Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Meg kell kérdezni emailben az említett urat. Egyébként asszem én raktam vissza a széfbe. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Lenne egy kérdésem:
A holdkõzet mintát meg lehet valamely formában tekinteni?
Nyílt napon vagy ilyesmi?
Vagy nagyon szerencsésnek kell lenni mint Molni nak?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

gothmog
Ejj-ejj... <#pardon1> Na, de most komolyan.
Mi van ezzel?

Bucser

Elég egyértelmû kikre gondolok😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Nem. Katonai pilóták vagy tesztpilóták voltak te hatökör.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Papirzacsi
Alkalmas embereket, de neked ez magas...

#3952?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Ez azért tetszett: http://hu.wikipedia.org/wiki/Apollo%E2%80%9317

"A két utolsó holdûrhajós közül az egyik az elsõ tudós-ûrhajós volt, Harrison Schmit geológus."

Miért? Korábban színészeket kerestek a holdutazásra?

Mosd meg a szádat!

gothmog
Na hallod! A marsiaknak akkor arcuk van, hogy az ûrbõl is látszik. Felvágós népség.

gothmog
Végülis csak negyven év haladékot kaptunk: Mi visszaadjuk Elvist, õk pedig 2012-ig deklarálták a tûzszünetet.

Gundark 1 1
Na jó de a marsiakat mindig is utáltuk, fõleg mióta felvágnak a csatornáikkal. A holdiak meg olyan kis békések. Persze lehet hogy a nácik beszervezték õket és rohadt nagy v2esekkel akarják lõni a fõdet. 😊
Bucser
Akkor a marsiak biztos a Nácik mellett álltak.

De akkor hogyhogy nem tudták elviselni Slim Whitman-tõl az "Indian Love Call"-t?

Érdekes.. Pedig Lily Marlene is hasonló színvonalon nyérvogott a náciknak😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Gundark 1 1
Csak hogy minden részlet tiszta legyen, a holdiak ki mellé álltak? Mellénk vagy a nácik mellé? És a holdiak már ott születtek vagy bevándoroltak a szíriuszról?
sz4bolcs
Ahogy Zero írta: Ember soha nem járt a Holdon, UFO-k viszont léteznek, a Holdra utazó amerikaiak látták is õket. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

gothmog
Mit nem értesz? Teljesen egyértelmû és kohetens a hoax-elmélet.
A nasa sohasem járt a holdon, mert oda lehetetlen eljutni, illetve 69-ben lehetetlen volt, és még most is az, mert 37 éve képtelenek visszatérni. A nácik viszont megelõzték õket, mert 46-ban mind oda menekültek. Ezt onnan lehet tudni, hogy amikor az Apollo 8-9-10 a holdhoz utazott, látták az ottani bázist, és rádión kommnikáltak is velük. Az Apollo 12 (a 11 ugye sohasem szállt fel) feladata volt elkezdeni az érdemi tárgyalásokat a holdbéliekkel, és egyúttal felderíteni az általuk több százezer éve hátrahagyott gigantikus épületromokat. Ezt még öt hasonló célú küldetés követte.
Ja igen, és a holdat uralmuk alatt tartó idegeneket Armstrong látta elõször, amikor az Apollo 11-el a Holdra lépett. (a nevadai stúdióban)

Én nem látok itt semmi ellentmondást. Mit kell itt értetlenkedni?

gothmog
Mennyi pénz? Az ufószövetség, ufómagazin, a hoax könyvek írói és kiadói, mind kényelmesen megélnek az ilyenekbõl.

A "lobog a zászló a szélben" - történet alapja nem olyan rég lett világos számomra:
Adott ez a videó plusz hozzá ez a hanganyag.
A kettõ összetartozik. A lényegi rész: az mp3 -ban 0:20 körül Cernan (Apollo 17) azt mondja -ha jól hallom, javítsatok ki, ha nem-
"-Maybe... I turn it like it's wavin' in the breeze... how about right there?"
A videón pedig láthatjuk, amint az említett tevékenységet végzi. Azaz, lengeti a zászlót, "mintha lobogna a szélben"

A hoaxereknek pedig az egészbõl annyi maradt meg "it's wavin' in the breeze" - azaz "lobog a szélben". Hogy is hívják ezt virágnyelven? Az eredeti szövegkörnyezetébõl kiragadott részlet? Csúsztatás? Ennyit errõl.

