Nem lesz hardveres másolásvédelem a Pentium D-ben

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rosszul közelítitek a problémát. A DRM-ben az a lényeg, hogy _nincs_ nálad a kulcs - ha jogosulatlan felhasználó vagy. Tehát letöltesz egy drm-es filmet, és b..hatod. Jelenleg így néz ki a dolog. Ha valaki tudja, hogyan lehet feltörni egy ilyet, ne fojtsa magába a _konkrét_ infót...
Én a második pontban nem bízom nagyon 😊
Illetve mondjuk úgy hogy ebben a formában igaz. Feltételes módban 😉

" kellene cserélnie olyanra ami támgatja az adott drm technológiát méghozzá önként, csak azért hogy gátolva legyen valamiben, tehát semmi érdeke ezt megtenni"

Ez pontosan igy van.
1, Valahol el kell kezdeni 😊
2, A hatranyokat eddig nem tapasztalt szolgaltas infrastruktura ellensulyozhatja.

Majd az ido eldonti, mi lesz. En nem bannam, ha lehetne ilyen is.
"Igy van, amennyiben a DRM kiengedi spidf-re..."

jelenleg ugyan nem veszélyeztet, hogy belefulladok a pénzbe, és efféle eszközökkel rendelkezzek, de nem nagyon tudom elképzelni, hogy azt a terméket, ami nem engedi, hogy a zenémet, a digitális erõsítõmön lejátszam, ne b@sznám ki az ablakon...

Amúgy vágo mit mondassz, de ahhoz, hogy ez életképes legyen, a felhasználónak az összes olyna eszközét, ami az adott adathoz(film/zene/akármi) való hozzáférést biztosítja le kellene cserélnie olyanra ami támgatja az adott drm technológiát méghozzá önként, csak azért hogy gátolva legyen valamiben, tehát semmi érdeke ezt megtenni, így ez maximum akkor következhet be, ha nem lesz más alternatívája. Abba pedig ne is menjünk bele szerintem, hogy nincs általános mindenhol elfogadott egységes drm technológia, és kellõ mértékû kavarást okozhat az is, hogy ha különbözõ gyártók különbözõ megoldásokkal rukkolnak elõ(lásd dvd utód körüli herce hurca), és a drm-ben szerintem nagy pénzeket látnak a gyártók, hisz a különbözõ kiadók jobban féltik a bevételüket, mint valaha, így jóféle összegeket lehet leakasztani róluk ennek védelme érdekében.

"De titkosítva nem tudom használni, tehát kell hogy lássam titkosítás nélkül"

Neked nem kell. Eleg, ha a DRM kompatibilis hardware-ek (pl hangkartyak latjak)

"spdif kimeneten keresztül egy drm-et magasról lesajnáló másik eszközbe átkötve, hozzáférek...szerintem legalábbis"

Igy van, amennyiben a DRM kiengedi spidf-re...

Viszont nem eroszak, nem totalis DRM-re torekves. Egyszeruen bizonyos hardware-ek ezt _IS_ tudjak a hagyomanyos tartalom megjelenites mellett.
"Ezzel csak annyi a baj, hogy pc-nként egyedi cd-t(adathordozót/bármit) kellene nyomni"

Ez nem problema.

"és minden nem DRM védett forrást felszámolni"

Ezt meg nem ertem.
De titkosítva nem tudom használni, tehát kell hogy lássam titkosítás nélkül, ettõl kezdve ha pl zene, akkor spdif kimeneten keresztül egy drm-et magasról lesajnáló másik eszközbe átkötve, hozzáférek...szerintem legalábbis, mivel szabványos jelkimenet kell legyen, hogy a piacon lévõ digitális dekóderes erõsítõk le tudják nyomni.

Ezzel csak annyi a baj, hogy pc-nként egyedi cd-t(adathordozót/bármit) kellene nyomni, és minden nem DRM védett forrást felszámolni, hogy bármi értelme legyen, ez szerintem lehetetlen.

