44
  • SirLord
    #44
    kit izgat?? a media plaer egy rakás fos, én nekem van 3 másik lejátszom a gépen, mind más és másra, ez csak a mozielözetesek mitt maradt életben.DDDDDDD
  • blaze
    #43
    Én Crystal Player-t meg Ace Mega Codec Pack-ot használok. Ez az MV2Player is jónak tűnik, de nem láttam benne egy hasznos kis funkciót, amit a Crystal tud. Nevezetessen az audiót csúsztatni.
  • Sityi
    #42
    Erre gondoltál?
  • blackeagle
    #41
    mplayer a csúcs , igaz nem m$ alatt
  • FreeHome
    #40
    MPlayer az egyetlen szoftver, ami kékre tudja fagyasztani a windowsom. Ezért már nem használom.
  • asysoft
    #39
    Én WMP10-et használok mind zenehallgatásra, mind (felirat nélküli) filmnézésre (ami meg feliratos, arra ott BSPlayert; VobSub nem igazán vált be), DVD-re pedig PowerDVD-t.
  • Hegyikecske
    #38
    Egyetértek! a winfos media player pedig on-line tvhez vagy hasonló dolgokhoz.. Amugy nekem egy faxa kodekem volt a felíratozásra ott is asszem G400? csak mikor leformatáltam a gépet, az is elszállt, aztán meg nemtom honnan kaptam... Ha vkinek lenne egy installja hozzá megköszönném, eddig nagyon bevált, mer nem kellett semmi plusz többszázmegás szart feltennem mellette.
  • mrfrodo
    #37
    Akkor mar en is elmondom hogy mit hasznalok:
    Lejatszasra, es csakis lejatszasra VLC vagy win media player.Nekem bevalt a media player is:)
    Feliratokhoz vobsub-ot
    Kodek-ek:csomagot soha nem teszek fel, mindig kulon teszek fel egy xvid codeket, egy legujabb divx-et, es egy elecard mpeg decodert(utobbit DVB kartyahoz kell)
    Ha pedig nem megy valami film vagy video akkor eloveszem a virtual dub-ot, es ugy alakitom hogy a VLC vigye.Apropo VLC:
    A tegnap kaptam egy filmet amit a virtual dub is ugy tudott csak BEOLVASNI hogy kijavitott valami indexeket, a VLC meg siman vitte...ki is akadtam mikor meglattam.
  • FTeR
    #36
    :D úgyvalahogy.
    windows commander is volt valaha...
  • IoIa
    #35
    Itt több dolog is kevereg.
    Nem kéne talán a codec-eket a lejátszó progikkal keverni.
    Amit én használok: MediaPlayerClassic és MPlayer a videókhoz, WinampPro a zenéhez és internetes adókhoz. A feliratokhoz VobSub-ot használok, amire ugyan sem a MPC, sem az MPlayer-nek nincs szüksége, mert tudnak maguk is feliratot kezelni, de olyan konvertálásoknál, ahol bele akarom égetni a feliratot a filmbe, ott jól jön.
  • Ratty
    #34
    Hát amit én használok nap mint nap az Totem (xine frontend), vagy néha MPlayer, ha meg hajlandó vagyok windowsra bootolni, akor triviális, hogy MPlayer+winamp :)
  • Sityi
    #33
    QuickTime player tud fullscreent, de csak a fizetős (a free nem).
    Ha már belementünk abba, hogy ki mit ajánl:
    - Gordian Knot Codec Pack (DivX, XviD, AC3, ffdshow, Morgan Stream Switcher, Media Player Classic)
    - QuickTime Alternative
    - Real Alternative
    - JetAudio a lejátszáshoz (a 32 bites dekódolás miatt szerintem jobban szól, mint a WinAmp)
  • dez
    #32
    Azok a codecek jók egy csomó már playerhez is. Ja, pan-scan gondolom, nem mond semmit.
  • Felfedező
    #31
    MV2Player szerintem nagyon állat, kismillió beállítási lehetőség, magyar nyelvű.... De töltsd le
    innen egy próbát mindenképpen megér:

    MV2Player
  • Felfedező
    #30
    Hát a foobar igencsak alap lejátszó semmi extra és
    elavult kinézet...
  • Totinkhamon
    #29
    MPlayer + BSPlayer + Winamp a nyerő kombináció. Ennyi.A Win Mplayert meg el lehet felejteni.
  • s1lkforrent
    #28
    Tehát aszondod, hogy ha a Microsoft(R) akarná, akkor megtehetné, hogy az MPC fejlesztőit Szibériába/Alaszkába hurcoltathatná, ott halálukig dolgoztathatná, családjukad rabszolgaként eladhatná, a fejlesztés hejszíneit földig leromboltathatná és utána a földet sóval behintethetné, és minden olyan szerver tulaját/rendszergizdáját statáriálisan agyonlövettethetné, melyekről még letölthető lenne az akkorra már az egész világon(halálbüntetés terhe mellett) betiltott Media Player Classic?
  • RpPRO
    #27
    K-Lite codec pack es MPC, semmi mas.

    Gabest, esetleg nem akarnal hozzaszolni a temahoz?

    (Aki esetleg kozte es a MPC kozott nemi osszefuggest vel felfedezni, az nem jar rossz nyomon..)
  • jefferson83
    #26
    Senkit sem akarok megbántani,de én Media Playert használok és le tüdok játszani mindent. A megfelelő kodekeket csak egyszer kell feltenni és már müxik is. A winamp meg maradt az online rádiókhoz
  • dtk1985
    #25
    mplayer + foobar szerintem is nagyon állat cuccok
  • HuHa
    #24
    Ez a baja pl a VLC player fejlesztőinek is (én például erre a lejátszóra esküszöm). Az új törvény keresztbe tehet az ilyen fejlesztéseknek. Pedig sokkal jobban érzem magam, hogy egy deka codecet nem kell felraknom, mert a lejátszó kikódol mindent, normálisan kezeli a több hang/felirat sávos formátumokat, DVDt és streamet. Nem kell szenvednem Qicktime playerrel (mai napig nem tudok rájönni tud-e fullscreent, ha igen hogy), mikor VLC teljes képernyőn jobban lejátsza, és még sorolhatnám.
  • [HUN]PAStheLoD
    #23
    foobar szebben szól mint w.amp ?
  • [HUN]PAStheLoD
    #22
    én a K-Lite codec pack standard által feltett MPC-ot használom, mindent jáccik . .ügyes okos gyors , ez a Mv2player milyen ?
  • Lost Lont
    #21
    Majd kijavítják benne a 0x0235bef313h$ hibát. Ha tesznek bele .ogg lejátszási lehetőséget, akkor azt mondom hogy megérte újat csinálni. Vagy ha ingyen pizzát szolgál fel
  • FTeR
    #20
    telepítésnél rákérdez a QT-re .swf-et meg alapból tud. (vagyis kodekból, de alapból felteszi, ilyen alapon xvidet sem tud)

    -----

    ezek mind zárt szabványok (szal tök mind1 hogy EUban van e szabadalom vagy nincs. csak próbáltam minnél egyszerűbb lenni, de itt nem tudnak sorok között olvasni), vagyis a beavatottakan kívűlo más nem használhatja, márpedig a MPC nincs köztük.
    a név ügyében ennél már kevesebbért is beintett M$. A kinézete meg megtéveztő (ember azt hiheti az M$ féle MP-t használja), ennél is kevesebbér már volt gond.
    és ezek csak példák voltak, van benne más is ami szúrja egyesek szemét, ha megtalálom ahol olvastam belinkelem.
  • HUmanEmber41st
    #19
    És az ACE megacodeck pack hoz mit szóltok??
    Alapból benne van BS ply, Media Ply. Class., meg kismillió ilyen olyan szerkesztő cucc..
    De szerintem a csúcs Az MPlayer.. olyan formátumot még nem tudtam találni, amit nem bír lejátszani..
    Jah a windows player és a feliratok.. ezt a két dolgot együtt ne nagyon erőltessétek..
  • Yv@n
    #18
    mplayer rúlz, foobar2k pedig mindent üt.
  • Yv@n
    #17
    Sem qt-t, sem realmediát nem játszik le alapból, csak ha feltetted a freecodecs-es megfelelő két kodekcsomagot, azok a verziók amiket én eddig néztem legalábbis így tolják.
  • pascal
    #16
    "Filmlejátszásra egyértelmüen az Mv2Player a legjobb, zenére meg ugye a Winamp ... akkor miröl is beszélünk?"

