2428
Komoly, esztétikus, \'nyálcsurgatós\' hangszerek képei
A kép mérete nemlehet nagyobb 800x600-nál !!!
A kép mérete nemlehet nagyobb 800x600-nál !!!
-
#2027 ez kb. mint Darth Vader feat The Emperor :D
az eleje sztem nem volt olyan rossz :) -
#2026 szacsinak mondd ki, hogy Manson, ennyi elég és robban a szikra :D
Nekem semmi bajom a dobbal, power metalt is szeretem, jól, az meg nem a változatos dobjairól híres, ott kicsit gyorsabb ennél a dob és kész :D
Jó, a vokált ne hasonlítsuk egy Opeth-hez, mert ez elbújhat mellette.
A dallama fogott meg igazából. :P
Amúgy meg úgy hangzott, mintha nagyzenekaros volna, ilyen minőségben aztán nehéz jól kihallani minden egyes hangot, nem vagyok zemész sem, szal :P
Az elején az billentyű, ami a dallamot viszi, mert nem úgy tűnt? :o
Jó, ne offoljunk, igaz mostanában csak a gitárokról volt szó. :P -
praksi #2025 ááá, azért annyira elvont nem vagyok mint szatsi :-)
a kezdés még azt mondom egész jó, csak utána.. a dobos végig harminckettedeket darál, a gitár riff meg a billentyűs fő dallama szerintem abszolút nem illik össze, arról nem beszélve, hogy az -elnézést- "ének" borzalom. ne érts félre, van oylan hörgős zenekar, amit én is szeretek, de állítom, h azok ennél sokkal nívósabbak...
a "nagyzenekaros" alatt mit értesz?
amúgy ne itt offoljunk, ez hangszeres topic, asszem zenei stílusokról nem is nagyon volt szó -
#2024 Nekem tetszik, szeretem a nagyzenekaros bandákat, de úgylátom nem ismered.
Nem fogok összeveszni egy progresszív lélekkel, főleg, ha te is olyan jó kritikai érzékkel vagy megáldva, mint szacsi :D -
praksi #2023 a videók többségét láttam, az alatta hallható szám meg sztem nagyon gagyi...
-
#2022 Mivel is ide inkább a rockot/metált szeretők járnak, ide is betenném:
Videó
Csak erős idegzetűeknek! Tedd le a tálcára, ha úgyérzed nincs gyomrod hozzá. Engem az alatta szóló zene érdekelne! (ha valaki esetlweg tudja, mondja meg plz! köszi) -
praksi #2021 Fibenare
most nekem egyelőre vizsgaidőszak van, utána ha tart még a lelkesedés, megérdeklődöm tőlük, h lehetséges-e egyfajta látogatás.. -
#2020 én is megyek!:) -
#2019 hol is van ez? :) -
#2018 Ha lehet énis mennék...ha lehet :o) -
praksi #2017 idáig 2...
többiek? :-) -
#2016 én szívesen mennék. meg legalább veletek is találkoznék... -
praksi #2015 ez nem múzeum, h csak besétálsz :-)
de ha !!komolyan!! lenne rá igény, azt mondom utánajárok... -
#2014 nosza,gyerünk! -
#2013 -
praksi #2012 Fibenare -ék még sztem meg is engednék, h megtekintsük a gyárat -
#2011 Azt elfelejtettem odabiggyeszteni, hogy a leírtak az én magánvéleményemet tükrözik :). -
#2010 Igazad van, spongyát rá, nekem sem öröm a kötekvés. (Bár végülis úgy jó a fórum ha pörög, nem? )
Az álláspontomhoz viszont ragaszkodom :). Egy elektroakusztikus gitár teste elég vékony fából készült, amit könnyen rezgésbe tud hozni az önmaga által körülvett rezgő levegő. Egy tömörtestű gitár viszont túl masszív szerkezet ahhoz, hogy az a minimális mennyiségű levegő rezgésbe tudná hozni igazán. Ha a fedlap rezeg, legfeljebb átadja azt a hangszedőnek, ami így kicsiket mozog, és ettől legfeljebb a tekercsben indukált feszültség nagysága fog változni.
Sőt, egy tömör anyagban jobban terjed a rezgés, ezért szoktak átmenőnyakas gitárt is csinálni, illetve ezért szokták a "fix húrláb pártiak" fikázni a tremolós gépeket, mivel azokban ki van vágva egy nagy kocka a tremoló rugóinak.
A legjobb megoldás a kérdés eldöntésére szerintem egy össznép SG-s gyárlátogatás lenne, mint a suliban. -
#2009 Látom jól felhúztalak. Mondtam már hogy bocs. De Te irogattál úgy, mintha csak a Te véleményed lenne igaz. (semmi feltételes mód, tapasztalatra való utalás stb. stb.) Ezért reagáltam túl.
A Fendernél szerintem akkor is nagyon ki van dolgozva a fa.
És lehet, hogy elmentünk egymás mellett. Én arra gondoltam hogy az álltalad említett hajlított ragasztott fedlap alatt van egy "levegős tér" amitől sokkal boogies abban tud szólni egy gitár. Régi Hohner LP-m. Én nem a fedlap felrögzítését és kialakításárt boncolgattam hanem ami alatta van.
