108
avagy a kegyetlen valóság
 • Gorvik #108
  Persze, még csak az kéne... Moziban szörnyet halnának az emberek az ő látványtól
 • FtranX
  #107
  már egy filmet lazán lehetne belőle csinálni.
 • FtranX
  #106
  hol is írtak ilyet, hogy nem tud beszélni? (valami rémlik nekem is)

  de ez nem igaz, mert a teljes történet szerint baleset után közvetlenül is beszélt és letölthető egy pár későbbi videó, ahol szintén beszél.


  a tárgyaláson többek között ezeket mondta:

  She found herself feeling sorry for Reggie, worrying that he
  wouldn’t be able to attend college. Still, she felt he should be held
  responsible for the lives he destroyed.
  “I wish there was something between guilt and innocence,”
  she said afterward."


  “I don’t hate you,” she remembers saying, “but you need to
  understand that you committed a grave mistake.”
  The room was silent.
  “I forgive you,” she said.


  "-Nem utállak, de meg kell értened, hogy egy súlyos hibát követtél el."
  A teremben csend volt.
  -Megbocsátok neked!" -mondta.

  “Even if it means sitting here in front of a camera with no
  ears, no nose, no eyebrows, no hair, I’ll do this a thousand times if
  it will help someone make a wise decision,”


  "Még akkor is, ha itt kell ülnöm egy kamera előtt fülek, orr, szemhéjjak, és haj nélkül, megteszem még ezerszer, ha ez segít valakinek helyes döntést hozni."
 • Vlala #105
  a balesetek majdnem 100%-át az emberi hülyeség okozza.
  Ez kiütközhet elsőbbség meg nem adásában, ittas vezetésben, relatív / tényleges gyorshajtásban, agresszív vezetésben, tudatlanságban, felelőtlenségben.
 • Sadist
  #104
  Csak úgy halkan megjegyzem, hogy a (halálos) közúti balesetek nagy részét nem az ittas vezetés, hanem a (relatív) gyorshajtás és az elsőbbség meg nem adása okozza!
 • Vlala #103
  ennyire azért ne bagatellziáld el, de azért tényleg kezd a történet holywoodias lenni..
 • ZsirosKenyer
  #102
  öööüüpff oúúbgh ééáéggghhh
 • Vlala #101
  amit ébn olvastam, hogy a lány a baleset óta nem tud beszélni, csak hangokat adni... akkor mégeegyszer, mit is mondott a tárgyaláson?
 • FtranX
  #100
  Legalább annyira rendesek, hogy nem előre kell fizetni. :)
 • CSOCSO
  #99
  Az azonnali életmentő orvosi ellátás (az USA-ban is) minden ember számára ingyenes.

  ha tulelted kuldik a zsiros csekket...
 • haxoror
  #98
  Az azonnali életmentő orvosi ellátás (az USA-ban is) minden ember számára ingyenes.
  A további gyógykezelést természetesen nem fizette volna az USA, a venezuelai állam fizette volna (vagy fogja is fizetni) mert a csaj ott állampolgár.

  "Mint ahogy az sem eshet azonos megítélés alá, ha valaki hirtelen felindulásában megüt valakit, aki ezért mondjuk lebénul, vagy pedig direkt és módszeresen, élvezettel megnyomorítja."

  És itt a különbség kettőnk (illetve az én, és mindenki más :) értékrendje között mert szerintem a lebénult áldozat (és az én szememben ő a fontosabb) szempontjából az elkövető indítéka tökmindegy, aki hirtelen felindulásból megnyomorít egy embert az abban bűnös hogy civilizálatlan és nem tud uralkodni az ösztönein, az ilyen ember hasonló körülmények között pont ezért újra meg fogja ezt tenni.
  Sztem az ilyen ember is veszélyes a társadalomra.

