Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alma2
Ja es a milyen a gyari multi ? ki tudtad probalni ?

szerintem

alma2
Az ofphez kepest, mennyit javitottak a legi jarmuvek iranyitasan, fizikajan, meg mindig kb 8 evesek szintjere van belove, vagy azert javult a helyzet ? esetleg allithato a realitasa ?

szerintem

És az editor is tuti hogy nem ilyen volt nálam, az is angol lett.

www.armed-assault.hu

Cifu, az ofp ftp-rõl szedd le az angolosítást (pub részen van), a fegyverek leírását is átteszi angolra emlékeim szerint. Kizárólag az egyjátékos rész küldetés leírásai nem angolosíthatóak most egyszerûen.

www.armed-assault.hu

[NST]Cifu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

kösz a beszámolót

Bucser
Überek a képek és köszi a helyzetértékelést😊 Asszem majd be kell ruháznom egy új vidkártyára. Minden másban megegyezik a rendszerem a tieddel.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Nos nekem is megérkezett a Cseh verzió, köszönet érte Kubi kartársnak!

Elsõ tapasztalatok:

A játék bár "angolosítással" is nagyon cseh. A legalapabb dolgokon kívül (mint az Options dolgai, az Editor, vagy a HUD-on lévõ szövegek) minden cseh, még a fegyverek elnevezése ill. az editorban a gyalogostípusok is. Valószinüleg lesz erre megoldás (a .pbo-kat hülyére lehet szedni és összerakni), de munkás dolog, és nem tudom, nekiállnak-e. Viszont így én meg a kampánynak nem akarok igazán nekiállni, mivel fogalmam sincs mikor mit kell csinálni, csak találgathatok... :\

Hardwerigény: A gépem elégé erõmûközeli, egy AMD A64 X2 4000+ @ 2400Mhz, 2GByte ram, GeForce 7900GTX. A monitor natív felbontása nálam 1680x1050, ezért ilyen felbontással is játszottam. Elõször ledöbbentem, mert alapbeállítások mellett is inkább csak 20FPS volt, majd átböngészve a optionst leesett, mi miatt: alaphangon "Medium" az élsimitás (Anti-Aliasing), ami megeszi a videókártyát. Javaslom mindenki kezdje ennek kikapcsolásával, vagy legalábbis "Low" szintre állításával. Ezek után minden mást Very High-ra állítottam, és az alap 1200m-es látótávolság mellett szinte konstans 30Fps-ben volt részem, igaz városban leesett 20-25Fps-ben. 3500m-es látótávolsággal AV-8B repülés közben nappal 20-25FPS, északa 15Fps volt, 10000m-es látótávolsággal nappal 8-15Fps. Az engine továbbra is dinamikusan állítja a változókat az Fps függvényében, így 30Fps-nél többet nem igen láttam, de ha komoly mozgás volt (pl. városban), akkor látható volt, ahogy játszik az LOD-al, és egyszerûbb modelleket/textúrákat pakol be, illetve az árnyékok el/fel tünnek. Ez egy kicsit zavaró sajna még mindig.

A rövid teszten a következõk tüntek fel:

-A grafika nagyon szép. Nem mondom, hogy nem találok benne olyasmit, amin ne lehetne kicsit szépíteni, de összeségében nagyon jól néz ki, és legalábbis ilyen gépen a sebességével sincs gond.
-Az AI sajnos továbbra is hullámzó. Kilövöm a teherautó sofõrjét, erre a mellette ülõ kettõ társa békésen üldögél tovább. Csapatban viszont szépen mozognak, fedezik egymást, és fedezékbe húzódnak.
-A TrackIR überkirályság. Minden téren, akár gyalog, akár autóban, akár helikopterben.
-A hangok jók, a zene nagyon hangulatos.

Pár kép, így elsõre (lecsökkentettem a méretüket némileg):

Saját kinézet beállítása

Gear beállítása

3D Ironsight és tenger

Egy BMP-2 végzetébe rohan

Küldetésszerkesztõ

UH-1Z, sajnos nem mindegyik modell van ennyire kidolgozva...

Ka-50 belülrõl, a fõbb mûszerek (mûhorizont, magasság és sebességmérõ) mûködnek

[NST]Cifu

1200 méteres látótávolság

1200 méteres látótávolság, 25-30Fps

UH-60 mûszerfal

AV-8B mûszerfal

3500 méteres látótávolság, 22-25Fps

10000 méteres látótávolság, 8-15Fps

Stressz-teszt: 180 gyalogos és 24 M1A1 Abrams, így levegõbõl 20Fps...

