Ez igaz, de aztán kb ennyi.
Emberes-nem emberes
Bármi bizonyíték, hogy nem volt ember? -
gerrob #3390 "És ki csomagolta ki és ki állította be? A szonda visszahozatalát még mindig nem tudod megcáfolni..."
Tehát szerinted erre nem lettek volna képesek, de a Holdra embert juttatni és onnan visszahozni igen. Furcsa, én egy kicsomagolást egyszerűbbnek gondolok egy emberes holdutazásnál.
"Két független forrásból is vannak holdkőzetek így."
Én konkrétan arra gondoltam, hogy az amerikaiak is szondával hoztak kőzetet a Holdról, ember nélkül, ahogyan a szovjetek. Azért ők sem lennének annyira hülyék, hogy a szovjetektől kérnek, öt perc alatt világgá kürtölték volna.
"Lesz még jobb is és miért is vicc? Valami precízebb indoklást várnék."
Akkor meg ne mutasd be bizonyítékként.
"Egyébként megtudhatnám, hogy mennyi idős vagy? Engem mindig érdekel, hogy a tudatlanság ilyen fokához milyen kor tartozik..."
Miért akkor pofán ütsz, mint Buzz Aldrin a Holdutazást megkérdőjelező embereket? -
#3389 Lézerprizmát egy nem emberes expedíció keretében is a Holdra küldhették.
És ki csomagolta ki és ki állította be? A szonda visszahozatalát még mindig nem tudod megcáfolni...
Holdkőzetet még a szovjetek is hoztak a Holdról, ember nélkül, ez tény. Semmit sem bizonyít.
Itt fordulok le a székről. Csak éppen azt, hogy akkor az összes geológus hülyes és képtelenek a holdkőzetet nem felismerni? Két független forrásból is vannak holdkőzetek így. Ha neked ez nem bizonyíték, akkor mi?
Leszállóegységek fotói is vicc. Ezen a felbontási képességen egy nagyobb szikla árnyéka is lehet, vagy egy nem emberes expedíció után ottmaradt tárgyak árnyéka.
Lesz még jobb is és miért is vicc? Valami precízebb indoklást várnék.
Egyébként megtudhatnám, hogy mennyi idős vagy? Engem mindig érdekel, hogy a tudatlanság ilyen fokához milyen kor tartozik... -
gerrob #3388 Jó, ezt is megvitathatjuk.
Lézerprizmát egy nem emberes expedíció keretében is a Holdra küldhették.
Holdkőzetet még a szovjetek is hoztak a Holdról, ember nélkül, ez tény. Semmit sem bizonyít. Földön talált holdi meteoritról meg gondolom nem is hallottál.
Leszállóegységek fotói is vicc. Ezen a felbontási képességen egy nagyobb szikla árnyéka is lehet, vagy egy nem emberes expedíció után ottmaradt tárgyak árnyéka. -
#3387 Adsz neki egy jegyet a holdra meg egy kalapácsot és utána amikor visszatér ártatlan pofával közli hogy igaza volt nincs semmiféle bizonyíték és nem ő verte szét az előbb. -
#3386 Nem ez a bizonyíték a Holdutazásra. Linkeltünk párat, köztük a leszállóegységek fotóit, az otthagyott lézerprizmát, maga a holdkőzet, a visszahozott holdszonda, stb.
Kibaszottul elegem van a trollkodásodból. -
#3385 Gondolom a szövegértési problémáid miatt nem fogod fel, hogy a cikk nem a holraszállást próbálja bizonyítani. De ideje lenne már megkezdened a bújkálást, mint oszamának, mert a NASA már biztos keres... -
gerrob #3384 Vámárú nyilatkozatot követelnek az asztronautáktól
"A napokban a NASA honlapján közzétették az okmányokat: azokból kiderül, hogy az Holdat megjárt űrhajósok utazása Cape Canaveralban kezdődött, majd az asztronauták megálltak a Holdon, végül visszatértek a Földre. A magukkal behozott áru rovatba Armstrong, Aldrin és Collins „holdkőzeteket, holdport és más, a Holdról származó mintákat" írt be."
AHA. Nem túl meggyőző bizonyíték a Holdutazásra. Bíróságon egy hasonló súlyú bizonyíték bemutatása esetén kinevetik az embert. -
#3383 Az semmi. Téged is megölnek ha így folytatod.
Ha hoaxerkedsz nem lehet egy nyugodt perced sem. A NASA vadászni fog rád az elit alakulatával. Több illó embert kell eltenniük lábalól, hogy a látszatot fenntartsák, te se úszod meg. Ha igaz amit mondasz.
Ha hazudsz akkor semmi gond, nem kell félelembe élned a mindennapjaidat. A tudósok nem fognak megölni csak azért mert hülyeséget terjesztesz, ők tudják, hogy aki nem teljesen hülye, nem eszi meg ezeket az őrültségweket. -
#3382 Várj, rájöttem! Ők kötik be a LAN-t! -
#3381 Az OK. hogy így néznek ki, de mi a szerepük az összeesküvésben? -
#3380 A lantlényeket kihagytad. Állítólag így néznek ki.
-
Garga Pitic #3379 Meg a milliónyi londonit :) -
#3378 Ezaz!!! Éreztem, hogy valami még nem teljesen kerek, de így már minden világos és hihető. A holdat pedig még egyiptomi óvodások festették papíruszra, amit egy ufóra kötötek, hogy eltakarják vele istent, aki két kráternek álcázott lukon keresztül nézi, és iránytja az embereket egy xbox kontrolerrel. Kéne csinálni erről egy filmet, hogy mindenki megtudja már végre az igazságot, és hogy az egész egy nagy átverés...
