1179
Agnitum Outpost Firewall tűzfalak topikja
  • lck
    LookNstop eddig nekem nagyon bevált.
    Nagyon jól be tudtam konfigurálni benne a cFosspeed pingelésnél az ICMP-t. Vagy pl. a utorrent-nél a portnyitást.
    Egy gondom van csak vele - ha felteszek egy frissebb hálókártya drivert vagy cFosspeed frissítést. ( tehát ami a netre csatlakozó eszköz paramétereit megváltoztatja ) A késbbiekben a gép alkalmanként minden előjel nélkül újraindul. Ilyenkor egy LookNstop reinstall segít csak.
  • cooldoc
    Nekem se volt tiszta, igazából a technikai magyarázat sem győzött meg. A létező legszigorúbb beállításokat adom meg, tehát pld. Spybot vagy Ad-Aware frissítésnél csak az adott távoli címre mehet, csak egy (HTTP) porton keresztül. Persze ahzol kell, a gyári preset jó, azt használom.
    Nagyon fasza kis tűzfal ez, nekem sokkal jobban teljesít, mint akár a ZoneAlarm, akár a Kerio.
    Az összes többi teszten (Advanced Porttest, Trojan, Stealth, Browser) átment.
    Copycat meg rootkit, szálinjekció ellen meg véd a Diamond ProcessGuard.
    Így hát nem értem a relevanciáját a tesztnek. Mire jó? Mit bizonyít?
    Gondolom Nálad is Firefox, vagy Opera a default böngésző.
    IE7-t (bár ez az új nem rossz), én csak nagyritkán online vírus-scan-re használom.
    Mert oda az IE Active X-e kell, Firefox-szal egyedül talán csak a Trend Micro működik, többi nem.
  • lck
    A Leaktestnél a LookNstop is kiengedte az adatot, de igazából nem értem a tesztet. IE-alatt futtatja. IE az első ilyen jellegű használatkor megkédezi hogy engedélyezem e az adatküldést kifele - és persze hogy engedélyezem, mert különben pl. a live update nem is működik. Ezt a tűzfal miért bírálná felül ?
  • cooldoc
    Vazze, egy új teszten az ÖSSZES nagy tűzfal megbukott!! Agnitum (Outpost), McAffee, ZoneLabs (ZoneAlarm), SunBelt (Kerio),csak a Tiny Firewall nem ereszt ki adatot.
    Tehát lyukas mindegyik menő tűzfal - azért ezt lehetett sejteni a marketing dacára is...
    Akit érdekel teszteljen! Look 'n' Stop nem volt tesztelve, arra kíváncsi lennék, hogyan teljesít. Akinek van, megptóbálhatja.
    A tesztoldal elérhető az Outpost Firewall menüjéből,"Eszközök", "Saját PC online tesztelése", de itt a link:
    Leaktest by Pcflank
  • balcsi70
    Kösszike.
  • cooldoc
    Spyware-téma
  • cooldoc
    Kicsit OFF lesz, van erre külön topic! Nézd meg a spywarewarrior Rouge-listáját-azokat NEM ajánlatos!
    Azok mind ál-kémprogramirtók! Fals riasztást generálnak, és arra ösztökélnek, hogy fizess érte , és/vagy agresszívan bombázbak hirdetéssel - tehát Ők maguk a spyware-k.
    Az ingyenesek: Ad-Aware 1,06, Spybot nagyon jók.
    Fizetős (de okosítható:): SpySweeper, CounterSpy, Ewido. Én a Spyware Doctort nem komázom, rossz tapasztalatok.
    A Windows Defender még Béta fázisban van, sok hibával (töméntelen System Restore Point-ot csinál, nagyon enhéz frissíteni st.), de jó lesz, viszont eredeti Windows Validation kell hozzá!
    Rakd fel a Spywareblastert, ez nagyon jó- prevenciót csinál, és alapban nem enged rossz helyre a Neten.
    Itt egy magyar nyelvű spywareirtó-teszt:

