108
avagy a kegyetlen valóság
-
igaz, rosszul emlékeztem. sry. visszavontam mert értelmetlen igy -
Nekem még egy dolog lejön ebből: Milyen hihetetlen az emberi test.
Gyakorlatilag megsült a lány arca, ha jól olvastam, akkor mindkét szeme, mégis életben maradt, és a jobb szemével is lát többé-kevésbé.
Egyébként meg az ittas vezetőket eddig sem kedveltem, mert mint lejjebb is említették, jobbára ők ússzák meg a dolgot. Hogy miért? Mert jobbára nekik van a nagyobb dög kocsijuk, aztán ha itthon a bmw-s újgazdag ficsur legyalulja a suzukist, akkor lehet az esélyeket latolgatni. -
De basszák meg, van egy határ. Ez már nem elrettentő, ez már... nem is tudom, több annál. -
Szerintem pontosan ez a lényeg, hogy a frászt hozza rád, és meggondold, hogy fogsz-e ittasan vezetni. Feltéve persze, hogy előfordul. -
Egyetértek az előző hozzászólokkal, valóban tragikus, meg minden, és valóban meg kellett volna halnia a lánynak.
De, elmehetnének a picsába, akik ezzel kampányolnak. Én elhiszem, hogy elrettentő meg minden, de azért van egy határ.
Letöltöttem egy videót, amibe ő szerepelt. Nyugodtan nézem közelről a monitort, és akkor bamm, bevillan a képbe, én meg örültem, hogy a szívem egyben maradt.
Ha egy filmben lett volna, akkor szarok rá, de ez a valóság, és ezzel jobban meg fogja az embert.
Számomra a látványa nem rosszabb, mint az iraki lefejezések (tök véletlen töltöttem le, jó szokásomhoz híven beletekertem... pont a legjobb helyre)
-
nem ők voltak benyomva, hanem a balesetet okozó srác, egy másik kocsiban... -
laliking #60 Nem azért, de az én gondolkodásommal...
A csaj is hibás volt részben... Miért ül be egy részeg mellé???
Azt meg nemondják hogy nem tudta hogy be van piálva, mert egy bulirol jöttek nem??
a helyében hívtam volna egy taxit! -
Pohár alkohol vazze... milyen agyalágyult iszik alkoholt tisztán?
Nem az alkohollal van a baj, hanem azzal, h buli után is autóba ül vezetni. -
ez a story már egyszer bejárta a netet, úgy látom megint elkezdődött. Nem tudom miért pont ezt nyomatják, mikor minden nap történik ehhez hasonló baleset. Mindenesetre nagyon szörnyű dolog ami történt ezzel a csajjal, és nagyon sajnálom. -
Nekem is.
-
Ben C #56 Ez így van. -
Eg aldon meg ember. Elment az eletkedven baze... -
Vlala #54 a cikk elolvasása és a linkek végigjárása erősen megrázott. Valahogy most elment a kedvem a jókedvtől, talán azért, mert nem egyedi az eset. Velem is megtörténhetne. Vagy ami még rosszabb, a szeretteimmel is.
Kiegészítésként hozzátenném, hogy a balesetet nem a 18 éves gimnazista okozta, hanem az alkohol, amellyel a szervezetében útnak indult. Egy pohár alkohol is okozhat egy fél másodperc reakcióidő-késést, amely 40-es tempónál több, mint 6 méter utat jelent. Mi az a hat méter, Egy koccanás, egy lökhárító, egy árok, vagy egy kisgyermek az utcán.
Az a baj, hogy a hírekben a "hős mentősök megmentették az életét" hír jelenik meg, ami igaz is, de nincs elég elrettentő ereje. -
igen. a 1# hsz. alján ottvan a videó linkje. -
Garfield #52 Nem tudom, mireföl kapták fel a témát ennyire.
Ha jól tudom, Texasban már 2001-ben csináltak a lánnyal egy közlekedési kampányt, amivel az alkoholos vezetéstől próbálták eltántorítani az embert. -
nem, nem csak a lányról szól a topic. A célja, hogy rávilágítson pár dologra.
amúgy meg ha nem tetszik, akkor nyugodtan ignorálatod a topicot... -
má te is kezded bazz hagy nyisson má topikot !!!!

má a
hogyha valaki nyit eggyet leugatják
és akko mivan ha nyit ???
és akko mivan ha 1 témáról 100 topik van ??? -
ennek ma is kellett nyitni egy topikot?
balesetek mindig vannak
van aki túléli, van aki meghal
szörnyű, de ez van
aki ma beül egy autóba, számolnia kell azzal, hogy lehet, hogy nem érkezik meg oda, ahová elindult
de balesetet szenvedhetsz máshol is
elég csak kilépni az utcára
de otthon sem biztonságos
sokan haltak meg már úgy is
szal
mert
- mintha csak ez a csaj létezne
- mintha sok más emberrel ilyen nem történne nap mint nap
- mert már unom ezt, hogy valaki minden héten belinkeli, elkezdi, topikot nyit róla :( -
Én is erre gondoltam, mikor megláttam a képeket.
Ez tényleg szemétül hangzik, nyugodtan kövezzetek meg érte, de mindenkinek jobb lett volna, ha meghalt volna. -
haxoror #47 ehhe ehhe ehhe.... -
"Ez meg ne is haragudj de egy demagóg baromság."
