A következmények...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
de ez nem igaz, mert a teljes történet szerint baleset után közvetlenül is beszélt és letölthetõ egy pár késõbbi videó, ahol szintén beszél.
a tárgyaláson többek között ezeket mondta:
She found herself feeling sorry for Reggie, worrying that he
wouldn’t be able to attend college. Still, she felt he should be held
responsible for the lives he destroyed.
“I wish there was something between guilt and innocence,”
she said afterward."
“I don’t hate you,” she remembers saying, “but you need to
understand that you committed a grave mistake.”
The room was silent.
“I forgive you,” she said.
"-Nem utállak, de meg kell értened, hogy egy súlyos hibát követtél el."
A teremben csend volt.
-Megbocsátok neked!" -mondta.
“Even if it means sitting here in front of a camera with no
ears, no nose, no eyebrows, no hair, I’ll do this a thousand times if
it will help someone make a wise decision,”
"Még akkor is, ha itt kell ülnöm egy kamera elõtt fülek, orr, szemhéjjak, és haj nélkül, megteszem még ezerszer, ha ez segít valakinek helyes döntést hozni."
Ez kiütközhet elsõbbség meg nem adásában, ittas vezetésben, relatív / tényleges gyorshajtásban, agresszív vezetésben, tudatlanságban, felelõtlenségben.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
ha tulelted kuldik a zsiros csekket...
A további gyógykezelést természetesen nem fizette volna az USA, a venezuelai állam fizette volna (vagy fogja is fizetni) mert a csaj ott állampolgár.
"Mint ahogy az sem eshet azonos megítélés alá, ha valaki hirtelen felindulásában megüt valakit, aki ezért mondjuk lebénul, vagy pedig direkt és módszeresen, élvezettel megnyomorítja."
És itt a különbség kettõnk (illetve az én, és mindenki más 😊 értékrendje között mert szerintem a lebénult áldozat (és az én szememben õ a fontosabb) szempontjából az elkövetõ indítéka tökmindegy, aki hirtelen felindulásból megnyomorít egy embert az abban bûnös hogy civilizálatlan és nem tud uralkodni az ösztönein, az ilyen ember hasonló körülmények között pont ezért újra meg fogja ezt tenni.
Sztem az ilyen ember is veszélyes a társadalomra.
Én ebbõl a sztoriból annyit látok (még ha nem is egyezik a leírt törvényekkel):
Azzal hogy ivott vezetés elõtt, saját magát hozta olyan állapotba hogy ennek vagy egy hasonló balesetnek az okozója lehessen.
A gyerek elkövetett egy bûncselekményt (méghozzá szándékos bûncselekményt, mert az ittas vezetés az) aminek az eredménye az lett hogy megnyomorított egy ártatlan embert. Innentõl engem nem érdekel hogy csak 17 éves volt meg felelõtlen, ittas stb. és hogy az egész élete tönkre van neki is vágva, elkövetett egy olyan hibát ami az egész hátralévõ életére kihat és ki is kell hogy hasson és a TV-ben nem az elégett csajt mutogatnám hanem a gyereket aki a studió helyet a cellarács mögött sírna.
A bûncselekményeknél két visszatartó erõ van, az egyik hogy mekkora a lebukás veszélye (ez ittas vezetés közben okozott balesetnél hatalmas) és (ebben az esetben) szinte biztos lebukás után várható büntetés nagysága.
Na itt a hiba, mert ez az ami nem elég nagy, ha ittasan okozott balesetért (ahol a vétlen fél súlyosan sérül vagy meghal) 10 év fegyház járna és errõl tudna is mindenki akkor sokkal kevesebben mernék megkockáztatni hogy piásan kocsiba üljenek.
Normálisabb jogrendszerekben különbséget is tesznek az így elkövetett cselekmények közt. (Aztán persze jön az izomból fikázás a hozzá nem értõk részérõl, hogy szemét gyilkos miért kapott ilyen enyhe büntetést és az istennek sem lehet megmagyarázni nekik azt, hogy az enyhébb büntetés a fentiek miatt van. De ez már más tészta.)
