177
  • Power
    Ezek puszta feltételezések(mivel még nincs működő példány egyikből sem).
    Mire megjelenik az x addigra nem lesz gyorsabb, mint egy akkori pc(az ár teljesítmény aránya kétségtelen jobb lesz).
  • PyRex
    Én úgy emlékszem, hogy et olvastam. De lehet, hülyeséget beszélek.

Nem szabványt csinálnak, de gondolom itt egyenesen a hardverre programoznak, mert az a leggyorsabb - mármint nem fejlesztésben, hanem futtatásban :)
  • PyRex
    Mellesleg a PS3 techdemók a PS3-on futottak - csak grafikus kártya nélkül. Éppen emiatt durva a dolog, ugyanis a CELL proci önmagában képes volt hatalmas grafikai számítási teljesítményre.

Erre jön az SG és leírja, hogy PC-s grafkártya.. Neeee......
  • dez
    Saját? Most nekiállnak csinálni egy 3. "szabványt"? Miközben feljövőben van az OpenGL (a PS3-on ez lesz az alap, és persze PC-n ez a másik nagy "formátum" a DX mellett.) Erről valami link?
  • dez
    Aha, akkor nem sok AI, és más efféle lesz abban a jétékban, ha ennyire nem kell neki a CPU... (Feltételezve, hogy a 3000 dollárban már benne van egy drutál PPU is!)
  • ffxi
    Tény, hogy éljen a PC!!!!!!!!!!
  • dez
    Igez, rosszul fogalmaztam, így lett volna:
    "még nagyobb felbontáson is a CPU határozza meg az fps-t..." (Azaz, már most sem lehet teljesen kihajtani. Főleg, ha a GPU "megszorzódik" majd 2-vel [új kártyák], vagy épp 4-gyel [SLI], hiába "szorzódik meg" a CPU is 2-vel, és 1 év múlva 4-gyel.)
  • PyRex
    Sweeney és a cége enyhén szólva nVidia bérenc lett mostanában, szal no comment... Miért kéne butítani X360-ra, amikor annak a CPU-ja kb. 3-4-szer gyorsabb, mint egy mai felső kategóriás asztali proci, a grafikus chip pedig alázza a dual SLI-s megoldásokat... Na mindegy. Csak gondolkozzunk már.
  • PyRex
    De igen, mert az MS szakemberei elmondták, hogy nem d3d9, nem d3d10 és nem opengl :) Hanem saját.
  • PyRex
    Erről van szó...
  • testerlnx
    Reméljük bejön Neki ;)
  • Vers
    nem csak neked:)
  • Bandee
    ez nagyon mókás, megint mind2 lop,csaj,hazudik. vmire nagyon emlékeztet
  • Inquisitor
    Belegondoltatok abba, hogy a Sony mindent elkövet, hogy számítógépként IS használni lehessen Linux-al a PS3-at?
    És hogy az nem egy kispályás teljesítményű gép lesz?
    És hiába lesz "Linuxos számítógép" egy valag szuper játék is lesz rá?
    Csak nekem tűnt ez fel?
  • IMYke2.0.0.0
    Én nem fikázom az M$-t. Elviselem.

• IMYke2.0.0.0
    Hát igen.
    Csak, tudod, divat fikázni a M$-ot! Trendi boáááá.
    Közben mindegyik PC-n nyomja ezerrel a játékot!