  Én ebből a sztoriból annyit látok (még ha nem is egyezik a leírt törvényekkel):
  Azzal hogy ivott vezetés előtt, saját magát hozta olyan állapotba hogy ennek vagy egy hasonló balesetnek az okozója lehessen.
  A gyerek elkövetett egy bűncselekményt (méghozzá szándékos bűncselekményt, mert az ittas vezetés az) aminek az eredménye az lett hogy megnyomorított egy ártatlan embert. Innentől engem nem érdekel hogy csak 17 éves volt meg felelőtlen, ittas stb. és hogy az egész élete tönkre van neki is vágva, elkövetett egy olyan hibát ami az egész hátralévő életére kihat és ki is kell hogy hasson és a TV-ben nem az elégett csajt mutogatnám hanem a gyereket aki a studió helyet a cellarács mögött sírna.
  A bűncselekményeknél két visszatartó erő van, az egyik hogy mekkora a lebukás veszélye (ez ittas vezetés közben okozott balesetnél hatalmas) és (ebben az esetben) szinte biztos lebukás után várható büntetés nagysága.
  Na itt a hiba, mert ez az ami nem elég nagy, ha ittasan okozott balesetért (ahol a vétlen fél súlyosan sérül vagy meghal) 10 év fegyház járna és erről tudna is mindenki akkor sokkal kevesebben mernék megkockáztatni hogy piásan kocsiba üljenek.
 • Garfield
  #97
  Igen, ezt a két szélső értéket úgy hívják: szándékosság, gondatlanság.

  Normálisabb jogrendszerekben különbséget is tesznek az így elkövetett cselekmények közt. (Aztán persze jön az izomból fikázás a hozzá nem értők részéről, hogy szemét gyilkos miért kapott ilyen enyhe büntetést és az istennek sem lehet megmagyarázni nekik azt, hogy az enyhébb büntetés a fentiek miatt van. De ez már más tészta.)

  Még normálisabb jogrendekben - pl. magyar - az ittas állapot súlyosító körülmény.
 • Valentino
  #96
  Láttam egyszer egy tv műsort, balesetekről is szó esett benne meg az ittas vezetésről. Megmaradt bennem egy jelenet, amiben egy mentős arról beszélt hogy nagyon sok olyan balesetet látott (vagy legalábbis az ebből származó sérüléseket) ami ittas vezetés következménye volt. És azt is mondta hogy ha az emberek mindazt látták volna amit ő, vagyis hogy milyen szörnyű következményei vannak az ittas vezetésnek, akkor nem jutna eszükbe többké hogy részegen üljenek mégegyszer volán mögé. Nem hiszem hogy a börtön vagy akármilyen pénzbüntetés elrettentő példával szolgálhantna. Annál inkább az ehhez hasonló esetek minél szélesebb körben terjesztése. Persze még akkor is lesznek olyanok akiket ez nem fog meghatni, de ha csak egy ilyen esetet is megakadályozhat, azért már megérné.
 • FtranX
  #95
  "De ez az eset kissé árnyaltabb annál, mint mikor valaki szánt-szándékkal, kitervelten, hidegvérrel megöl valakit."

  Ezzel eegyetértek.

  Jacqueline is azt mondta a tárgyaláson, hogy "Bárcsak lenne valami a bűnösség és az ártatlanság között"
 • SRobert
  #94
  Nem evezünk annyira két csónakban, mint gondolnád.
  Igen, a bűnnek legyen büntetése.

  Aki a törvényt megszegi az kivonja magát az élet normásis folyása alól, amit a törvény biztosít számára.

  De ez az eset kissé árnyaltabb annál, mint mikor valaki szánt-szándékkal, kitervelten, hidegvérrel megöl valakit.

  Mint ahogy az sem eshet azonos megítélés alá, ha valaki hirtelen felindulásában megüt valakit, aki ezért mondjuk lebénul, vagy pedig direkt és módszeresen, élvezettel megnyomorítja.

