5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • dronkZero
    Hold sötét oldala? A holdnak van egy felénk forduló, meg egy túloldala, és mindkettő havonta sötét is meg világos is. A túloldal nem mindig sötét, illetve a sötét oldal mindig máshol van.
    Csak hogy tiszta legyen a kép...
  • HUmanEmber41st
    Indedi!
    Sokat "dobna az ügyön", ha el tudnál menni először Te a könyvtárba, és megkeresnéd azt a bizonyos NASA albumot, és leírnád ide a címét.
    Talán a többi "űrhajós" is megértette, hogy fizikailag lehetetlen a távolságok változása a szálkeresztek között. Ha megvan a könyv címe, és megvan melyik oldalon (mindegyiken?) vannak eltérő távolságú szálkeresztek, már csak egy vonalzó kell a bizonyításhoz.
    Aki nem érti meg, h közvetlen a hiteles negatívról készült a fenti könyvben a pozitív kép, azt majd sajnáljuk közösen. Addig is jó lenne valami leírás az említett Hasselblad kamerákról, mer az űrhajósok csak a "júzergájdnak" hisznek.
    Kérlek ne add fel a harcot!
  • Garga Pitic #1099
    Az oldal alkotója behergelte magát egy manipulatív moonhoaxer-műsoron, ezért összegyűjtötte a fura jelenségeket és magyarázatukat.
  • Sanyix
    "valahogy a Hold sötét oldaláról nem sok képet találok"

Talán mert nem a sötét oldalán szálltak le? Egyébként vannak róla képek, szép nagy felbontásúak, az orbiter nevű szimulátor is ezeket használja textúraként, sőt a guglimaps holdas változata is :)
  • indedi
    Érdekes egyébként hogy rajtad kívül itt és más fórumokban mindenki hülye. Lehet hogy ez a hülyék bolygója.

Sajnos ez is kocsmai stílus.
  • Gundark
    Kocsmai stílus mi? :) Azt hiszem rájöttem. Te egy mártír vagy aki meg akarja világositani az elménket de mi nem hagyjuk. Egyébként nem járok megyei könyvtárba, tudod én az OSZK-ba jártam pár évig. Egyébként köztünk nem volt vita. Kérdeztem valamit, erre megsértődtél, és hisztizni kezdél hogy senkivel nem tudsz vitázni. Érdekes egyébként hogy rajtad kívül itt és más fórumokban mindenki hülye. Lehet hogy ez a hülyék bolygója. Ja meg lehet kéne már egy új nick név amivel regisztrálsz. Hátha akkor kevesebb lesz a hülye
  • indedi
    Kocsmai stílus. Sajnos.

Ha holnap bemész egy megyei könyvtárba, beiratkozol, és azt mondod a könyvtároslánynak, hogy legyen szíves keressen neked a 70-es évekbeli Hold-albumot, akkor perceken belül a kezedbe fogja nyomni. De te ezt sohasem fogod megtenni. Pontosan azért amit írtál. Mert te is csak szájkaratézni jöttél ide. Sajnos. És ugyanez a helyzet az Indexen és az ORIGON is. Könnyebb zöld tehenet találni mint értelmes vitapartnert. :-(((

