Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Beers
Na ja, de ebbõl a fizetésbõl (a jelenlegi körülményeimet figyelembe véve) lassan már magamat sem tudom 😞 !

DC 4ever!!! http://hulyesuttyok.fw.hu / http://desertcombat.freeweb.hu / DC 15k / Bf2 topic 2. 100k :P!

Nem azt írtam, hogy nem szebbek a játékok hanem azt, hogy amennyivel erõsebbek a mai gépek annyival nem szebb a grafika. Azzal kapcsolatba, hogy mennyi idõ egy játék elkészítése, és hogy mennyi meló van vele egy pár gondolatot írnék. A játékipar túlnõtte a filmipart szóval pénz van dögivel ergo lehet felvenni embereket. Az hogy 10-12e forint egy játék és teli van bugokkal (ezt általánosságba írtam) azért röhej. Meg ne kelljen nekem otthon nasa géppel rendelkeznem egy játékhoz ami elmenne egy fele olyan erõs gépen is szerintem ez nem olyan nagy elvárás végül is ezért kapják a fizetésüket.

uHs Gerzson
...és a Bf talikon mindenkit leitatni....

Asus P8H67-M Pro, Intel i5 2500k, 4GB RAM, Asus 560 GTX Ti Az alkohol az ember legnagyobb ellensége aki elfut az ellenségtől az gyáva. Astra-t vezetek. És?

Beers
Azért szeretném én abból az átlagfizetésbõl fejlesztgetni a gépemet!

DC 4ever!!! http://hulyesuttyok.fw.hu / http://desertcombat.freeweb.hu / DC 15k / Bf2 topic 2. 100k :P!

Arról van szó, hogy egy algoritmust vagy lehet párhuzamosítani, vagy nem. Ha nem, akkor rakhatsz annyi magot/procit a gépbe, amennyit akarsz. Egy játék engine elég rosszul párhuzamosítható feladat, bár idõvel biztos elkezdik intenzíven kutatni a lehetõségeket.

És nem valami ritka, elméleti problémáról van szó. Egyszerûen ha az algoritmusod lépései mindig függenek az elõzõ eredményétõl, akkor csak a szekvenciális végrehajtás marad. És a legtöbb bizony ilyen. De legalább nem kell 2 évente procit vennünk, mert jó lesz 5 év múlva is...

[NST]Cifu
Ez azért egy kicsit túlzás. Angliában vagy az USA-ban sem mindenki 5000$-os Alienware és Falcon Northwest gépeket nyüstöl, az átlag játékos ott is többé-kevésbé hasonló gépeken játszik, mint a magyar játékos, és itthon is vannak olyanok, akik a legfrissebb videókártyák megjelenésekor máris SLI-be pakolják õket a gépükbe. Az egy régi szép tévhit, hogy nyugaton minden a megvalósult álom és kánaán...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Kettõn áll a vásár.

Egyfelõl nem igaz, hogy nem szebbek a játékok. Nézz meg egy alap Half-Life 2-õt, és utána nézzd meg ma a Source enginet ma.

Másfelõl a szebb grafika munkaigényesebb. Sokkal. Még a Quake 4 esetében fakadt ki egy fejlesztõ, hogy amíg a Quake 3 motor esetében egy nap átlag 4 textúrával készültek el, addig a sokkal szebb, de egyben összetettebb Doom 3 motor esetében egy nap alatt csak egy textúra került ki a kezei közül. Az egyre részletesebb modellek és textúrák exponenciálisan több munkát jelentenek. Itt trükközik egy kicsit a BIS, mivel a modellek nagy részét kvázi átlopták a féltestvér VBS1-bõl. De ezt nem mindenhol tehetik meg - ezért csúszott jövõ évre az UT2k7 és a Crysis is, és ezért csúsznak egyre reménytelenebbül az új játékok.

Továbbá a többmagos procikra programozni nem egyszerû. Egy programozó említette, hogy legalább másfélszer annyi munkába kerül maga a programozás, és utána vagy kétszer annyiba a bugvadászat és az alapos tesztelés egy többszálas programnál. Az új technológiák elterjedésének ez az igazi rákfejéne. Ennek köszönhetõ, hogy mostanában sok esetben nem is új, hangzatos effektekre fektetik a hangsúlyt, hanem arra, hogy egyszerûsítsék a fejlesztést, a programozást. A DirectX 10 is elsõ sorban ebbe az irányba akar (akart) elmenni.