Hardware Magazin
  • balcsi70
    Milyen spy-távolitot ajánlotok még ezen kivül?,azon kivül hogy van az outpostba is. Probáltam a Microsoft Antisp-t is.A SpyRemower az jó?
  • balcsi70
    Sziasztok.Most hogy ujra lett rakva a progi néha felbukkan és kérdi hogy frissitse a svchost-ot? hogy elfogadom vagy blokkolom.Ez mi? és engedjem? A memoria töredezetséget azt hol kell csinálni?(gondolom az nem a sima töredezetség mentesitö)Kössz a választ.
  • subcyka
    Majd megnézem. Én mondjuk a naplózást is levettem 50 megára és 2 nap max-ra.
  • cooldoc
    Igen, Te voltál a Megoldó! OFF. Azért jártam sokat fórumokra (kb. 3 hónapja), mert nagyon makacs trójaikat és spyware-eket szedtem be , bizonyos warez oldalak látogatása során:)
    Nagyon szakértő és elhivatott gárdára leltem, és sokat tanultam tőlük (prvenció, biztonsági konfigurálások, "malware-removal") stb.
    Általában véve, ha célirányosan keresel, mindent megtalálsz a Neten.
    ON
    Rátelepítettem az előző verzióra a frisset, importáltam Neki a beállításaimat - és működik, mint a Kisangyal:)
    Az előző serialt nem fogadta el, de rövid keresés után találtam egy működőt hozzá! Kíváncsian várom, kell-e itt is átállítani a nyelvet, ha frissíteni akarok...
    Más. Neked mennyi memóriát eszik, ha nincs megerőltetve (figyelő üzemmód)?
    Nálam 6-8 Megabyte-ot szokott átlagban, de a gép bekapcsolása után először ez 37 Megabyte!
    Utána nyomok egy Memória-töredezettségmentesítőt (ez a NOD kernelt is leveszi 17-ről 8-10-re), és visszaugrik a f.n. értékre, és ott is marad.
  • subcyka
    Hello,

idáig nem kellett unistalálni az előzőt, csak annyit kért, hogy állítsd le a tűzfalat (persze célszerű a netet is kikapcsolni ilyenkor)
    És a beállításokat is teljesen átvitte. Néhány alap beálítás max elállítódhat, de a szabályok azok megmaradnak. Amúgy nagyon jó kis tűzfal szeretem. Havernak most szedtük le a Norton-t mert egyszerűen nem lehetett mellette játszani, úgy belassította a gépét...
  • subcyka
    Hello #259-es hozzászólás...
  • adler77
    Nekem így működik!!!!
  • adler77
    MEG VAN A HIBA!!!

Semmi mást nem kell tenni, mint 1x átváltani a nyelvet angolra. Nem kell újraindítani sem, hiába nyamvog érte. Utána egyből frissít és hoppsz jó is lesz
    Utána mehet vissza a nyelv magyarra.
    Ha újraindítod a géped ezután, akkor most már rendben kell mennie a magyarral is...
  • adler77
    Sziasztok!

Próbáljátok meg az új verziót:
    Agnitum Outpost Firewall Pro v3.51.759.6511 (462)

A regisztrációs kód ugyan az mint a 3.51.748.6419 (462) -es verziójé!
    A kémprogram az máj. 12-i, de pár nap múlva úgy is kiderül hogy frissít-e.

Amiért nem frissíti a kémprogram figyelőt az nem az outpost hibája, hanem egy windows frissítés felelős érte!!!!

Sok sikert
  • cooldoc
    Szia. Szerintem rosszul fogalmaztam, és félreérthető volt. Nem frissít fel az új verzióra, sem automatikusan, sem kézivel. Döntöttem, újratelepítem.
    Rátelepíthetem a meglevőre, vagy uninstallálnom kell a mostani verziót (Outpost Firewall Pro ver. 3.51.748.6419 (462)?
    A beállításokat elmentem, ahogy tanácsoltad.
    Köszönöm előre is.
  • subcyka
    Nem értelek igazán. Ha magát frissíti vagy Te frissíted tök mindegy. A másik a szabályalkotás meg rohadt egyszerű, mert 1 az hogy amikor feltelepíted az újat automatikusan felajánlja, hogy átviszed-e a meglévő beállításokat, de a biztonság kedvéért meg Fálj -> Konfiguráció mentése másként-el el tudod menteni. Csak ilyenkor arra kell figyelni, hogy akkor azt NE töröld ki, mert abban fog dolgozni ezután. De simán ha befrissíted nem lehet gond, mert a beállítások megmaradnak. Én egy párszom már csináltam és mindig jó volt, most legutoljára csak annyi volt, hogy pár beállítás elállítódott, de a szabályok megmaradtak...
  • cooldoc
    Ha engem kérdezel,még nem mertem rátelepítemni a meglévőre.Bízom benne, hogy magát fogja frissíteni.
    Féálek, hogy nem lesz jó a "serial"-em, és még jobban attól, hogy elfelejti a szívós munkával kialakított szabályaimat...
    Ezek a változások az elődhöz képest:

History of changes below:

* Created application rules were deleted after restarting Outpost.
    * Issue with copying rules (copied and modified rule was deleted after
    restarting Outpost).
    * Outpost could not start after update.
    * Rules for NOD32 were not preserved.
    * Rules Wizard prompt was not displayed after modifying the predefined
    rule for application.
    * Application could not be installed into the current folder.
  • subcyka
    Kipróbáltad már? Milyen?
  • cooldoc
    Kérdés, hogy nem frissíti-e a mostani magát erre...
  • cooldoc
    Itt a legújabb, ma jött ki. Állítólag sok bug-ot megjavítottak.
    Agnitum Outpost Firewall Pro 3.51 Build 759/462
    Outpost
  • subcyka
    Hello,

ez volt: http://www.outpostfirewall.com/forum/
    Igazából akkor szoktam csak így fórumozgatni, ha problémám van valamivel. Te milyen okból jársz sok fórumon? Nem tiszta valami?
  • cooldoc
    Sok fórumon járok..Csak nem a Wilders volt(ez az Outpost hivatzalos fóruma)? Megírhatnád, én is sok kiváló fórumhelyet tudok, ha érdekelnek, szívesen elküldöm a linkeket.
  • subcyka
    Hello Cooldoc,

mivel senki nem tudott segíteni, ezért elkezdtem keresgélni a neten(persze nem a magyar oldalakon). Ott sem találtam semmit, kivéve, hogy egyik bizonyos Microsoft update-el összeakad, de megoldást nem tudtak rá adni. Aztán elmentem egy angol nyelvű eléggé látogatott fórumba és beírtam a panaszom. Nemsokára jött is rá válasz japánból ;) egy sráctól. Ő nem a komplett megoldást mondta meg, hanem a log-om alapján, hogy bizonyára a nyelvel van a problémája. Na és utána átváltottam és egyből be is frissült. Egyébként nekem azóta naponta frissíti magát és nem kellett azóta a nyelvi beállításokhoz nyúlni, tehát valószínű, hogy ez már jó is lesz...
  • Newfronter
    Hát igen itt lép be, az hogy 2 program kiüti egymást, ha nem teljesen, részlegesen, ez programozói hiba. Sajnos ekkora vállalatnál is előfordul az ilyesmi. :(
  • balcsi70
    Na megoldottam,feltettem a gyalut,legyalultam ujrahuztam és müxik,ugy mint eddig.(a ghost bezavart neki rendesen).(a k.-va annyát).Ha ugy frissitem hogy eszközök,kémprogram-adatbázis frissitése akkor megcsinálja rendesen.A multkor azzal vettem be a maszlagot hogy ahol van az ikonja (földgömb-frissités) azzal valamit lefrissit,felülirja kéri az ujrainditást(ha nem ma ,akkor elöbb utobb ugyis ujra kell egyszer inditani a gépet) és akkor ott már kéri a reg.számot.(és itt már cumi van-ha nincs pont ahoz reg.szám).
  • balcsi70
    Vagy ha valaki tud 3.5.641.6214(459) ehez s/n-t akkor pm.-be elküldheti. kössz.(azért még keresgélek)
  • balcsi70
    És ezt a verziót,ver. 3.51.748.6419 (462) magyarul megtalálom,valahol? kössz
  • cooldoc
    Subycka! Megosztod Velünk, hogyan sikerült ezt a bug-ot megfixálnod?
    Tényleg érdekelne - nekem eszembe se jutott volna, hogy ez a nyelvi váltás megoldja.
    Vajon ezentúl működni fog a frissítés, vagy el kell játszani vele ezt a procedúrát?
    Válaszod előre is köszönöm!
  • cooldoc
    Ez a friss (szerintem)
    Outpost Firewall Pro ver. 3.51.748.6419 (462)
  • balcsi70
    Na megcsináltam,végül a (köcögöcke) frissitett vissza is állitottam hungaris-ére de a legközelebbi ujrainditásnál már kódot kér a majom. ugyhogy most 3.5.641.6214(459)-erre keresni kell a kodeszt.Én találtam 2-öt de nem jó. Pliz help.
  • balcsi70
    Nállam ez megint kifogott,mert átnyomtam englis-re probálom frissiteni de nem akarja a (köcög).Hát most?
  • cooldoc
    TE Egy igazi zseni vagy!!
  • XRV
    Nézet>nyelv
  • cooldoc
    Megvan, bocs
  • cooldoc
    Hol állítod át angolra?
  • XRV
    Köszi, okés lett :-)
  • Newfronter
    Köszi!!!! Működik!
  • subcyka
    MEG VAN A HIBA!!!

Semmi mást nem kell tenni, mint 1x átváltani a nyelvet angolra. Nem kell újraindítani sem, hiába nyamvog érte. Utána egyből frissít és hoppsz jó is lesz
    Utána mehet vissza a nyelv magyarra.
    Ha újraindítod a géped ezután, akkor most már rendben kell mennie a magyarral is...