• Inquisitor
    Már az első hőbörgésnél se értettem a cikkeket, az E3 alatt, mivel mindkét cég nyilatkozta az E3 kiállításon NEM lesz kint még prototípús SE.
    Nem az SG-vel van baj, a nagy HW oldalak kavargatják a forró kását ...
    A vicc az, hogy az ATI standon tényleg volt X360-as :))
  • Zozo76
    Most oszinten! El sem voltak rendesen dugva a 2 db G5-os. A sajto meg felfujja a dolgot hogy nem is XBOX360-on futott a jatek. Marha nagy leleplezes volt! Csak az nem vette eszre a G5-ot aki nem akarta.
  • pafi
    Na, míg írtam, másnak is felt?nt! Köszi!
    Még jó, hogy Cifu cikkei hozzák a színvonalat, de mostanában rendre hülyeségeket ír az SG...
  • pafi
    Ez a cikk egy lol!
    A cikk írója tájékozódhatna picit...
    Ugyanis köztudott dolog (már több mint fél éve Az inquirer decemberi cikke arról, hogy szállítja a microsoft a developer kiteket, aminen a része egy G-ös mac ), Hogy a Microsoft gyári G5-ös gépeket adott a fejlesztőinek, az XBoxos fejlesztői környezet részeként. Képek az xbox fejlesztői környezet részeként kiadott G5-ösökről (microsoft game studios felírattal amatricán) Ugyanis a nem létező hardverre is kell fejleszteni játékot, mivel két hét alatt senki sem tud összedobni egyet a semmiből...
    Ezért adott a Microsoft Dual G5-öket, és már akkor köztudott volt az is, hogy az új Xboxban g5-höz hasonló proci kell hogy legyen. 2004 januári cikk: pletyka hogy IBM proci lesz az xboxban
    Az antialias hiánya nem véletlen, a g5-ökben lévő x800 sajnos kevés a full renderhez, de 4x lesz az alap.
    Az pedig külön lol (sőt rotfl) hogy ki az a hülye aki beveszi azt, hogy egy előre renderelt játékkal JÁTSZOTTAK! Hogy?
    Az andantech-es linkeken látszik hogy valóban játszottak. (Egy fejlesztői környezeten persze hogy fut a proggi, amit rajta írnak)
    Az andantech cikke, ahonnan a képek származnak (nem csak azt kéne megnézni, amit felhasználtok a cikkhez)
    Én a helyetekben gyorsan levenném ezt a cikket, mert aki eddig nem nézett hülyének, az is szét fogja röhögni az agyát.
  • FanThomaS
    Csendben megjegyzem, hogy az MS-es kepen lathato "Mac" gepek az XBOX360 (Xeon kodneven futo) alfa devkitjei. Sajnos meg nincs bennuk a vegleges hardware, gyengebb, de fejlesztesre hasznalhato.
  • immovable
    microfos looool...ennyit tudnak...még saját termékeikben sem bíznak
  • [HUN]PAStheLoD
    Én tuttam!!!!4444
  • Zsoldos
    Nagyobb felbontason pont a vga izzad jobban. A pixelek szinet a vga szamolnak
  • tehen_m
    hardwired

"Freeman: Rendben és az Unreal 2007 PC-s változat grafikája mennyiben fog eltérni az XBOX360-as verzióétól?
    Sweeney: A PC egy könnyen skálázható platform, ezért az 500 dolláros PC-ken is lefut majd, az Xbox360-ra kicsit butítani kell, ám egy dupla 3D kártyával felszerelt, 3000 dolláros SLI megoldáson hozza majd a maximális végeredményt. Tehát mindenhol ott leszünk."

• dez
    (Nem tudsz összerakni egy közel azonos teljesítményű PC-t...)
  • dez
    Nem tagadom, hogy kissé meglepő lenne/lett volna. :) Ugyanakkor, kacsingatnak a Linux felé. Nemrég valamelyik fejes nyilatkozta, hogy végülis a Windows és a Linux kiegészítik egymást, meg ilyenek. És tisztában vannak a Linux-os fejlesztőtábor jelentőségével is.
  • Sith
    Szerintem nem ilyen rosz a helyzet konzol téren
    egyrészt kifejezeten játékre össze állitot gépről van szó nincsenek kompatibilitási gondok
    és persze az összes játékot erre a konfigra irják nincs olyan probléma mint a PC-k nél (mármint a programot az adott kor csucsgépeire irják vagy egyéb alternativák)
    itt ez van ezt kell szeretni
    van egy olyan érzésem hogy ha a megjelenés idejében összerakunk egy közel hasonlo teljesitményü PC-t (és persze nem nyulunk bele) akkor a konzol fogja tovább birni a versenyt
    egyszerüen azért mert ezek a csodák játékra vannak optimalizálva
  • asysoft
    Lehet, de az, hogy az OGL-re készítik el a támogatást először, s nem a WGF2.0-ra az elég irreális. Mint ahogy az is, hogy egy MS konzolon ne MS-technológiák fussanak:)
  • dez
    Attól még nem esik ki az OpenGL.
  • Nem3sis
    Nesze nektek konzollámák :-)
  • asysoft
    Bocs, kimaradt az unified szócska a shader elől. (Ugye elvileg ezt tudni fogja az X360 grafikus chipje).
  • janyikzs
    Hali!

