2428
Komoly, esztétikus, \'nyálcsurgatós\' hangszerek képei

A kép mérete nemlehet nagyobb 800x600-nál !!!
  • Menő
    70.000 Ft a gitár (fekete)
  • Menő
    De tanúlni rajta tökéletesen megfelelő
  • mumpic
    Ki kell próbálni...
    A tremoló alapján ez RG170 es lehet, az még az óccsób kategória. De hát szar gitár nincs, csak béna gitáros, ezt ugye mindenki tudja :).
  • McGrady
    hehe, valszeg kurvajól szólhat :DD
  • Menő
    Ez jól szolhat?
  • Menő
    [IMG]http://[/IMG]
  • Menő
    Amelyiknek nem íves falapja van az jól szól?
  • mumpic
    ezt most nem értem
  • Menő
    És amelyiknek nem?
  • mumpic
    olcsóbb fajta Yamaha LP nél is láttam már
  • hunbasser
    pfúj bazz :S
    és ez csak az ibanezeknél van így?
  • mumpic
    Nagyon csimbi, csak egy dolgot tudni kell: azok az Ibanezek, amelyeknek íves fedlapja van, az bizony hajlított, és ragasztott, nem pedig faragott. Alatta üreges, és ez igencsak nem tesz jót a hangzásnak :-/.
  • McGrady
    nagyon jó
  • AnonymouS
    menő :) és szép nagyon, meg biztos jó minőség
  • Menő
    Szerintetek ez milyen?
  • Menő
    [IMG]http://[/IMG]
  • bens
    rengeteg féle hangszínt lehet vele kapcsolgatni.
  • praksi
    háááát, nem az esetem... :/
  • Beast Machine
    Szép darab, teccik.:)
  • Verseghy
    elvileg hangszint lehet velüik állitani de nemtom:)
  • mumpic
    mik azok a pöckök rajta?
  • Verseghy
    Hmm..:)
  • hunbasser
    mm bassról jut eszembe : aki szereti Marcus Millert,az jöjjön a Marcus Miller topikba,felkéne dobni a topikot!
  • Beast Machine
    Kösz.
  • Menő
    De amúgy jól néz ki.
  • Beast Machine
    Győrben a Zenebutikban, József Attila utca.
  • Menő
    Ja. és hol vetted?
  • Menő
    Egész jó ár. Szerintem is megérte.
  • Beast Machine
    Lássuk csak...

Alapból volt a gitár+30W-os erősítő 74900 HUF
    +Normális kábel 1600 HUF
    +Frankó húrok 1800 HUF
    +kedvezményes Fender Extra Heavy pengető 100 HUF, hogy kerek legyen.

Így összesen 78k HUF volt. Megérte. Szerintem.
  • Menő
    Mennyibe kerűlt?
  • hunbasser
    terveim szerint,nekem úgy kb 5-6 év múlva egy ilyenem lesz:)
  • Choty
    te szemét te...
  • Christiansen
    A minap kipróbálhattam ezt:

• praksi
    linkeld már be pls, arra kíváncsi lennék (sztem a többiek is)

amúgy találtam még egy cikket, ez is a japán gyártásról szól, itt olyasmit írnak, h a Tokai volt az egyik legjobb kópia ár/érték arányban; és mivel a Fender nem tudta bezáratni őket, ezért elkezdett saját olcsóbb változatot gyártani, Squier néven.

cikk
  • mumpic
    Én csak annyit tudok nyilatkozni a régi Squierekről, hogy egy másik fórumon azt mondták, hogy a 80as évekbeli Squierek minőségilek jobbak, mint az új mexikói Fenderek. Ebből kifolyólag lehet hogy drágább is.
  • helmut
    Én meg majd beszkennelem neked a Fender hamisítványok Squier módra cikkemet. Abból meg Te fogod látni, hogy ez egy kicsit szépítése a gyárnak. A bírósági pereket kihagyták a kis cikkből, pedig voltak rendesen.
    De Te meg azt nem érted a cikkből, hogy '82-től már Fender volt a Japán is. DE ELŐTTE!!!
    És a régi (nem a mai) Squier egyáltalán nem volt és most sem olcsó hangszer.
  • praksi
    bakker, olvasd már el:

"In 1965, the year of Fender®'s acquisition by CBS, Fender® bought the V.C Squier company."
    1965-ben vette meg a Fender, a V.C. Squier céget, azaz a 70-es években sehogyan se lehetett már japán.

két bekezdéssel lejjebb:

"In 1982, the first Fender® "Vintage Series" guitars were produced in Japan. In that same year, in an effort to compete effectively in the European budget guitar markets, Fender Japan began producing some less-expensive versions of the "Vintage series" guitars for export into those European markets. These instruments were identified by a small "Squier®" logo on the end of the headstock. Later that year this logo was replaced by a larger "Squier®" decal which took the place of the Fender® logo on the headstock. These were the first Squier® brand instruments."

1982-ben már gyártottak Japánban (Vintage Series), de az nem másolat volt, hanem igazi Fender! annak egy olcsóbb változatát úgyanúgy Japánban kezdték el gyártani, az pedig Squier nevet kapott.
  • Match
    nekem van egy régi squier bullett series gitárom.
    Made in China...tehát alapból az hogy bullett meg china = azzal hogy tüzifa...
    DE! Nem tudom behatárolni hogy hogy lehet ez bullett (a kínával semmi gondom). Merthogy a bullett szériás gitárok fix tremolóval és 21 bunddal jönnel le a futószalagról, ez viszont 6 csavaros vintage tremolóval és 22 bundos nyakkal van felszerelve, továbbá mother of pearl inlay-ekkel.
    Tehát nem értem...amúgy olyan nyaka van hogy szerintem ugrálhatnék is rajta...a 11-es húr F#-re hangolva meg se kottyant neki (ne kérdezzétek miért hangoltam f#-re, szükség volt rá).
    A mai amerikai stratókon állítólag a bundok széleinek kerekítését még ma is kézzel csinálják...persze ezt nehéz elhinni, ugyanis elég sok gitár jön ki a gyárból szerintem ahhoz hogy mindegyiket kéttel helyrepofozzák. Tehát hiába van stratom, szerintem gép gyártotta....attól függetlenül teljesen meg vagyok elégedve vele, mert minőségileg szeirntem felső kategória.
  • mumpic
    hát, öttel lejjeb az a cucc csak annyit ír, hogy Japánban gyártották, azt nem hogy a cég is japán. Sztem egyszerűen az olcsóbb munkaerő miatt vitték oda a gyárat.
  • helmut
    értsd: már
    ezt nem tudtam, hogy amcsinak indult a gyár, de az biztos, hogy Japán lett. Nézd meg a nagy gitár könyvet, vagy kérdezz meg nagy gyűjtőket, akik japán Squier buzik.