A következmények...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez így van.

\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Sephi
Eg aldon meg ember. Elment az eletkedven baze...

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

a cikk elolvasása és a linkek végigjárása erõsen megrázott. Valahogy most elment a kedvem a jókedvtõl, talán azért, mert nem egyedi az eset. Velem is megtörténhetne. Vagy ami még rosszabb, a szeretteimmel is.
Kiegészítésként hozzátenném, hogy a balesetet nem a 18 éves gimnazista okozta, hanem az alkohol, amellyel a szervezetében útnak indult. Egy pohár alkohol is okozhat egy fél másodperc reakcióidõ-késést, amely 40-es tempónál több, mint 6 méter utat jelent. Mi az a hat méter, Egy koccanás, egy lökhárító, egy árok, vagy egy kisgyermek az utcán.
Az a baj, hogy a hírekben a "hõs mentõsök megmentették az életét" hír jelenik meg, ami igaz is, de nincs elég elrettentõ ereje.

FtranX
igen. a 1# hsz. alján ottvan a videó linkje.

Nem tudom, mireföl kapták fel a témát ennyire.
Ha jól tudom, Texasban már 2001-ben csináltak a lánnyal egy közlekedési kampányt, amivel az alkoholos vezetéstõl próbálták eltántorítani az embert.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

FtranX
nem, nem csak a lányról szól a topic. A célja, hogy rávilágítson pár dologra.

amúgy meg ha nem tetszik, akkor nyugodtan ignorálatod a topicot...

Rafaelo
má te is kezded bazz hagy nyisson má topikot !!!!
<#ejnye1>
má a <#falbav> hogyha valaki nyit eggyet leugatják

és akko mivan ha nyit ???
és akko mivan ha 1 témáról 100 topik van ???

Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!

Mike
ennek ma is kellett nyitni egy topikot?

balesetek mindig vannak
van aki túléli, van aki meghal

szörnyû, de ez van
aki ma beül egy autóba, számolnia kell azzal, hogy lehet, hogy nem érkezik meg oda, ahová elindult

de balesetet szenvedhetsz máshol is
elég csak kilépni az utcára
de otthon sem biztonságos
sokan haltak meg már úgy is

szal <#banplz>
mert
- mintha csak ez a csaj létezne
- mintha sok más emberrel ilyen nem történne nap mint nap
- mert már unom ezt, hogy valaki minden héten belinkeli, elkezdi, topikot nyit róla :(

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Sadist
Én is erre gondoltam, mikor megláttam a képeket.
Ez tényleg szemétül hangzik, nyugodtan kövezzetek meg érte, de mindenkinek jobb lett volna, ha meghalt volna.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

ehhe ehhe ehhe....

SRobert
"Ez meg ne is haragudj de egy demagóg baromság."

Borítékold mellé ezt is. :)

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

A gyermekkori lelki terrorról már (szerencsére) lemaradtam.

"A válaszod második felét pedig borítékold és vedd elõ, ha (ne adj' isten) a gyereked egy kamaszos felelõtlenkedés során tragédiát idéz elõ."

Ez meg ne is haragudj de egy demagóg baromság.

FtranX
Lehet. De hát, az élet, az élet. Akkor is, ha nem éppen fenékig tejfel. És mindenkinek csak egy van belõle.

Rafaelo
:) csak szinte mindegyik topikba beírja valaki akomeg minek lehet topikot nyitni??

Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!

SRobert
A lelkileg belegázolás és a csecsemõkortól való lelki terror kissé más terület.

És téged is megtörne, ha FOLYAMATOS lelki bántalmazásnak lennél kitéve.

A válaszod második felét pedig borítékold és vedd elõ, ha (ne adj' isten) a gyereked egy kamaszos felelõtlenkedés során tragédiát idéz elõ.

Bandew
Igen sejtettem, hogy ez b*szott fel. :-)
De nem így gondoltam.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Rafaelo
érted azt te ezé"de nem igazán értem minek kell ennek topikot nyitni és beszélni róla. " sokszor irják be topik elején aazt idegesít :O

Bandee1987
Az én véleményem az (bármily szörnyen is hangzik), hogy lehet, hogy akkor az lett volna a legjobb számára, ha meghal. Hisz ilyen szörnyen, kínok közt élni borzasztó.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Inkább befejezem mert ez már kezd rossz irányba elmenni.

