2428
Komoly, esztétikus, \'nyálcsurgatós\' hangszerek képei
A kép mérete nemlehet nagyobb 800x600-nál !!!
A kép mérete nemlehet nagyobb 800x600-nál !!!
-
#1947 öö, ez nem ellentmondás? Ha már egyszer a 19. sz ban MÁR amerikai cég volt, akkor hogy lehet a 70es években MÉG japán? -
helmut #1946 Az lehet, de a '70-es években még japán cég volt és Fender kópiákat gyártottak. Olyan jól másolták, hogy a gyűjtők ma már kb. ugyanannyit fizetnek egy eredeti Squier-ért, mint egy eredeti Fenderért. -
AnonymouS #1945 Nekem van egy Squier Fender-másolatom és "Made in Indonesia" :-), ezzel kezdtem. -
praksi #1944 aki nem hiszi, járjon utána:
Squier - The Story -
praksi #1943 ez nem egészen így van, a Squier amerikai cég volt már az 1800-as években, és hegedűket gyártottak... -
Verseghy #1942 És a gibson? -
#1941 még a PRS is automatizálta a gyártássor egy részét....
Pedig szeintem ők aztán tényleg arról voltak híresek, hogy minden darabot kézzel csinálnak/tak... -
Verseghy #1940 Ami már nincs?:D -
helmut #1939 Ma már szinte semmi sem készül kézzel. nem éri meg. Ahhoz tényleg kell szakértelem. -
Verseghy #1938 De az amerikiaiak még mindig azzal csinálják nem? -
helmut #1937 '78-as Fender Jazz Bass. Valószínűleg Som Lajosé volt, de ez nem 100%. Ez még tényleg kézzel készült. -
Verseghy #1936 És most milyened van? -
helmut #1935 Én is mexikói Fendert használtam eddig. Szerettem is. -
Verseghy #1934 Szóval azért nem véletlen van raajta a fender név.. -
helmut #1933 láttam fotókat a mexikói gyárról, és ott már minden tömegcikk. De ma már mindennel ez van. -
helmut #1932 A Squier pár éve még koreai volt. -
helmut #1931 Tudjátok nem? A Squier a '70-es években jelent meg Japánban a Fender másloataként. Olyan jól sikerült, hogy a Fender megvette a céget. ezután minden nem amerikai Fender Squier nevet kapott amíg el nem ért egy szintet. A japán hamar az lett, aztán megjelent a Squier Mexikóban tizen-pár éve, most már az is Fender és így tovább... -
Verseghy #1930 Squier nem kóreába készül, de ha nemtudtad hogy van kóreai fender, akkor honnan tudod hogy ezeket nem futószalagon gyárják? -
helmut #1929 Sajnos el kell, hogy kewserítselek. Ezek nem kézzel készülnek. Ezek már sorozatban gyártott cuccok. Egyébként eddig nem is tudtam, hogy már kóreai Fender is van. Az még Squier rangon állt 2 éve. Akkor most a Squier-t hol gyártják? -
Verseghy #1928 Fender Lite Ash Stratocaster. Eldorádóba vettem, akkor be volt állitva, de húrcserénél szét ment, mondták is, hogy vihetem akármikor beállítatni. MEg amugy is venni akarok hozzá valami fasza formatokot. Amugy Kóreai Fender, de ezek is kézzel készülnek és mind kipróbálják nem? -
FiReBoY #1927 Sztem vidd el hangszerészhez (főleg ha garis), az én gityómmal is ilyen probléma volt, de a 10. fekvésben. Ha nagyon jól megfigyeled (sztem) akkor látni fogod, hogy a bundok fémjei nem egyforma magasak. Emiatt rezonál. Ilyenkor a hangszerész azt csinálja, hogy felcsiszolja a bundfémeket és belövi egyforma magasakra őket plusz állít a húrlábon hogy fasza legyen.
Mondom, sztem ez a baj, ha nem akkor bocs. -
helmut #1926 az első 2 szar? a nyak test felőli részén milyen a húrmagasság? mert az a baj, hogy ha a nyaknál csörög, akkor feljebb kell állítani a húrokat, vagy a nyakat kell felfelé állítani. ha viszont már most magasan van, akkor gáz van, mert akkor játszhatatlan lesz a magas húrok miatt. milyen Fender az? -
#1925 Gondolom vásárlás után nem vitted el beállíttatni!
Frankón belövik neked az oktávot, a húrmagasságot,
meg a húrnyomást, aztán már csak be kell törnöd majd -
Verseghy #1924 Berezonál az első 2 bundon a ahng.. De annyira hogy ugyanazt az összevisszaságot csinálja mind2 bundot, aztán a 3dik már normális.. Ez beállitás kérédése a húrlábon asszem, meg lehet oldani, de a 17dik bundot a g húrt nem lehet magamfelé húzni (hajlítani) csak lefele, mert ha magam felé húzom akkor olyan hangot ad mintha elszakadt volna a húr... -
#1923 Hogyhogy hibás? -
Verseghy #1922 Normális ha a fenderemnek hibás a fogolapja? -
#1921 nekem a big stubby fajtából van,csak lilában,jól bírja,bár nem sokat használom -
AnonymouS #1920 még szerencse hogy a hero of the day részleg néha frissül, nagyon jó dolgok vannak ott, sok jó albumot ajánlott már -
#1919 Ha nem volna zárva a fórumán az "Ask Mike" topik, akkor megkérdezném. -
AnonymouS #1918 hát szerintem ő, én nem ismerek jobbat, bár nem vagyok dobos, de így is oldalakat tudnék írni, hogy mennyire nagyra tartom és mekkora művész, stb... -
#1917 Jó levegőt kívánsz? :D -
#1916 Ezt csokibácsinak magyarázd, Amigo. Na, Buenos Aires, mentem alukálni! -
#1915 De ő basszusról beszélt -
#1914 Az hombre...ha jól emlékszem :D -
#1913 Nem, szólógitáron. -
#1912 használom, ombre, használom:)
Mellesleg lehet, hogy a szar minőség a lzdas, mert ezt alapból adták a gitárhoz, ilyen kis vékony B.C.Rich felirattal -
praksi #1911 nekem van egy 3mm-es Jim Dunlop Triangle -em; másfél éves lesz lassan, és nicns elkopva.. mondjuk mert alig használtam :-) a mostani metálbandával van pár olyan téma, h ujjal nem tudom azt kijátszani, szal újra elővettem. -
#1910 Én Jim Dunlop Stubbyt használok, és csak akkor veszek újat, ha a hegye már egész kerek :)).Az 1mm-est, és a 3mm-est felváltva használom, mert a vastagabb jól csúszik végig a húrokon, pl sweep pickingnél, de a vékonyabbal szebb hangot lehet kicsikarni és valahogy jobban érzem vele a húrt. Amúgy annyira hozzászoktam ezekhez a mini Stubby pengetőkhöz, hogy pl a fender egész ormótlannak hat :D. -
#1909 Nekem is egy pengető kb. fél év-egy év (Fender heavy) -
#1908 höh? mit csinálsz te velük? :DD
nekem eddig egyik se szar, pedig már pár hónapja megvannak, ha nem veszítem el, akkorsztem még 1-2 évig tuti bírják a kicsikéim :)