  Az ítélet pedig így biztosította a lány és családja további létét, akinek az állam nem fizette volna a kezelését, lévén nem USA állampolgár. A srác meg nemigen fedezett volna azzal semmit, ha bevonul a sittre esztergálni.
 • Vlala #93
  ez arról szól, hogy mnidenért okolni kell valakit, "fejeknek kell a porba hullani" minden vétségért. Ha annyi százasom lenne, ahány ittas (pontosabban: nem teljesen józan) vezetővel hoz össze a forgalom egy héten, atomtengeralattjáróra cserélném a zsigulit, KP-ban fizetve, extrákkal együtt. A média sajnos nagyon szeerti felturbózni az ilyen eseteket, és a tegnapi sokkból kilábaltan elolvasva az egészet ez egyáltalán nem egyedi eset, bár nagyon meghatóra és szomorúra van megfogalmazva. Szörnyűség történt, jóemberek, küldjenek sok pénzt, sokat segíteni már nem lehet rajta, de legalább új kocsit vehetünk. Ha minden ilyen esetnek weblapja lenne, spamnetnek hívnák a világhálót. Ennek a nyerészkedési rendszernek pedig szerves része a bűnös fényképének mutogatása.

  Megtörtént, ez van, itthon, Mátrakeresztesen meg több családnak vitte el a házát az árvíz. Oda is tessék pénzt küldeni. Sőt, nekem is tessék pénzt küldeni, mert múlt héten ütötték el a szomszédom egytlen társát, vigaszát és barátját, a macskáját, segíteni szeretnék az idős gazdinak méltósággal végső nyughelyet biztosítani a cicának. Majd lefényképezem, és felteszem a netre a cicát és azt, aki elütötte.

  Amit én ebből leszűrök, az az, hogy ittasan nem szabad vezetni. Simán ki lehet szúrni egy ittas vezetőt már messziről, ha az ember észnél van, éjszaka talán még könnyebben, mint nappal, hiszen általában össze-vissza világítanak, kacsáznak,nincs a kezükben az autó. A szülőket pedig arra kérem, jól gondolják meg, odaadják-e a koporsót gyermeküknek, ha kéri...
 • haxoror
  #92
  Komolyan mintha egy elefántcsont-toronyban élnétek.
  Büntetőtörvénykönyv, Büntetésvégrehajtás stb.
  Az általatok olyannyira elítélt "bosszú" a társadalom állami szinten gyakorolt megtorlása a közös törvényeket megszegők ellen, több ezer éve így működik(!) a rendszer mert bár számotokra talán még nem nyilvánvaló de a lelkiismeret NEM tartja vissza az emberek többségét.
  Amíg az ittas vezetés ilyen röhejes büntetési tételekkel megy addig lesznek ittas vezetők is, a példastatuálás és a nagyobb felderítés sem szüntetné meg valószínűleg teljesen de legalább visszaszorítaná valamennyire.

  Vannak törvényeink amiket mindenkinek be kell tartania.
  Ha ez egy véletlen baleset lett volna akkor nektek adnék igazat de nem az volt, a gyerek ittasan vezetett és kvázi megölte a lányt, ez az én szememben gyilkosság.
  Azt is megbasznám akitől a piát szerezte mert ha jól tudom Amerikában 17 évesen nem vásárolhat senki alkoholt.
  Lehet dobálni a köveket meg fújolni viszont abba is belegondolhattok hogy a ti lányotok is akármikor benntéghet egy kocsiban.
 • SRobert
  #91
  Tök jó...

  Látom, azóta is folytatódik a felelőtlen 17-évesek aljasszemétrohadtkisféreghalálrá jellegű megítélése.

  Persze sokkal kevesebb energiabefektetéssel jár rögtön vagdalkozni, ítélkezni, fröcsögni, mint akár egyetlen egyszer a történetet végiggondolni, emberi életekre és sorsokra bontani, nem elfeledkezve a történet hátteréről és az ottani viszonyokról.