Bandew
Nem igazán értem a mondandódat, de azért mondtam ezt, mert nem szeretek szõrnyû dolgokon lovagolni, s lám most mégis ezt teszem. :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Én is csak magamból indulok ki, nem hiszem hogy bárki olyan szinten bele tudna gázolni a lelkivilágomba hogy abból bármilyen bajom legyen ezért nem tudom az ilyen problémákkal küszködõ emberek helyzetét átérezni.

Azt is tudom hogy nem direkt aljasságból csinálta a gyerek.
De.
Hülye volt és felelõtlenül megszegte a törvényt, ilyenkor benne van a kalapban hogy nem történik semmi és másnap reggel az élet a megszokot medrében folyik tovább vagy igenis történik vmi tragédia aminek ez a kis fasz az egyedüli okozója és ezért sztem minimum 10 év kõfejtõt kéne osztogatni, hátha a többi barom a szép szó helyett az elrettentésbõl végre okulna.
Józan ésszel csak egy ideális világ ideális embereit lehet jobb belátásra bírni, a mi kis világunkban a hülyék csak a félelembõl értenek :/

Rafaelo
miért ne nyithatna ennek topikot bárki nyit topikot mindenki leugatja mivan nincs hely a szerveren nemigaz má

Bandew
A felelõtlenség, amit a srác csinált valóban nem megbocsátható, de folyton belerúgni az már gonoszság, ami még a srácban sincs (ha volt is, már nincs).

SRobert
Sokan nem jutnak el odáig, h meggyógyuljanak a lelki sebeikbõl.
Plusz vannak olyan körülmények, amik között nem jut el addig a fázisig az illetõ, h bárki segíteni tudjon rajta.

Azt meg én spec nem mondtam, h mindent meg kell bocsátani.

De újra csak azt tudom mondani, h ez a látványos, ez kelt indulatokat.
Egy 17 éves fiatal pedig nem feltétlen direkt aljasságból okoz ilyen balesetet.

De nem ragozom tovább. :)

Pszichiátriai kezelés vagy a törõdés meg tudja gyógyítani a lelki sebeket de a fizikai örökre megmarad.

Lehet hogy egyedül vagyok itt ezzel a véleménnyel de vannak tettek amiket nem lehet soha megbocsájtani és a következményeit egy életen át hordoznia kell a faszinak.

VinylToy
nem errõl van szó, de a te példád is nagyon gáz, ez nem a középkor.

Szemet szemért... már rég nincs ilyen.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

És attól meggyógyul a csaj hogy a gyereket elítélte a bíróság? Vagy hogy lelkiismeret furdalása van?

Ennyi erõvel az összes gyilkost ki lehetne engedni a börtönökbõl hiszen a lelkiismeretük úgy sem engedné hogy újra gyilkoljanak és az áldozat sem támad föl csak azért mert õk éppen a sitten vannak...

SRobert
Na ez a nagy tévedés: hogy menekülhet.
Nem minden esetben.

Sokan meglepõdnének, h hány gyereket tart terrorban a saját apja/anyja, v mindkettõ.
Annak a gyereknek sokáig ez lesz a természetes, felnõve pedig egy torz lény lesz, aki képtelen a társadalomban való normális helytállásra.

Ugyanúgy, mint ez a lány fizikailag. Csak ezekbe az emberekbe, mivel külsõ jelek nem láthatók rajtuk, az életük végéig még belerúgnak.

De ez ide hosszú.

Azért azt is nézzük már meg, h hány ember van, aki kurva sok felelõtlen hülyeséget követ el tinédzser korában.
Csak nem mindegyikbõl lesz ilyen látványos tragédia...

FtranX
"És ha jól értem, a topikgazda pont erre akarja iránytani a figyelmet: a tetteknek mindíg vannak következményei, ha nem is mindíg ilyen szélsõséges, de az is benne van a pakliban."

pontosan

SRobert
nyilván nem.

De forrongani, bosszulni egyszerûbb, mint full belegondolni egy esetbe.

A gúnyolódás és a lelki terror nem ugyan az mert azok ellen lehet védekezni (ha nem elég erõs hozzá akko r meg el is menekülhet), de a kocsiban szarráégés ellen nem.

Bandew
Azt mondtam lelkileg, nem testileg.

VinylToy
és akkor meggyógyulna a csaj?

