63
-
bazsiboj #63 Van nekik bőven elég hasznuk ebből .....
egész egyszerűen még többet akarnak.
Kapzsi, gonosz emberek. Szerintem akkor
sem lennének elégedettek, ha 10-szer
ennyi hasznuk lenne a filmek eladásából.
Mi az, hogy a letöltőket ,,kiírtani'' ? Glickmann
úr kicsit elragadtatta magát. Már valóságos
ellenségképként élnek Herr Glickmann szemében
a filmletöltő felhasználók. Ez egy kapzsi,
kicsinyes, gonosz ember. Ez egyértelmű.
Pont oda való, ahol van. -
Caro #62 Ugyan, neki ehhez semmi köze. Ő csak a technológiát adja, hogy mire használják, az már nem az ő dolga. -
gakoska #61 ez vérlázító...
egyetértek mindenkivel aki hozzászólt a témához, úgylátom nagyon egy véleményen vagyunk :D
holnap megyek a moziba megnézni, de ma este csak azért is letöltöm mind a 10 verzióját a filmnek, hogy "veszélybe sodorjam a gazdasági növekedést és több tízezer munkahelyet" tudom tudom, felelőtlen vagyok...:D -
#60 Bram Cohen kezdhet spórolni egy ügyvédcsapatra. -
#59 SMS webre nem pazarlok. Ott nem az alkotók kapnak lóvét. Amúgyis megkapom a filmeket mindenhonnan. :)
És amíg a pénz az ISTEN a földön, addig nem lesz normális és emberséges egy gazdasági táraság sem. World peace? HAHA! Minek? Abból nem lesz pénze senkinek! Hogy fordulnának fel!
Egyébként én is igazságtalannak tartom, hogy az MPAA vezetők azért a szemétért ami a szájukból fakad, valószínűleg jó nagy gázsit kapnak kevés munkáért, miközben minket már majdnem a levegőért is megadóztatnak, a már amúgy is rettentően kicsi fizetésünkből. És ha nem tok megvenni egy 7-10k Huf-os filmet (gyűrűk ura trilógia), hanem megszerzem a kalózmásolatot, akkor én vagyok a világ ellensége. ezt nektek multimilliomosok! Becsületes munkával ugyanis KIZÁRT meggazdagondi. Még akkor is, ha törvényes. (becsületes:=megdolgozol a pénzedért)
És aki azt mondja hogy nem így van, az mutassa meg nekem léccives hogy hogyan kell, mert nekem fogalmam sincs.
-
#58 "Szakértők ugyanakkor úgy vélik, Glickmann azért támadja ennyire keményen a fájlcserélőket és különösképpen a BitTorrentet, mert" - a szex szót az utóbbi 10 évben csak a német Pro 6 tvcsatorna nevében hallotta... -
haxoror #57 -
BlackRose #56 "filmipar az amerikai bruttó nemzeti össztermékbből összesen 626 milliárd dollárral részesedik." na ez is aztán férrebeszélés, 625 milliárd az majdnem Kanada GDP-je ami azért csakis sok, ennyivel az IT ipar jár hozzá a GDP-hez, vagy az autóipar, energiaipar, de azért a filmipar az még véletlenül sem. Egéssz Kalifornia GDP-je kb. 1400 milliárd, és itt van a Silicon Valley, neházipar, olyan szolgáltatás amely sehol sincs stb... azért nem kell ennyire félre irni a dolgokat. ja és persze ez évi 350 Titanikot követelne, viszont éppen arról sírnak, hogy 10-ből egy keresi meg a 100 milliót... na de akinek nem elég az keressen rá a neten. -
BlackRose #55 Most én megtudok játszani elég nagy hülyét, de ekkorát már azért nehéz lenne, nem tudom, mit ártott a Star Wars kalózmásolata a filmnek, akit érdekel az úgyis elmegy megnézni a moziba, meg megveszi a DVD-t is ha kijön... egyenessen látszik, hogy a film az első hétvégén 158 millió dollárt produkált csak az USA-ban, valószinűleg idővel átfogja lépni az 1 milliárdot és most még egy pici BitTorrent van valakinek az útjában. Mikor fogják már fel, hogy akinek van rá pénze az megveszi az originált és nem warezol, aki meg warezol az meg az originált nem venné meg még akkor sem ha nem lenne warez mert nincs neki miből, egy Kinai, Indiai vagy Orosz pasinak egyszerűen már tudományos fantasztika a hardware összeszedni a pénzt a software meg szóba sem jöhet, nem azért mert nem akarja, hanem azért mert nincs neki miből. Persze van ebből kivétel is, de nem igen mert ezekben az országokban még a cégeknek is óriási és sokszor megfizethetetlen kiadás a software és ha nem lenne warez akkor sokan nem tudnának dolgozni, tehát a warezból nem nagyon van vesztesége a softwareiparnak vagyis legalább 10x kevesebb mint amit mondanak, egyszerűen ha nem volna warez ezeknek az embereknek zöme nem is használná azt a software-t, még álmában sem tudná megvenni mert nincs neki miből. -
#54 Háhá! Nyomorult kis torrentező tolvajpalánták! Nem menekülhettek a rettenthetetlen MPAA, a művészek, a filmipar és az emberiség hős védelmezője elől! The long arm of Dan Glickmann úgy is elér benneteket! -
Fairfax #53 Csak azert sir, mert az uj trackerless megoldassal nem tudnak megfogni senkit... -
Fairfax #52 De.nem is kicsit -
#51 tűzzel-vassal???
