Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mr Csé
😄

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

JohnnySmith
Jó de õ 800huf-ra gondolt nem 3000re 😄

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

[NST]Cifu
Az OFP ára is eléggé lement a végére, mégsem adtak el belõle 10 milliót... szóval lehet, hogy e téren esetleg tévedsz?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Mr Csé
én csak armed assaultra értettem nem ugy álltalában 😄

JohnnySmith
Tulképp 1et is érthetnék veled, (bár én kizártnak tartom hogy sok sok millióan vennék meg) de ezt a témát inkább fejezzük be, mert nagyon elkanyarodtunk a témától 😊

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Mr Csé
deha olcsobb lenne akkor megvennék 10 millioan is

JohnnySmith
10 milliót hogyan adsz el belõle? Itt nem milliós példányszámról kell beszélni hanem ezresrõl....

Mr Csé
akkor nemlessz warez ha gamékat 800ft fogják árulni szerintem ha europában megveszik mondjuk 10 millioan azmá 8000000000 ft 😄 ez ménem éri meg a gyártoknak ?

Pretorian
Ja, azokra gondolok, akik a Call of Duty játékélményét, illetve játékmenetét fogják keresni egy sokkal komplexebb, majdhogynem szimulátor jellegû játékban, mellékállásban pedig Vérpistikék is.
Mert lesznek ilyenek bõven, biztos vagyok benne.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

trident
Szvsz nem érdemes általánosítani (más játék-közösségek), mert sokféle ember/játékos van.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Bucser
Látom sok mondanivalód volt😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Armed Assault

nah, most ,hogy igy mindenki kidumálta magát térjünk vissza az original témához 😊
Armed Asssult

f2d
Eh ez jó vita, mármint ami az alábbiakban lefolyt (warez, Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, ArmA, OFP, dobostorta<#idiota>). Csak kár, hogy semmi értelme, mert ami sz@r az sz@r, ha warez ha original. Véleményt pedig úgy kell nyílvánítani, hogy ami nem tetszik azt nem hogy nem veszem meg, de még a warez változatát sem töltöm le. Viszont ami megéri a pénzét azt meg megveszem, mondjuk azért elõtte nem árt egy warez verzóval meggyõzõdni a marketingesek által igértekrõl. Márcsak azért is meg kell venni, hogy a fejlesztõk ne zárják be a boltot az anyagi csõd miatt, és készítsék el a folytatását, a folyamatosan megjelenõ patch-ekrõl nem is beszélve.
Szerény meglátásom ez: vásárlás a legnyomatékosabb vélemény nyílvánítás, akkor viszont nem értem, hogy miért lenne nekem több jogom fikázni a terméket, mint annak aki ezt okosan nem tette. Ez esetben inkább magamat kellene ócsárolni, hogy mekkora hülye vagyok, hogy egy szarért óriási összegeket kiadok.
Összegezve: tessék csak nyugodtan warezolni, és az alapján véleményt nyílvánítani, fikázni, mert ehhez mindenkinek joga van! Amúgy is a <#kocsog> marketingesek minden sz@rt eladnak, hála a wareznak így legallább ebbe az iparágba lelehet moderálni az átvertek és megkárosítottak népes táborát.

ui.: bocs, de ez már nagyon kikivánkozott belõlem.

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

Ejjj ezért regeltél egy accot? <#banplz>

Ezt most úgy mondtad, mintha én nem lennék bithun 😛

Pretorian
Én is valahogy így gondoltam, amit leírtam. Csak a véleménnyilvánítás és az etikátlan szardobálás közötti különbségre próbáltam rávilágítani.

Vaz', de jó lenne már valami konkrétabbat is tudni a megjelenésrõl. Flashpointot már ronggyá játszottam az összes kieggel+a jobb modokkal egyetemben, a Red Orchestra pedig még nem elég kiforrott (szerintem!!!), hogy sokáig el legyek vele.

[NST]Cifu
Azért tegyük szépen hozzá, hogy véleményt nyílvánítani nyugodtan lehet warez vagy orig játék alapján is. Ha a véleménnyílvánítás hangneme már más kérdés.

Továbbá hogy mi sajnos még nem tartunk ott, hogy az ArmA-ról akár a warez, akár orig. játék alapján véleményt nyílváníthassunk. A véleményeket a videók és képek , valamint különféle interjúk és beszámolók befolyásolják jelenleg...

Pretorian
"De mivel piacgazdaság van, a legolcsóbb áron fogom beszerezni. Ami szoftver tekintetében zéró HUF."

No comment...