...és a földrõl, így 16-18Fps

Sanyix
Jaja jóaz, csak rövid 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

SötétBarom
Cobra 11 az über! Ne szójáá be! ;DDD

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

[NST]Cifu
Csupa nagy név használja az engine-üket (Gotcha, Alarm für Cobra 11, stb... 😊), tényleg... 😊

Sanyix
PC-nél ne tervezz hosszú távra, ez ellen vannak a hardvergyártók is, sikerrel (pciexpess, ddr2, procifoglalatok tervezésénél 0 elõregondolkodás, stb).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"hál istennek a vérpistikék azért itthon többé-kevésbé kordában voltak tartva (pl egy cs-hez viszonítva)..."

Ezt az ökörséget akkor gyorsan felejtsd is el. Vagy esetleg nézz be majd a két topikba, hogy melyikben mennyi a vérpistike meg a szpem... BF2-ben pont hogy semmi nem volt kordában tartva, és 10x annyi vérpistike özönlött be.
Egy kis reménysugár több magos procisoknak 😊
itt

Olvastam igen, éppen azon lepõdtem meg, több meló vagy sem, opf után erre volt pénzük és idejük is szvsz belefért volna (azért remélem patch-el megoldják valamikor), én is hosszutávon gondolkodtam amikor procit vettem, de azért nem hittem volna hogy ennyi többletmunkát jelent, és ennyire leszarják a kiadók/fejlesztõk (márbocs).

[NST]Cifu
Elolvastad lent mit írtunk Rafiával a többszálas programozásról? Tessék belátni, hogy nem annyi, hogy leülünk, püföljük egy kicsit a billentyûzetett és puff, holnaptól a kétmagos procikon kétszer gyorsabb lesz a játék, mit az egymagosokon. A játékok 99,5%-a nem támogatja még a kétmagos rendszereket. Sanyix szóhasználatával élve csak parasztvakítás jelenleg gamercélra a kétmagos proci.

Mellesleg én is ezen a véleményen voltam, hiába van X2 procim, inkább azért döntöttem ez mellett, mert 2008-ig ki szeretném húzni a jelenlegi gépemmel, és jövõre azért már jönnek azok a játékok, amelyek profitálni fognak belõle. Talán majd az ArmA is egy patch után...

Ez télleg gáz lenne, de elég nagy hülyeség lenne, ha mindenki ugy állithatná ahogy akarja, és igy bizonyos elõnyökhöz juthatna a graf beállitásokkal. Inkább legyenek gyengébb low-end gép szerverek, meg high-end, és lehet kompromisszumos médium is.

Cifu, komolyan nem fog profitálni az arma a többmagos procikból <#confused>, egy ilyen prociigényes játéknál ez több mint szemétség, akkor a 3 Ghzes p4esekkel is jobban fog menni mint a x2es áemdémmel <#szomoru1>

joebacsi
nálunk 1-2 18év alatti játékosnál sose volt több mindezt 20+ fõs aktív állomány mellett, de õket megtudtuk nevelni hálistennek 😊
(bár a tequila-át még nembírják annyira, szóval a profil-ba még nemteljesen illenek bele, de ami késik nem múlik 😄)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Beers
Kordában voltak, vagy még mindig ott vannak 😊 ?

DC 4ever!!! http://hulyesuttyok.fw.hu / http://desertcombat.freeweb.hu / DC 15k / Bf2 topic 2. 100k :P!

joebacsi
hál istennek a vérpistikék azért itthon többé-kevésbé kordában voltak tartva (pl egy cs-hez viszonítva)...hál istennek a bfesek átlagéletkora is viszonylag magas (fõleg a csapatban játszó embereknél), bár a 42es idõszakhoz képest azért mindeképpen romlott, most meg ugyanúgy folytatódik ez 2142ben...az már nemis érdekli a közösség nagyrészét hálistennek
remélem arma-nak is lesz akkora bázisa, hogy a csúcsidõszakban meglegyen kb 10 olyan csapat, akik ki tudnak meccsekre állítani 10-12 embert

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
inkább a modjaiban (fõleg poe, de ott durván 😞)

joebacsi
remélem az is állítható szerver oldalról...

Beers
Ilyen a bf2-ben is van 😞!

DC 4ever!!! http://hulyesuttyok.fw.hu / http://desertcombat.freeweb.hu / DC 15k / Bf2 topic 2. 100k :P!

Sanyix
Háde a fû az ugye meg csak bizonyos távolságban látszik a pléjernek :\
Egyik pléjer azt hiszi hogy biztonságban van a fûben, mert körülötte van, de a 300 méterre lévõ ellennek meg nem látszik a fû ott, csak az ember 😊

Bucser
Itt szerver oldalról állítható a látótáv és az árnyékok. Ha jól értettem. Úgyhogy ilyen gond nem hiszem, hogy lesz. Meg itt nem lesznek remélem olyan vérpistukják mint BF-ben.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sanyix
Hurrá legalább kipróbálom hogy mivel nem fogok játszani egy jó ideig még 😊

Cream78
Itt írjátok, hogy nagy a gépigénye a gammának...
Csak lehet ez is olyan lesz mint a bf2, lehúzott graffal könnyebb játszani...PL Bf2 ben ha felhúzog a grafot akkor könnyen lehet, hogy nem veszed észre az árnyékban sunnyogó ellent,+az aljnövényzet is sûrübb kidolgozottabb....
De ne legyen igazam!