  Ami az ittas vezetést illeti:
  Ekkora véralkohol szintnél már az embernek nincs tiszta tudata, tehát nem tudja sem morálisan, sem máshogy megítélni, h mit tesz. A srácot a társainak kellett volna szállítgatniuk, az is meglehet, h nem haza, hanem egy jó gyomormosásra. (Amit itt sokan kifelejtenek, h valószínű, h nem ő volt a társaságból az egyetlen, aki kocsiba ült részegen, csak ő okozott ilyen látványos tragédiát. A többiek valószínüleg élik tovább az életüket, pedig nem tettek másként, mint a haverjuk.)

  Ami a gaz elkövető megítélést illeti:
  Jelentkezzen már az, aki önmaga, teljes rokonságával és baráti körével együtt szent és romlatlan életet élt és soha, semmikor, semmilyen körülmények között nem követett el semmit, ami felelőtlenség volt és akár nagyobb baj előidézője lehetett volna.

  Ami a börtönbüntetés "megúszását" illeti:
  A lány venezuelai volt emberek! Nem volt betegbiztosítása! Ez amerikában azt jelenti, h egyetlen gyógyszeres kezelés csillagászati összegekbe kerül. Itt pedig a srácnak és nyilvánvalóan a családának is (lévén az elkövető 17 éves) jókora összegeket kellett perkálnia a több éven keresztül végzett, több órás műtétsorozatokért.
  Erre csak egy jó sötét aggyal rendelkező ember mondhatja, h nagy ügy.
  Ez a srácra nézve annyit jelent, hogy egész életében munka, munka és munka. Nincs egyetem, nincs zsíros állás, karrier, családalapításhoz anyagi biztonság, egészen addig, míg a lány meg nem hal.

  Hacsak nem űbermilliomosékról van szó, amiről nem szól a fáma, pedig garantáltan megemlítené egy olyan honlap alkotója, aki élve kibelezne mindenkit akire ő rákiáltja, h bűnös.

  Na, bocs a regényért, csak néha már elegem van ebből a leegyszerűsített életszemléletből, h ha az egyik az angyal a másik csakis az ördög lehet...
 • Vlala #90
  nem teljesen úgy értettem, hogy tiszta alkoholt iszik, atz hittem, kézenfekvő, ezért nem fogalmaztam pontosan. De ezután így fogok fogalmazni: A kétlábú, kétkarú, egyfejű ittas sofőr az autó vezetőülésén ülve alkoholos befolyásoltsága miatt nem tudott kitérni a vele azonos úton, ellenkező irányban, lényegtelen sebességgel és gumimintázattal közlekedő másik autós elől.

  Ne hasogassuk már a szőrszálat, és ne nézzük már hülyének egymást. Légyszi.

  A bossszú mindig megoldás, ha a dolgokat nem is tudjuk visszfordítani, legalább hasonló állatokká válhatunk, mint a baleset okozója. Ebben az esetben viszont a baleset okozóját pusztítani elég félresikerült megoldás, lásd előző hsz-em.
  Ha a srác nem egy lelketlen szörnyszülött, akkor elég büntetés neki a saját lelkiismerete. Az, hogy a honlapon mutogatják as képét, hogy "ővót!" nonszensz.
 • CSOCSO
  #89
  azert az lol hogy paran azt hiszik hogy egy ilyen helyzetben a bosszu az er valamit...
  de igazad van rugjal be ulj kocsiba keresd meg a gyereket es usd el de ugy hogy a kocsijaban egjen...
  blah.. barom
 • CSOCSO
  #88
  igy van.. pia nelkul is tortennek ilyen dolgok... eleg ha az ember csak faradt... vagy csak egy mp re leejti a cigit a labahoz.. vagy csak szimplan megcsuszik az auto vagy felrerantja akormany hogy ne usse el az oziket...
 • CSOCSO
  #87
  "természetessen a felmentették, tehát börtönbe nem került, csupán o neki kellet állnia Jacqueline gyógyítattásának költségeit� (Nagy kaland!)"