Még normálisabb jogrendekben - pl. magyar - az ittas állapot súlyosító körülmény.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
"A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi."
Ezzel eegyetértek.
Jacqueline is azt mondta a tárgyaláson, hogy "Bárcsak lenne valami a bûnösség és az ártatlanság között"
Igen, a bûnnek legyen büntetése.
Aki a törvényt megszegi az kivonja magát az élet normásis folyása alól, amit a törvény biztosít számára.
De ez az eset kissé árnyaltabb annál, mint mikor valaki szánt-szándékkal, kitervelten, hidegvérrel megöl valakit.
Mint ahogy az sem eshet azonos megítélés alá, ha valaki hirtelen felindulásában megüt valakit, aki ezért mondjuk lebénul, vagy pedig direkt és módszeresen, élvezettel megnyomorítja.
Az ítélet pedig így biztosította a lány és családja további létét, akinek az állam nem fizette volna a kezelését, lévén nem USA állampolgár. A srác meg nemigen fedezett volna azzal semmit, ha bevonul a sittre esztergálni.
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
Megtörtént, ez van, itthon, Mátrakeresztesen meg több családnak vitte el a házát az árvíz. Oda is tessék pénzt küldeni. Sõt, nekem is tessék pénzt küldeni, mert múlt héten ütötték el a szomszédom egytlen társát, vigaszát és barátját, a macskáját, segíteni szeretnék az idõs gazdinak méltósággal végsõ nyughelyet biztosítani a cicának. Majd lefényképezem, és felteszem a netre a cicát és azt, aki elütötte.
Amit én ebbõl leszûrök, az az, hogy ittasan nem szabad vezetni. Simán ki lehet szúrni egy ittas vezetõt már messzirõl, ha az ember észnél van, éjszaka talán még könnyebben, mint nappal, hiszen általában össze-vissza világítanak, kacsáznak,nincs a kezükben az autó. A szülõket pedig arra kérem, jól gondolják meg, odaadják-e a koporsót gyermeküknek, ha kéri...
Büntetõtörvénykönyv, Büntetésvégrehajtás stb.
Az általatok olyannyira elítélt "bosszú" a társadalom állami szinten gyakorolt megtorlása a közös törvényeket megszegõk ellen, több ezer éve így mûködik(!) a rendszer mert bár számotokra talán még nem nyilvánvaló de a lelkiismeret NEM tartja vissza az emberek többségét.
Amíg az ittas vezetés ilyen röhejes büntetési tételekkel megy addig lesznek ittas vezetõk is, a példastatuálás és a nagyobb felderítés sem szüntetné meg valószínûleg teljesen de legalább visszaszorítaná valamennyire.
Vannak törvényeink amiket mindenkinek be kell tartania.
Ha ez egy véletlen baleset lett volna akkor nektek adnék igazat de nem az volt, a gyerek ittasan vezetett és kvázi megölte a lányt, ez az én szememben gyilkosság.
Azt is megbasznám akitõl a piát szerezte mert ha jól tudom Amerikában 17 évesen nem vásárolhat senki alkoholt.
Lehet dobálni a köveket meg fújolni viszont abba is belegondolhattok hogy a ti lányotok is akármikor benntéghet egy kocsiban.
Látom, azóta is folytatódik a felelõtlen 17-évesek aljasszemétrohadtkisféreghalálrá jellegû megítélése.
Persze sokkal kevesebb energiabefektetéssel jár rögtön vagdalkozni, ítélkezni, fröcsögni, mint akár egyetlen egyszer a történetet végiggondolni, emberi életekre és sorsokra bontani, nem elfeledkezve a történet hátterérõl és az ottani viszonyokról.
Ami az ittas vezetést illeti:
Ekkora véralkohol szintnél már az embernek nincs tiszta tudata, tehát nem tudja sem morálisan, sem máshogy megítélni, h mit tesz. A srácot a társainak kellett volna szállítgatniuk, az is meglehet, h nem haza, hanem egy jó gyomormosásra. (Amit itt sokan kifelejtenek, h valószínû, h nem õ volt a társaságból az egyetlen, aki kocsiba ült részegen, csak õ okozott ilyen látványos tragédiát. A többiek valószínüleg élik tovább az életüket, pedig nem tettek másként, mint a haverjuk.)
