5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
#4082 Van egy jó kis oldal, az Atomic Rocket, nagyon jól elemzi a Sci-fi és a gyakorlati űrhajókkal kapcsolatos problémákat. Ott olvasható egy ilyen idézet:
"So you know, university Physics is essentially three years of this discussion among like-minded enthusiasts.
Done with supercomputers, access to the textbook collections of five continents and thirty languages.
On four hours sleep a night.
With no sex.
You're not going to find the loophole these guys missed."
'Tudod, az egyetemes Fizika alapjaiban három évnyi folyamatos vita a téma elhivatott rajongói által.
Szuperszámítógépekkel elvégezve, öt földrészt és harminc nyelvet felkaroló könyvtári háttérrel.
Napi négy óra alvással.
Szex nélkül.
Te nem fogsz kibúvót találni, amit ezek a srácok elvétettek.'
Ez ugyan a fizikai törvényekre, és azok megszegésére vonatkozik, mindenesetre itt is érvényes. Amikor olyan elhivatott emberek dolgoztak egy olyan programon mint az Apollo vagy az N1-L3, akkor abban az utca embere aligha fog valódi, tényszerű hibát találni. Nem ismeri tudományos tényeket eléggé, nincs tisztában kozmológiai felfedezésekkel, megfigyelésekkel, és ezek miatt abba a hibába esik, hogy úgy véli, jobban tudhatja, mint azok, akik azokat az eredményeket elérték... -
#4081 De. Ugyanis aki nem egy agymosott droid, az tudja értelmezni a tényeket.
És bizony ez úgy működik, hogy a rendkívüli állítást kell bizonyítani. Ha azt mondom, hogy kék az ég, azt nem kell bizonyítani. Ha viszont azt mondom, hogy sárga-hupilila skótkockás, akkor azt illene.
Ha valaki -hozzáértők számára vitathatatlan- tényeket tagad, akkor bizony övé a rendkívüli állítás, és a bizonyítási kényszer. Ez van. -
Csak77 #4080 Ez azért nem igazán így van... -
#4079 Most meg fogsz lepődni. Nem. Mert a hoaxereknek kell bizonyítani hogy nem voltak ott, és nem nekik. Igy a hoaxon keresett pénzből el lehetne küldeni oda egy rovert és megnézni hogy ki és mit pattogott a hódon. Jaj, elfelejtettem hogy a hoaxerek nem kérnek pénzt semmiért hanem az igazságért teszik. -
#4078 Mielőtt feltennél egy kérdést, esetleg gondolkozol vagy keresel is? A felbontás szó még mindig ismeretlen számodra? -
gerrob #4077 Kína és az USA együtt építi fel a világ legnagyobb távcsövét
Vajon a zászlót megkeresik vele? -
#4076 mondom, hogy ne hazudj. -
gerrob #4075 Most látom, hogy szépen gyűjtitek a büntipontokat. Külön verseny is van rá? -
#4074 ne hazudj. -
gerrob #4073 Vagy Gergely Róbert? -
#4072 Úgyérted gerrob=Geréb Róbert?
Rettentő szomorú lennék. -
#4071 Neked nem. Aki ért is hozzá, annak bizonyíték.
Mint az összes többi fasz kifogásod eddig. -
#4070 Gerrob, légyszi ne játszd az elmeroggyantat. Tudom, hogy te vagy az, aki matekos fórumokon szokott brillírozni. Sajnállak, hogy neked az itteni gyermeteg témamegközelítés jelenti a kikapcsolódást. -
gerrob #4069 Mi az a "korszerű felfénylés"?
Google 0 találatot ad rá. -
#4068 Gerrob, ami azt illeti, a stílusod trollkodást súrolja most már, elég lesz belőle. -
#4067 Keress rá az optikai nagyításra, az ívszögre meg egyéb ilyen számodra misztikus dolgokra.
A lista a földről észlelhető objektumokat sorolja fel, nem a földről nem észlelhetőket.