Könnyû azt mondani, hogy csak optimalizálni kellene, és lusták a programozók, de erre emlékeztetõleg ott az ide is beszúrt szöveg egy fórumról, amely egy BIS programozóról szólt, aki angliába, egy másik céghez ment át. De elötte szinte az újjait lekoptatta a billentyûzeten, annyit dolgoztak a Real Virtuality 2 engine-en...

joebacsi
nemtom, én jobban örülök neki, hogy megjelenik így most, mint 2010 után szégyentelenül 😊
arra majd ott lesz a game2 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Mr Csé
egy nyugati tud annyit költeni havonta a gépére mert kap annyi fizut
nade itt kelet euban nem :C

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

joebacsi
hát nemtudom, elvileg ugye bíznak abban a fejlesztõk, hogy a többmagos proci jót tesz majd a játékoknak, mert ugye akkor a sony se cell procit rakatott volna a ps3om-ba (7+1 letiltott mag), de épp most a konzol megjelenése kapcsán úgy tûnik, hogy azért a gyakorlatba átültetni kicsit nehézkesebb lesz, mint amire számítottak, így ott is az elsõ játékok szinte alig használják majd ki...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Szerintem az a gond, hogy itt vannak a 2 magos procik lassan már a 4 magos procik is. Vga kártyákba már kapható a nvidia 8800 is baromi nagy teljesítménnyel. Viszont a programozok nem használják ki ezeket a eszközöket. Ahelyett, hogy optimalizálnák a programokat és kihasználnák a mostani gépekben rejlõ erõt inkább az egyszerûbb utat választják ami az hogy majd vesz a felhasználó új gépet azt annyi. A mai gépek mennyivel erõsebbek mint mondjuk a 3 évvel ezelõtti gépek de a játékok szerintem nem sokkal szebbek.

Mr Csé
majd ha jönnek a 8 16 32 magos procik dejo lessz 😄

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

[NST]Cifu
Hát azért szerintem 3-4 év múlva már általánosak lesznek a többszálon futó játékok. A Mhz-ek terén sokat már nem tudnak elõre lépni, mind az Intel, mind az AMD a multi-CPU-s asztali gépekre készül. Azt aláírom, hogy jelenleg nem túl jó a helyzet a többCPU-s gépek kihasználása céljából, és a közeljövõben (1-2 év) csak lassan javul a helyzet, de egy 3-4 évre elõretekintve a jövõben a játékfejlesztõknek mindenképpen ebbe az irányba kell elmozdulniuk.

A többszálú programfuttatással kapcsolatos ígéreteket óvatosan vegyétek. A jövõben biztos csodát fognak tenni e téren a driverekben, de az alapvetõen nem párhuzamosítható programok (a játékok belseje nagyon nehezen párhuzamosítható) egy szálon fognak futni. Ne gondoljátok, hogy majd 3-4 éven belül minden játék 2x gyorsabban fut majd 2magos procin, 4x gyorsabban 4magoson mert nem így lesz.

Leírnád, hogy milyen beállításokkal fut nálad az ArmA.

"Az ArmA nem támogatja a többszálas programfuttatást,"

Ez azért erõteljes szégyen, egy új játéktól, új motortól, 2006 év végén, mikor mindenki más már ezzel marketingol az új játékai kapcsán.
Fõleg úgy, hogy az ArmA különösen proci igényes...

Na nem mintha nekem kétmagosom lenne. Csak reménykedni tudok benne, hogy 3200+ A64, 1gb ram, meg 6600GT elég a rendes futtatáshoz 1280-ban, ha nem is minden highon...
[NST]Cifu
Segond, nekem nagyon tetszett. 😊)

Hát fontolgattam erõsen, hogy betegyem-e a képet, de annyira benne van a tegnapi nap hangulata, hogy végül odakerült 😊 Egyébként meg vhol elég idegesítõ, hogy néhány nyugati játékos be van sértõdve, hogy kivételesen nem õk az elsõk, akik vmihez hozzájutnak, szóval ennyi még bele is fér. De tényleg nem az idegesítésük kedvéért tettem oda.

www.armed-assault.hu

[NST]Cifu
Az ArmA nem támogatja a többszálas programfuttatást, tehát a két magos proci csak annyival gyorsabb, amennyit a videókártya drivere esetleg besegít (ami ugyan jelent némi gyorsulást, de nem túl sokat). Egy 2500Mhz-en futó egymagos A64 kb. így kb. olyan sebességet tud, mint egy A64 X2 4600+ v. 4800+ (2.4Ghz) alaphangon. Szóval egy 2500Mhz-en futó A64 azért még bõven belesik az "erõs proci" kategóriába szvsz.

