5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
#4127 tehát az a felszerelés alkalmas rá? -
#4126 Látszik, hogy matek fan vagy. A kémia az smafu? -
#4125 Nem akarom elhinni, hgy te nem egy csevegő bot vagy.
Ember nem lehet ennyire sekélyes.
Szerintem kiérdemeltél egy ban-t. -
Freeda Krueger #4124 Valószínüleg ugyanakkor.A történelemben még nem születtek pótolhatatlan elmék...
Ha ők nincsenek akkor mások érik el az eredményeiket. -
gerrob #4123 Újraindítanak egy hatvanéves számítógépet
Remek. Szerintem ezzel a géppel, a Smithsonian-ből egy Apolló űrhajóval, Tom Hanks leszerződtetésével és persze Von Braun klónozásával még az évtized végére a Holdra jutnánk. -
gerrob #4122 Itteni moon hívők egy része szerint Holdra szállás sem lett volna Von Braun nélkül. Kérdésem, szerintetek mikor lett volna/lenne Holdra szállás, ha a következő személyek nem születnek meg?
Von Braun
Robert Goddard
Neil Armstrong
JFK
Ciolkovszkij
Kármán Tódor
Albert Einstein
Teller Ede
Szilárd Leó
Neumann
Newton
Euler
Kempelen Farkas
Turán Pál
Erdős Pál
Arkhimédész
Eukleidész
Pitagorasz
Thalész -
Pares #4121 Mondtam már hogy nem láttam, na, de mindegy... -
#4120 Üvegszem volt az első még 11 órakor, két órával és három hsz.-el később te, majd tomcat1 az előbb. Ugyanaz a kép, ugyanarról az URL-ről mindhárom esetben. Tényleg nem feltűnő... -
#4119 Alapvetően pár tételben hibás az ott olvasható elemzés.
1.: "mielőtt a németek a második világháború vége felé megépítették a V2 rakétát, az emberiségnek semmiféle eszköz nem állt rendelkezésére, amivel kitörhetett volna a világűrbe"
Ehhem, a V2 nem képes a világűrbe kijutni, igazi előnye ott volt, hogy ilyen méretben megépítettek egy folyékony hajtóanyagú rakétát. Robert Goddard érdeme az első folyékony hajtóanyagú rakéta, Von Braunék hajtóművekkel kapcsolatos munkássága Goddardéra épült. Ha nincs a II.Vh, és Goddard nagyobb figyelmet kap az Amerikai Haditengerészettől ez időben, valószínűleg előbb-utóbb elkészült volna egy hasonló képességű rakétával.
2.: "az amerikai Hold-programot katonai céllal indították"
Nem igaz. Volt valóban egy vázlat az US ARMY részéről, a Project Horizont, ami egy tartós Holdbázis létrehozásának lehetőségeit vizsgálta, ám ezt a gigászi költségek és a szükségesség hiánya miatt rövid úton fiókba tették. Miután Kennedy elnök kihírdette a Hold-programot, az Amerikai Légierő letett egy hasonló vázlatott, a Project Lunex-et.
Mivel nem voltak bizonyítékai annak, hogy a Szovjetek Hold-bázist szeretnének építeni, ezért a kormányzat mindkét tervet dobta. A Kennedy elnök felkérésére létrehozott NASA Holdprogram nem katonai indíttatású volt, ha így lett volna, akkor a Légierőt vagy a Hadsereget bízza meg annak végrehajtásával, nem pedig a NASA-t. -
Pares #4118 Hát akkor elnézést, nem láttam, hogy előttem már valaki belinkelte (azt láttam, hogy utánnam igen, de mit csináljak)... nem mintha annyira sértő vagy nemtommilyen lett volna. De túlélem... -
#4117 Csak úgy szólok, hogy az idióta kép linkelgetése (3 egyén által ugyanazon képet) topicrombolás. Ennek megfelelően kezelem. -
gerrob #4116 Érdekes olvasmány (én is csak kaptam), moon hívőknek és hoaxereknek:
http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2009/08-22/thetruth/Hold-00001_113509.jpg
http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2009/08-22/thetruth/Hold-00002_113512.jpg
http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2009/08-22/thetruth/Hold-00003_113515.jpg
http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2009/08-22/thetruth/Hold-00004_113518.jpg -
kamov #4115 És szerinted? -
uwu #4113 szörnyű helyesírás -
gerrob #4111 Mit nem értesz? 1969-ben volt az első Holdra szállás, és 1972-ben az utolsó. Legalábbis a NASA legenda szerint. -
upszilon #4110 Semmi gond, nem kell megmagyaráznod. Senkisem kíváncsi rá. -
uwu #4108 LOL
A szövegértési problémáiddal kéne valamit kezdeni. -
upszilon #4105 "Nem írhatnál ide, ha valaki aki nagy jót akar tenni az emberiségnek eltenne téged láb alól, vagy még írni se tudnál, vagy meg se születtél volna, vagy csak úgy spontán meghalnál a világgal való összeférhetetlenséged miatt."