Ennek analógiájára:
Ha száz okos embert kellett volna felsorolni, akkor nem te lennél a 100-ik. -
#4066 Így van, korszerűen becsapódik a Holdba, ez korszerű felfényléssel jár, amit korszerű eszközökkel lehet korszerűen színképelemezni. Vetted? -
#4065 Még az se. Már annak a színvonalát sem éri el. -
Garga Pitic #4064 Ez így nettó trollkodás... -
gerrob #4063 http://hold.mcse.hu/lunar100.html
Holdészlelők híres 100-as listája, a lista tagjai a sorszám növekedésével egyre nehezebben észlelhetők. Mondjuk én századiknak a zászlót beraktam volna... -
gerrob #4062 Wikipédia "Korszerű holdszondák"-nak nevezi. Annyira korszerű, hogy becsapódik a Holdba. -
gerrob #4061 Hold
"A Hold az Apollo-program során gyűjtött geológiai bizonyítékok alapján nagyrészt a Föld anyagából származik."
Ennek tükrében a holdkőzetek sem bizonyítják a Holdra szállást. -
Garga Pitic #4060 Vagy miután a keringő egység elvégezte feladatát, eltakarították az útból.
De legyen neked a te igéd szerint -
gerrob #4059 Ja, most még mindig a becsapódást gyakorolják. -
Garga Pitic #4058 Becsapódott és szándékosan becsapódott közt van némi különbség... -
gerrob #4057 Köszönöm, érdekes táblázat.
Ami nekem feltűnt, hogy 1977 óta az összesnek a státusza crashed. Ez azért kicsit zavarbaejtő *teljesítmény* az elmúlt 32 évben. -
#4056 Egy egyszerű műszálas zászló, negyven évnyi részecske/kemény sugár terhelésben, miközben a hömérséklete hol -200, hol meg +100 fok? Hát, szerintem mára simán szétmállott.
Na persze tévedhetek is. -
#4055 Mert, mi baja lesz 40 év alatt? Ha nem kapja telibe meteorit, akkor mi baja lehetne? -
#4054 Ezen a ponton érdekes lehet ez a táblázat. Meg az az adat, hogy máig összesen kicsit több, mint 170 tonna ember-készítette szajré jutott a hold felszínére.
A mars esetében ez a mennyiség 8t -
#4053 Ne hazudj. -
#4052 A zászlók egy részét kidöntötte a felszálló hajtómű szele. Szóval akár -megfelelő , erre a célra épített- szondával látni is lehetne. (ezeknek az se bizonyítana semmit)
Feltéve, hogy nem gondolsz bele, mi marad negyven év után egy nejlon zászlóból a hold felszínén. -
#4051 Itt tökéletesíted magad, hogy végre megfelelj a Turing-teszten? -
gerrob #4050 Kulturális antropológia. -
#4049 Olyan szemléletesre sikerült, mintha csak a Concord katasztrófájával, és leszerelésével mutattad volna be, hogy mit sikerült elérni a repülés történetében. :D -
mrzool #4048 Na inkább simán linkelem a képet:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Phoenix_Lander_seen_from_MRO_during_EDL2.jpg -
mrzool #4047 Ügyes troll vagy, kapsz egy barackot a buksidra. Elárulod, hogy milyen tanszéken milyen diplomamunkához gyűjtöd itt az emberi reakciókat?
A Holdra szállás után 40 évvel pl. le lehetett szállni rakétás (nem légzsákos!) fékezéssel a Marson, mindezt úgy, hogy egy orbiter le is fényképezte a szálldogáló szondát:
A mértékegység dolog csak napjainkban téma, mikor a világ kezdi rákényszeríteni az USA-t, hogy hagyjanak fel a fasz angolszász mértékegységeikkel. Nyugodj meg, ez a 60-as években semmilyen szinten nem volt téma. -
gerrob #4046 Nem ezt mondtam, csak érzékeltetni akartam, hogy a feltételezett Holdra szállás után 40 évvel mit sikerült elérni a Marson. Többek között az alábbit, más szoftveres hibák tömkelege mellett:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_Climate_Orbiter
"The navigation error arose because a NASA subcontractor (Lockheed Martin) used Imperial units (pound-seconds) instead of the metric system."
Ilyen hibák mellet egy emberes Holdra szállás csak mese lehet. -
gerrob #4045 Szerintem ott sem voltak emberek. Nincs is róla HD minőségű felvétel. -
#4044 Te ne izéjjé, mert már az NWO topicban is megmondtam, korlátozzuk a gondolkodásodat, aztán gondolkodhatsz :) -
#4043 Jó nagy kamu ez Mariana árokba merülés. A technikai fejlettség sem volt meg hozzá, hogy egy ilyen túrát kivitelezzenek. Egyáltalán mit hagytak ott, hogy lehessen bizonyítani? Hááát peerszee, hogy semmit, hiszen nem is jártak ott.