Azt hiszem megint megcsömörlöttem ettől a mai magyar fórumos világtól.
  • Gundark
    Na jó akkor lassan itt a vége. Én járatom a számat, én vagyok tudatlan, én szájkaratézom ahelyett, hogy elmennék egy könyvtárba és keresnék egy NASA könyvet, egy képpel ami nem tudom hogy mit ábrázol, és nem tudom a cimét. Ahha. (egyébként arról a tudatosan megfontolt Nyikita Hruscsovról beszélünk ((a könyvtárakban olvashatsz róla)) aki beszéde közben cipővel verte azt pulpitust, és ő nevezte az amerikaiak első műholdját narancsnak:) Látatlanban mondom neked, hogy legalább 3x annyi könyvet olvastam el mint te. Ha már személyeskedünk. De konkrétum most sem került elő. Megsértődtél és duzzogni kezdtél mert kérdeztem valamit. Amikor a könyvtárban jársz vedd ki a könyveket amiket írtam. Olvasd el. És rájössz hogy nem úgy ment a dolog hogy ültek, gondolkodtak és unalmukban elmentek a holdra. Rengeteg munka és kísérlet eredménye lett, ami a Mercury repülésekkel kezdődött.
  • OKkultist
    Na az ilyen gyengélkedések miatt vannak ilyen fórumok, mert ha ÚGY és AKKOR voltak a Holdon, ahogyan azt állítják, akkor MIÉRT van az arengeteg hiba, elq*rás, annyira könnyű találni, hogy én már nem is venném elő, KIZÁRÓLAG az EMBERI TÉNYEZŐT ELEMEZNÉM, pl. az igencsak erősen izzadó BAJNOKOT, meg a szétcsúszott sajtótájékoztatót. Mindkettőnél olyan viselkedési zavarokat látok, ami azt jelzi, hogy NEM IGAZ AMIT ÁLLÍTOTTAK. Holdkőzet van, a Holdon a tükrök megvannak, viszont pl. valahogy a Hold sötét oldaláról nem sok képet találok, és azt kell hinnem, azok is retusáltak. Nem értem a NASA-t sem, (ha) megcsinálták, egy csomó alufóliából, meg drótokból, fémdarabokból össze tudtak tákolni egy HOLDKOMPOT, el is jutottak oda, meg vissza is (még ralliztak is egy alumínium autóval) miért nem nyilvános minden, miért állhat fenn az elhallgatás/hamisítás gyanúja?
    Az megvan, hogy a HOLDRASZÁLLÁS KÖZVETÍTÉSE az nem direkt kamera kép volt, hanem a NASA központban a TV képernyőt vette egy TV kamera, és azt adták körbe a világban???? (micsoda amatőrök, ilyen gagyi hiba:)
  • Garga Pitic #1092
    A 80-as évek keresztjei helyesen.
  • Garga Pitic #1091
    Az űrhajós jobb vállán elhalványul a kereszt, a zászlórúdon szintén
    Gondolom, ilyesmire gondoltál.

A jelenség a 80-as években is létezik, ld a két szélső keresztet.

Meg itt is
    A középső képen a leginkább egyértelmű. Ahol a téma fényes, mérhetően halványabb a vonal.
    Porold le a fényképeződ és hajrá!
  • indedi
    Nem hiszem hogy a neten ne lenne fenn ez az ominózus kép. Linkeld már be hadd nézzem meg.

A 70-es évek közepe táján nézegettem ilyen albumokat. Gondolom, hogy nem dobták még ki a könyvtárak. De látom te is mindent a másiktól, az internettől vársz. Nem fog menni. Nincs minden ott. És ne is álmodj arról, hogy az eredeti album 30 cm-es képeit te az interneten tömörítési hibák nélkül, jó minőségben szemügyre vegyél. Szerintem gondold átt, hogy miről van szó. Olvass vissza, mert így csak a levegőbe durrogtatsz.

Miért? Miért nem kezdtek hangosan röhögni, hogy ez hamisitvány?

A nagypolitikában nem szokás "röhögni". Azért nehéz utólag megfejteni, mert sok információt nem ismerünk. De egyről meg vagyok győződve. Nagyon okos és tapasztalt tanácsadó tudósgárda állt ezek mögött a látszólag nevetséges döntések mögött. Pont ezért nem nevettek rajta a szovjetek. Hiszen náluk is pontosan ez volt a helyzet. Ott is egy nagyon okos és tapasztalt tanácsadó tudósgárda állt ezek mögött a döntések mögött. Bonyolultabb volt mint egy nagymesteri sakkjátszma. Óvnálak attól, hogy annyira leszóld, mint tetted.

"De még a nevét sem tudom a könyvnek."