Személyes sértés??? Nem azt mondtam hogy rosszabb a tranyós... és persze hogy senki nem tudja megmondani hallgatás után hogy milyen cuccon játszott XY. (de szerinted hallgatás után azt megtudja valaki mondani hogy faragott vagy hajlított a fedlap??? és egyáltalán érdemes összehasonlítani egy "nem eredeti" Ibanezt egy eredeti Gibsonnal?) Ha megvan a sound amire Te vágysz akkor kész. Jöhet az egy "szokol" rádióból is. Csak annyit akartam mondani a végével, hogy ne agyatlanul, teknikákat felhalmozva játszunk full digitális effekteken, hanem néha érezzük a fán átterjedő rezgéseket is... erősítő és minden nélkül... szal békesség. -
#2008 Ja, és te sem mondtad hogy SZERINTEM, bár lehet hogy amit te mondasz az szentírás. -
#2007 Az utolsó mondatot pedig személyeskedésnek veszem. Tényleg elterjedt hogy a csöves erősítő így, meg úgy, de állítom, hogy a fórumozók nagyrésze nem tudná megmondani egy erősítőről hogy mi végzi a jelerősítést, tranyó vagy cső. -
#2006 És a single coilok tényleg mind zajosak, esetleg vissza lehet szorítani a felhasznált anyagokkal, illetve a menetszámmal. A singlebucker pedig nem single coil. -
#2005 Ajánlom ezt a magazint nézegetni, van benne pár gitár még félkész állapotban, kopólap nélkül. Látszik rajta hogy mennyire kibaszottul kurvára "majdnem teljesen ki van faragva a fa". A Les Paulokról meg annyit, hogy előbb teljesen összeragasztják a testtel a fedlapot, és aztán faragják. Nézd meg pl ezt. És képzled, van hogy csak azért ragasztanak egy gitárra fedlapot, mert szép az erezete, lásd pl Ré. -
#2004 ja, énis ígyvok vele.
viszont múltkor láttunk 100-é egy ibanezt, amikor próbáltuk az effektet, ahhoz képest h csak 100 volt meglepően jól szólt...elis határoztam h ha lesz akkörüli pézem akkor lehet beruházok :D -
praksi #2003 új ibanez 150 alatt a gyengébb kategória.
a gyengébbet úgy értem, h jó-jó, de nem ér annyit, mint amennyiért osztogatják. csak a nevét kell megfizetni. -
praksi #2002 gyári Squier, Yamaha stratoknál+ a saját JazzBass hangszedőim (az utóbbiakról még Christiansen is tudna mesélni...) -
#2001 1. milyen Single Coil-okat bróbáltál eddig, hogy mind zajos volt?
2. mondtam hogy bocs. (bár akkor is igazam van :-P)
-
#2000 nemtom...bár, ha 70 ezer az valszeg nem a felsőbb ibanez kategória -
praksi #1999 mit nézünk "jónak"? :-)
az Ibanez felirat nem jelent még semmit. -
praksi #1998 bármi összeszedhet zajt, gitár, kábel, effekt, akár az erősítőnek is lehet valamilyen alapzaja. -
praksi #1997 az alapzajt a pickup fajtája válogatja, sima egytekercses single-pickupnál pölö mindig van.
hülyézni meg nem kellene senkit, ha meg tudsz valamit indokolni, az bőven elég -
#1996 ja....ezis csak akkor van ha a gain vagy a volume tökig van, ha letekerem a gitáron a potit akkor megszűnik...másrészt meg nem szoktam egyiket se tökig tekerni szal most pölö semmi nincs :)
amikor néztük az erősítőt, a roland cube kis gainen meg volume-n is eléggé zúgott :SS -
#1995 ahahahah uh ih...tömör véleményem :D -
#1994 gondnak nem gond, ha téged nem zavar, de egy jó erősítőnél még ekkor sem kéne alapzajnak lennie... -
#1993 nekem akkor szokott alapzaj lenni, amikor az erősítőn a gain fel van tekerve, az nemgond ugye? :) -
#1992 Bocs, egy kicsit elragadtattam magam, de ha azt mondanád hogy:
SZERINTEM, akkor midjárt máshogy hangzott volna...
Továbbá szerinted a Fender stratóknál (amit annyian istenítenek), szerinted mi van a koptatólap alatt? Elmondjam? Nem sok, ugyanis majdnem teljesen ki van faragva a fa. A PU-k a műanyag koptatólaphoz vannak rögzítve. Emiatt (is) kopogósabb, vintage-ebb hangja van... -
#1991 Te tényleg hülye vagy??? attól szól jól hogy ragasztott fedlapja van!!!
A PRS-eknél is van ez így, sőőőtt. az LP-k szerinted mind ki vannak faragva és kész???
Tény hogy van olyan gitár is ami domborúra van faragva., de szerintem semmit nem tudsz ezekről. A múltkor is a földeléssel kapcsolatban azt mondtad hogy természetes a gitároknál az alapzaj... pfffff
Nekem is domború fedlapos gitárom van (volt, és lesz is) és sokkal teltebben szól mint a "sima". álá elektroakkusztikus hangszerek hangszínéből kap egy kicsit öblösebb mélyebb tónust is. persze ha csak virtuóz nyekere szólót akartok játszani full elektromos/digitális/tranyós cuuccon... ám legyen... -
Menő #1990 Én nem montam, hogy te mondtad, hogy szar a gitár. -
#1989 jájj, nem azt mondtam hogy szar gitár :) Sőt, pont azt hogy olyan nincs. Tanulni meg mindegyik gitáron lehet ami szól és pontosan van beállítva. :) -
Menő #1988 70.000 Ft a gitár (fekete)