Bucser
A legviccesebb számomra az, hogy egyesek csak a Apollo 11-et tartja fakenek.. na ez a röhej... Minden más valós. De Armstrong nem szállt le a holdra😊

Gundark 1 1
Mennyi pénz van ebben a hoaxbizniszben? Gondolom nem kevés mert az emberek "tudni akarják az igazságot". De a leglenyûgözõbb a kitartás. Jellemzõen a zászlóval szokott kezdõdni. Aztán jön mindenféle eltelik 1-2 hónap, náciufók, marsraszállás, és a végén megint ott a "lobog a zászló a szélben". Amit egy hangárban vettek fel szerintük. Jó huzatos kis hangár lehetett ha az a kurta zászló ennyire lobog 😊 Még jó hogy a kompot nem boritotta fel 😊
Bucser
A fenéket. Beleszaladnak a pofonba elterülnek. Elszaladnak pár hoaxer oldalra muníciót gyûjteni aztán visszaszaladnak és felteszik a következõ általuk kínosnak kinevezett kérdést. arra is megkapják a pofont, majd kezdik elõlrõl a verklit az azelõtti kérdéssel.

dronkZero
Eddig rendben is lenne, nem érthet mindenki mindenhez.

Azt a vastag arcbõrt mire növesztik, hogy idejönnek magas lóról osztani "az észt"?

Meg egyébként látod mi van, ha elkezdenek maguktól "gondolkozni", frankón felhabosítják a szart... Nézd meg, mit hozott ki ez a szerencsétlen is abból a blikkes "ELTE-n vannak holdkõzetek hurráhurrá" cikkbõl is...

Vagy rendszeresebben kéne használni azt az agyat, vagy egyáltalán ne, mert ez így... 😄

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Gundark 1 1
Nincs ezzel sem gond. De akkor olvasni kéne. Könyveket. És azokból kialakitani _saját_ véleményt, és nem a hoaxvideók által közölteket. Ez az egyik baja ennek a töménytelen információnak amihez hozzáférnek, kialakult véleményt ad, és nem késztet gondolkodásra.
dronkZero
Egyébként arra kellett rájönnöm, hogy ezek az egységsugarúak nem is _tagadnak_.

Egyszerûen _nem értik_.

Azért van ez a kétsoros benyögõsdi, meg hatalmas koppanás, meg pár nap lapulás utáni gyors témaváltás. Azt csak nem tudják fejtegetni oldalakon keresztül, hogy "fingom nincs a témáról és el sem tudom képzelni hogy történt"...

Gundark 1 1
Egy komoly kérdés .Van neked valami elképzelésed arról hogy hogy lett a hold? És a geológusoknak odaadsz 400 kiló követ, mennyi idõ alatt szedik szét szerinted?

De még mindig: Határozzuk már meg hogy mit tagadunk, mert ez állandóan kimarad. Vagy erre a hoaxfilmek nem nyújtanak magyarázatot?
dronkZero
Mi komoly? Azt állítottad, hogy Magyarországon csak a "NASA beépített embere"nek van csak lehetõsége holdkõzetet vizsgálni.

Ez hülyeség, nem igaz.

Nagyon nem érdekel, hány gramm. Totál lényegtelen abból a szempontból, hogy amiért egyáltalán a témát felhoztad, az faszság volt.

Dj Faustus
"Azt azért nem értem, hogy Amerika miért ment rá a földi holdkõzetek keresésére"
Egyszerû: mert kíváncsiak voltak került-e meteorit révén a Holdból kõzet a Földre.
Mivel jártak a Holdon, hoztak haza holdkõzetet, tudnak összehasonlítani.

"az amerikai fiúk 379 kg kõzetet. Mi van a többivel? Az Ebay-en értékesítette a Nasa?"
Ott vannak a Nasa raktárában, illetve szétosztottak különbözõ egyetemek, kutatólaboratóriumok, múzeumok között.
Hopp itt egy tételes felsorolás

Bucser
vagy inkább összehasonlítani, hogy miben különbözik a holdon lévõ és a légkörön átzuhant? (surlódások hatásait felmérni)

http://en.wikipedia.org/wiki/Moon_rocks

Azt azért nem értem, hogy Amerika miért ment rá a földi holdkõzetek keresésére, amikor az Apolló program szerint hoztak haza, nem is keveset. Remélem nem bizonyítékot akartak hamisítani.

Ez most komoly? Mennyi lehet egy csiszolat? 1 gramm? van belõle 20 készlet, ez 240 gramm. Az Apolló mese szerint hazahoztak az amerikai fiúk 379 kg kõzetet. Mi van a többivel? Az Ebay-en értékesítette a Nasa?

gothmog
"-Bácsi, látott már maga parabolaantennát?
-Láttam is fiam, meg ettem is.
-De hát az vasból van!
-Vasból? Akkor csak láttam."

Dj Faustus
"Mesélj! Mi nem igaz a történetbõl?"
No, álljunk meg egy szóra!
Én sehol sem állítottam, hogy a cikk a hazudik,
Csak annyit, hogy a Blikk egy szennylap. Tudományos vitában egy ilyen újságot felhozni kissé nevetséges.

