5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
indedi #1141 Meg ugye a tömeg az ami állandó, a súly viszont a gravitációtól függ, tehát változik a súlypont.
Gondold ezt át. -
indedi #1140 Hízelgéssel nálam nem mész semmire. Visszahízelgek neked és kész:
Te patkány! Te gennyláda! Húzz a gecibe!
...nem is tudodm, ennyi elég lesz, vagy még írjak hozzá? -
#1139 -függőlegesen -
#1138 Próbál egy 10 kilós kalapácsot függőlegesen a felszínnel párhuzamosan tartani, először a holdon, majd ugyanúgy földön. Már belegondolva is úgy fogsz eldőlni a földön mint a huzat.
Meg ugye a tömeg az ami állandó, a súly viszont a gravitációtól függ, tehát változik a súlypont. -
#1137 Szemész látott már? Elég nagy gondok lehetnek nálad, ha nem látod a keréknyomokat...
Az meg tényleg teljesen elképzelhetetlen, hogy "hátulról" jött az úrhajós, valóban...
A hegymeg éppen hogy nem veszik párába, azok sok kilométerre vannak, a Földön addig nem látsz el.
De úgyis hiába mondom, te ezt akarod hinni. -
#1136 1. Jobbról.
2. Besüpped.
3. Nem takarították le a fékezőrakéták, ezerszer elmondtuk már. Levették a tolóerőt _NULLÁRA_ mire a felszín közelébe(pár méter) értek. Emellett nem tökéletesen függőlegesen szálltak le.
4. Hátul, az nyomódik be jobban. -
indedi #1135 http://hu.wikipedia.org/wiki/Kép:NASA_Apollo_17_Lunar_Roving_Vehicle.jpg
Szintén lehet csodálkozni. Hol vannak a nyomok? Sem keréknyom, sem zűrhajós nyom (aki fényképez) nincs a képen. Klasz műtermi kép. A háttérben a földi távlatoknak megfelelő párába vesző hegyek. Iddilli kép, de valószínűleg ez sem a Holdon készülhetett... -
indedi #1134 Tessék letölteni egy ingyenes virtuális vonalzó programot és felinstallálni. Aztán hajrá, klikk a linken látható képre és méricskélni a szálkereszteket és a köztük lévő távolságokat. Rajta! -
indedi #1133 Kérdéseim:
1 milyen irányból érkezik a fény?
2 kidomborodik, vagy besüpped a lábnyom?
3 ha a leszállóegység fékezősugarai letakarították a port, hogyan keletkezett ez az u.n. 'első lábnyom'?
4 hol van a sarka? -
indedi #1132 Itt a cím, ahol aztán nagyban is látható: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kép:Apollo_11_bootprint.jpg -
indedi #1131 Itt van az első lábnyom:
Ez szerintetek hiteles? -
indedi #1130 Én meg úgy gondolom, hogy aki még nem vitt a hátán 50-60 kilót, az ne beszéljen arról, hogy mennyire kell előrehajolni, mert annak fogalma sincs róla. -
indedi #1129 A súlyponton nem változtat a kisebb gravitáció. pont ugyanannyira kell előre dőlni, mint a Földön. -
#1128 látom a #1117es hozzászólásom is átugrásra került.. ott is elégé meg van dőlve az ember (és nem arról beszélek, amikor elesik). de én valahogy a többi videón is úgy láttam, hogy bőven hajolnak előre -
#1127 Nem változtat? Ha kisebb a gravitáció akkor kevesbé húzza a táskát, tehát nem kell annyira előredőlni.
Egyébként sem látni a testtartásukat, mert a ruha elég vastak, és a testük és a ruha között is van nem kicsi légrés. Szerintem elég szépen hajolgathattak/pucsíthattak benne úgy hogy nem is látszott, mert volt hely. -
#1126 Hopp, ja, indedinek.
Először a te mondandódhoz akartam hozzáfúzni egy-két szót, aztán mégis inkább teljes hsz lett. Mindenesetre bocs. -
#1125 Ez gondolom mellément :) -
#1124 Igen, értem én, hát hogyne. Folyton mindenkinek a te lelkivilágodat kell pátyolgatni.