Ez nem "de". Ez csak szimplán nem emlékszem kategória. Sok év, nagyon sok év telt el azóta. Nem emlékszem, és az szerintem nem szégyen. Az viszont az, hogy szájkaratézol te is, ahelyett, hogy megjáratnád a lábaidat. El sem tudom képzelni miért nem jártok könyvtárba. Miközben persze láttatjátok, hogy ti aztán mennyire jólinformáltak vagytok az Internet szemetesvödréből szemezgetve. Az írásaitok hemzsegnek a helyesírási hibáktól. És nem az elütésektől. Sajna, de nekem ebből elégy gyorsan elegem lesz. Ha valaki ennyire tudatlan, az miért nem tesz érte, gyorsan, hogy a helyzet megváltozzon? Tessék beiratkozni könyvtárakba. Igen, így többesszámban. És szakítani időt elmenni. és jegyzetelni, kifénymásoltatni, stb. Aztán mindjárt másképpen fogsz beszélni.

Ez olyan igy mint a mostani "lehallgatási botrány" cirkusz. Van bizonyiték, de titkos. Szóval olyan mintha nem is lenne.

Elvesztek az eredeti filmek, nyilatkozza a NASA. Aztán meg azt, hogy megtalálták egy kukában. Aztán megint elvesztek. De megint megvannak. És majd mindet be fogják szkennerelni, és hozzáférhetővé fogják tenni. De csak amikor már mind kész lesz. és ez (bár előzőleg belefért egy kukába) mégis akkora mennyiség, hogy csak 220-ra lesz elérhető. Hát nem tudom. Igaz lehet ez mind? Igen, olyan mintha nem is lenne. De a korabeli képes-albumok még valószínűleg megvannak. Ha érdekel téged, ha valóban érdekel, utána fogsz járni. Miért van olyan érzésem, hogy te sem teszed meg? Talán már sokat csalódtam. Egy biztos, engem igazán nem érdekel. A mai világ sorsán ez a kérdés, pontosabban ennek a kérdésnek a helyes megválaszolása már érdektelen. Ez már csak egy jól hangzó topiktéma, ami azt lehet művelni amit itt műveltek.
  • Gundark
    Nem hiszem hogy a neten ne lenne fenn ez az ominózus kép. Linkeld már be hadd nézzem meg.

"Így aztán a szovjeteknek nem maradt más, mint vagy nem hazudják ők is, hogy embert küldtek a Holdra, vagy eleve letesznek a dologról."

Miért? Miért nem kezdtek hangosan röhögni, hogy ez hamisitvány? Látványosan beégetni az USÁt a hidegháborúban, mint mikor felküldték a "naracsot"? Ilyet nem hagynának ki. Ha csak semmi mást nem érnek el mint azt hogy a NASA beismeri hogy a kép hamisitvány, és UTÁNA közli az eredetit, már az is nagy fegyvertény lett volna a szocializmusnak, mert akkor megint elő lehetett volna venni "a kapitalizmus hazudik a dolgozóknak" c részt. És ne feledjük el, a szovjet holdrakéta enyhén szólva sem állt a helyzet magaslatán, amivel bizonyitani lehetett volna hogy nem az elvtársak tévedtek a konstrukcióban hanem ezek hazudnak. Mégsem történt ilyen.

"A helyzet persze ironikus. Ha valaki nem képes elmenni egy könyvtárba és a saját szemével megnézni a föllelhető technikai bizonyítékokat, annak miféle joga lehet vitapartnerétől követelőzni? Megmondom: Semmi!"

A helyzet azért árnyaltabb. Te állitasz valamit, azt mondod hogy van bizonyiték valahol. De még a nevét sem tudom a könyvnek. Ez olyan igy mint a mostani "lehallgatási botrány" cirkusz. Van bizonyiték, de titkos. Szóval olyan mintha nem is lenne.
  • indedi
    Leírtam korábban mindent amit érdemes róla tudni. Nem hiszem, hogy érdemes lenne részleteiben még egyszer leírnom. Te sem fogsz felállni a foteledből, hogy elballagj egy nagyobb könyvtárba és szemügyre vedd. Van bizonyíték, amiről ráadásul nem csak egy szakember látja a hamisítás tényét, de nem veszi senki a fáradságot, hogy a saját szemével megnézze. Akkor miről beszélünk? És minek? Váltóztat az a mi életünkön valamit? Megmondom: semmit.

Most még az érdekelne hogy a szovjetek miért nem nézték meg a képeket?