Általánosságban beszéltem, de nem azt mondtam, hogy így csináld, vagy úgy. Mindenki úgy szemetel, ahogy akar, nekem édesmindegy. Moderátorként. (mivel nem vagyok az.) A topic takarítása úgysem az én feladatom. Játékosként már nem mindegy, hogy ki mit mond (szerintem). Leírtam, hogy hogyan lenne etikus egy-egy negatív "véleménnyilvánítás" (fika). Ezt akartam mondani.

dronkZero
Te általánosságban beszéltél, mindenkihez, aki elolvassa. Tehát hozzám is.
Etikus meg talán az lenne, ha átlagbérhez igazítanák a fogyasztói árakat, legalább regionálisan. (Persze, akkor meg kezdõdne a "szoftverturizmus", jönnének a franciák meg a németek Kelet-Európába szoftvert vásárolni)
De mivel piacgazdaság van, a legolcsóbb áron fogom beszerezni. Ami szoftver tekintetében zéró HUF. Ha feltétlen szükséges az eredeti, például multihoz, és még tetszik is, akkor megveszem.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

JohnnySmith
Csak arra utalt hogy ha mondjuk nem a demoról hanem a warezolt játékról fröcsögsz... (sajnos én is szoktam) akkor az annyira nem etikus....

Pretorian
Hozzád nem is szóltam, olvass vissza ha akarsz. Azt írtam le, hogyan lenne ETIKUS. Tetszik-tetszik, nem-nem. Lexarom.

Ezt nem én hoztam fel, csak reagáltam rá, mert ökörség volt 😊
dronkZero
Nekm te ne mondd meg, hogy mit mondhatok, és mit ne! Köszi!

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

JohnnySmith
Komolyan olyan agyrém példákat tudsz felhozni........ 😄DDDDDD
Én még nem voltam olyan éttremben vagy cukrászdában ahol szar volt valami...akkor hívjuk az ÁNTSZ-t 😄

JohnnySmith
Oks akkor mp_demo 😊 Egyébként valszeg ha lesz demo akkor az mp lesz😉

Hát már nem azért, de én cukrászdában nem elõre szoktam fizetni, hanem akkor ha megettük 😊 És ugye ha szar, akkor eleve nem fizeti ki az ember.
SP-vel nem nagyon foglalkozok, engem a multi érdekel majd belõle.
Mr Csé
pont azé demo me ingyenes

Pretorian
10-bõl nyolcan warezolnak. Ez tény. Nem is erre tettem a hangsúlyt a kommentjeimben, hanem a jogos-vagy éppen jogtalan anyázásra.
Anyázni akkor van jogod, ha megvetted a terméket és szar.
A demo célja, hogy ízelítõt nyújtson a teljes játékról, vagyis ezt, és ennél csak többet fogsz kapni a teljes verzióban.
Ha nem ettél még dobos tortát, megkóstolhatod a cukrászdában, hogy megtudd, milyen.
Fizetés nélkül viszont nem eheted meg az egész tortát, bármennyire is szeretnéd.
Ha mégis megeszed a tortát, és nem fizetsz, akkor nem anyázhatsz, mert nem jogos.
Ha kifizeted a tortát, de az egy kalap xar, akkor jogosan anyázhatsz a panaszkönyvben.

Pretorian
Én nem szidtam.

JohnnySmith
De valamit tisztázzunk, neked bejön mondjuk az ARMA de nem KIPRÓBÁLOD mert arra ott a demo, hanem végigjátszod és ESETLEG utánna megveszed...

[NST]Cifu
Mi mennyit szídtuk anno a BiS-t az OFP 1.0-ás állapota miatt, amikor még nem is volt kapható itthon a játék?

Nekem az az elképzelésem a szerzõi jogok tiszteletben tartásáról, hogy szívesen fizetek nekik, ha minõségi játékot adnak jó supporttal, és én jól elvagyok vele.
De CSAK akkor fizetek nekik érte, ha minderrõl már meggyõzõdtem. Mint ahogy az élet más területein sem dobok ki az esetenként több tízezres kategóriájú árukra addig pénzt, amig egy kicsit utána nem néztem, hogy mit tud, és jó e. A játékoknál ezt a warez biztosítja.

Majd ha olyan megélhetési szinvonal lesz itt is, mint nyugatabbra, akkor majd itt is jogos lesz a warez ellen kézzel lábbal kapálózni. Addig viszont, legalábbis a kipróbálás erejéig ezt fogom használni.
JohnnySmith
Nekem is ez jött le 😊))
Fura... Mondjuk én is warezolok 😉

Pretorian
Nyilván azokról beszélek, akiknek tetszik a játék.

Pretorian
A kivétel erõsíti a szabályt. Általánosságban sajnos az a jellemzõ, amit leírtam. Egyébként nem azt mondom, hogy nem lehet negatív véleményed a játékról, ha nem veszed meg, hanem azt, hogy ha letöltöd a warez verziót, akkor ne járj be a topicba anyázni a fejlesztõket, mert nem jogos. Egyébként neked szerintem valami egészen egyedi elképzelésed van a szerzõi jogok tiszteletben tartásáról, szerintem ne nagyon reklámozd ezt az attitûdöt.