Nézd meg, 20+ hozzászólás a témában amíg nem vagy itt, aztán megjelensz, és játszod tovább a mártírt.
Nem vagyunk rá kíváncsiak. Vitatkozz, vagy ne vitatkozz, de a hisztidre kurvára senki nem kíváncsi. -
indedi #1123 Nem! Vissza lehet olvasni. Régen, nagyon régen eldurvult a hangnem. És nem csak itt. Más magyar tudományos fórumokon is. A jelenségnek nincs köze hozzám. Egyáltalán érted te miről beszélek? -
indedi #1122 Olvastam olyan feltételezést is, hogy a filmfelvételeken a Holdon ugráló zűrhajósok gumikötelekkel voltak kikötve és úgy ugrabugráltak. Valóban érdekes ahogy megindulnak és az is ahogy megállnak. Az ember sokkal nagyobb előre, illetve hátradőlést és sokkal nagyobb 'fékutat' várna el, mint amit a filmeken lát. ha már a nehéz hátizsákról van szó, azt is meg lehet kérdezni, hogy ki vitt már közületek 70 kg-os zsákot a hátán. Én már vittem. Jól előre kell hajolni, hogy az ember hanyatt ne essen. Ezek a zűrhajósok pedig délceg-egyenes testtartással mászkálnak a Hold felszínén. Elbírni persze jobban elbírják mint a Földön, de a súlyponton a kisebb gravitáció nem változtat. Tehát szemmel láthatóan hamisak ezek a felvételek is. -
#1121 Ja, nem tudom, hogy az hol "csendes, kedves értelmes beszélgetés", hogy kinyilatkoztatod az abszolút igazságot, és ha valaki meg találja említeni, hogy talán nem úgy van az, akkor elkezdesz hisztizni, meg személyeskedni.
Talán nem véletlenül lettél bannolva már.
Mellesleg most épp valami kis vita kezdett kialakulni, de résen voltál, és megint hirtelen téged kell sajnálni, meg a hisztidet hallgatni. Hát a faszom sem kíváncsi már erre, meg rád.
Egyszer végre hihetnénk már neked, és _TÉNLYEG_ elhúznál innen a véres hányásba... De úgysem. -
indedi #1120 Ezt ( http://mek.oszk.hu/00500/00558/html/dip4.htm )az oldalt érdemes olvasgatnod a megválaszolatlan kérdéseiddel kapcsolatban. Talán csak egyetlen kérdésre nem válaszol benne Bodács István. Mégpedig a fizikai librációk változásainak megmagyarázhatatlan újra-rendeződéseiről nem ejt szót. Nem véletlenül. Úgy tűnik ez a témakör titkos, illetve tiltott a tudomány számára. -
#1119 Ez így is ment. Aztán valaki teljesen normálisan megcáfolta az állításodat, és te meg besértődtél, mert csak neked lehet igazad. Dehát nem :\ -
indedi #1118 Kérlek ne add fel a harcot!
Sohasem harcolok. Senkit sem akarok meggyőzni semmiről sem. Beszélgetni szeretnék. Csendesen, kedvesen és értelmesen. Ha ez nem megy, inkább elhúzok a fenébe.
Nem értem miért alakult ki ez a harcos stílus. Egyszerűen csak beszélgetni már nem is lehet? Elmondom a véleményem, megindoklom és kész. A vitapartner pedig leírja, hogy egyetért vagy nem és ő is megindokolja. Ennyi lenne. Nem kellene bele indulat, szemétkedés, harc. Szerinted ezt nem lehet itt elérni? -
#1117 (hiányszik a szerkesztő gomb..)
Érdekes videó arról, hogy milyen nehéz is egy ilyen ruhában mozogni.. még a Holdon is:
http://www.youtube.com/watch?v=wOLa6BOFu3A&feature=related -
#1116 egyébbként valahogy a hooxosok átugrottak két reagot?
ajánlom őket mégegyszer:
#1091 (és a javitott link a #1092)
-
#1115 Végül is arról kell beszélnie, hogy elsőként idegen talajra léptek, ott jártak, ahol még senki más, kitörölhetetlenül beirodott a nevük a történelembe.. hja, biztos hogy te vidáman fütyürészve nyilatkoznál, kicsit sem remegnél, lennél megihletödve.. áhh dehogy.