Minden bizonnyal megnézték. Nyakatekert gondolat, de úgy gondolom, hogy pont az ő számukra készültek a [d]nyilvánvalóan[/d] hamis képek. Elkerülendő az igaz információadás. Ez a szándék számukra is világosan kiderült. Így aztán a szovjeteknek nem maradt más, mint vagy nem hazudják ők is, hogy embert küldtek a Holdra, vagy eleve letesznek a dologról. Mint tudjuk, ez utóbbi következett be. Én ezt a változatot tartom a legvalószínűbbnek. Természetesen van más változat is. Lehet rajta filozofálni, ha valakinek éppen ehhez van kedve.

Nekem ezekbe a fórumokba az sem tetszik, hogy ha valaki leír egy ilyen feltételezést, -mint például most én- akkor megjelennek a primitív bunkók és kórusban követelik, hogy: Hozz róla bizonyítékot! Nyilván nem lehet egy politikai feltételezésről bizonyítékot hozni. Viszont rendelkezésre áll a történet. Igazolni tehát lehet.
    A helyzet persze ironikus. Ha valaki nem képes elmenni egy könyvtárba és a saját szemével megnézni a föllelhető technikai bizonyítékokat, annak miféle joga lehet vitapartnerétől követelőzni? Megmondom: Semmi!
    Ráadásul ha elmegy, és látja és itt leírja, johy szerinte is hamisítvány, akkor mi változik? Megmondom: Semmi! Ugyanúgy nem tudjuk belőle eldönteni, hogy járt-e ember akkor a Holdon, vagy sem.

Na-jó, szerintem úgysem kapok rá normális választ. Ezt már lassan megszokom. Értelmetlen ezekbe a tudományos fórumokba írni. Minden értelmes vitapartnert elüldöztek már innen a kekeckedők...
  • Gundark
    Rendben akkor játsszuk ezt. Szerinted egyértelmű a hamisitás ténye. Miért? Azt mondod eredeti NASA album. A NASA is nyomtat. Nem vették az eredeti fotókat és beleragasztgatták. Egyébként mi a cime? Most még az érdekelne hogy a szovjetek miért nem nézték meg a képeket? Mert ha neked mint profi fotósnak feltűnik akkor a KGB GRU stb szolgálatoknak is fel kellett volna nem? Mi a hasznuk abból ha falaznak az USA-nak?
  • Garga Pitic #1086
    Figyelj, nekem mindegy, tőlem lehet akár 22 álneved egy témában. Nem zavar, legyen.
    Ha viszont van, csak arra kérnélek, ugyan ne oktass már ki emberi kvalitások tekintetében.
    Ha meg egy egyszerű piszlicsáré kísérletecskét nem vagy képes/hajlandó elvégezni, akkor egyetlen névvel se játszd a nagy jellemet, mert az itt másodlagos.
    Előre is köszönöm.

Az pedig, hogy "nem látszik a szálkereszt, tehát ezek csalnak, mert én, indedi azt mondom", az bizony nem értelmes érv. További hasznos fórumozást.
  • indedi
    Sokadszorra bizonyosodtam meg, hogy nem érdemes, nem szabad veled szóba állni. Valóban nem teszem többé.
  • Garga Pitic #1084
    Nem én erőlködök. Nem én kezdtem személyeskedést. Nem én támadom az érvelőt.
    Nem tartalak ellenségemnek.

"ha nincsenek értelmes érveid."

Ő, izé...

Sokadszor mondom, (és ez növeli az oldal látogatottságát, ennek örül a tulajdonos:), hogy én leírtam a TAPASZTALATOMAT, te viszont csak FELTÉTELEZÉST.