Mellesleg miért pont dr. Bérczi Szaniszló? Mert az õ szakterülete (anyagfizika, planetológia és kozmopetrográfia) fedi leginkább a holdkõzetek kutatását (egy gépészmérnök nem tud vele sok dolgot csinálni, egy informatikus nem tud rajta rajta szoftvert fejleszteni/hálózatot menedzselni).

sz4bolcs
lol, de durva. Te tartottál már a kezedben nevadai homokot? xDDD

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

gothmog
<#eljen>

Papirzacsi
Milyen igazt szóltál vala. Albertus is lapít már két hete.

dronkZero
Jaj, ugyan már, válaszra számítasz? Nem ismered a lúzer-protokollt?

Most megint eltûnik 4-5 napra, kezelni az égési sérüléseket az arcbõrén... Aztán amikor õ már elfelejti, hogy mekkorát koppant itt, és azt hiszi, hogy már mi is elfelejtettük, akkor majd visszajön a következõ földet is megrengetõ pofonért...

Molnibalage
Konkrétan az én kezenben is volt a csiszoltat. A volt gimis osztálytársam geológusként tanult tovább és diplomázott le és poénból beültem egy órájára. Pont a fickó tartotta és pont behozta a kõzetet.

gothmog
<#vigyor2> Ügyes próbálkozás. Szóval hogy is van ez? Kérlek magyarázd el.

dronkZero
Amit te találtál ki hozzá: "független magyar kutatók a büdös életben nem juthatnak *holdkõzet*hez"

Ez nem igaz.
Bérczi az egyetlen, akinek _saját_ holdõzet-mintája van. Na bumm.
Nekem nem kéne, bár csajozós szövegnek nem rossz: "Nem jössz fel a lakásomra, megnézni a holdkõzetemet?" 😛 😄

Mesélj! Mi nem igaz a történetbõl?

dronkZero
"A NASA az 1970-es években egy 12 vékonycsiszolatból álló mintakészletet állított össze egyetemek számára a holdi expedíciókon gyûjtött holdkõzetekbõl. 20 ilyen készlet készült. Az egyiket a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen kölcsönzik és használják föl a geológia és az anyagtudomány oktatásában."

Myth Busted.

Dj Faustus
Pláne a Blikk címû szennylapot forrásként megjelölni...

Papirzacsi
Folytatod a szellemi méylrepülést? Vagy ez neked már magassági rekord? Nem lennék meglepve...

A 2. sorban lévõ kérdésre válaszolj baszki, ne félrebeszéljél!!!

http://www.blikk.hu/aktualis/holdkozetek-ore-a-fizikus-159478.html

"Egyetlen magyar kutató mondhatja el magáról, hogy páncélszekrényében eredeti holdkõzetek lapulnak: dr. Bérczi Szaniszló az amerikai államtól kapta kölcsönbe a mintákat."
"Bércziben megbízik a NASA".

Egyetlen magyar fizikus kutatóban bízik meg az egész NASA? Persze megértem, hogy független magyar kutatók a büdös életben nem juthatnak *holdkõzet*hez, csak az egyetlen beépített kamu nsa-nasa fizikus-ügynök, mert akkor egybõl kiderülne az átverés.

Akkor a Nasa most az oroszokkal akarja bizonyítani a Holdraszállást? Elég szomorú.

Papirzacsi
Mond, te ilyenkor kinek beszélsz/írsz?

NASA Budget Too Slim to Reach Moon by 2020, Panel Says

Már megint kavarodás van itt, 2020-as holdutazási tervet még nem is olvastam a Nasa-tól,de elég hamar megbukhatott. A cikkben pedig már return van a címbeli reach helyett. Nyilván freudi elszólás.

Majd ha te is elkapod a hoaxerbetegséget meglátod.
A hoaxerek agya feloldódik, és kifolyik a fülükön, ami kevéske marad, azzal meg ere képesek.
Lehet, hogy vírus okozza, szóval ha elkapod, te se tehetsz semmit, hoaxolni fogsz<#idiota>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Gundark 1 1
Báz, ennyi idõ után is ugyan azon rugózunk. Mi a rossebet cáfolunk és nem hiszünk el? Hogy oda lehet menni? Oda ment már az Apollo-8 is. Hogy le lehet szállni? Az oroszok is lerakták a lendkerekes kisautójukat, ami ami föl le furikázott meg túrta a port. Hoztak haza köveket. Igaz nem sokat. Legalábbis az usához képest. De ha a két minta nem egyezett miért nem szóltak? Vagy benne vannak már az oroszok is?

Jaaa mindig elfelejtem a kedvenc hoaxot hogy az amcsik nem szólnak Gagarinról az oroszok meg Armstrongékról.

Csak az okát nem értem. Ezek ellenségek voltak. És csak azért nem ölték meg egymást mert tudták hogy a másik visszavág és azzal õk is el lesznek intézve. A titkos szövetségeket meg hagyjuk meg az NWO topicnak.
A geológusok véleménye a témában egybehangzó.
Az armalcolit egyértelmûen a Hold gravitációs és nyomásviszonyai (0 légköri nyomás)között keletkezett a Hold összetételének megfelelõ kõzetekbõl.