Végül is ez megdönthetetlen bizonyíték arra hogy nem szálltak le a Holdon...
Jó olvasni ezt a forumot.. egyfajta új komédia stilus teremtő is lehetnétek. -
#1114 miért a golfozáshoz olyan nagy mozgás kell? Egy fakezű falábú ember is tud golfozni... -
OKkultist #1113 Golfozni lehet benne?
Az értékelhetetlen NASA fos felvételért én kérek elnézést. (az ÉLŐ közvetítés is ilyen minőségű volt, a TV képernyőt vette egy TV-kamera, LOL)
-
#1112 Értsd már meg, hogy az űrruha ilyen 70+ kg, ráadásul olyan merev mint egy deszka. Ugrálj már párat és nézd már meg hogy mozog a lábad... -
#1111 "NEM ÉN NEVEZTEM EL!"
Na nyilván. Én sem tudom, ki volt, Pink Floydnak van pl ilyen címmel albuma, de attól még hülyeség. Üvölteni nem szükséges.
Már miért is nem nevezhetjük a Hold túloldalának? Én annak hívom. Azon egyszerű oknál fogva, hogy az a túloldala. Azt' kész.
Kínaiak nem szállnak le. Japánok is küldtek szondát, asszem arról már vannak képek is. Bár ezt passzolom, nem követem az eseményeket.
Szerintem csak egy sziklagolyó, én nem számítok ott náci bázisra, meg ufókra. -
OKkultist #1110 NEM ÉN NEVEZTEM EL! Tudom , hogy nem mindig sötét, de INNEN úgy tűnik, és ezért lett ez a neve. Úgy mégsem nevezhetik, hogy a Hold felőlünk nem látható fele. Kíváncsi leszek a KÍNAI képeket megkapja-e a közönég retusálás nélkül. Esetleg, ha leszállnak az ÉLŐ közvetítés lesz-e. (lesz-e jó minőségű kamerájuk a kínaiaknak, mert ma már lehet ilye venni. ÉS NEM a TV képernyőről adják egy TV-kamerával vett képen:) -
OKkultist #1109 Lukács Béle beépített motort említ, de mindegy is, mert egyik sem magyarázza meg, hogy miért nem ugranak 1-2métereseket a zűrhajósok, ha nem fölfelé, akkor előre, futás közben, vagy valami hasonló, pl. sziklák dobálása, vagy egymás felemelése félkézzel. SEMMI ILYEN NINCS. (állítólag 1/5-öd volt a grav. Ott még egy izomsorvadt is ugrik 1m magasat, vagy dob 100m-t)
ITT az adás, a 2.fele szól a HOLDról -
OKkultist #1108 a BAJNOKOK NEM ÍGY ADNAK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT
(valahogy bizonytalanok, nem biztosak abban amit mondanak, olyan másnapos, agymosott, szétcsúszott jellegű az egész)
IZZAD A BAJNOK
Ez is olyan, mintha arról kellene VALLANIA, amiről nem akar beszélni, (ifjúkori botlás, de már leülte, amit kiszabtak rá, stb..) egy bajnok egyszerűen NEM ÍGY BESZÉL A DICSŐSÉGES IDŐKRŐL! Látszik rajta, hogy kényelmetlenül érzi magát, és eltitkol valamit. (PEDIG az elején egy NORMÁL riportként kezdődik, csak a végén leplezi le magát a MOONHOAX riportere) -
#1107 "Mi lehet a magyarázata a SZÉTCSÚSZOTT (mint a bedrogozottak) Apollo 11 sajtótájékoztatónak, meg az ERŐSEN IZZADÓ BAJNOKNAK?"
?????? -
Garga Pitic #1106 "AMERIKAI ZÁSZLÓNAK LOBOGNIA KELL!"
Pontosan. Ehhez nem kell fizikus.
Egy löttyedt zászló bénán mutat a tévében és képeken, ezért a szövetbe bújtatott drótokkal tartották hullámosan. Mikor az űrhajós leszúrta a földbe és mivel nehezen ment, a nyél csavargatásával próbálkozott, mozgott a zászló. És mivel a Holdnak nincs számottevő légköre, nem volt aerodinamikai csillapítás, a zászló pár másodpercig lengedezett.
