16
 • Caro
  #16
  Hehe, ha mindenki neki áll filecserélgetni, akkor tuti, hogy sehova nem tárolják le az adatforgalmat, a biztos
 • jefferson83
  #15
  Ha nem is jogtalan, de erkölcsileg megkérdőjelezhető az biztos.
 • immovable
  #14
  hiába te vagy itt az ész a fórumozok között...áldott legyen a te neved birka...a bizonyítványod elfogadva, tárolva egy évig...mi buták csak csodálunk...
 • Tetsuo
  #13
  Mi az h jogtalan? Ha a törvény engedi akkor jogos, USAban pl 12db titkosszolgálat jogosan hallgathatja le mások beszélgetéseit, ebből legalább 3 a Te mobilodat is, bármikor.. az adattárolás (auto hanganalízissel) pedig örökre szól. Teljesen jogosan, ugyanis benne van a nemzetvédelmi törvényben.
  Az angoloktól átvett Echelon rendszer (amit már nem úgy hívnak), teljes gőzzel működik néhány ezres személyzettel az NSA szolgálatában.
 • Laci73
  #12
  Ez a rendszer az Achelon (Echelon). Már legalább tíz éve működik, és nem csupán az USA kommunikációs rendszereit (telefonhálózatok,Net,rádiózás) figyeli, hanem az egész világot lefedi.

  Fie: ne a PC-ből, és az onnét ismerős hardverelemekből indulj ki. A kilencvenes évek közepén, még az idősebb Bush elnöksége alatt amerikai tudósok egy csoportja kéréssel fordult a kormány és a szenátus felé: ebben azt kívánták, hogy a hidegháború befejeztével az amerikai kutatók által felhalmozott tudásanyag egy részét hasznosítsák az egész emberiség számára. Dick Chaney - az akkori védelmi minszter, később alelnök - határozottan megtagadta ezt. Érve az volt, hogy az USA tudományos-technikai elsőbbségét mindenáron biztosítani kell. A tudósok csak annyit nyilatkoztak, hogy forradalmi áttöréseket értek el elsősorban a kommunikáció, az IT és a lézertechnika területén. Vajon milyen rendszerek működnek titkos kutatólaboratóriumok vagy atombiztos katonai bunkerek mélyén?

  Neo-ra visszatérve: nekem, öreg anarchistának ne papolj :) A filmben nem nehéz felismerni a párhuzamot a kisember boldogulni akarása és a fennálló multikapitalista világrend globális pénzuralma között - ám Neo-k nincsenek. A változást mindig a belső bomlás hozza el: ez vár majd az önhitt és olyan hatalmasak látszó Óperenciás Nagytestvérre is.
 • Caro
  #11
  Hát ezek hülyék! :)
  Az EU-nak nem kell félnie a terrorizmustól. Nem mi nyomjuk el az arabokat. Az amik a köcsögök nem mi.
 • mrzed001
  #10
  Szeritem pihizz egyet :))
 • mrzed001
  #9
  igen, az amcsiknak van olyan rendszere, amelyik felveszi a telefonbeszélgetéseket (összeset), majd kulcsszavak alapján eldönti, hogy további elemzésre magtartsák-e a felvételt (saddam, allah ...), vagy delete. Helyigénye stadionnyi, költsége gigászi.
  Ennek sokszorosa, ami az internet "loggolására" képes lenne.
 • fie
  #8
  Neo: az eszme a lényeg.
  Az adattárolás csak 1-1 személyre vonatkozik, mert nincs a világon az a sok vinyó, ami az internetes adatforgalmat tárolni tudná az összes előfizetőnél. (Nem is lesz - ez olyan minthogy fénysebességet sem lehet elérni - bár ez csak tétel).
 • Laci73
  #7
  Akkor mondok újat neked is Irkab1rka:

  1. A fent vázolt rendszer már a kilencvenes évek közepe óta működik. Ráadásul nem csupán a forgalmat bonyolító személyek címét/számát és az időtartamot rögzíti - hanem ésszerűen a tartalmat is. (Miért rögzítenénk csak a forgalom adatait, amikor maga a tartalom a lényeg) A gyűjtött adatokat rendszeresen elemzi és osztályozza.

  2. Neo egy mesealak, így rá hasonlítani súlyos skizofrénia.
 • irkab1rka
  #6
  Pofátlan és jogtalan.
  Eh,
  kezdőkéim,
  az erősebb kutya baxik.(pont).

  Jogtalan? Igen. Éppen erről beszélnek, hogy kényükre kedvükre megváltoztassák a törvényeket, hogy nekik, vagy az őket kifizető lobbinak (a megvesztegetés legalizált formája) kényelmesebb és jövedelmezőbb legyen.
  Igy müxik a képviseleti demokrácia. Az is hülye, aki azt hiszi, hogy a képviselője majd érte fog dolgozni egy ilyen rendszerben.

  Nem vagytok Neo-k, nem is fogtok felébredni. MEnjetek, játszatok counterstrike-ot, az való nektek.

  Bocs az érzékenykéknek, ha esetleg túúúúl nyersen fogalmaztam. Hajnal kettő van és halálosan unom az ostoba forumos megszólalásokat. Bár még igy is megéri olvasgatni, mert van 1-2 vicces :)

  Na, mennnnyen mindenki dógozni LYól.
 • pepe003
  #5
  Ennek semmi értelme nem lenne. Ez ugyanolyan pofátlan és ronda dolog, mintha én most este átmennék a szomszédhoz, és megkérdezném tőle, hogy ma milyen filmeket nézett. Biztos nem tetszenne neki... Nekem se ez az új rendszer...
 • smv
  #4
  Egyetértek
 • mrzed001
  #3
  telefon, még talán esetleg picit megértem (bár 1 év az iszonyat adatmennyiség még magyar viszonylatban is), viszont az internet:
  1) kivitelezhetetlenül nagy adatmennyiség
  2) pofátlan és jogtalan
 • Lacc
  #2
  szép új világ
 • IMYke2.0.0.0
  #1
  1984, Matrix...