nem kéne pofán rúgni az "urat" egy kicsit?
-
Fairfax #50 Szoval fcuk off MPAA... -
Fairfax #49 Aham...
az a letoltheto kopia nem puszta veletlen folytan kerult ki a studiobol a premier elott egy-ket nappal.De a legkonnyebb masokat hibaztatni, jelen esetben a bittorrent hálozatokat.Es? Az MPAA kulonben is leszop6ja a vilag osszes......-át.
Ok a filmgyartoktol kapjak a penzuket,ezert a nagy siras.A kisemberek nem azt nezik hogy a multiknak mi a jo, tehat file megosztas van volt es lesz is ...
Megaztan ( maganvelemeny) nekem ne sirjon egyetlen milliardos sem amiert neki a tozsden nem ugy mennek a reszvenyei ahogy o azt megalmodta... -
#48 Az biztos hogy előbb fogom támogatni Bram Cohen-t, mint egyes filmek elkészítőit...
El tudom képzelni hogy a 23. században Bram Cohen nevét úgy fogják emlegetni mint ma Robin Hood-ét :)) -
newlife #47 Hú, most felment bennem a pumpa....
A jó édes mindenségit, ez tényleg ilyen hülye vagy csak teteti?
Ahhoz képest, hogy az amerikai filmipar csak úgy önti a filmeket a népnek, valószínűleg azért teszi, mert nem éri meg…
Először is nézzük azt meg, hogy amerikai filmek közül mennyi érte el (imdb-n) átlagban 6 fölötti értékelést. Állítom, hogy 1 éves tárlatban az összesen kiadottaknak maximum a 10%-a.
(egyébként az IMDB igazán készíthetne erről egy statisztikát)
Úgyhogy először ezen az átlagon javítsunk, és utána jöhet(ne) a követelés.
Arról nem szól a fáma, hogy a mozi vetítésekből mennyi a bevétel. Egy korrekt film esetében már a premieren összegyűlik a forgatás ára, sőt szerintem a többszöröse, csak erről b@sznak nyilatkozni.
Győzzük már meg ezt a fajankót, hogy kijár itt rosszul?...
Buti Time, Buti time,
cross de USA
-
#46 Na most mióta megvan a szélesszájú netem kb 1 kezemen meg tudom számolni hány filmet töltöttem le.
Na most ez nem azért van mert olyan becsületes állampógár vagyok, hanem mert egyszerűen sajnálom azt az 1-2 órát amíg lefoglalja a netemet.
Inkább úgy vagyok vele, hogy kifizetem azt a ezrest és így legalább hamarabb túl vagyok az eseményen.
ez után monnyuk mindíg megfogadom, hogy nincs az az isten, hogy én egy ilyen halivúdi mocsokért (beleértve a sw epIII-at is) akár egy petákot is kiadjak, de egyelőre még jobban sajnálom a netemet, mint a pénzemet.
De még egy-két ilyen cikk Mr Glickman benyögéseivel és azt hiszem revidiálom a nézeteimet. -
ZoliJ #45 "Egy átlagos BitTorrent-hálózat nagyjából 2,5 millió taggal rendelkezik."
Biztos? -
bigjoe #44 Ahányszor ezeket a szarságokat hallom ökölbe szorul a kezem. Az idióta barmok képtelenek felfogni, hogy nem éri őket veszteség. Aki fun az így is úgy is elmegy a moziba akár többször is attól függetlenül, hogy letöltötte a filmet.
Sőt ha majd egyszer kijön mind a 6 rész díszdobozban valószínűleg azt is megveszi. Persze, jó lenne, ha a vevőket nem fejőstehénnek tekintenék.