  1)tobbet nemhiszem hogy fog vezetni ittasan.. szvsz felesleges a borton... maximum ott keselnek meg vagy ledobjak a 120 rol.. bar szerintem 1 not kibelezni meg mindig szemetebb dolog mint ittasan vezetni...
  igaz a lebenulas neha szarabb mint a halal.. deeee.. nehez eldontani de szerintem a direktbe gyilkolas csonkitas sokkal inkabb buntetendo mint ez..
  2)nagy kaland?? nemtom melyik hulye irta ezt de szerintem az iro 4 ukapjaval egyutt se keresett az egesz csaladfaja annyi manit ami egy ilyenre elmegy!!!!!!!!!
  egy sima kez ossze varrasert is egy magyar atlagkeresete is elmehet ra.. foleg ha nincs biztositasa.. es nemhiszem hogy a kis spanyol csajnak sok amcsi biztositasa lett volna...nem nagy ugy.. lol...
  3) szerintem a gyerek nagyon is megbanta es meg fogja meg banni azt amit tett..
  minden egyes nap ezzel a tudattal felkelni es lefekudni..szerintem legalabb annyit sir mint maga zsaklin... plusz minden nap jonnak az emberek es belerugnak egy jot hogy na nesze te szemetlada DUI-os kis genny!!!

  sajnalom.. nagyon sajnalom hogy ez megtortent...
  mindenesetre meg annyit hozzatennek hogy volt a tv2-n egy hir .. valamikor par honapja.. ugyan ez tortent.. haza fele mentek. .es jott egy reszeg es meghalt az egyik utas.... es a csajnak a baratai irtak egy levelet az anyjanak.. mintha a lanya irta volna mint bucsulevel.. hat meg az en konnyem is kifolyt tole.. ha az anyja lettem volna szerintem felakasztom magamat az elso helyre...
  hogy lehet illey tenni egy anyaval.. egy olyan levelet irnak neki hogy en alig birtam hallgatni pedig nem az en lanyommal tortent.. na mindegy....
 • CSOCSO
  #86
  nagyon sajnalom.. soha nem szeretnem megtudni hogy milyen lehet ennek meg csak a szemtanuja is lenni...deeee... azert ez majdnem minden napos tortenet mar nem azert... minden nap halalra egnek gyerekek. felnottek.. asszonyok ferfiak... csodalatos hogy tulelte.. de.. nem igazan tudom hogy mennek ezek a dolgok.. de nem ertem hogy hagyhattak eletben.. persze ha edesanyamrol lenne szo kb en se tudnek donteni.. sot lehet lekopnem magamat ha az elaltatas (eutanazia??) jutna az eszembe.. de mint kivul allo azt mondom hogy nagyon sajnalom a lanyt es nemhiszem hogy sok boldogsag fogja meg az eletben erni... lehet jobb lett volna ha meghal..
  de nemtom.. mindenesetre ne kovezzetek meg.. nemigazan tudom mit gondoljak vagy mi lenne a megfelelo egy ilyen helyzetben...
 • ZsirosKenyer
  #85
  Hát ja..durva sztori, de igazat adok Cat-nek.. Minek amerikáig menni ezért?
  nálunk is történik naponta 5 ilyen, és hogy még tovább menjek mindjárt tudnék mondani 3 olyan személyes ismerőst akivel még durvább is történt..ebből 2en meghaltak, a harmadik pedig tolókocsiba került egy életre!