A BF1942, meg a BF2 is ilyen. Hogy a HL2+CSS-t ne is említsem. Mondjuk a BF2-t nem vettem meg ezek közül, mert nem kívántam senki bétatesztere lenni egy rakás szar játékban, ami amúgy egész jó is lehetne. Ennek megfelelõen azóta kb félévente 2-3x raktam fel a warezt, hogy bekukkantsak mi a helyzet...
Zsolo007
Nagyon jó példa erre a Galactic Civilizations 2. Nulla védelemmel jött ki, warezon felkapott lett, futótûzként terjedt, aztán mennyien meg is vették 😊

Szerintem nagyon sokan vannak.
Gondolj csak bele ha a letöltött játék nem jön be akkor mit csinálsz? Letörlöd nem?
Amúgy gondolj Multira kihegyezett játékokra.
Szerintem van aki elõnyben részesíti a tiszta szervereket és ezért hajlandó megvenni a játékot (akár "kipróbálás" után), mintsem tört szerveren játszon sok tahó csíterrel.

Ez te vagy 😊 Én eddig minden olyan programot megvettem, ami hosszú távon jónak bizonyult. Az más kérdés, hogy összesen kb 4-5 játék volt ilyen, a 13 év alatt 😄
Pretorian
Ha mutatsz nekem olyan embert, aki a letöltött programot csak kipróbálja, és utána törli a gépérõl, akkor hiszek neked. Én nem ismerek ilyet.

A dolgot úgy is felfoghatod, hogy a termék nincs a tulajdonodban, hanem kipróbáltad csak. Mint az élet megannyi területén, sok más termékkel is eljátszható ugyanez. Nem kell a lopás fogalmából kiindulni. Egy ilyen játék kipróbálási ideje hosszabb lehet, amíg megismered. Ráadásul a demók közel sem alkalmasak a teljes játékélmény kipróbálására.
Ilymódon pedig minden jogod megvan rá, hogy kritikát gyakorolj felette. A cipõt is felpróbálod mielõtt megveszed, és ha szar minõségû, kényelmetlen, akkor ezt kimondhatod róla, utána pedig otthagyod, és nem veszed meg.

Max akkor jogos a felháborodás, ha elloptad, használod folyamatosan, és közben fikázod. (de akkor meg elég erõs logikai bukfenc van benne)
Itt nem arról van szó, hogy a warez verzió alkalmas-e vélemény formálásra, hanem arra, hogy a warez verzió kipróbálása után van e JOGOD véleményt alkotni egy olyan termékrõl, amit elloptál.

Ha valaki letölt egy játékot próbálja ki és ha nem tetszik törölje, de ne kezdje el szapulni, hogy milyen vacak, fõleg mert egy filért sem adott érte, és õ még csak hasonlót sem tudna elõállítani.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

A próbavezetés egy 3 kerekû autóval történik? Nem.
Tehát a warez verzió tökéletesen alkalmas a játék kipróbálására, és vélemény nyilvánításra. Mivel az teljes, és teljesen tükrözi a végterméket, amiért aztán pénzt adsz.
Pretorian
Nem, qrvára nem gondolom. A játékokból kiadják a demót, kipróbálod, tetszik vagy nem. Az autót meg (jó esetben) nem lopod el, mielõtt fikázni kezded a gyártókonszernt. Nem jó a példa, ne haragudj...

Bucser
Lesz demo. Az autók esetén pedig van próbavezetés. Úgyhogy warez byebye.. szerintem ezt majd ki is lehet írni a topicra ha megjelent..

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ez azért vicces volt, nem gondolod?
Majd akkor egy autógyártót sem fikázhatsz a szar autói miatt, amíg nem veszel egyet?
Ennyi erõvel mindenki fejestugrana valami hulladék megvételébe, és csak utána kezdene el gondolkodni. Ja várj, ez sokaknál így is van.. <#idiota>
Pretorian
A legnagyobb arcuk meg mindig a warezosoknak lesz, akiknek meg sem pördül a fejükben, hogy esetleg be kéne ruházni az eredeti verzióra, és csak utána osztani a fejlesztõket, ha valami nem tetszik. Ha nem veszem meg a játékot, szerintem nincs jogom fikázni azt.

Pretorian
Akik CoD-al játszanak, azok nem hiszem, hogy élvezni fogják a játékot, hanem inkább nyomnak neki egy jó kövér uninstallt a tizedik halál után, és bejönnek majd ide osztani, hogy ez mekkora szar játék. Ugyanez volt, amikor a Flashpoint megjelent, és a sok Counter Strike-os meg Quake-es mikulás megpróbálkozott vele, aztán hamar rájöttek, hogy itt nincsen rocket jump meg unlimited ammo, és elkönyvelték hogy a játék szar.