Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?
Magyarázat: Ez érdekes megfigyelés volt ténylegesen. A hazahozott porminákat elemezve kiderült, hogy a víz és szél hiánya miatt a porszemcsék nem legömbölyítettek (mint a földi homok), hanem éles szegélyekkel rendelkeznek. Ezek a szegélyek horgonyként kapcsolódnak egymáshoz, ezért tart jól alakot a holdi por. Hasonló finom szemcséjû földi porokban hasonlóan marad meg egy ilyen lenyomat.Tulajdonképpen ez a megfigyelés is éppen azt támasztja alá, hogy nem Nevadában készültek a felvételek!"
Sima felületek, vastag egyforma csíkok. Én meg gereblyenyomot látok és a friss homokban történõ gereblyézés tilikus nyomait, a kis buruló göröngyöket.
Érdekes módon a többi lábnyommal együtt vizsgálva milyen feltûnö a hasonlóság.
Jah, és jpegként - 85% körüli kvalitivel is 5-7 megásak lettek, szóval a feltöltés sem volt egyszerû. Úgyhogy tényleg kellene, hogy konkrétan megadd, hogy melyik képpel pontosan milyen mûveletet végezzek, mert 4 kép=25Mega feltöltés után már én szégyellem magam. Nem szeretem a pazarlást.
Nna. Adott tehát ez a ez a kép,, ami nálad ugye ez illetve ez,
nálam pedig ezek lettek:
Gamma +100
Sharpen 3x - ezen gyönyörûen látszik a szkennelés nyoma, amibõl egyértelmûvé válik számunkra, hogy ez nem eredeti, az ugyanis egy papírkép ill. negatív
Saturation +100
Itt meg játszottam a color balance-al
Ennyi. A többit már csak úgy, hogyha megmondod, melyik képpel mit. Elég címszavakban is.
Csak a jpeg megjelenése után derült ki, hogy ugyanazt a technikát alkalmazták, mint én. Különféle méretû nagy mátrixokat a bennük lévõ
(én 3x3,4x4..16x16 mátrix méreteket alkalmaztam, 8x8 bites ill. 4x4 bites felbontással.) színszám érték súlyozásával "átlagolták" -átlagoltuk.
Így technika történelmi érdekesség, hogy a világon elõször itt Magyarországon, írtam le azt az algoritmust, amit mamár világszerte boldog-boldogtalan jpeg néven ismer.
Volt régen egy alaplap címû számítástechnikai "szaklap", ennek az elsõ példányai 5 1/4" floppy lemez mellékletén megjelentette a progit.
Így nem kizárt, hogy az ismerõseitek lemez archivumában még ott lapul ez az õs jpg progi is.
Ezért kicsit vicces, hogy éppen nekem akarod bemutatni a jpeg tömörítést."
"Itthon nincs grafikus progi a gépemen, a cégnél pedig naponta le kell törölnöm mindent a kollégák és a fõnök miatt. "
HAZUDSZ!!!!
Egyébként is terelsz csupán a többi élharcossal együtt.
Úgy kezdtem, hogy mindenki SAJÁT MAGA töltse le és alakítsa át, és ne velem vitázzon.
Letöltöttétek? Átalakítottátok? Mást kaptatok?
Akkor miért nem linkeltétek be?
Már hazugnak minõsítesz.. Na ez hoax módszer. Üres sértegetés.
A sisakos felvételeket kerestem, de nem volt még idõm, hogy azokat is újra megtaláljam amelyikeken szépen látszanak.
Itthon nincs grafikus progi a gépemen, a cégnél pedig naponta le kell törölnöm mindent a kollégák és a fõnök miatt. Így akármennyire türelmetlenkedsz, várnod kell hétfõig ..
Addig pedig tartózkodj a sértegetéstõl, mert kizárólag önmagadat járatod le. Az pedig árt a hoax ellenes mozgalomnak. 😊😊😊
De sebaj, itt a segítség:
A képre kattintasz, jobb fül->tulajdonságok és lám! elédkerül az eredeti forrás URL címe. Kijelölöd az egérrel, megint jobb fül->copy
majd nyitsz egy e-ablakot és a címhez beillesztés (paste) és enter..
De ez az utolsó húzás nyilvánvalóvá tette, hogy szándékosan szórakozik.
Szórakozol velem?
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Amennyiben feltételzésed arra irányul, hogy nem értek a fotosophoz, akkor tévedsz is meg nem is. Gyakori használója vagyok, de csak hobbi szinten, és bizonyos feladatokhoz, messze többet tud a program, mint amire eddig nekem szükségem volt.
Amennyiben feltételezésed arra irányul, hogy mással akarom ezt megcsináltatni, akkor bizony mellé lõttél. Egyszerûen csak hazug disznónak tartalak, aki kerüli a forró kását, és nem ad egyenes válaszokat.
Kijelentetted, hogy a képen 2-3 ember tükrözõdik az ûrhajós sisakján(még mindig nem tudjuk pontosan melyik képen is). Ez egy súlyos állítás, fõleg úgy, hogy eddig 0, azaz nulla bizonyítékot mutattál rá, csak terelsz és ismételgeted, hogy bárki meg tudja csinálni. Lehet bárki meg tudja, de a dolog arról szól, hogy te mutasd meg, melyik képen van ez, és az "elõhívás" menetét érthetõen lépésrõl lépésre leírd, majd bemutasd az eredményt, amin szerinted látható a 2-3 ember. Amíg ezt nem teszed meg, ezzel bizonyítva, hogy tényleg az van amit állítasz, addig hogy is mondjam, egy óriási levegõbe beszélõ vicc vagy ebben a topikban, ezzel beleolvadva a sötét, tudatlan moonhoaxerek táborába.