1-et nem elfelejteni. A konzoloknak hatalmas előnye, hogy a fejlesztőknek csak 1 hardware-re kell fejleszteni, ezáltal sokkal, de sokkal jobban tudják optimalizálni a kódot.
    De hát van is erre példa, az 1-es X-Box-nál jobb PC-k nem tudtak olyan minőséget produkálni. (Legalább is egy ideig).
    Összegezve a 2 év még bőven belefér, majd amikor nem lehet mást tenni, jön az X-Box 3.
  • dez
    "az OGL amúgy sem képes a shaderek kezelésére"

Dehogynem. A Doom3 is OpenGL-es. És persze az összes játék, ami ezt a motort használja. Meg pár másik játék is. (Párat közülük átvittek Linux-ra is.) Egyébként extensionokon keresztül megy a dolog, legalábbis 1.3-ason. De asszem már van erősen továbbfejlesztett 2.0 is. (Legalábbis nemsokára lesz.)
  • dez
    Hát kérlek szépen úgy, hogy a mai PC-s procik (x86) már harmatgyengék az ezekben lévőkhöz képest számítási teljesítményben... Ebben a pillanatban 10-30x-os különbségről van szó, és ez még nem a határ. (Viszonyításként: a dual-core 50-90%-os, azaz nem egészen 2x-es gyorsulást jelent.) Jellemző pl., hogy ma már hiába rakunk a PC-be überbrutál grafkártyát, nagyobb felbontáson már a CPU határozza meg az fps-t... Azaz, a CPU a szűk keresztmetszet. Ja, és persze a ram is.
  • asysoft
    Sztem egy lecsupaszított WindowsNT kernel fut ezen is, a videochiphez igazított DX-el (mint ahogy az X-Boxnál is volt). "Gyorsan portolták PPC-re?" Volt idejük bőven, ráadásul nem is az egészet kellett átírni.
    "Én nem csodálkoznék, ha valamilyen egyszerűsített Linux lenne majd rajta, és a játékok OpenGL-esek lennének."
    Én meg legalább annyira meg lennék lepve, mintha a PS3-on XP futna;) DX lesz rajta, az OGL amúgy sem képes a shaderek kezelésére.
  • dez
    Á, tudom már: WinCE. Az máris több procin fut, le van egyszerűsítve, nincs boot [legalábbis max. pár mp], stb.
  • TH448
    Viszont van, amit nem értek.
    Szóval elvileg megjelenéskor olyan vga proci kerül a konzolba, amilyen gyors még nincs PC-re. Ez oké, viszont pár hónapon belül beéri. Nekem már csak az a kérdésem, hogy ezt hogy gondolják, hogy 2-3 évig a konzol topon lesz úgy, hogy még HDTV támogatást is bele akarnak rakni?! Nincs az a proci (CPU vagy VGA), ami egy 2 év múlva kijövő játéknál esetleg 1920*1080-ban, vagy 1440*1080-ban 4X FSAA meg hasonlók mellett bírná az iramot, tehát marad a butítás, akkor meg ugye PC-n szebb képe lesz, mivel szarból nem lehet várat ugye..., tehát amira most alapoznak, hogy hyperjó kép meg minden eltűnik...
    Jó, én mondjuk elég földhözragadt vagyok, nincs az a konzol vagy mac, amire a PC-met elcserélném. (Ja de, egy durva mac-re igen, aztán eladnám, és vennék egy hiperűbermegaPC-t :) )
  • dez
    Akkor már nem egy embedded "Windows-féleség"? Hogy is hívják? Ami egyes noteszgépeken fut.
  • Vers
    windowsNT lesz a nyerö