Nem kellenek a bizonyítékok, mert azokat könnyen meghamisítják, elég ha hiszek benne...Már ennyi, lelepleztük a világot. -
#3377 Az ufókat kihagytad. -
#3376 Nem, mert nem szokásuk gondolkodni, csak ontani a baromságot.
Viszont szerintem ne a NASA-t gyanusítsuk, bisztos a moszad volt, vagy mégjobb, egy NASA+moszad+komcsi összeesküvés volt... -
#3375 Ez azért ebben a formában nem igaz. Számtalan helyen "lépett fel" Armstrong és Aldrin, egyetemektől elkezdve mindenhol.
Na megint gondolkoggyunk Béláim. 72ben von Braun kitalálja hogy beszámol a kamu holdutazásról. Majd kilép. És évekkel később meghal. Na mostan ha én épitek egy ekkora bulit mint a holdutazás... Akkor nem lett volna praktikus ha autóbaleset éri MIELŐTT kilép a názától? És akkor szörnyülködünk hogy jaj jaj. Mielőtt összerakunk egy összeesküvés elméletet nem kéne végig gondolni?
És jól hangzik ez a NASA megölette dolog. A NASA egy szervezet. Nem ölet meg senkit. Ha valakit megölet az ÁLLAM, akkor azt a CIA és baráti köre fogja végrehajtani. -
#3374 Hol hallotad? Mesélte valaki aki olvasott egy könyvet? Az ilyen állíásokat illik ám alátámasztani. -
#3373 #3364 Tök mindegy mit írnék, úgysem fogadnád el. Mellesleg nem hallottam róla.
Érdemi bizonyítékokat és érveket most sem produkálsz. -
gerrob #3372 Arra egyébként mit mondtok, hogy ahogy hallottam, a Holdra ment űrhajósokat a NASA nem engedi egész estés tv műsorokban beszélgetni a Hold utazásról? Sokan pont erre mondják, hogy fél a NASA, hogy lebuknak a beszélgetésekben a kamu Hold utazással. -
#3371 "Nasa megölette? "
On June 16, 1977, Wernher von Braun died of colon cancer in Alexandria, Virginia, at the age of 65.
Forrás: A New York Times alapján Wikipedia
Szóval vastagbélrákban halt meg - ami 60-70 éves korban a leggyakoribb.
Ráadásul:
"In 1973 a routine health check uncovered kidney cancer which during the following years could not be controlled by surgery"
Forrás
"Érdekes, csak nem a kamu Hold utazásokat akarta volna leleplezni?"
"After a series of conflicts associated with the truncation of the Apollo program, and facing severe budget constraints, von Braun retired from NASA on May 26, 1972."
Forrás
Szimplán kevesebb pénz jutott az űrkutatásra. Logikus, hogy otthagyja az egészet, ha nincs a kutatásokra pénz. -
#3370 Trollkodsz még? Válaszoljak? Minek. Úgyis csak belekötsz... -
gerrob #3369 http://hu.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun
"1972-ben összetűzésbe került a NASA-val, otthagyta az állását"
Érdekes, csak nem a kamu Hold utazásokat akarta volna leleplezni?
"1977. június 16-án halt meg a virginiai Alexandriában."
Nasa megölette? -
#3367 Aham. Ahelyett, hogy csak simán fognák magukat és elmennének a Marsa, meg visszajönnének, csak tökölődnek. Érthetetlen. -
gerrob #3366 http://index.hu/tudomany/urkutatas/2009/07/24/mar_teszteli_a_nasa_az_ionhajtomuvet/
De nekem az egész Mars project leginkább a 4-es metró építéséhez hasonlít, amikor kiderült, hogy egy év alatt 5 éves hátrányba került az építés. -
polarka #3365 Nekem úgy tűnik, h az űrutazásban, -kutatásban a főprobléma, h nincsen a jelenlegi rakétameghajtásnál olcsóbb és hatékonyabb alternatíva. -
#3364 -
#3363 Kérlek mutass rá, hogy ez hol bizonyítja, hogy valódi mérnöki vagy bármilyen célre használható gép van. Én nem látom.
Azt is leírtam, hogy nem ez a szűk keresztmetszet. Figyelsz te rám? -
#3362 Azért őrület, hogy itthon egy havi átlagfizetésből vehetsz méteres plazmatévét, etiópiában meg éheznek... -
gerrob #3361 http://en.wikipedia.org/wiki/Shor%27s_algorithm
Szerintem van. -
msstz #3360 És nem is akarnak egyelőre rögtön visszamenni. -
#3359 Te valamit nagyon félreértesz. Szó nincs máködőképes számítógépről. Kb. olyan szinten van kész, mintha egy tranzisztor máködésre tudnál bírni, vagy még annyira sem.
A holdrea jutáshoz meg nem számítógép kell elsősorban, hanem hordozórakéta ami elvistz oda. Olyan meg pillanatnyilag nem gyártanak. Ez le lett már írva nem egyszer. -
gerrob #3358 Azért őrület, hogy az IBM-nek már (működő) kísérleti kvantumszámítógépe is van, de a NASA a Holdra nem tud visszajutni. -
gerrob #3357 http://index.hu/tudomany/urkutatas/2009/07/23/kokorszaki_informatikaval_a_holdra/
Úgy látszik csak a számítástechnika fejlődött. -
Freeda Krueger #3356 remélem a többiek is érdekesnek találják...