63
-
Caro #23 Fogjunk össze a RIAA meg az MPAA ellen! Ők lopnak meg minket, és a készítőket is, és nem pedig fordítva! A másik tolvajbanda az a kereskedelem. De őket mondjuk tényleg könnyebb kihagyni a láncból, mint ezeket a szemeteket! -
#22 egyébként hozzátenném, hogy a jobb filmegre már csak becsületből is elmegyek moziba, mert ingyen nézve tényleg kicsit tolvajnak érzi magát az ember, azon kívűl a mozit nem pótolja egy monitor. Persze az már megint más, ha PL Matrix1 DVD-t 5000ft-ért akarják eladni BOLTBAN! Naneee. Azért vannak határok. -
#21 Ha mondjuk egy film DVD nem kerülne több ezer forintba, talán még meg is venném, és legálisan nézném. Dehát ugyen nem a legalítás a lényeg, hanem a pofátlanul nagy nyereség. És aki meg veszteséges, az tanuljon meg filmet készíteni. Bár érdekes, hogy pl a Final fantasy is bukás volt, mégis nézhető. Tényleg. Meg is nézem mennyibe is kerül most. Ha drága, akkor letöltöm a netről, ha olcsó és nem érzem az árán hogy ENGEM lopnak meg, akkor megveszem. -
#20 pont ettől független!
leközölték az mpaa álláspontját, de nem kötelező elfogadni. ezért van ott a link :D -
#19 Az a lol, hogy a cikk után ott van a kliens letöltése -
edk #18 arra is kivancsi lennek, hogy a kb. 100m-bol mennyi a szineszek gazsija. lehet, hogt kb. 20-30m? -
asdefge #17 Ha Mr. Glickmann beérné kevesebbel, a fennmaradó részből pedig rendesebben megfizetné Mr. Anonym dolgozót, talán nem került volna ki a film a netre. Ne engem fenyegessen drága uram, söpörjön a saját portján előbb. -
#16 You can click, but you can't hide -
Caro #15 HAHA!
Veszteségesek a filmek? Kinek a hibája ez, ha nem az MPAA-é? Ők nyúlnak le RENGETEG pénzt! Ha a saját részüket nem raknák be a film árába, akkor sokkal többen vennék, és a stúdiókhoz is több kerülne!
Cifu:
Teljesen egyet tudok érteni veled. A mozit akkor találták ki, amikor még nem volt más lehetőség. Sajnos ez sok más dologgal is így van, amire ma már egyáltalán nem lenne szükség, de mégis fenntartják pénzügyi okokból.
El kéne felejteni ezeket a digitális világ előtti baromságokat, és mindjárt sokkal jobb lenne mindenkinek. -
#14 úgyesett egy rémeset letöltöm az összeset -
#13 szegény hollywood...úgy sajnálom öket, hogy mindjárt sírva is fakadok -
#12 a másik hír meg, hogy 4 nap alatt 158m dolláros bevétele volt a Sitheknek csak amerikában... hmmm
http://www.sg.hu/cikkek/37180 -
Wendol #11 Azt azért tisztázzuk, hogy a bittorent technológiát használni teljesen legális. Így a klienst letölteni is (persze, ha a program készítője engedélyt ad rá).
Üdv Wendol -
#10 azt valaki meg tudja mondani, hogy miért lehet letölteni a tracker nélküli bit-torrent klienst a cikk végén??? ez mi, ha nem támogatása a bittorrentnek? tudom, hogy bárhonnan leszedhető, de mivel ennek egy "független" lapnak vagy minek kéne lennie, szerintem ez nem volt túl helyes lépés. persze lehet, hogy én gondolkozom rosszul.
sokszor tapasztaltam már azt (és ezt már máshol is hangoztattam), hogy az amerikai filmipar mindenkit megpróbál elnyomni, eleve lopja a filmeket (természetesen európai filmeket is koppintanak, vagy nézzük most a Grunch - Harag c. filmeket), és legtöbbször egyszerűen nézhetetlen szemetet dob ki magából, ezek után mit várnak?
sírnak, hogy meglopják őket. LOLLOL ez van, tiltsák be a netet oszt majd lesz még egy dózsagyörgyféle parasztlázadás... -
#9 "nullázd le a reklámköltséget, és mindjárt "megugrik a haszon"
Ez azert eleg nagy hulyeseg... -
#8 Én megvenném a moziban való megjelenésük napján az arra érdemes filmek DVD-jét, de nem tudom, csak 3-6 hónappal később. Szívesebben nézem meg a filmet itthon, mint a moziban. Itthon is van olyan jó a hangzás, de a film nézése alatt nem beszél senki a mobilján a hátam mögött, nem ropogtat popcornt két sorral elöttem valaki és nem utolsó sorban sokkal kényelmesebben elférek, mint a moziban.
Viszont ezzel a cselekedettemmel károsítanám a mozihálózatokat, munkahelyeket sodornék veszélybe, és a többi, és a többi.... -
aaaaa #7 Az Indexen most írták, hogy visszaesett a háztartásigép piac. Mégsem látok olyan reklámokat, hogy mindenki bűnöző, aki nem vesz legalább 2 évente egy vadonatúj mosógépet...
Pedig emiatt is több ezer munkahely szünhet meg...
A film eladások meg évről évre egyre javulnak.
Az a többi kilenc veszteséges film, meg nem azért veszteséges , mert másolják, hanem mert egyszerűen nem érdekli az embereket, mivel többnyire nézhetetlen szemetek, vagy rétegfilmek, amik túl magas költségvetéssel készültek. Ha egy film gyenge, a független ,(nem kiadók által pénzelt) kritikus többet árt nekik üzletileg, mint bármilyen másolás. Mivel (még részben) szólás szabadság van, és az internetet egyre többen olvassák, egyre nehezebb lesz eladni a szemetet, még ha agyon reklámozzák is.
-
Noffir #6 "ugyan klikkelgethetnek az interneten, de elbújni nem tudnak a hatóságok és a felelősségre vonás elől".
Aztat azaa intenyeten kattyingatynakok...
Biztos manázserképzőben végzett.
Tiszta Dilbert. "Ungabunga did report" -
Gabest #5 Hát kérem, aki az utóbbi évtized hollywood-i termésén próbál megélni, az igen csak ki lehet éhezve már :P -
#4 így tovább. mpaa sux -
timeout #3 Vallald mar mire gondoltal. Sokkal konnyebb fikazni mint vallalni amit szeretsz. En az Alapitvany konyvekre gondolok, de bevallom: nincs idom sokat olvani. :-( -
tomo #2 az mpaa ujabb halalhorgeset olvashattuk -
irkab1rka #1 " világviszonylatban pedig tízből csupán hat film képes betermelni az elkészítési és reklámköltségeit."
nullázd le a reklámköltséget, és mindjárt megugrik a haszon. Aki tud olvasni, az tudja,hogy vannak könyvek, amikért az ember évekig jár utána, mire egy példányt beszerez. Filmből ilyen nincs, és nem azért, mert azt korlátlanul másolhatod... Hanem mert nincs olyan film, ami felvenné a versenyt egy jól megírt könyvvel. A mozi, akár a tv tömegtermel, és kb Lesli L Lawrence irodalmi színvonalán van. És most nem Dosztojevszkijre szavazok :)))