Hozz olyan bizonyítékot a csalásra ami egyértelmű, és máshogy, sokkal valószínűbb okokkal nem magyarázható. Addig csak ugyanolyan fejbólintó droid vagy, mint akik ellen (legalábbis szavakban) hadakozol.
  • indedi
    Miért erőlködsz? Ha történetesen több néven írnék ide, akkor sem lenne jogod személyeskedni. Miért nem fogod már föl ember, hogy együgyű primitív dolog az érvelőt magát támadni, ha nincsenek értelmes érveid. És neked nincsenek. Felém sem, mások felé sem.
    Gondolom nem csak én vagy Exy, vagy mások hozták ezt a tudomásodra. Mégsem tanulsz belőle. Látod, ez az igazi cölöpverő bunkósság. Hogy nem vagy képes okulni.
    Próbáld azt megérteni, hogy aki a szemedbe mondja a hibádat az nem az ellenséged. Nem az ellenséged, de offol, ő is személyeskedik. Ezek a topikok pedig nem erre valók. Ne kényszeríts hát senkit erre. Próbálj meg beilleszkedni. Próbálj viselkedni. Ne te akarj lenni a meghatározó, hanem próbálj felnőni a tudományos topikok valódi-értelmes vitaszintjére!
  • Garga Pitic #1082
    Enyhén szólva hatásvadászat.

Moon conspiracy (BBC TV): Ugyanazok a témák, amik eddig itt ki lettek tárgyalva, nyakon öntve kis tiszta angolsággal. Ha ettől valami hihető, hát hidd.

"TÉNYLEG, miért nem ugrott fel 1-1,5m magasra egyik zűrhajós sem?"
    Talán mert az űrruhájuk egy sokrétegű és meglehetősen merev öltözet. A lábfejed mozgathatóságának fél szögtartományát kihasználva a holdi 1/6g-ben sem fogsz ekkorát ugrani.

Ha volt csalás, nem ilyen dolgok miatt fog kibukni.
  • indedi
    Csak öreg. Ennyi. Öregkorban megszűnik a félelemérzet. Nincs mit vesztenie. Elkezdett beszélni. Sokan fogják még követni. Nincs ezzel baj, amíg a hatalom képes kézbentartani, kinevettetni, lejáratni az ilyesmit. Ha viszont a tömegek értesülnének az igazságról, valódi pánik törne ki. Több semmi sem lenne már ugyanaz mint most. Sajnos lassan, de biztosan mégis bekövetkezik a nyilvánosságra hozatal.
  • Garga Pitic #1080
    Valaki megkérdezné exy1-et, elvégezte-e a kis fotós kísérletet (#1052), legalább elolvasta és értelmezte-e, talált-e gyenge pontot az analógiában?
    Tegye ezt úgy, h meg ne tudja h én kérdeztem, előre is köszönöm.
  • indedi
    Garga Pitic elvesztetted azt a lehetőségedet, hogy beszélgessek veled. Így jártál. Köszönd a buta-kekeckedő, sértegető sítlusodnak.
  • indedi
    No meg egy "képeskönyv" ami x ezer darabban készült nehezen hihető bizonyiték. Az eredeti kép az igen, de egy reprodukció..

Eredeti NASA album. Nagyméretű, díszes album. Album, nem pedig képeskönyv. Az eredeti anyag? Az éppen elveszett, vagy megkerült, vagy újra elveszett, stb. Nyilvánvaló a takargatott csalás ténye. De ahogy korábban is leírtam, az egy megbocsátható csalás volt. Egy hidegháborús erőfitogtatás az egyensúly fenntartásának érdekében. Lehet, hogy éppen ezért nem tört ki a III. világháború. Szerintem megérte! Szerintem még ennél vaskosabb hazugságok is megérték, ha segítségükkel elkerülhető maradt a nyílt katonai konfrontáció. Ez az én véleményem.

Az, hogy valóban járt-e valaha ember a Holdon, nem ebből az aspektusból vizsgálandó kérdés. Az én véleményem az, hogy járt bizony. Nem akkor és nem úgy és nem annyian, hanem sokkal többször és sokkal-sokkal többen. És nem a tudomány nevében. Ez szintén az én véleményem.

Én viszont sokat foglalkoztam nyomtatással. Mi van akkor ha nyomtatás közben érte valami effekt a képet?