Azert, mert a DRM altal kontrollalt. Te csak titkositva fersz hozza.
Miért törném fel, ha ott van nálam?

Azt azert megneznem, hogy egy 512 bites kulcsot feltorsz... Persze buteforce mehet mindig, csak par ezer evedbe bele fog telni.
Hardwarees tamogatas mellett szoftveres uton nem torheto DRM-et _lehet_ kesziteni (eleg nagy bitszam mellett). Pl van egy 512 bites identitas kulcsod, amit a DRM hardwarebe egetett (PC-kent egyedi) kulccsal titkosit, igy csak a DRM ferhet hozza. Ha meg akarsz venni egy dalt, akkor DRM segitsegevel kizarolag szamodra lejatszhato verziot kaphatsz a dalbol/albumbol. Ha jol meg van csinalva nem lehet feltorni (szkop meg elektonmikroszkop nelkul)
Szóval abban az esetben is ott van a kulcs a kezedben, max egyszerû felhasználóként te nem fogod tudni, hogy hogyan használhatnád fel, de aki hobbiból azzal foglalkozik, hogy ezeket feltöri, az rá fog jönni, és meg is csinálja. A kérdés, mindíg csak az, hogy ez mennyivel az adott védelmi eljárás megjelenése után következik be, tehát hogy megérte-e az adott védelem egyáltalán, de ez úgyis csak utólag derül ki.

Minden ilyen kikerülhetõ, max ráfordított munka, és processzoridõ kérdése az egész...

???

A hardwares DRM lehetoseget biztosit arra, hogy egy-egy tartalomhoz a szerzo/szolgaltato explicit beleegyezese mellett ferhess hozza.

Nem gondolod, hogy ilyen bena dolog lenne a DRM, mint amit leirtal ?!?!
Gerygrey
A legjobb másolásvédelem: minõségi adathordozók kedvezõ áron. Ha nem 5-6 ezer forint lenne egy CD amin van 2-3 hallgatható szám, vagy egy DVD amit jó ha kétszer megnézek, lehet hogy több embernek lenne kedve megvenni õket.
Nah ilyen szart se fogok venni...

[HUN]PAStheLoD
Igen , én is olvastam, és erõsen ajánlom, remélem senkit nem rettent vissza egy kis angol szöveg 😊
Sajnos a címére nem emlékszem :/

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Az Intel fél belerakni a technológiát, mert akkor mindenki AMD-t venne!

maozedong
lol.. persze.
ez a másolásvédelmi duma nagy kamu.

Resurrection!

NEM AKARUNK MÁSOLÁSVÉDELMET!

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Adott egy kódolt anyag, ami megakadályozza, hogy bárki lejátsza, ha a célszemélynek nem adod oda a kulcsot, akkor hogyan fogja õ használni? Sehogy, mert nem fogja tudni dekódolni.

kódolásnál 3 "személyrõl" beszélhetünk. A titkosítóról, arról(azokról) akitõl meg akarja védeni az adott adatot, és a célszemélyrõl. DRM esetén a célszemély, és az akitõl meg akarják védeni, egy és ugyanaz...

Nemertem, miert kene barmi kulcsot odaadnom? Gondolod ilyen benak a kitalaloi?
A helyzet az hogy eddig senkinek nem sikerült úgy megcsinálni...volt egy igen jó írás a drm rõl és általában a titkosításokról ami azt mutatta, miért értelmetlen. A célszemély akinek odadod a titkosítási kulcsot ugyanaz, mint akitõl meg akarod védeni a titkosított anyagot...ha nem adod oda a kulcsot, nem tudja használni, tehát nem veszi meg, ha pedig odadod...idõ kérdése és rájön hogyan használhatja azt megfelelõen.

asysoft
Akkor nem kellett volna a logban megjelennie?

/*WTF?!*/

h4x0r
Asysoft: nem az álnévhez írtad véletlenül a jelszót?

