VESZETT JÓ HANGSZEREK

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hunbasser
pfúj bazz :S
és ez csak az ibanezeknél van így?

ReaL MaDRid x siempre

mumpic
Nagyon csimbi, csak egy dolgot tudni kell: azok az Ibanezek, amelyeknek íves fedlapja van, az bizony hajlított, és ragasztott, nem pedig faragott. Alatta üreges, és ez igencsak nem tesz jót a hangzásnak :-/.

McGrady
nagyon jó <#eljen>

Kuss!-magyarázta.

menõ 😊 és szép nagyon, meg biztos jó minõség
Szerintetek ez milyen?
""
bens
rengeteg féle hangszínt lehet vele kapcsolgatni.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

háááát, nem az esetem... :/

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Beast Machine
Szép darab, teccik.😊

...vágod?

elvileg hangszint lehet velüik állitani de nemtom😊
mumpic
mik azok a pöckök rajta?

Hmm..😊
hunbasser
mm bassról jut eszembe : aki szereti Marcus Millert,az jöjjön a Marcus Miller topikba,felkéne dobni a topikot!

ReaL MaDRid x siempre

Beast Machine
Kösz.

...vágod?

De amúgy jól néz ki.
Beast Machine
Gyõrben a Zenebutikban, József Attila utca.

...vágod?

Ja. és hol vetted?
Egész jó ár. Szerintem is megérte.
Beast Machine
Lássuk csak...

Alapból volt a gitár+30W-os erõsítõ 74900 HUF
+Normális kábel 1600 HUF
+Frankó húrok 1800 HUF
+kedvezményes Fender Extra Heavy pengetõ 100 HUF, hogy kerek legyen.

Így összesen 78k HUF volt. Megérte. Szerintem.

...vágod?

Mennyibe kerûlt?
hunbasser
terveim szerint,nekem úgy kb 5-6 év múlva egy ilyenem lesz😊

ReaL MaDRid x siempre

Choty
te szemét te... <#awink>

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Christiansen
A minap kipróbálhattam ezt:<#wow2><#eljen><#taps>

linkeld már be pls, arra kíváncsi lennék (sztem a többiek is)

amúgy találtam még egy cikket, ez is a japán gyártásról szól, itt olyasmit írnak, h a Tokai volt az egyik legjobb kópia ár/érték arányban; és mivel a Fender nem tudta bezáratni õket, ezért elkezdett saját olcsóbb változatot gyártani, Squier néven.

cikk

mumpic
Én csak annyit tudok nyilatkozni a régi Squierekrõl, hogy egy másik fórumon azt mondták, hogy a 80as évekbeli Squierek minõségilek jobbak, mint az új mexikói Fenderek. Ebbõl kifolyólag lehet hogy drágább is.

Én meg majd beszkennelem neked a Fender hamisítványok Squier módra cikkemet. Abból meg Te fogod látni, hogy ez egy kicsit szépítése a gyárnak. A bírósági pereket kihagyták a kis cikkbõl, pedig voltak rendesen.
De Te meg azt nem érted a cikkbõl, hogy '82-tõl már Fender volt a Japán is. DE ELÕTTE!!!
És a régi (nem a mai) Squier egyáltalán nem volt és most sem olcsó hangszer.
bakker, olvasd már el:

"In 1965, the year of Fender®'s acquisition by CBS, Fender® bought the V.C Squier company."
1965-ben vette meg a Fender, a V.C. Squier céget, azaz a 70-es években sehogyan se lehetett már japán.

két bekezdéssel lejjebb:

"In 1982, the first Fender® "Vintage Series" guitars were produced in Japan. In that same year, in an effort to compete effectively in the European budget guitar markets, Fender Japan began producing some less-expensive versions of the "Vintage series" guitars for export into those European markets. These instruments were identified by a small "Squier®" logo on the end of the headstock. Later that year this logo was replaced by a larger "Squier®" decal which took the place of the Fender® logo on the headstock. These were the first Squier® brand instruments."

1982-ben már gyártottak Japánban (Vintage Series), de az nem másolat volt, hanem igazi Fender! annak egy olcsóbb változatát úgyanúgy Japánban kezdték el gyártani, az pedig Squier nevet kapott.