Viszonyítási alapom van, egy 2300Mhz-en futtatott A64-esrõl váltottam nemrég A64X2-re, ami 2400MHz-en fut most... Gyorsabb sokkal nem lett, igaz azért Alt+Tab-nál, illetve párhuzamos munkánál (pl. játék fut és közben még DivX videót nézek) jelentkezik a két mag elõnye... De õszintén szólva emiatt csak még nem éri meg a két mag...

repvez
Egyébként a cseheknél vagy a szlovákoknál hogy megy ez a rendelés:Bemegy az ember egy szg játékboltba és leemeli a polcrol vagy neten kell megrendelni és kiviszik cimre?
Beers
Azért ez manapság már nem nevezhetõ erõs procinak!

[NST]Cifu
Ez mondjuk már a másik véglet, nem ebbõl kell kiindulni, kezdve ott, hogy ilyen extrém felbontást a játékosok 99,9%-ának a monitorja nem képes megjeleníteni, és a nagy felbontás alapból erõsebb VGA-t igényel.

A hiv. fórumban egy srácnak A64 2.5ghz (~4000+), 3gb ddr 550, ati radeon x800 xt 256mb pci-e gépen, 1280x960 felbontás mellett, Medium-high beállítással 30fps, komolyabb akcióknál 15fps-re leesik. Ebbõl is látszik, hogy az erõs proci és a sok ram még nem garantálja az üdvösséget.

BTW Pedro népszerûsíti a Magyar Scenet a hiv. fórumon, nagyon durva a 11db ArmA doboz kézben, szvsz sokaknak szívritmus zavarjai lettek az irigységtõl. 😄

[NST]Cifu
Pardon. Maradjunk korrektek: egyesek szerint nem VGA igényes. Mások szerint viszont VGA igényes is. Én is ez utóbbiak közé tartozom (bár talán egyedül voltam ezen véleményemmel)...

A külföldi fórumokon is megjegyzik egyébként, hogy mindent felhúzva bizony elég decens videókártyát igényel a játék.

amd 2500+@3200+, ati 9800, 1gb

www.armed-assault.hu

Igen, errõl volt szó, ofp-s tapasztalatok alapján. Viszont most mások a tapasztalatok. Itt vga (is) kell.

Egyébként meg:

"I have 7950gx2, core duo 2 e6700, 2gb ram and 24in lcd at 1920x 1600 res and I can run every setting maxed out and the game looks unbelievable. No lag and major fps. A buddy of mine has two 7900 sli's and his game runs smooth as well. You definitely need a decent pc to enjoy this game."

Szóval megy ez 😉

www.armed-assault.hu

Fenrir
Nekem x1900 xtx toxic-om van, az elég vajon? 😊

A halál csupán a kezdet...

joebacsi
milyen géped is van?

SötétBarom
Korábban már volt arról szó, hogy ez a játék abszolút nem vga igényes.. Sokkal inkább ram, és proci.. Még az OFP is képes megfektetni egy mai gépet, ha nagyon próbálkozol..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

hopp lemaradt a kép.

ez lett volna az

www.armed-assault.hu

Ilyen minõségben mindenesetre nálam is teljesen jól játszható 😊.

www.armed-assault.hu

Fasza képek, végre olyan katonákat kapunk akik tudnak úszni <#vigyor>

Igazad lehet, viszont sok ofphusnak hasonló van, vagy akár rosszabb. Csak azért írtam, hogy akinek hasonló gépe van, ne várjon olyan grafikát mint a trailerben van. A gond az, hogy ahogy látom ez a game is hosszabb távon lesz kiforrott, ahogy az ofpnél is volt, és nem lenne szerencsés, ha sokan egy rossz elsõ találkozás után elfordulnának tõle (ahogy az ofptõl is). A pozitív az, hogy a videókon látni, van olyan gép, ahol fut rendesen. Másrészt nálam is, ha fut egy embert letéve bizonyos beállítással 25fps-sel, ha rádobok még 40 tankot, akkor is marad az fps 15-20 körül, miközben lövik egymást, robbannak, égnek és lángolnak. Szóval sok dologban jobban mûködik már ez a motor, csak maga a grafika húzós. Kérdés, hogy mi az a vga, ami kell neki. Multiztunk 3an, x800 és 6600 GT, ezek se top kártyák, nem is volt tökéleets. JIP mûködik és ez kva fontos. Én optimista vagyok.

www.armed-assault.hu

[NST]Cifu
Perdo kartárs, no offense, de ez ma már belépõ kategória. A Radeon 9800 ezelött 3 évvel nagyon jó kártya volt, de két éve már a GeForce 6600GT is megszorongatta, sõt lelépte.