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Elég lenne csak a csaj faterjának megkeresni a gyereket...

FtranX
Szerintem ez a topic is elég lehet az elrettentésre.

Van egy haverom, aki régebben össze-vissza száguldozott a Hondájával. Még a biztonsági övet sem kötötte be. Hiába magyaráztam neki, a szóból nem értett. Végül mutattam neki pár képet a rotten.com-ról, pl. hogy milyen finom fej sérüléseket képes okozni a kormánykerék vagy a szélvédõ.
Azóta, ha elfelejtem, õ kér meg, hogy kössem be az övet.

?????????????????
A csaj gyakorlatilag halott!
Szociálisan, társadalmilag, minden szempontból!
Ez az "élet" már csak vegetálás és SOHA sem lesz megint teljesértékû, kizárt hogy ezt valaha is fel lehessen dolgozni, legfeljebb bele lehet törõdni.

Bandew
Szvsz lelkileg a csaj hamarabb kiheveri(te) mint a srác.

VinylToy
igen és, most akkor mindenki keresse meg a gyereket, és rúgjon bele amekkorát tud? Vagy mi a célja ennek a topiknak!

Aki ilyet tesz(tenni fog) azt nem nagyon hatják meg ezek a dolgok, mindenki azt írja hogy nem tenne ilyet, majd ha jön valaki és azt mondja hogy tegnap tök részegen száguldoztam, de most hogy láttam nem fogok, akkor volt értelme, de akkor se hiszem hogy ennek a topiknak köszönhetõ!

mindenki a saját kárán tanul, nem egy topik, történet kapcsán szerintem.

SRobert
Õõõõ... izé...

Sosem fog... Jó pszichiáterrel sem.
És mint írtam, gúnyolódással, cikizéssel, lelki terrorral ugyan ilyen tragédiát okoznak emberek nap, mint nap.
Csak az mivel nem látványos, nem kelt ekkora indulatokat.

Nem tudom mi lehetne a jó megoldás de ez az egész unfair, ha vki a saját hülyesége miatt nyomorodik meg akkor azt mondom hogy hülye volt, így járt de ha más fassága miatt kell szívni az egész hátralévõ "életében" akkor a lelkiismeretfurdalás sztem nem elég.

"Szerintetek nem elég nagy pokol neki, hogy tudja mit tett?"

Nem, nem az.
Idõ/pénz kérdése és egy jobb pszichiáter segít majd neki feldolgozni ezt a traumát és így élheti tovább a normális hétköznapi életét mint bárki más, ugyanezt már nem lehet elmondani a kiscsajról és a családjáról.

FtranX
Persze, nem direkt akarta így, de ha aznap este betartja a szabályokat...

FtranX
Sajnos igen. Ez a baleset viszont pia nélkül elkerülhetõ lett volna.

ez naponta elõfordul magyarországon is, nemértem minek ehhez amerikáig menni

Bandew
Azért tényleg nem kéne így hozzáállni a dologhoz.
Vagy azt gondoljátok, hogy a csávó direkt ezt akarta? Szerintetek nem elég nagy pokol neki, hogy tudja mit tett? Még mindenki más is belerúg.
Amúgy meg MINDENKI követ el hülyeségeket, csak hát ez katasztrófális balszerencsével végzõdött.
Igaz, hogy elég nagy felelõtlenség ittasan vezetni, én sosem tenném és leszidnám azt, aki ezt teszi, de ez a srác már jócskán megkapta a büntetéseit, amik közül a legrosszabb a lelkiismerete.

Nyugi, pia nélkül is történnek ehhez hasonló "balesetek" :/

FtranX
azt!

Caby
<#mf3><#mf3><#mf3>
ezt mindenkinek aki csak rágondola piára vezetés elõtt!!!!

OPEL! Wir leben Autos! RC Offroad, Off The Ground!!! http://www.rcor.hu

FtranX
pedig elvileg a bûncslekmény büntethetõségi határa 40 év volt.

De nem is ez a lényeg. Az az igazságtalan, hogy a TV-ben is csak állandóan azt hallom, hogy a "Vétlen sofõ a helyszínen meghalt, a vétkes megúszta néhány zúzódással."

"Reggie Stephey-t a bíróság 2001-ben 7 évi börtönbüntetésre és 20000 dollárra büntette."

Nem úszta meg. Ennek egyszerûen csak ez a "büntetése".