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

A helyzet az, hogy a DRM-et eleg jol meg lehet csinalni, ugy, hogy ne lehessen feltorni.
[HUN]PAStheLoD
nem gond különben ez a palladium - fritz chip dolog.. gondolj bele, a hardware-s support csak egy dolog, de önmagában elég kevés. Kell hozzá az OS is, tehát egy linuxos gépen lerippelik a hipervédett DVD-rõl (Bluray-rõl) a stuffot , tömörítik és máris élvezhetjük a jó kis dvdrip/blurip -et 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Annyira nem gáz, elsõre elriasztja az embert, hogy adott esetben a legfrissebb kernellel peccselni kell a drivert, mert mostanában a kernelfejlesztõk szokásává vált, hogy minden egyes kernelverzióból kiirtanak valamit aminek "már rég nem kéne ott lenni, és különben is ezt minek használjátok", úgyhogy ati driver kb 3 kernelverzió óta mindíg megborul, de kis varázslással ez áthidalható. Illetõleg zavaró az is, hogy van (legalább)egy hibás GLextension.

Nvidia linux driver telepítõje elõtt viszont le a kalappal, tényleg nagyon jó.

Nekem az utolsó elõtti bekezdés nem tetszik. Gyak nem a "szervezett bûnözés" elleni fellépésrõl van szó (ha már annyira szeretik ezt a szóösszetételt), hanem az egyszerû felhasználók szopatásáról.

Inkább a teljesítménynöveléssel foglalkoznának, mint ilyen baromságokkal!
És akkor mi lesz, ha lesz benn másolásvédelem? Berippelem egy régebbi gépen, aztán simán áttömörítem egy újon. Ennyi!

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Gratulálok.
Ha ezeket beleteszik akkor nem veszek tölük semmit.
Mindig lesznek olyan gyártólk akik nem foglalkoznak ilyennel, majd veszek tõlük.
Nem mintha mindannap jogvédett dolgokat másoglatnák, hanem elvbõl.

Bekaphatják!

Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.

asysoft
Hát ja, ATi drivereket sem egyszerû felrakni, ahogy hallom... Mindenesetre majd nyáron megint felrakok egy linuxot, jó lenne jobban ismerni.

/*WTF?!*/

arty
ez nem a linux hibája ... windows alá sem az MS irja az audigy drivert. Sajnos a crative b*szik a linuxosokra ... 😞

Forza.

asysoft
Tévedsz: használtam Linuxot. Igaz, nem sokáig, mert pl a hangkártya nem ment rendesen (pocsék volt a hangminõség; Audigyrõl van szó). A te esetedben õk csak használták, míg egy felhasználó -sztem- telepíteni is akar. Én pl anno nemtom, h raktam fel a Firefoxot egy SuSEra: 3X csináltam uazt, aztán csak feltelepült... Gaim MSN kliensnek meg sikerült megijesztenie: nevem helyett a jelszavamat írta ki... (elkértem a havertól a logot, ott meg asysoft virított... Ez legalábbis érdekes😊)
Sztem amíg ilyenek vannak a Linuxxal (OK, gaim az nem ide tartozik😊), addig nem igazán otthonra való, átlagfelhasználónak.

/*WTF?!*/

Axon
Fel sem merül senkiben, a kétely :-)
Az internetezõ közönség 95 %-a segghülye a géphez, csak annyit tud, hogy "windóz jó". Ha nem azt látja, akkor pánikba esik és... a szó szoros értelmében "leszarozza". Van azért egy szûk réteg, az igazi inteligens tudásszomj vezéreltek, akik direkt a Linuxos gépekhez ülnek. Ezek már akkor is azt használták, amikor még nem "álcáztam" õket windóznak.
Én az UHU Linux 1.2-t használom IceWM ablakkezelõvel, mert ehhez találtam tökélets win98 és winxp skint.