Másfelõl valamilyen szinten számítottunk is erre - lásd hajdani OFP-s tapasztalatok, amikor az akkori csúcsgépekbõl sem lehetett normális FPS-t kifacsarni, és a játék megjelenése után évekkel jutottunk el oda, hogy tényleg bátran hozzá merjen nyúlni az ember a beállításokhoz, és felhúzza õket...

www.armed-assault.hu

Blackman
én szeretném most elsietni 😄

hibáztam 2500+@3200+

www.armed-assault.hu

Ne siessétek el azért feltétlenül még a vásárlást

Azt a grafikát, amit a legújabb trailerekben látni, egy közepes géppel (nálam amd 2500+@3500+, ati 9800, 1gb) nem igazán lehet reprodukálni most úgy hogy még mozgókép is legyen. Látni a játék szépségét, a táj vmi eszméletlenül összetett, csak egyszerûen nem hajlandó normális sebességgel normal+ beállításokkal futni. Kicsit még béta benyomását kelti, viszont ez nem egy ofp mod, ez egy új játék tényleg. Kva jó lesz, csak kicsit még javítgatniuk kell rajta, meg erõsebb gép kell alá. Játék szempontból sok módosítás van benne, ezek elég kellemesek (pl 3d célzónézet). Na majd még beszámolok...

www.armed-assault.hu

Blackman
ha valaki tud hozni eredeti arma-t külföldrõl gyorsan az írjon nekem privátba..thx

azért reménykedem h az uj gépemmel fog menni...

bakvarnyu
szerinted ha lenne nem a tapasztalatokkal lenne teleírkálva a fórum?

Raptor 2
Hi all! Van már a gém warezban? Ne nézzzetek ilyen illegális embernek, de máe nagyon ki akarom próbálni. HA itt is megjelenik, úgyis megveszem(lehet hogy a CE-t)

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

Sanyix
Ok de ez már nem írás, hanem tapasztalatok...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

bakvarnyu
Van az a masik igen nepszeru haborus jatek amit útáltok en viszont szeretem azt is. Annak is kb ennyit irtak a minimum gepigenyre es nekem megy mediumon.Amd2400 procival. Igaz ez semmit se jelent.

Sanyix
A minimum gépigény általában az amin elindul, a játék, de ez nem jelenti azt hogy játszható is.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Jobb van, de olyanokat verebelnek a csiripek, hogy x800-on 3 gigás p4-el, low körüli grafikával 30 fps egy sima alap küldetés, és a cti-rõl még nem is beszéltünk...

Igen (hát mondjuk nem tudom elképzelni 512es RAM-mal ,de 1 el már tûrhetõ lehet) szal egy 2000+ Athlonon 1giga RAMal Low on el_kell_mennie :|

bakvarnyu
ne mar, ennyid csak van, ezt irtak minimumnak. majd levesszuk a latotavot vagy 300 meterre.
Minimum Specification:
* CPU: 2 GHz
* RAM: 512 MB
* Nvidia Geforce FX with 128 MB RAM & pixel shader 2.0, ATI Radeon 9500 with 128 MB of RAM
& pixel shader 2.0
* Free HD Space: 3 GB (or more as needed for downloadable addons)
* Software: Windows XP or Windows 2000 and DirectX 9

Sanyix
Nekem is fáj :\ de még fájhat is sokáig, mert nem valószínû hogy élvezhetõen fog menni a gépemen 😞

ne fájditsd a szivem😄

trident
Személy szeritn sem vagyok híve a wareznak, de ha nincs demó, nincs kipróbálási lehetõség, akkor sajnos, mint kispénzû nyugdíjas, közép-kelet európai szomorú sorsú pléjer én is csak így tudom meg, hogy megvegyem vagy sem.

Amúgy a 8 ezer környéki ár kifejezetten korrekt.

Jól néz ki a fizetési papirom, de megszorító intézkedéseket kellett bevezetnem..😄

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."