SötétBarom
Én kibékülnék egy olyan verzióval, amin egy kicsit korábbi starforce van mondjuk.. Ahhoz még törés sem kell..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Raptor 2
De nekem már keeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel!!!!!!!!!

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

Bucser
Az már elég nagy piac, hogy feltörjék😊

[NST]Cifu
Nem feltétlenül egyértek egyet. Nagyon sok lokalizált tört változat is van azért. 😊

BTW nem valószinû, hogy kell várni Februárig. A német verziót állítólag nem Starforce-al védi le a kiadója.

Bucser
Tévedés.

A warezfeltörés presztízs harc. Sokkal kevésbé befolyásolható mint a pénzáramok. Tipikus példa a Pacific Storm. Marginális a fogyasztórétege (stratégia/taktikai játék ráadásul vízen) az Sg-n a a topicban a Hsz-ek száma kb 300 és 3-4 ember követte el. Mégis kijött a megjelenés napján. MÁshol sincs olyan hatalmas rajongótábora.

Egyszerûen vannak csapatok akik a mások által impossible feladatok elvégzésében látják a kihívást és ezért csinálják. (mint az SF játékok feltörés ne mond, hogy 6-7 hónappal a rush után még milliószámra vennék a Chaos Theory-t vagy pandoras tomorrow-t pedig mégis kijött Warezban hatalmas késéssel)

Szóval az hogy az ARMA-t feltörik-e nem kérdés. csak az hogy mikor teszik meg és mennyi idõ alatt sikerül nekik. De lehet hogy a lokalizált verziót nem hackelik meg, hanem megvárják a februári Full releaset és csak akkor fognak vele foglalkozni.

Blackman
márcsak azért sem, mert nem jut el hozzájuk..lásd a példát😉<-

[NST]Cifu
Két hozzászólással korábban írtam a rétegjátékokról és a piaci hozzáállásról. Mondok egy meglepõt: a wareztársadalom is így mûködik. Amire nagy igény van, azt gyorsan beszerzik és megtörik, például NFS: Caron vagy Windows Vista (jó, igen, aktiváció...). Amire kisebb igény, az meg nem igen érdekli õket. Egy cseh nyelven kiadott játék esetén nem fognak a csapatok versenyezni, hogy ki szerzi meg / töri fel elõször... 😄

Mr Csé
😄

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

Raptor 2
Nem is értem, mér nem lehetett kiwarezoni ennyi idõ alatt! hisz ez a védelem má volt törve!
És má elég régóta lehet kapni(csah g*ciknél, )!!!

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

Amit írtál az valóban fedi a valóságot. Sajnos tényleg ez van és ez baromi rossz, hogy lassan minden olyan játékot amiben nem 4 gombot kell használni + használnod kell az agyad az már rétegjáték. De errõl tehetnek a kiadók is meg a játék készítõk is mert olyan programokat adnak ki amik nem elég minõségiek. Felnõ egy generáció akik azt gondolják hogy xy (nem akarok senkit megbántani) játék a jó és azt gondolja, hogy az a minõségi. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy a régi gépeken sinclar,plus4,c64 milyen jó játékok voltak de a mai fiatalok nagy része azt se tudja mik ezek. Csak hogy egy nagy kedvencemet említsem Revs autós játék 7 gombbal kellett játszani de isteni volt. Na mindegy végül is ez egy ArmA fórum ne itt beszéljük meg ezeket. Lenne is egy kérdésem a gyári OFP objecteket használó szigeteket be lehet hívni az ArmA-ba?

[NST]Cifu
Ilyen hosszú ideig csak specifikus és jól modolható játékokkal játszik az ember, ilyenek pl. a szimulátorok (pl. Fleet Command, Falcon, Lock-On, X-Plane, Orbiter) , a másik véglet pedig az összetett stratégiai vagy kereskedõs programok (pl. Populous, Civilization, Elite). A harmadik csoport a multijátékok, amelyeknél ugye szintén a modolhatóság (új pályák, modellek, textúrák, stb.) az egyik kulcsmomentum (pl.: Counter-Strike, Quake sorozat), és persze vannak az extrém helyzetek (pl. Starcraft). Viszont ezek hosszú élete sokszor egyszerûen annak köszönhetõ, hogy nincs igazi alternatívájuk, lásd pl. Lock-On, vagy folytatásuk, pl. Starcraft.

