2428
Komoly, esztétikus, \'nyálcsurgatós\' hangszerek képei
A kép mérete nemlehet nagyobb 800x600-nál !!!
A kép mérete nemlehet nagyobb 800x600-nál !!!
-
#1867 igen. próbáltál már hasonlót? -
#1866 Szép lenne, ha nem lenne ott az a ronda piros koptató. Vagy legalábbis nem ilyen csúnya piros lenne. -
#1865 Biztos vagy benne?? Broáf -
#1864 ja, nincs könnyű dolguk -
praksi #1863 attól függ, melyik oldalról nézed. amíg gitározol, addig tudod, h melyik hang hol van, és látod is a kezed.
amikor tanítják a nagybőgőzést, csellózást, stb; egy évig csak az első fogásban játszanak a diákok, h megtanulják, h hol vannak a hangok pontos helye, mert a fogólap valahol a fülüknél van, kvázi nem látják; odanézni meg nem lehet, mert a másik kézzel a vonót kell irányítani.
(aki kötekszik: van egy csellózó ismerősöm, tőle tudom mindezt. megjegyzem csellózni is bazi nehéz.. :-) ) -
#1862 hát, meg a nagybőgőn nincsenek jelölve a bundok, azis bejátszhat elég keményen...legalábbis sztem
-
praksi #1861 ez azért ilyen formában nem teljesen igaz, sztem nagybőgőzés alatt a könnyűzenét értetted, de ugye aki komolyzenében nagybőgőzik, nem biztos, h tud már kapásból basszgitározni is :-) -
#1860 nem teljesen mindegy h min kezdi az ember. az akusztikus gitáron gyorsabban edződnek az ujjak. akusztikusról könnyű áttérni elektromosra, elektromosról akusztikusra nehezebb. ez úgy van mint a nagybőgőnél. aki tud nagybőgőzni az basszgitározni is tud, de ez fordítva nem igaz. -
#1859 ez nem teljesen igaz! Ha annyira szar a gitár hogy pl görbe a nyaka, vagy nem pontos a bundozása, akkor csak árt. -
helmut #1858 én is 10 éves koromban kaptam az első akusztikus gitáromat. elektromost csak pár évvel később kaptam. egy Jolana Iris szólógitárt. igazából szerintem mindegy, hogy min kezded el a gitározást. egy biztos csak: minél szarabb az első hangszered és azon megtanulsz, akkor egy jobb gitáron folytatva már sokkal több mindent el tudsz játszani. egy jó gitáron később csak úgy suhan az ujjad. -
#1857 úgylátom most ez a divat. mindenki elektromoson kezdi :-)
személy szerint én először akusztikuson kezdeném. -
helmut #1856 a Flying V-t valamikor én is szerettem, de ahogy telik az idő, már egyre kevésbé. szerintem a Telecaster és a Stratocaster azok a gitárok, amiket örökre venni fognak és szeretni fognak az emberek. egyszerűen ezek már legendás hangszerek lettek. bebizonyították, hogy majd 60 év után is ugyanolyan jól szolgálnak, mint akkor. erre egy mai gyártmány sem lesz képes, mert ma trendeket követnek a gyárak. a trendek meg ugye jönnek-mennek.
egyébként nyílván ízlés kérdése, de szerintem a nagy Fender fejnél nincs is szebb. pláne amelyikből kiáll a nyakmerevítő pálca. azok a "lövedékes fejű" gitárok. -
#1855 ja én ezt csak simán úgy hívom hogy nagyfejű :DD -
#1854 Igen, most akarok megtanulni. -
#1853 :)
mióta játszol? most kezded? -
#1852 Elektronyosat. 80ezer HUFom van reá. Győrben lesz a vadászat!:D -
#1851 miylet veszel? -
#1850 így már értem -
#1849 Szombaton megyek gitárt venni, ha meglesz, csináljak róla fotót? -
#1848 én főként ibanezekre bukom, meg les paul gibsonokra :)
de sztem se ronda az a két gityó, sőt... -
#1847 Warlock is egész jó -
#1846 Jó, figyu, mindenkinek más tetszik. Nekem semmi bajom a Stratoval, meg a Telecattal, csak a fejük csúúúúúúnya. Szerintem. Én inkább a B.C. Rich által képviselt vonalra vagyok rákattyanva, lásd Warlock, Beast, Flying V. -
helmut #1845 ronda?! hát mi van az emberek szépérzetével? az egy igazán gyönyörű példány.
egyébként az én Fenderemnek is ilyen színe van. ezt hívják walnut-nak. csak ez is ki van fakulva, mint az enyém, mert egyébként vöröses árnyalata lenne. ma már ezt a színt nem használják. -
#1844 Basszusgitárok többségében, pl:
-
#1843 nekem tetszik. ha elekrtomos gitárral lépnék fel, biztosan ilyenem lenne. de igazából akkor szereti meg az ember, amikor kézbe veszi.
neked mik tetszenek? -
praksi #1842 én csak szeretnék...(van nekem jobb... :-DD)
ha Mumpicnak végre törlesztem az adósságom, sztem vagy egy 5 húrosra, vagy egy fretlessre elkezdek gyűjteni -
AnonymouS #1841 Nekem kifejezettem nem tetszenek a Fender gitárok, persze attól még elismerem hogy jók meg hogy milyen fontos helyük van a történelemben. Én tuti nem vennék. -
#1840 Nekem semmiképp nem tetszik fizikailag. Sem ez a példány, sem az egész ellképzelés..lehet, hogy jól szól, de egy ronda gitár szólhat jól, ha ronda. Igaz a lényeg, hogy szeresd, de szvsz nem egy okos ember az aki képes százezreket költeni egy nagyon ronda gitárra, ha az jól szól. Az meg furcsa ember lehet, akinek az igénytelen tetszik. Persze mindenkinek más az értékrendje, de egy szint mindig van.
Láttam már ennél csúnyabbat is..
Kb felesleges járatom itt a pofám, eddig minden általam beszúrt cuccot legyaláztatok.. -
Verseghy #1839
Látod a külömbséget? -
#1838 magadnál vagy?
ez a világ legszebb gitárja :-D -
#1837 az mit jelent hogy ki van tolva? -
Verseghy #1836 Mind a 2 gitár régi, a nyaka nagyon ki van tolva. -
#1835 Mármint konkrétan ez a példány. -
Verseghy #1834 -
#1833 Ahhoz képest elég ronda. -
#1832 jobb oldali egy 1964es mustang. a világon a legjobb gitár. -
#1831 Egy 20K-s strato kópia előbb esik szét, minthogy kopott legyen. Talán majd pont a festék bírja legtovább. Előre koptatott gityót soha nem vennék, mert béna (sztem). De egy valódi stratonak csak növeli az értékét, hiszen látszik rajta hogy mennyit használták, és hogy milyen idős, és még mindig pöpecül teljesít :). -
#1830 20 ezer HUFért te melyik boltban kapsz igazi Stratot? -
#1829 én Fenderből a Stratot meg a Showmastert szeretem, de az igazi kedvencem az az Ibanez és a Gibson :) -
#1828 Bemész 1 hangszerüzletbe 20 ezer forinttal és veszel egy sunburt színű statrot ami ugyan így néz ki. Koptatod kicsit megpörkölöd és jól fog kinézni :D