Saját magamból kiindulva, a letöltött zenék 95%-át nem hallgatom és nem is venném meg.
Amíg sok előadó képtelen egy albumra 2 jó számnál többet „alkotni” , addig nincs miről beszélni. Arról nem is beszélve, hogy én a zenéket mp3-ban hallgatom, mit kezdjek egy szuper másolásvédett audió cd-vel. (Bár repülni azért elég jól repül).
-
dez #43 Az első mondat elolvasása után elképzeltem, amint a bittorrent kilopódzik egy fali utp dugaszból egy belsős vetítőteremben, és egy félkész kópiával a hóna alatt kászálódik vissza... -
Wilddog #42 Nem kell messzire kattintani, csak ide... -
TeDDyRuSh #41 Érdekes,az az ügy h a kópiákat ellopták,és már szerdán le lehetett tölteni a filmet,az nem akkora téma. De persze az a "köcsög" torren az aztán igen:/ -
pe80g #40 "A várakozásoknak megfelelően rekordot rekordra halmoz a legújabb Star Wars-film, a Sithek bosszúja. Hazánkban eddig 244 ezren izgulták végig a történetet.
Az Egyesült Államokban szerda éjjel 3661 moziban (9400 vásznon) bemutatott film négy nap alatt elért 158,5 millió dolláros amerikai bevételével máris az év második legnézettebb filmje lett."
Erről ennyit! Telhetetlen mocskok! Nehogy már sajnáljam őket! -
Inquisitor #39 "Egy átlagos amerikai film elkészítési és reklámköltsége 98 millió dollárba kerül."
Fenének kell egy-egy színésznek 10-30 milliós gázsi? Éhenhalnának teszem azt 1-5 millióból??? -
FTeR #38 nem olvastam még a hozzászólásokat, de:
1. pont ep3-at hozza fel, amikor minden lehetséges rekordot döntöget...
2."Egy átlagos amerikai film elkészítési és reklámköltsége 98 millió dollárba kerül. Az amerikai mozikban azonban tízből csupán egyetlen alkotás képes ezeknek a költségeknek a megtérítésére, világviszonylatban pedig tízből csupán hat film képes betermelni az elkészítési és reklámköltségeit. "
az nem jut eszükbe, h esetleg ők csesznek el valamit, ha tízből 1 éri meg csak a pénzét?
3. bármibe le merem fogdni, hogy aki az első napokban leszedte a filmet az meg is nézte moziban is... -
KDOG #37 amugy filmekröl annyit, hogy ami nekem bejön megveszem dvd-n. Igaz leginkább akkor ha 3 ezer alatt van. Mondjuk 990 huf :) de akkoris. Összes budpancert begyüjtöttem meg nelégybarom triologiát :) stb...
De egy átal mai mozivfilmet, hát nem szivessen vennék meg. Az ilyen felettéb nagy filmek, mint matrix pokember (ez a legnagyobb lol) és társai... hát vegye meg az akinek szüksége van rá.
Amugy a kalandférgeket akaorm most megvenni ;) -
KDOG #36 Jajj az a fos szarvarsz on sirnak rilnak. Akik olyat megnéznek, agyi teljesitöképességük korlátozza öket, hogy letudjanak tölteni :)
Amugy meg ezek a nag yjogvédö cégek féltik a miliárdjukat.
Mindenkinek ajánlom figyelmébe a southaparkot, ahol volt egyszer aza rész, hogy kyle leakarta szedni egy zenét netröl, kommandosok beugrottak, és megmutatták hogy miért bün. Metalica eggyütes dobosa nem tud venni magának uj arany bárpultot, még 3 napot várnia kell rá, britni spricc nek nem lehet 100 emelete háza stb...