Tetszik a megoldásod😊 Azért utólag rá szoktak jönni, hogy az igazából Linux is volt?😛 Én néhány havernak raktam fel Ubuntu-t hátha sikerül megfûzni õket... De úgy látszik, hogy a Gnome is magas volt nekik😛 Lehet legközeleb, kapnak egy Suse-t azt már tényleg nem tudják elrontani😊

Axon
"Azért gondolkodj objektíven: valakinek a Windows használata is gondokat okoz, akkor egy Linuxxal mit csinálna?"

Na ilyet is csak egy olyan mondhat, aki még sosem ült le egy Linux-os gép elé dolgozni.
Én több internet szobát is üzemeltetek és néhány gépre Linux-ot telepítettem. Aztán a grafikus felületre ráhúztam egy skint amitõl WinXP-nek néz ki. A Firefox indító ikonját kicseréltem az Internet Explorerére és kapott egy IE skint. Az Open Office indító ikonját is kicseréltem a World-ére. Ennyi.
A sok tuskó felhasználó aki addig nyafogott a Linux miatt, most önfeledt boldogságban használja a Linuxot amirõl azt hiszi, hogy windóz.
Na ennyit a Linux bonyolult, windóz meg egyszerû legendáról.

asysoft
Ja, aztán majd a konkurens OS-ek részesedésének növekedése hidegen hagyja õket... Egyébként is, komoly bevételtõl esnének el azzal, hogy a felhasználó csak a legújabb konfigurációjára rakhatna Longhornt.
"Majd megszüntetik az összes többi windows terméktámogatását..." És a legtöbben frissítések nélkül maradnak. Csakhogy sokan ma is lusták frissíteni, így sokan továbbra is XP-t használnak. Egyébként meg sztem ez a hardware-s DRM fel lesz törve, max lehet chipeltetni a PC-t is😊

/*WTF?!*/

asysoft
Azért gondolkodj objektíven: valakinek a Windows használata is gondokat okoz, akkor egy Linuxxal mit csinálna?

/*WTF?!*/

testerlnx
Ja az értelmesebbje ezt tenné...

AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!

testerlnx
Remélem igazad lesz!!

AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!

"csodás windowsfüggõ társadalom, kénytelen lesz átállni..."

... Linuxra.

Én eléggé Windows-párti vagyok, de ha ez tényleg megvalósulna Windows-on, akkor gondolkodás nélkül térek át Linux-ra.
Most akkor minden másolást ki akarnak védeni, vagy csak az ilyen védett bigyókat? Mert láttam én már annyi meg annyi másolásvédelmet, aztán meg..... 😊
Lacc
Aha persze, és szerinted ehhez a többi gyártó mit fog szólni? Állva fognak tapsolni.
Lehet itt lesajnálni az Intelt, hogy majd nem veszi senki, de sajnos igen szoros kapcsolatot ápol a Microsofttal. Kijön Longhorn és szépen kiderül hogy csak olyan gépen indul el amiben van hardveres DRM. Majd megszüntetik az összes többi windows terméktámogatását, és a csodás windowsfüggõ társadalom, kénytelen lesz átállni...

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

Istenem, de nagy a te állatkerted...
ez már a chipes DVD-másolásvédelemnél is jobban fáj(ha a hülyeség fájna)...
Sõt, eccerûen nem a magasszintû utasításokat hívja meg a codec, hanem vmilyen alacsony szintû programnyelvet, pl assembly. Újra divatba fog jönni assemblyben programozni. <#beka2><#mf2><#beka2>
A hardveres megoldásokat már a tömeges elterjedés elõtt feltörik szoftveresen, szóval nem nagyon aggódok, hogy nem tudok mp3-at, vagy divx-et kódolni, max más procedúrát hív a program, és nem a hardver arra kihegyezett részét. Tehát mondjuk a 3D mûveletekkel fogja kódolni a dolgokat.
Nyasgem Intel
Oldal 1 / 2Következő →