    Arról, hogy szubjektív ki mit szeret. Ilyen alapon mplayer (amiről sokan azt se tudják miaz) és foobar párosra szavaznék :)
  • Piscator
    #15
    Hogy a Beatricét idézzem (bár nem szeretem őket): NEM KELL, hányszor mondjam, NEM KELL!
  • echo
    #14
    Egyébként szerintem ez az egybe mindent lejátszó dolog, mint koncepció sem tudom, hogy jó-e. Kicsit az az érzésem, hogy olyan mintha állandóan egy svájci bicskával kéne ennem, amin ráadásul van kanál, meg villa is, tök mindegy, hogy levest akarok vagy csak kenni egy kenyeret. Iszonyat kényelmetlen és nehészkes megoldás lehet mindkettő...
  • PityBull
    #13
    "Kit érdekel kinek milyen szarját sérti, legalább korrektül működik és gyors"
    Szívemből szóltál!
  • szivar
    #12
    "Nem csicsa kell, hanem gyors és működő program"
    És lehetőleg kezelhető, nem lefagyós-beszaggatós...
  • Murdoc
    #11
    Hát, akkor a MS a valóságban is bevallaná, hogy nem csak ő gyárt jó szoftvereket(ők állítják, nem én:) ), meg egyébként is, én se szeretném a versenytársakat ha MS lennék. Nekik úgy is jó, hogy pl. sok hamisítványa fut a világban, mintha linux futna azokon a gépeken. Mert így legalább megszokja az ember a Windows-t, és pl. cégeknél úgysem lehet hamisítványt használni végletekig. És mikor majd kopogtat az embernél a BSA, inkább fogják választani a Windowst, amit minden hülye(hoppábocsá: alklamazott) megszokott. Mert tudják, hogy azzal csak káoszt okoznának, ha egy alulképzett titkárnő elé odadobják a linuxot. Én is nehezen szoktam meg, pedig fél életemet a számítógép előtt töltöm!
  • Robin Hood
    #10
    Kit érdekel kinek milyen szarját sérti, legalább korrektül működik és gyors. Ez nem mondható el a csicsás, időhúzó 9-es, 10-es médiapléjerről. Ezért használ mindenki MPC-t, BSplayert, MPlayert és hasonlókat. Nem csicsa kell, hanem gyors és működő program.
  • echo
    #9
    Egyébként az MS nek miért olyan fontos ez a media player, meg explorer ügy? Van ebből plusz bevétele valahogy? Miért esne nehezére, ha felajánlaná nem MS software-ek telepítését is az op rendszer?
  • fie
    #8
    Há-há! Szabadalmat sért. Egy fájl lejárstása nem sért szabadalmat! A kinézetet meg nem védi szabadalom. Jó példa erre maga a picipuha, aki mindent összelop, nem csak a kinézetet.
  • Focew
    #7
    Hogy van ez a szabadalmat sért? Mert számomra nem teljesen tiszta.
    Az EU-ban ugyebár készül a szoftverszabadalmi tervezet, vitatkoznak rajta. Jelenleg viszont nem lehet szoftvereket szabadalmaztatni. (Pontosabban a bejegyzett szabadalmak jelenleg nem képezik per tárgyát, nem úgy mint az USA-ban)
    Szóval ha európai program használja engedély nélkül az USAban levédett cuccokat akkor mi van?
  • FTeR
    #6
    "Amennyiben a hír igaz, ez mindenképpen a szoftvercég magabiztosságát mutatja: [..]"
    jujj, de naív beszólás.

    "[..] és nem utolsósorban ingyenes megoldás hódít a piacon."
    A Windows Media Player is ingyenes, csak úgy mint az IE.

    A Media Player Classic-ot nem reklámoznám ilyen nyíltan, mivel gyakorlatilag minden szeglete legalább 1 szabadalmat sért. Kezdve a kinézetétől, a nevén át egészen odáig, hogy lejátszik .mov (emulálja QT-t) .swf (!!) fájlokat.
    MP3 viszont gyakran megakasztja sajna :(
  • Felfedező
    #5
    Filmlejátszásra egyértelmüen az Mv2Player a legjobb, zenére meg ugye a Winamp ... akkor miröl is beszélünk?