Viszont ha megnézed, ezen játékok döntõ többsége ugyanis csak rétegjáték. A rétegjátékoknak pedig hiába van kemény scene tábora, ha az nem képes az adott terméket életben tartani, lásd például a Lock-On esetét. Az OFP hiába volt nagyon jó és korrekt játék, az aktív bázisa gyakorlatilag az addonmakereknek köszönheti létét, de ahogy Avonlady frappánsan megjegyezte az oldalán, hiába van annyi csodás új Addon, ha nincs hozzájuk küldetés, ahol használni is lehetne õket. Alternatív megoldás a CTI, ugye.

Viszont az OFP kemény magját ne akarjuk összehasonlítani pl. a MOHAA/COD vagy fõleg a CS játékostáborával, amelyek még mindig nagyon jól tartják magukat. Szóval az, hogy ritkán jönnek ki ilyen programok, egyszerû okra vezethetõ vissza: a piacra. Amíg egy Sims lazán lelép(et) bármilyen akciójátékot, vagy szimulátort, addig nem fognak pénzt feccölni olyan programokba, amelyek sok munkát, ezáltal sok pénzt igényelnek, de csak egy szûk réteg fogja megvenni õket.

Bucser
Szerintem meg inkább minkettõbõl kell neki az erõs cucc.

Sanyix
Az ofp nem volt vga igényes, annak proci kellett, most úgynézki átestek a ló túlsó oldalára, és most inkább vga igényes lett az arma.

Civil oldal jármûvei:
Skoda 120 (Fehér, Kék, Piros és Zöld)<#hehe>
Persze régen is voltak bugos programok de ez ma már szinte teljesen elfogadott és ez szerintem baj. Sajnos én azt érzem, hogy minõség szempontjából egyre rosszabbak a mai játékok. Egyre ritkább egy jó story vagy egy hangulatos játékmenet. Most az a lényeg, hogy szép legyen (persze a gépigény nem számít). Nézd meg pl az OFP 5-6 éves a progi a mai napig rajta van a gépemen sõt most csinálok egy szigetet(galériába raktam egy képet ). Hol vannak az ilyen játékok (hála isten itt az ArmA) amivel 5-6 évig eljátszol.

[NST]Cifu
Hajdanában nem voltak bugos játékok? Egy fenét nem. És akkoriban még nem volt olyan, hogy a neten kiadtak egy patch-et, amit lehúzhattál és felrakhattál adott esetben a problémádat megoldandó (jól emlékszem még arra az idõre, amikor a nívósabb játékok CD-jén állandó vendég volt egy driver könyvtár, amiben a biztosan, letesztelten mûködõ driverek foglaltak helyett az adott videókártyákhoz). Ellenben a várakozás és a várakozásuknak hangot adók miatt manapság könnyebben adnak ki valamit úgy, hogy tudják elõre, hogy patch-eléssel fognak kezdeni a felhasználók. Ha nem így lenne, akkor X hónappal késõbb jelenne meg, ami miatt meg legalább annyira dühösek lennének a felhasználók, mintha patchekkel kell a felmerülõ problémákat megoldani...

SötétBarom
Majd valahonnan lelwarezolom, aztán megnézem mi történik.. =)

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

guardian hero
Szerintem örülj, ha teljesítménycsökkenést nem tapasztalsz 😊

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Vannak cégek akik azért mentek tönkre mert nem jó progikat írtak és vannak cégek akik meg azért mert elmentek az emberek olyan cégekhez akik jobban fizettek nekik. Az, hogy bugos egy progi a mai világba sajnos egy csomó ember természetesnek veszi most már csak a nagyon kirívó estekre húzzák a szájukat.

[NST]Cifu
A Vistából is van 32 és 64 bites változat. De a 64 bites változat még önmagában nem elég, az adott programnak is támogatnia kell a 64 bitet. Az ArmA nem ilyen.

SötétBarom
Az én gépemben pl minden alkatrész majdnem 2 éves, a vga kb 6 hónapos.. Semennyire sem NASA kategória, mégis a legújabb gémeket medium-high beállítások mellett tudom futtatni.. A proci és a VGA még újkorában sem volt high-end kategória..

Amit még akartam kérdezni: a windows vista elméletileg már használja a 64 bites procikat.. Ha azon futtatok bármit, tapasztalni fogok teljesítménynövekedést, vagy csak parasztvakulok? =)

[NST]Cifu
Ha van pénz dögivel, akkor miért zárnak be sorban a kisebb fejlesztõk és kiadók? Lehet számolni, hogy hány egykori csúcs fejlesztõcég tünt el a sûllyesztõben, illetve kik maradtak fent - és miért.

Továbbá az alaptétel változatlan: kereslet-kínálat él. Ha tényleg olyan rossz, bugos, játszhatattlan az adott játék, akkor nem fogják megvenni, ergo a fejlesztõ cég elöbb-utóbb bebukik.