Az én megítélésem szerint nem ez történt. Egyértelmű a hamisítás ténye. Méghozzá gyenge hamisításé. Kapkodó, slendrián munka. Lehetett volna úgy is végezni abban a korban, azokkal az eszközökkel, hogy fel se merüljön kétség az eredetiség tekintetében. Mégsem ez történt. Szerintem annak a latolgatása, hogy miért nem, sokkal izgalmasabb kérdés lehet, mint amiről jelenleg ez a topik szól. Ugyanis ezt a pocsék munkát nem igazolhatja semmi sem. Még a kevés idő sem. Valami más kell legyen a háttérben, de én esetleg csak tippelni tudnék, hogy mi....
  • OKkultist
    Na még egy érdekesség: (nem tudom mi a magyarázata,hogy a BAJNOKOK úgy adnak sajtótájékoztatót, mintha vesztettek volna, egyszerűen érthetetlen, de agymosott, szétcsúszott embereknek tűnnek, pedig ŐK AMERIKA HŐSEI, a legjobbak a legjobbak közül: BEST OF THE BEST)
    VALAMI NEM STIMMEL
  • indedi
    Köszönöm az invitálást, de az általad ajánlott topik nem esik bele az érdeklődési körömbe. Ami azt illeti, ez a topik sem. Én egyszerűen csak beszélgetni szerettem volna egy tudományos topikban. Egyszerűen, kedvesen, intelligensen. Sajnos ez itt nem megy. Ezt én sajnálattal veszem tudomásul. De tudomásul veszem. nem az enyém a fórum. Ér vagy 1,5-2 milliárd forintot. Csak azt nem értem, hogyan engedheti a tulajdonos, hogy egy maroknyi ember terrorizáljon ezreket. Személyesen ismerek két olyan embert aki szintén nem tud sem itt, sem az Indexen, sem pedig az Origón beszélgetni. Pedig magas végzettségű, társasági emberek. Olyanok akik intelligens módon képesek vitázni. Tiszteletben tartják a vitapartnerük véleményét, egyáltalán magát a vitapartnert. Ezekben a fórumokban meg alap a lehülyézés, az oktalan gúnyolódás, a sértegetés. Így nem lehet tudományos módon vitázni.

Bocsánat az offolásért, de el kellett hogy mondjam ezt.
  • OKkultist
    Ez volt már?
    VICCES DOLOG TÖRTÉNT, ÚTBAN A HOLD FELÉ
    És még1: (Astronauts Gone Wild)
    a zűrhajós nem tudja, hogy a Van Allen övet átlépték-e????????

Nem semmi, hogy IZZADNAK a ZŰRHAJÓSOK, pedig csak arról kérdezik őket, AMIRE A LEGBÜSZKÉBBEK! (az olimpiai bajnok is izzadna, amikor kérdezik, hogyan futotta le 5másodperc alatt a 100métert? NEM DOPPINGOLTAM! Nem az volt a kérdés! Az ügyvédem nélkül nem nyilatkozom! Na itt már gyanús lenne a BAJNOK)
    IZZAD A BAJNOK

Nem kicsit cinikus (köcsög) CNN riport:
    MOONHOAX dok.film. riport a CCN-en

Eltüntek az eredeti Apollo 11 felvételek. (véletlenül)
    Flight Director Gene Kranz says Apollo 11 telemetry gone.
    Mégis megvannak, valaki egy elhagyott légibázis, elhagyott McDonalds kukájába borította be:
    24 tons of NASA Apollo telemetry video datatapes were found at an abandoned McDonalds restaurant at abandoned Moffet Air Force Base and abandoned NASA Ames Research Center in California. Google Steve Jurvetson to see the photos he took inside McDonalds in Sept 2008 complete with NASA computer VCR deprogramming.
    MUHAHAHAHAHA és még lehet kétséges, hogy hazudnak?
    (NEM azt mondom, hogy nem sikerült leszállni a Holdon, hanem azt, hogy NEM ÚGY, és NEM AKKOR, ahogy azt állítják)
    TÉNYLEG, miért nem ugrott fel 1-1,5m magasra egyik zűrhajós sem?
    nem bírta el a kábel?
  • Garga Pitic #1074
    Vagy fordítsuk meg: mi a magyarázata szerinted az elolvadó szálkereszteknek?
  • Garga Pitic #1073
    Elvégezted a kis fotós kísérletet?
    Legalább végig gondoltad?
    Megtaláltad a modell hibáit?
  • Gundark
    Nos.. a többiekkel még nem beszélgettem, de Cifut és Molnibalagét ismerem. Az ő szakértelmüket kétségbe vonni lehet. Én csak azt mondhatom neked, hogy gyere át a falcon topicba és megismered jobban Balázst, aki könyvtárba nem járó lévén gépészmérnök. És gyere át a haditechnika topicba, ahol Cifu mindig és mindenkor válaszol igen kimeritően a legelképesztőbb kérdésre is. Nem beszól, és kioktat, hanem elmondja a tényeket. Ami pedig a kérdéses nasa könyvet illeti. Azt mondod fényképész profi voltál/vagy. Rendben én elhiszem. Én viszont sokat foglalkoztam nyomtatással. Mi van akkor ha nyomtatás közben érte valami effekt a képet? A "tökéletes nyomtató" csak a képzeletben létezik. Aki dolgozott velük tudja hogy állandóan valami baja van :) No meg egy "képeskönyv" ami x ezer darabban készült nehezen hihető bizonyiték. Az eredeti kép az igen, de egy reprodukció..
  • indedi
    Garga Pitic, dronkZero, Cifu stb!