Match
nekem van egy régi squier bullett series gitárom.
Made in China...tehát alapból az hogy bullett meg china = azzal hogy tüzifa...
DE! Nem tudom behatárolni hogy hogy lehet ez bullett (a kínával semmi gondom). Merthogy a bullett szériás gitárok fix tremolóval és 21 bunddal jönnel le a futószalagról, ez viszont 6 csavaros vintage tremolóval és 22 bundos nyakkal van felszerelve, továbbá mother of pearl inlay-ekkel.
Tehát nem értem...amúgy olyan nyaka van hogy szerintem ugrálhatnék is rajta...a 11-es húr F#-re hangolva meg se kottyant neki (ne kérdezzétek miért hangoltam f#-re, szükség volt rá).
A mai amerikai stratókon állítólag a bundok széleinek kerekítését még ma is kézzel csinálják...persze ezt nehéz elhinni, ugyanis elég sok gitár jön ki a gyárból szerintem ahhoz hogy mindegyiket kéttel helyrepofozzák. Tehát hiába van stratom, szerintem gép gyártotta....attól függetlenül teljesen meg vagyok elégedve vele, mert minõségileg szeirntem felsõ kategória.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

mumpic
hát, öttel lejjeb az a cucc csak annyit ír, hogy Japánban gyártották, azt nem hogy a cég is japán. Sztem egyszerûen az olcsóbb munkaerõ miatt vitték oda a gyárat.

értsd: már
ezt nem tudtam, hogy amcsinak indult a gyár, de az biztos, hogy Japán lett. Nézd meg a nagy gitár könyvet, vagy kérdezz meg nagy gyûjtõket, akik japán Squier buzik.
mumpic
öö, ez nem ellentmondás? Ha már egyszer a 19. sz ban MÁR amerikai cég volt, akkor hogy lehet a 70es években MÉG japán?

Az lehet, de a '70-es években még japán cég volt és Fender kópiákat gyártottak. Olyan jól másolták, hogy a gyûjtõk ma már kb. ugyanannyit fizetnek egy eredeti Squier-ért, mint egy eredeti Fenderért.
Nekem van egy Squier Fender-másolatom és "Made in Indonesia" :-), ezzel kezdtem.
aki nem hiszi, járjon utána:

Squier - The Story

ez nem egészen így van, a Squier amerikai cég volt már az 1800-as években, és hegedûket gyártottak...

És a gibson?
Choty
még a PRS is automatizálta a gyártássor egy részét....
Pedig szeintem õk aztán tényleg arról voltak híresek, hogy minden darabot kézzel csinálnak/tak...

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Ami már nincs?😄
Ma már szinte semmi sem készül kézzel. nem éri meg. Ahhoz tényleg kell szakértelem.
De az amerikiaiak még mindig azzal csinálják nem?
'78-as Fender Jazz Bass. Valószínûleg Som Lajosé volt, de ez nem 100%. Ez még tényleg kézzel készült.
És most milyened van?
Én is mexikói Fendert használtam eddig. Szerettem is.
Szóval azért nem véletlen van raajta a fender név..
láttam fotókat a mexikói gyárról, és ott már minden tömegcikk. De ma már mindennel ez van.
A Squier pár éve még koreai volt.
Tudjátok nem? A Squier a '70-es években jelent meg Japánban a Fender másloataként. Olyan jól sikerült, hogy a Fender megvette a céget. ezután minden nem amerikai Fender Squier nevet kapott amíg el nem ért egy szintet. A japán hamar az lett, aztán megjelent a Squier Mexikóban tizen-pár éve, most már az is Fender és így tovább...
Squier nem kóreába készül, de ha nemtudtad hogy van kóreai fender, akkor honnan tudod hogy ezeket nem futószalagon gyárják?
Sajnos el kell, hogy kewserítselek. Ezek nem kézzel készülnek. Ezek már sorozatban gyártott cuccok. Egyébként eddig nem is tudtam, hogy már kóreai Fender is van. Az még Squier rangon állt 2 éve. Akkor most a Squier-t hol gyártják?
Fender Lite Ash Stratocaster. Eldorádóba vettem, akkor be volt állitva, de húrcserénél szét ment, mondták is, hogy vihetem akármikor beállítatni. MEg amugy is venni akarok hozzá valami fasza formatokot. Amugy Kóreai Fender, de ezek is kézzel készülnek és mind kipróbálják nem?