Mint az látszik is a felvételeken és ahogy mindig is mondták, és aminek ellenére a szenzációhajhászok komolykodó körítéssel még mindig évente felhozzák csalás bizonyítékaként.
Ilyenekről van szó a badastronomy.com említett oldalán. -
#1105 "Parsonsról egyébként egy krátert is elneveztek a Holdon. (a SÖTÉT OLDALÁN,"
Látom, nem érted...
Igen, az egyik oldalát sosem látod, de az nem "A Sötét Oldala" a Holdnak, csak a _túl_oldala. Ami néha sötét(amikor a felénk lévő oldala telihold), néha meg nem(amikor mi újholdat látunk, illetve nem látunk). -
OKkultist #1104 ÚGY tudtam, hogy a HOLD mindig UGYANAZT a felét fordítja a Föld felé, tehát az egyik oldalát INNEN SOHA NEM LÁTOD. Akkor láttuk először 8retusált képeken) amikor az első szonda MEGKERÜLTE. Persze a NAPról lehet látni mindet, minden oldalról. -
OKkultist #1103 Mi lehet a magyarázata a SZÉTCSÚSZOTT (mint a bedrogozottak) Apollo 11 sajtótájékoztatónak, meg az ERŐSEN IZZADÓ BAJNOKNAK?
Fotókkal, kérdéses magyarázatokkal ma már szinta nem érdemes foglalkozni, mert annyi érv és érvelő van pro és kontra, hogy maga Wernher von Braun és Hermann Oberth (aki egyébként Nagyszebenben született) sem lát tisztán. (a sz*rkavarásról a NASA is tehet)
Mondtak érdekes dolgokat. (persze csak állítólag, mert ÉN NEM VOLTAM OTT SZEMÉLYESEN, tehát akár hazugság is lehet:)
Pl.:
Oberth így kritizálta a német oktatási rendszert: „Az oktatási rendszerünk olyan, mint egy autó, amelynek erős hátsó lámpája van, fényesen bevilágítva a múltat.”
Von Braun:
"We find ourselves faced by strong powers whose base of operations is at present unknown to us."
Az megvan, hogy a ZÁSZLÓ MIÉRT LOBOGOTT?
Dr. Lukács Béla szerint motor volt benne, mert az AMERIKAI ZÁSZLÓNAK LOBOGNIA KELL! (VANNAK RETUSÁLT FELVÉTELEK!!!!! POLITIKA)
2007 november 28. HOLDHERCEGNŐ fényképe (Lukács Béla)
Érdekes figurák dolgoznak ott a NASA-nál, pl. Jack Parsons, aki nagy haverja volt Lafayette Hubbard-nak, vagy ahogy ismertté vált: L.Ron Hubbard. Még a scientológia megalapítása előtt az OTO (Ordo Templi Orientis) egyház helyi (California) főnökei voltak.
Parsonsról egyébként egy krátert is elneveztek a Holdon. (a SÖTÉT OLDALÁN, tehát nem volt akárki, a szilárd rakétaüzemanyag kifejlesztője)
Egy szórakoztató dok.film: (vigyázat okkult!)
SECRET SPACE, van benne NASA, Jack Parsons, Hubbard, stb... -
Garga Pitic #1102 És ha megvan az album:
-Állítja valahol a könyv, h vágatlan képkockák azonos méretű nagyításait tartalmazza?
Mert ha nem, mert pl egy ronda becsillanás, egy belógó kábel miatt vágtak a képből és nagyították, a keresztek távolsága nem is szabad h egyezzen más képekével.
-Változó vonalvastagságról azt hiszem eleget pofáztam, valami csak átment.
Ha a keresztek hol máltai-, sátán-, horog-, nyilas-, rovátkázott, hol tökömtudja stílusúak, az persze más kérdés.
-Ha tényleg átfirkálták tustollal a vonalakat, kérdezzen már rá a kiadónál, mi célból tették?
Logikus okát/célját nem látom, és talán tényleg nincs is.
Isten látja lelkemet, nem leugatni akarom és nem ragaszkodok az utolsó szóhoz, de legalábbis elég merész feltételezés ennyiből komoly tényhamisításra következtetni.