Borítékold mellé ezt is. :) -
haxoror #45 A gyermekkori lelki terrorról már (szerencsére) lemaradtam.
"A válaszod második felét pedig borítékold és vedd elő, ha (ne adj' isten) a gyereked egy kamaszos felelőtlenkedés során tragédiát idéz elő."
Ez meg ne is haragudj de egy demagóg baromság. -
Lehet. De hát, az élet, az élet. Akkor is, ha nem éppen fenékig tejfel. És mindenkinek csak egy van belőle. -
:) csak szinte mindegyik topikba beírja valaki akomeg minek lehet topikot nyitni?? -
A lelkileg belegázolás és a csecsemőkortól való lelki terror kissé más terület.
És téged is megtörne, ha FOLYAMATOS lelki bántalmazásnak lennél kitéve.
A válaszod második felét pedig borítékold és vedd elő, ha (ne adj' isten) a gyereked egy kamaszos felelőtlenkedés során tragédiát idéz elő. -
Igen sejtettem, hogy ez b*szott fel. :-)
De nem így gondoltam. -
érted azt te ezé"de nem igazán értem minek kell ennek topikot nyitni és beszélni róla. " sokszor irják be topik elején aazt idegesít :O -
Az én véleményem az (bármily szörnyen is hangzik), hogy lehet, hogy akkor az lett volna a legjobb számára, ha meghal. Hisz ilyen szörnyen, kínok közt élni borzasztó. -
haxoror #38 Inkább befejezem mert ez már kezd rossz irányba elmenni. -
Nem igazán értem a mondandódat, de azért mondtam ezt, mert nem szeretek szőrnyű dolgokon lovagolni, s lám most mégis ezt teszem. :-) -
haxoror #36 Én is csak magamból indulok ki, nem hiszem hogy bárki olyan szinten bele tudna gázolni a lelkivilágomba hogy abból bármilyen bajom legyen ezért nem tudom az ilyen problémákkal küszködő emberek helyzetét átérezni.
Azt is tudom hogy nem direkt aljasságból csinálta a gyerek.
De.
Hülye volt és felelőtlenül megszegte a törvényt, ilyenkor benne van a kalapban hogy nem történik semmi és másnap reggel az élet a megszokot medrében folyik tovább vagy igenis történik vmi tragédia aminek ez a kis fasz az egyedüli okozója és ezért sztem minimum 10 év kőfejtőt kéne osztogatni, hátha a többi barom a szép szó helyett az elrettentésből végre okulna.
Józan ésszel csak egy ideális világ ideális embereit lehet jobb belátásra bírni, a mi kis világunkban a hülyék csak a félelemből értenek :/ -
miért ne nyithatna ennek topikot bárki nyit topikot mindenki leugatja mivan nincs hely a szerveren nemigaz má [dühös lett] -
A felelőtlenség, amit a srác csinált valóban nem megbocsátható, de folyton belerúgni az már gonoszság, ami még a srácban sincs (ha volt is, már nincs). -
Sokan nem jutnak el odáig, h meggyógyuljanak a lelki sebeikből.
Plusz vannak olyan körülmények, amik között nem jut el addig a fázisig az illető, h bárki segíteni tudjon rajta.
Azt meg én spec nem mondtam, h mindent meg kell bocsátani.
De újra csak azt tudom mondani, h ez a látványos, ez kelt indulatokat.
Egy 17 éves fiatal pedig nem feltétlen direkt aljasságból okoz ilyen balesetet.
De nem ragozom tovább. :) -
haxoror #32 Pszichiátriai kezelés vagy a törődés meg tudja gyógyítani a lelki sebeket de a fizikai örökre megmarad.
Lehet hogy egyedül vagyok itt ezzel a véleménnyel de vannak tettek amiket nem lehet soha megbocsájtani és a következményeit egy életen át hordoznia kell a faszinak. -
nem erről van szó, de a te példád is nagyon gáz, ez nem a középkor.
Szemet szemért... már rég nincs ilyen. -
haxoror #30 És attól meggyógyul a csaj hogy a gyereket elítélte a bíróság? Vagy hogy lelkiismeret furdalása van?
Ennyi erővel az összes gyilkost ki lehetne engedni a börtönökből hiszen a lelkiismeretük úgy sem engedné hogy újra gyilkoljanak és az áldozat sem támad föl csak azért mert ők éppen a sitten vannak... -
Na ez a nagy tévedés: hogy menekülhet.
Nem minden esetben.
Sokan meglepődnének, h hány gyereket tart terrorban a saját apja/anyja, v mindkettő.
Annak a gyereknek sokáig ez lesz a természetes, felnőve pedig egy torz lény lesz, aki képtelen a társadalomban való normális helytállásra.
Ugyanúgy, mint ez a lány fizikailag. Csak ezekbe az emberekbe, mivel külső jelek nem láthatók rajtuk, az életük végéig még belerúgnak.
De ez ide hosszú.
Azért azt is nézzük már meg, h hány ember van, aki kurva sok felelőtlen hülyeséget követ el tinédzser korában.
Csak nem mindegyikből lesz ilyen látványos tragédia... -
"És ha jól értem, a topikgazda pont erre akarja iránytani a figyelmet: a tetteknek mindíg vannak következményei, ha nem is mindíg ilyen szélsőséges, de az is benne van a pakliban."
pontosan -
nyilván nem.
De forrongani, bosszulni egyszerűbb, mint full belegondolni egy esetbe.