Ami a gaz elkövetõ megítélést illeti:
Jelentkezzen már az, aki önmaga, teljes rokonságával és baráti körével együtt szent és romlatlan életet élt és soha, semmikor, semmilyen körülmények között nem követett el semmit, ami felelõtlenség volt és akár nagyobb baj elõidézõje lehetett volna.
Ami a börtönbüntetés "megúszását" illeti:
A lány venezuelai volt emberek! Nem volt betegbiztosítása! Ez amerikában azt jelenti, h egyetlen gyógyszeres kezelés csillagászati összegekbe kerül. Itt pedig a srácnak és nyilvánvalóan a családának is (lévén az elkövetõ 17 éves) jókora összegeket kellett perkálnia a több éven keresztül végzett, több órás mûtétsorozatokért.
Erre csak egy jó sötét aggyal rendelkezõ ember mondhatja, h nagy ügy.
Ez a srácra nézve annyit jelent, hogy egész életében munka, munka és munka. Nincs egyetem, nincs zsíros állás, karrier, családalapításhoz anyagi biztonság, egészen addig, míg a lány meg nem hal.
Hacsak nem ûbermilliomosékról van szó, amirõl nem szól a fáma, pedig garantáltan megemlítené egy olyan honlap alkotója, aki élve kibelezne mindenkit akire õ rákiáltja, h bûnös.
Na, bocs a regényért, csak néha már elegem van ebbõl a leegyszerûsített életszemléletbõl, h ha az egyik az angyal a másik csakis az ördög lehet...
Ne hasogassuk már a szõrszálat, és ne nézzük már hülyének egymást. Légyszi.
A bossszú mindig megoldás, ha a dolgokat nem is tudjuk visszfordítani, legalább hasonló állatokká válhatunk, mint a baleset okozója. Ebben az esetben viszont a baleset okozóját pusztítani elég félresikerült megoldás, lásd elõzõ hsz-em.
Ha a srác nem egy lelketlen szörnyszülött, akkor elég büntetés neki a saját lelkiismerete. Az, hogy a honlapon mutogatják as képét, hogy "õvót!" nonszensz.
de igazad van rugjal be ulj kocsiba keresd meg a gyereket es usd el de ugy hogy a kocsijaban egjen...
blah.. barom
1)tobbet nemhiszem hogy fog vezetni ittasan.. szvsz felesleges a borton... maximum ott keselnek meg vagy ledobjak a 120 rol.. bar szerintem 1 not kibelezni meg mindig szemetebb dolog mint ittasan vezetni...
igaz a lebenulas neha szarabb mint a halal.. deeee.. nehez eldontani de szerintem a direktbe gyilkolas csonkitas sokkal inkabb buntetendo mint ez..
2)nagy kaland?? nemtom melyik hulye irta ezt de szerintem az iro 4 ukapjaval egyutt se keresett az egesz csaladfaja annyi manit ami egy ilyenre elmegy!!!!!!!!!
egy sima kez ossze varrasert is egy magyar atlagkeresete is elmehet ra.. foleg ha nincs biztositasa.. es nemhiszem hogy a kis spanyol csajnak sok amcsi biztositasa lett volna...nem nagy ugy.. lol...
3) szerintem a gyerek nagyon is megbanta es meg fogja meg banni azt amit tett..
minden egyes nap ezzel a tudattal felkelni es lefekudni..szerintem legalabb annyit sir mint maga zsaklin... plusz minden nap jonnak az emberek es belerugnak egy jot hogy na nesze te szemetlada DUI-os kis genny!!!
sajnalom.. nagyon sajnalom hogy ez megtortent...
mindenesetre meg annyit hozzatennek hogy volt a tv2-n egy hir .. valamikor par honapja.. ugyan ez tortent.. haza fele mentek. .es jott egy reszeg es meghalt az egyik utas.... es a csajnak a baratai irtak egy levelet az anyjanak.. mintha a lanya irta volna mint bucsulevel.. hat meg az en konnyem is kifolyt tole.. ha az anyja lettem volna szerintem felakasztom magamat az elso helyre...