Sajnos nem lehet találni értelmes vitapartnert miattatok. Egy perc alatt mindet elüldözitek. Jó lenne már egy olyan tudományos topik, ahol nélkületek, -a ti általatok megtestesített ok nélküli kötekedő stílus nélkül- lehetne beszélgetni. Értelmesen, értékteremtő, intelligens módon beszélgetni. Ezt ti módszeresen, hosszú ideje akadályozzátok. Sajnos az SG tulajdonosa ezt nem látja. Különben már kivágtak volna innen titeket, mint macskát szarni!
  • Molnibalage
    A Tom Wolfe köny zseniális.
  • [NST]Cifu
    Azt hiszem nekem ebből a fórumból elegem van. Ez nem tudomány, ez egy közönséges szeméthegy!

Akkor miért regisztrálsz újra és újra be, más-más név alatt, újra és újra osztva az észt a nélkül, hogy rendelkeznél vele? :)))
  • dronkZero
    Ez megint exy1, és már megint hazudik. Csak most nem egyetemi tanár, hanem profi fotós. (Természetesen ehhez sincs fingja se)

Ugyanaz a stílus, már megint arról beszél oldalakat, hogy mennyire nincs ideje erre...

Húzz már innen a gecibe, jó? Sajnáljuk nagyon, hogy elmebeteg vagy (paranoiás és mániákus hazudozó), de ez itt nem a Lipót.
  • Garga Pitic #1067
    Meg lehetne csinálni egy ekkora disznóságot, párszáz kritikus helyen dolgozó tréfamesterrel, főleg ha az egész családjuk túsz valamilyen módon, és társaságban sose isszák magukat vigyorgósra, stb.
    A három űrhajóst szépen felbocsátják, egy hétig elkeringenek a Föld körül miközben az automatikus kamuűrhajó megjárja a Holdat. Az összes élő beszélgetést átrelézik a kamuűrhajóra, onnan jön vissza a Földre, az oroszok is azt fognák. Ha jól játszanak, senkinek föl nem tűnik a plusz késleltetés. A holdi jeleneteket előre hibátlanul eljátszhatnák földi stúdiókban, az útközbeni súlytalanságot repcsikben, a kész filmet aztán nyomhatja a kamuhajó a mindenki által várt irányból. Végül a "holdutazók" leszállását akár valóban közvetíthetnék élőben, hisz tényleg ott és akkor szállnak le.