Tudok nekik javasolni valamit:
-
TeDDyRuSh #35 Jah,az a baj,h az MPAA úgy kezeli a dolgot,h egy letöltés -1 mozijegy. Csak az én kötrnyezetembe ismerek 10 embert,aki tudta h hétvégén fent lesz már a film neten,de attól független együtt áltunk a sorba a 00:01-es előadásnál. És persze sok olyan ember is van aki akkor sem venné meg a jegyet,és menne moziba,ha nem 1000 HUF lenne a jegy,hanem 500. Én elmentem moziba,és másnap meg lehúztam a filmet:) Jah és megveszem a DVD-t is:P :) OK,nem mindenki ilyen,de ugyanúgy ahogy a VHS megjelenésével nem halt ki a mozi- és film ipar,ugy mossem fog,sőt ha vadul nézzük a dolgot,akkor vmilyen szinten piár értékű a dolog,mert ennek ahtására elmegy megnézni a paraszt a filmet jóval jobb minőségbe,haverokkal,vmilyen popcorn menüt zabálva!! Nah mindegy,bár ilyen egyszerű lenne a világ... -
bandia #34 Ja azok is bekaphatják az 50 millió dolláros gázsikkal. Senki nem olyan tehetséges, hogy ezt megérdemelné! -
bandia #33 Sztem meg ez a a tolvaj Ha jó a film úgyis megveszi akinek bejön! -
Bal1 #32 Ehhez az egészhez én úgy állok hozzá mint a játékokhoz ha nagyon jó egy játék azt megéri megvenni hiszen több pénz kerül a fejlesztőknek, és ugye igaz ez a filmekre is ha nagyon jó egy film azt biztosan megnézem moziban, csak az a baj kevés az ilyen. -
Wilddog #31 Hmmm... SW3 állítólag már most rekordot döntött. Ha nem tudom letölteni a filmet, akkor sem fogok elmenni moziba és nem is veszek DVD-t. Elvagyok én a WoW-val.
Szóval én nem károsítom meg őket és gondolom nagyon sokat vannak úgy, mint én. -
Commandante #30 "tízből csupán hat film képes betermelni az elkészítési és reklámköltségeit"
Értelmes filmeket kellene készíteni, amit a 3. kritika elolvasása után is szívesen megnéz az ember. Igen, szerencsére van még ilyen. Én a régi filmeket általában nem csak a moziban néztem meg, hanem kivettem VHS-en is (igen, akkor még csak az volt, és mifelénk kb 6-9 hónap múlva jelent meg a mozipremier után). Azóta néha kiveszem DVD-n, vagy megnézem valamelyik fricc csatornán is. Van olyan, amit vagy 5-6-szor láttam, és még mindig élvezem. A SW 2.-t nem bírtam másodszor megnézni, még ingyért sem. Velem van a baj? -
sanyo1212 #29 Nem tudom mi bajotok?
Dan Glickmann ezzel az egésszel csak azt akarta mondani, hogy filmet letölteni csúnya dolog.
-
#28 Bram Cohen a neved fennmarad orokre.....!!!! -
#27 Jöjjön ide a köcsök aztán irtson engem tűzzel vassal, úgy beperelem mint a szart. Mo.-n a letöltés legélis magáncélra. Egyébiránt ha az ingyenélő csepürágók nem vennének fel sztárgázsikat egy 2 hetes melóért akkor lehet, hogy fele annyiba kerülne a film, és ez igaz a sok sztárzenézre is! Mi akik dolgozunk, nem fogjuk a Britni Spears milliós ruháit meg fodrászkodását fizetni! Nézzétek meg mennyi pénzük van, és ezért ugyan mennyit dolgoznak. Merthogy nem napi 8 órát az is tuti, és ha az én fizetésemet meg a napi 9 órai melómat összevetjük az őfizetésükkel, akkor azért a pénzért napi 40000 órát kéne dolgozniuk, úgyhogy csak fogják be a szájukat, és elégedjenek meg azzal a töméntelen mennyiségű pénzel amit így is zsebretesznek.
Mellékesen említem meg a magyarok is befoghatják, mert a Demjén Rózsinak is olyan birtoka van, hogy túrabakancs meg elemózsiástariszna kell a bejárásához.
Ezek után nekem ne sírjon egyiknek sem a szája, mert a legtöbbnek nem kell napi 8 órát melózni, hogy megéljen. Aki meg napi 8-at melózik és mellete zenél, az meg általában örül ha hallgatják a zenéjét, és nem csak a markát tartja az ingyenléért. -
#26 Az arra érdemes filmeket előbb utóbb megveszem én is dvd-n. Pl Final Fantasy is ilyen volt meg a Szakasz is, de mondjuk az ilyen mostanában is TVben lenyomott atomvihar című alkotások vagy mondjuk a Die Hard 4 részére már nem mennék el moziba.. ahogy Újabb James Bond epizódot is inkább otthon tekintek meg... -
#25 Szedd smswebről:D Akkor nem érzed magad tolvajnak, mert fizetsz érte:D Ja hogy úgy meg baleknak érzed magad mert ingyen is megszerezhető? sryyy:DDD -
Caro #24 Fogjunk össze a RIAA meg az MPAA ellen! Ők lopnak meg minket, és a készítőket is, és nem pedig fordítva! A másik tolvajbanda az a kereskedelem. De őket mondjuk tényleg könnyebb kihagyni a láncból, mint ezeket a szemeteket!