hogy lehet illey tenni egy anyaval.. egy olyan levelet irnak neki hogy en alig birtam hallgatni pedig nem az en lanyommal tortent.. na mindegy....
de nemtom.. mindenesetre ne kovezzetek meg.. nemigazan tudom mit gondoljak vagy mi lenne a megfelelo egy ilyen helyzetben...
nálunk is történik naponta 5 ilyen, és hogy még tovább menjek mindjárt tudnék mondani 3 olyan személyes ismerõst akivel még durvább is történt..ebbõl 2en meghaltak, a harmadik pedig tolókocsiba került egy életre!
SZóval rettentõen sajnálom én is a csajt blablabla..de sajnos tisztában vagyok vele hogy az élet mennyire kiszámíthatatlan,és ezek után már nem is tûnik olyan vészesnek a történet..
Most elképzelem hogy egy emberi roncs vagyok, az emberek undorodnak tõlem, nem tudok csinálni semmit nincsenek álmaim, vágyaim, nincs életcél, semmi nincs, csak üresség depresszió, kilátástalanság. Egy valamit kérnék valakitõl: lõjön le! Így nem lehet élni. Aki pedig megpróbálja, azt becsülöm de nem értem...
A fiú meg nagyon olcsón megúszta lelki problémákkal cakkumpakk együtt mindennel. Ha lányhoz hasonlítjuk. Ezt elhihetitek. Elég a csávónak abba belegondolnia hogy milyen a lány helyzete és milyen az övé... Egybõl jobb kedve lesz. Ez a valóság.
Matthew Dekay, Pole Folder, Infusion, Luke Chable, Meat Katie, PQM, Max Graham, Hernan Cattaneo, Dr. Kucho!
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
(ez a képes oldalról)
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
"Az újjait amputálni kellett."
Nem mertem felmenni a honlapokra, elég volt egy képet látni.
Újabban még ilyenek jutnak eszembe. Nameg hogyan eszik? Hogyan ír? (najó, szgéphez megfelelõ bill, és letudva részben)
Örök életre gondoskodásra szorul. Van olyan rossz szvsz, mintha a srácot emiatt egész életében rugdosnák, ahogy lejjebb említették többen
De tényleg, mit csinálhat a csaj egész nap? Mit tud csinálni?
Gyakorlatilag megsült a lány arca, ha jól olvastam, akkor mindkét szeme, mégis életben maradt, és a jobb szemével is lát többé-kevésbé.
Egyébként meg az ittas vezetõket eddig sem kedveltem, mert mint lejjebb is említették, jobbára õk ússzák meg a dolgot. Hogy miért? Mert jobbára nekik van a nagyobb dög kocsijuk, aztán ha itthon a bmw-s újgazdag ficsur legyalulja a suzukist, akkor lehet az esélyeket latolgatni.
De, elmehetnének a picsába, akik ezzel kampányolnak. Én elhiszem, hogy elrettentõ meg minden, de azért van egy határ.
Letöltöttem egy videót, amibe õ szerepelt. Nyugodtan nézem közelrõl a monitort, és akkor bamm, bevillan a képbe, én meg örültem, hogy a szívem egyben maradt.
Ha egy filmben lett volna, akkor szarok rá, de ez a valóság, és ezzel jobban meg fogja az embert.
Számomra a látványa nem rosszabb, mint az iraki lefejezések (tök véletlen töltöttem le, jó szokásomhoz híven beletekertem... pont a legjobb helyre)
A csaj is hibás volt részben... Miért ül be egy részeg mellé???
Azt meg nemondják hogy nem tudta hogy be van piálva, mert egy bulirol jöttek nem??
a helyében hívtam volna egy taxit!
... got nothin to share with you...
Nem az alkohollal van a baj, hanem azzal, h buli után is autóba ül vezetni.
[ helikopter ]
Ha békét akarsz, készülj a háborúra!