Csakhogy ilyesmire nincs bizonyíték egy szál se, pedig ha így történt volna, kitudódott volna 40 év alatt.
    Ha már néhány száz embernek kell egy titkot tartania, az egyszerűen soha a büdös életben, sehol, semmilyen brutális rendszerben nem fog menni. (Tudományos indoklás, mi? :)

"Lobogó" zászló van ami még a segédvonalakat is betakarja, meg "összevissza" álló árnyékok és hiányzó csillagok, mint a csalás komoly jelei.
    Öveges profhoz méltóan egyszerű eszközökkel helyre lehet tenni az ilyen érdekes jelenségeket, de i.sz.2008-ban még mindig vannak, akiknek ennél könnyebb összeesküvést és csalást kiáltania.
  • Gundark
    De még mindig ott az ősi kérdés.. Megcsinálja a NASA az évezred csalását. Ehhez nagyon sok ember kell hogy hiteles legyen. És akkor pont ilyen kicsinységeken buknának el? A főösszeesküvő nem nézte meg a képeket mielőtt kiadták? És az oroszok nem nézték meg? Szerintem mikroszkóppal mentek végig rajta :) És a legapróbb jelre hogy valami nem kóser, nem kezdték el volna verni a harangot? No meg.. Az oroszok Koroljov halála után fényévekre kerültek a holdra szállástól. Az ég egy adta világon semmi nem történt volna ha 72-ben mennek a holdra először az amerikaiak. Sőt ha 82ben, akkor is ők az elsők. Javaslom elolvasásra Tom Wolfe :Igazak-ját, és Dancsó Béla Holdsétáját. Igaz nem vagyok könyvtáras tipus, de azért akad itthon nekem úgy 1500 könyvem :)
  • Garga Pitic #1065
    Te szerencsétlen!

Azt az optikai jelenséget, melyet te a csalás bizonyítékának tartasz, ha akarom bármikor előidézem neked a fényképezőgép megfelelelő beállításaival és a téma megfelelő megválasztásával. Rutinfeladat. Lófütty. Ha akkora szakértő lennél, tudnád.

"Nem átallasz mindenki szemeláttára hazudni akkor amikor nincs semmi tétje sem a dolognak."

Öregem, keress valakit, aki bánni tud a fejeddel, amíg nem késő!
  • indedi
    Béke? Nem, nincsen béke. Olyanokkal mint te nem lehet.

Ha én azt mondom, hogy a NASA albumában található képek hamisak ezért meg ezért, az miért lenne egyenlő azzal, amit írsz, hogy egy egyszerűen reprodukálható optikai jelenség? Nem csak buta vagy, de aljas is! Nem átallasz mindenki szemeláttára hazudni akkor amikor nincs semmi tétje sem a dolognak. Mit követhetsz el ha nem látják, ha van tétje? Ütsz? Gyilkolsz? A Jóisten mentsen meg az ilyenektől mindenkit!

Azt hiszem nekem ebből a fórumból elegem van. Ez nem tudomány, ez egy közönséges szeméthegy!
  • Garga Pitic #1063
    1. "Nem állítottam ilyet!"

"A NASA adta ki.) Tele volt hamisítvány képekkel. Például volt ahol a zászló letakarta a szálkereszt egyik szárát. :)"

Ő, izé...

"...elképzeled, hogy a telefonod fényképezőgépével..."
    Egy tükörreflexes fényképezőgépről beszéltem. Mint amilyen a Hasselblad 500EL és HDC is.
    Hogy az analóg és közepes formátumú, az enyém pedig digitális, az vagy közömbös, vagy legalábbis te nem mutattál rá a modellezés hibájára, Szakértő úr.

2. Türelmesen ismételgettél dolgokat. Persze ez magánvélemény, bocsáss meg érte.

Béke.
  • indedi
    Tehát a válaszok:

1 Nem állítottam ilyet!

Hogyan képzeled azt, hogy te egy Hasselblad kamera működését reprodukálni tudod? Egyszerűen nincs más a piacon aki konkurencia lehetne nekik. Pontosan azért, mert nem tudják azt produkálni amit ők produkálnak. Te meg elképzeled, hogy a telefonod fényképezőgépével neked mégis sikerül. Ennél ostobább írást már régen hallottam. Eleinte szórakoztatott ami itt megy, de most már inkább elszomorít. Ennyire nem kellene butának lenned ha már egyszer ide merészkedsz írni. És a többiek is dettó. :(

2 Gondoltam, hogy ez lesz. Elmondom, megindoklom, türelmesen elmagyarázom és akkor ezt kapom. Ilyenkor menni kell. Teljes mértékben értelmetlen lenne maradni.