Ez nyílt fenyegetés. Érdekes, hogy neked ezt szabad... -
kamov #4104 Most akkor 69 vagy 72 vagy gyökkettő? -
uwu #4103 Nem írhatnál ide, ha valaki aki nagy jót akar tenni az emberiségnek eltenne téged láb alól, vagy még írni se tudnál, vagy meg se születtél volna, vagy csak úgy spontán meghalnál a világgal való összeférhetetlenséged miatt.
-
gerrob #4102 1972-ben -
gerrob #4101 Nem írhatnál ide, ha 1971-ben az internetet állították volna le, és nem a holdprogramot. -
uwu #4100 Milyen érdekes az emberi természet.
Van aki úgy hoaxerkedik, hogy valójában nem is igazi hoaxer, hanem csak troll.
Vajon miért van ez?
Meilyen tipusú elmebetegség ez? -
#4099 Szerinted ennek van értelme, Cifu? -
gerrob #4098 Negyvenéves az internet
Milyen sok minden történt 1969-ben...
Csak a holdprogram állt le. -
#4097 OFF:
DronkZero: Én írtam rosszul, Lycra, és nem Velcro. :)
Freeda Krueger: kerestem én is, de nem találtam. :S
Annyit tudok segíteni, hogy a jelek szerint a férje Joseph Truhill (korábban Joseph Trujillo) több P-51-es tulajdonosa is volt pl. a Mustangs oldal szerint. Valószínűleg az ő nevén volt a gép... -
Freeda Krueger #4096 OFF Arról a bizonyos Mustangról nincs kép?Kerestem de én nem találtam... -
#4095 És mi az extra egy tépőzáras pilótaruhán? Vagy nem a triviális helyen tépőzáras, hanem pl a hátán, hogy az ülésben tartsa a pilótát? -
#4094 Arányaiban kevés volt valóban, de fehér hollónak nem lehetne nevezni, egyik másik Mercury 13-assal, Bea Steadman-al sokat versenyeztek, utóbbi hölgy a Ninety-Nines egyike... -
#4093 Nem volt ő fehér holló akkoriban? Még ma sem sok hölgy repked. -
#4092 De, egy légi-versenyre felkészített P-51D, rózsaszín festéssel, tudniillik jó pár légiversenyt meg is nyert a hölgy. Azon a képen egy Velcro pilótaruhát népszerűsít éppen. -
#4091 Van űrkutatás topic, és igen, inkább oda illett volna. :S
Sőt, ha jobban belegondolok, inkább be is kéne zárni ezt a topicot, mindig csak a baj van vele... -
Freeda Krueger #4090 Az a gép Mustang mögötte? -
#4089 Ez nem inkább űrkutatás-ontopic? ;)
Azon filóztam, hogy Tyereskova afféle legendás alak a történelemkönyvből, és mint ilyen, arra számítanánk, hogy Gagarinnal együtt már rég elnyelte a múlt. Miközben nem, aktív közéleti szereplő a mai napig. Amíg keresgéltem, találtam ezt a cikket, érdekes, egyben jelzésértékű azoknak, akik szerint az űrutazás sétagalopp, csak a nasa bénázik folyton. -
#4088 Ami a NASA viselt dolgait illeti, ott persze vannak titkolt dolgok. Lásd még Mercury 13. Aki nem ismerné - 1960-ban egy amerikai tudóst, bizonyos William Lovelace felelt a Mercury űrhajósainak felkészítő programjáért. Lovelace kiváncsi lett, hogy a NASA által kért tesztet vajon a nők is el tudnák-e végezni (a NASA kizárólag férfi katonai pilótákkal végeztette el a teszteket). Felkért egy pilótanőt, Jerrie Cobb-ot, hogy végezze el a teszteket, és meglepetésére nemcsak sikeresen elvégezte azokat, de például az izolációs kamrás teszten nagyságrenddel jobban is teljesített. Miután az eredményeket a nyílvánosságnak is bemutatták, egy magánúton pénzelt program keretében Lovelace és Cobb felkért 26 potenciális női jelöltet (többségük pilóta, egy részük diplomás repülőmérnök), hogy végezzék el a teljes Mercury