  SZóval rettentően sajnálom én is a csajt blablabla..de sajnos tisztában vagyok vele hogy az élet mennyire kiszámíthatatlan,és ezek után már nem is tűnik olyan vészesnek a történet..
 • Nh Shevits
  #84
  Túlragoztátok alul. Szerintem bőven elég annyi, hogy képzeld (de tényleg csak képzeld egy kis időre) magad a csaj helyébe. Egyik nap még egy dekoratív/fiatal/életerős személyiség vagy teli tervekkel és álmokkal.
  Most elképzelem hogy egy emberi roncs vagyok, az emberek undorodnak tőlem, nem tudok csinálni semmit nincsenek álmaim, vágyaim, nincs életcél, semmi nincs, csak üresség depresszió, kilátástalanság. Egy valamit kérnék valakitől: lőjön le! Így nem lehet élni. Aki pedig megpróbálja, azt becsülöm de nem értem...
  A fiú meg nagyon olcsón megúszta lelki problémákkal cakkumpakk együtt mindennel. Ha lányhoz hasonlítjuk. Ezt elhihetitek. Elég a csávónak abba belegondolnia hogy milyen a lány helyzete és milyen az övé... Egyből jobb kedve lesz. Ez a valóság.
 • OPM
  #83
  :DDD

  [bocs]
 • Gorvik #82
  Ops
 • RelakSfromhome
  #81
  Szerintem ebben a topikban ezt ne emlegesd
 • Gorvik #80
  Oké, csak már kifolyik a szemem...
 • [HUN]PAStheLoD
  #79
  köszönöm, a képek láttán elhiszem, hogy a srác nem tudja úgy lehunyni a szemét, hogy ne a csaj jusson eszébe, ill. az az éjszaka..
 • Tufa
  #78
  "O a “fiúcska” aki, a balesetet okozta, azon a decemberi estén, amikor ittasan vezetett. Most már 20 éves, de soha nem felejti el a történteket! (Még jó!!!) Természetessen a felmentették, tehát börtönbe nem került, csupán o neki kellet állnia Jacqueline gyógyítattásának költségeit… (Nagy kaland!)"

  (ez a képes oldalról)
 • [HUN]PAStheLoD
  #77
  Lehet, mert én kihagytam a közepét..
 • [HUN]PAStheLoD
  #76
  hm , hány év után ? Vagy egyből megkapta a felfügg-et ?
 • Tufa
  #75
  felfüggeszették a büntetés alol...
 • RelakSfromhome
  #74
  Szedik, mert neki kell a lány gyógykezelését állnia, ha jól olvastam
 • [HUN]PAStheLoD
  #73
  ittas vezetés, nem tudom, mit nem lehet megérteni azon, hogy valaki _VAGY_ iszik _VAGY_ vezet, nem 2-t egyszerre.. hazamegy taxival, nem megy haza, alszik a kocsiban, vár pár órát míg kimegy belőle a pia.. és nem a rendőr meg a szonda, hanem az ilyen balesetek miatt. Ígyis elég egy gödör és hasonló baj történhet.. a 7 év alatt eleget gondolkozhat a srác.. mondjuk én még utána is rendesen szedném tőle a tarifát az állam helyében.
 • RelakSfromhome
  #72
  Ha elolvastad a szöveget alul, akkor onnan is lehet tudni.

  "Az újjait amputálni kellett."
 • Gorvik #71
  Nincsenek ujjai?
  Nem mertem felmenni a honlapokra, elég volt egy képet látni.
 • RelakSfromhome
  #70
  izé ... Ujjak nélkül nem sok mindent. Pl budin végez, mivan? Segítségkérés, vagy valami okosság?

  Újabban még ilyenek jutnak eszembe. Nameg hogyan eszik? Hogyan ír? (najó, szgéphez megfelelő bill, és letudva részben)

  Örök életre gondoskodásra szorul. Van olyan rossz szvsz, mintha a srácot emiatt egész életében rugdosnák, ahogy lejjebb említették többen
 • Gorvik #69
  Igen, hihetetlen az emberi test, és az orvosok is jók.

  De tényleg, mit csinálhat a csaj egész nap? Mit tud csinálni?