Ezek még mindig a webre optimalizált, szerkesztett fotók.
Tényleg nem megy?
1. elég csak linkelni. Ehhez a kép direkt linkjét szúrd az "url beszúrása" gomb után a szövegbe. Nézd, így:
A különbség a webszerkesztett és az archivált között.
Ugyanez más megközelítésben.
2. Amikor az eredet képet kérjük, az nem azt jelenti, hogy leszeded, összenyomod hogy beférjen az sg policybe és betöltöd, hanem azt, hogy linkeld az eredeti helyrõl. Ennek a módja ugyanaz, mint az 1. pontban leírtak.
tehát forrás:
http://www.lpi.usra.edu/resources/apollo/catalog/70mm/mission/?11
És a képek egyenként:
AS11-44-6550
AS11-37-5454
AS11-40-5869
AS11-40-5903
végül a 6642 -ezért el kell mennünk az apolloarchive-ra, mert az lpi-n nincs belõle normális scan.
AS11-44-6642 - bár sajnálatos módon ez csak 2300x2300-as felbontás, nem 3900x3900 mint az elõbbiek, ráadásul valószínûleg a szkenner is más volt.
Ez így áttekinthetõbb, nem? És mivel az eredeti helyrõl linkelem, egyrészt nem érhet az a vád, hogy már belenyúltam, másrészt nem csinálok felesleges redundanciát az ide oda másolgatással.
Csak a jpeg megjelenése után derült ki, hogy ugyanazt a technikát alkalmazták, mint én. Különféle méretû nagy mátrixokat a bennük lévõ
(én 3x3,4x4..16x16 mátrix méreteket alkalmaztam, 8x8 bites ill. 4x4 bites felbontással.) színszám érték súlyozásával "átlagolták" -átlagoltuk.
Így technika történelmi érdekesség, hogy a világon elõször itt Magyarországon, írtam le azt az algoritmust, amit mamár világszerte boldog-boldogtalan jpeg néven ismer.
Volt régen egy alaplap címû számítástechnikai "szaklap", ennek az elsõ példányai 5 1/4" floppy lemez mellékletén megjelentette a progit.
Így nem kizárt, hogy az ismerõseitek lemez archivumában még ott lapul ez az õs jpg progi is.
Ezért kicsit vicces, hogy éppen nekem akarod bemutatni a jpeg tömörítést.
Az általam linkelt kép az ISS-el 2009-es. (STS-122)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
AS11-37-5454
AS11-40-5869
AS11-40-5903
AS11-44-6642
Ezeken a képeken a gamma 10x, sharpen 100/3, és a saturatiun minden képen a szürke +100-ra, a többi a színeknek megfelelõen cyán, vagy magenta, ill. a tone komponensenként megfordítva.
Nagyon egyszerû különben, betöltöd, és húzgálod a beállításokat.
Látni fogod a képhibákat.
Bár az a gyanúm a beírásaid alapján, hogy te nem csináltál még ilyet, és szeretnéd ha helyetted más megcsinálná. Aztán sumák módon lehetõséged lenne a kritizálására.
Ne mesterkedj ilyenen. Csináld meg magad. És magadat kritizáld, ha nem megy.
Ebbõl arra következtetek, hogy a papírképet a digitális, zajszûrt felvételrõl készítették proof vagy nagyfelbontású (dob) nyomtatással.
Naná, hogy jópár éve digitális gépeket használnak. Miért is csinálna bárki elöbb papírképet a digifotóból, hogy utána a webre töltés céljából újraszkennelje?
Továbbra is várom az ominózus 2-3 ember tükrözõdik a sisakban képet...
Ugyan tudjuk, hogy a hoaxerek eszköze a ködösítés, hogy fedjék a csalásaikat, illetve az állításaikban rejlõ számtalan bizonytalanságot, de javaslom, ahogy arra már korábban is céloztam, hogy vezessük be az alábbi egyszerû szabályt.
Ha fotosopban módosított képeket tesz be valaki (ez fõleg Albertusra vonatkozik, mert õ példálózik velük egyfolytában), akkor:
1. linkelje be az eredeti képet, azt mit letöltött, és módosított
2. lépésrõl lépésre írja le, mit állított be, és milyen értékre (gamma, satruáció, ébresztõóra, akármi, a legjobb ha még a menüpontot is megnevezi, pl kép/korrekciók/ fényerõ/kontraszt... )
3. linkelje az eredményül kapott képet.
Leírom sokadszorra is, hogy miért fontos ez. Az így elkészült leírás alapján bárki letöltheti a NASA honlapjáról pont azt a képet, amit az illetõ módosított, a lépések alapján pont ugyan azokat a dolgokat állíthatja be, és ha nincs turpisság a dologban, akkor ugyan azt az eredményt kapja. Így válik csak hihetõvé minden olyan módosított kép, ami ide belinkelésre kerül.
Arról nem is beszélve, hogy ezt a 3 egyszerû lépést betartani nem nehéz, mert ott van a kép készítõjénél minden lehetõség, hisz a képet letölti (máris megvan a linkje), módosítja (máris megvan mit hogyan módosított), és feltölti az eredményt (ezzel eddig nem votl hiba).
Kösz! Attól, hogy valaki nem hisz a holdraszálásban, még lehet korrekten "dolgozni" a bizonyításon.
kösz!
Viszont ide csak bmp, jpg vagy png tölthetõ fel, tiff nem.
Ezért átkapcsoltam png-re. A tartalmat nem érinti.
Ami a mintákat illeti .. foltok, sávok, maszatok.