űrhajós-kiképző programot. A jelöltekből 13 felelt meg az előzetes teszteken (ezért hívták őket 'Mercury 13'-nak), ám az eredmények ellenére a NASA nem érdeklődött a jelöltekkel kapcsolatban. Mikor Lovelace és támogatói politikai vitafórumra vitték a dolgot, egy szenátusi meghallgatáson a NASA egyik vezetője és NASA űrhajósok (mint John Glenn) állították, hogy nők nem tudnák elvégezni a teljes űrhajóskiképzést. Utólag kikerült iratok szerint maga Johnson elnök is azon az állásponton volt, mint a NASA vezetése - "inkább egy majmot küldünk fel, mint egy nőt". 1963-ban Tyereskova a Vosztok-6-al az első női űrhajós lett. A NASA diszkriminációja egészen 1978-ig tartott, ekkor választották be az első nőt az űrhajósjelöltek közé (Sally Ride). Hozzá kell tenni, hogy a szovjetek sem foglalkoztak jó ideig a dologgal, miután a propaganda értékű címet begyűjtötték, a második női űrhajós (aki szintén szovjet volt) csak 1982-ben indult a világűrbe...
[center]
Jerri Truhill, az egyike a 'Mercury 13'-aknak -
#4087 A vége jó, vagy erről egy jó vicc. :) -
#4086 Stílus! -
#4085 Pontosan ez a baj. Egy jöttement, természettudományosan senki és trollkodó hülyegyerek véleménye, hogyan jön a tényekhez? Még a véleménye sem egyenrangú, nemhogy a tudása... -
mrzool #4084 Na igen, ez örök téma.:) Jó kérdés, hogy mitől bátorodnak fel emberek gyakorlatilag nulla tudással annyira, hogy ex-cathedra kijelentéseket tegyenek, és olyanokkal szálljanak szembe, akik láthatóan évtizedeket fektettek önnön tudásuk fejlesztésébe, adott témakörben való elmerülésben. Félelmetes, hogy mennyire nem hajlandók elfogadni azt a tényt, hogy nincs királyi út.
Jönnek itt a lobogó zászlóval meg szálkeresztekkel, mikor ezek tényleg áltiskolás fizikai ismeretekkel vagy egyszerűen mindennapi fotós tapasztalatokkal cáfolhatók. Mekkora önbizalom lehet ezekben? Minden egyes 'érvet' többen, több aspektusból szedünk darabokra, már-már megszégyenítjük a hoaxereket, hogy ilyen primitív dolgokkal nincsenek tisztában, de ennek ellenére teljes mellbedobással indulnak újabb és újabb csatába, mintha a lelkük mélyén tényleg hinnének abban, hogy ők a nagy megfejtők, és átlátnak az egész történeten, a világ lakosságának 99%-ánál okosabbak, és felismerik az állítólagos átverést. Mintha valaki nem tudná mennyi 2+2, de azért sunyiban a Riemann sejtést bizonyítja.:) Tényleg patológiás esetek, nagyon kicseszhetett velük az élet, ha ebbe menekülnek... -
#4083 És itt megint visszakanyarodhatunk az oktatás, főleg a természettudományos oktatás hanyatló színvonalához, meg hogy az embereket nem tanítják meg a logikus gondolkodásra.
Aztán belejátszik még a politika és a média is, az emberek kezdik elhinni, hogy nem is létezik olyan, hogy "tény", hogy csak "vélemény"-ek léteznek, és hogy azok egyenrangúak. Na meg persze ahhoz is kezdenek hozzászokni, hogy mindenki hazudik, és a "hivatalos" a "hazugság" szinonímája lesz szép lassan.
Aztán ezt a "gondolkodásmód"-ot megpróbálják kivetíteni a természettudományra, és szerintem nem is értik, hogy miért vagyunk kiakadva ezeken a hülyeségeken... Egyszerűen nem fogják fel, hogy ez nem humán terület, és nem úgy működik, mint amihez hozzá vannak szokva, nem annak van igaza, aki a leghangosabban üvölt.