Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a problémátokra a megoldást, bocs az elejét elírtam.
Errõl szól az iparág. De nem azért mert nem tudnak, hanem mert nem akarnak. A hardvergyártóknak így éri meg támogatni a játékokat, ha az embereket motiválják is a fejlesztésre.
Én amúgy tudom a ti problémátokat erre az egész armed assault - ofp kérdésre. Sokkal egyszerûbb mint gondolnátok. Jelentkezzetek valamelyik hadseregbe. Ott aztán lesz 10 000 m-es látótáv, akár több ezer AI egyszerre, ráadásul szuper intelligensek lesznek. Aztán leszenk szuperül kidolgozott ojjektumok, lesz belõlük 30 000 vagy 300 000 is, vagy nem tudom.
értem én, de akkor is irreális a játék gépigénye...ezt normálisan futtatni a géptulajok 1%-a ha tudja..sajnos én sem
JohnnySmith
Látótávolság? Egységek? oblivionba szvsz maximalizálva van de nagyon.
Multia van egyébként?

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

joebacsi
látótávolság, mindig csak a játékostól 200méter sugarú körbe tölti be a karaktereket (multiban kissé ciki lehetne), loading arena-k, etc...de cifu majd kifejti kicsit bõvebben 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

melyik cifu által írt paraméterrel nem értesz egyet?
Me0w
Ja ertem, a 8 rongyos jatekhoz vegyek 400-ert gepet, mert keptelenek programozni 😊

Together we'll fly someday...

joebacsi
"A tribes2-vel annyi van, hogy grafikailag ott van ahol a BF2"
<#kuss>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

uHs Gerzson
pfff

Asus P8H67-M Pro, Intel i5 2500k, 4GB RAM, Asus 560 GTX Ti Az alkohol az ember legnagyobb ellensége aki elfut az ellenségtől az gyáva. Astra-t vezetek. És?

joebacsi
😄DDDD
(cifu nekíméld! 😄)

oblivion
joebacsi
wwiionline, de nemfut gyorsabban azse (meg pöttyet csúnyácskább) 😊

joebacsi
ha nem cifu féle extrém felbontás a szived vágya, hanem beéred a sima 1280*1024el, akkor egy "mezei" AMD A64 X2 4000+ @ 2400Mhz, 2GByte ram, GeForce 7900GTX -es konfig is "simán" elviszi, szóval nemértem mi a problémád 😄

[NST]Cifu
Mutass nekem egy olyan játékprogramot, amely ugyanezeket a paramétereket tudja (dinamikus idõjárás, és napszakváltás, AI-k, rendesen leszimulált hangkezelés, ballisztika, nagy játékterület és látótávolság, stb.), és ennél gyorsabban fut.

A FarCry és a Crysis lenne az általam felemlíthetõ egyetlen alternatíva, amely grafika terén túlmutat az ArmA-n, de elbukik a többi tényezõ terén...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A dinamikus LOD nélkül a nagy látótáv megvalósíthatattlan megfelelõ grafikai minõség mellett. Nagyon szép és látványos játékokat lehet csinálni 10-20 karakter, 1x1km-es területen 300 méteres látótávolsággal, de 100+ karakterrel, több tucat jármûvel, sok x sok km-es területen 1200 méteres látótávolsággal ez nem megy. A dinamikus LOD birizgálása alaphelyzetben egyébként nem baj, egy plusz lehetõség a finomhangolásra, ha valaki meg felhúzta és utána szenved vele, az már az õ baja. 😊

A tribes2-vel annyi van, hogy grafikailag ott van ahol a BF2, meg a bugok számával is 😄 Csak egy gond van, hogy kb 4 év van a két game kiadása között.

A cs-vel meg nemjól példálózol, mert az sem a jól skálázhatóságáról híres.
Me0w
Tudod, hogy szeretlek, de azt ne mondd mar nekem, hogy a #3055-ben levo kepekhez valojaban SLI 8800GTX kell a legnagyobb Core 2-vel + 4gb ram hogy meglegyen a 40 fps. En elhiszem, hogy messzire lehet latni meg osszetett meg AI, de akkor is.

[NST]Cifu
Szerintem az elsõ és harmadik. 😊

Biztos, hogy optimalizáció terén egy-két finomítás ráférne, talán pár patch után lesz e téren változás. CPU-t is zabál azért keményen, lehet, hogy egy rendes hangkártya is sokat segítene pl. a hangok terén, mert nekem csak alaplapi realtek van, az meg erre nem az igazi.

joebacsi
csak dejavu-m van bfkettõ totyikból, viszont a tribes2 még hiányzott a hozzászólásaidból 😊
az ilyen nagy területen ügyködõ fpsek-ek közül, amiben jármûveket is lehet vezetni, és multira is képesek valahogy mindegyik szarul optimalizált...bf fejlesztõk, arma heggesztõk, wwIIonline programozók mind egykutya...direkt szarul optimalizálva adják ki a programjaikat, hogy szívjanak a játékosok...bezzeg a cs, a háel, meg a trájbsz, nah azok tudnak! 😄
bár pöttyet kisarkítva, de ilyesmi a véleményed meglátásom szerint 😊

[NST]Cifu
Hát sajna el kell keserítselek, mert 6600GT-n biza a grafika inkább egy feladdonozott OFP-re emlékeztet még mindig, ha játszható sebességre konfigurálod be.

Mindjárt csinálok egyébként képeket akkor.

wázze 😞( neszenekem eccerû lúzer-júzernek
megvettem a gémsztár-t van benne egy teszt a zúj 8800gtx-el amejjben égbe emelik hogy mennyire lealázza az ati 1950xtx-et .. lapozok kettõt erre high-end ajánlott konfighoz persze az ati van berakva!!? mosmiapöcs van?? és ez egy 'szak lap' 😞(

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

[NST]Cifu
Otthon van ilyen kártyám, de az adót leírtam belõle, ha ennyire kiváncsi vagy. 😊

Egyébként nem, ezzel sincs 30fps maxon. Városban, vagy izmosabb harcokban inkább 15-25fps között, úgy, hogy az FSAA ki van kapcsolva.

SötétBarom
Az OFP-t pusztán azért nem lehet a mai napig maxban játszani, mert engedélyezhetõk benne értelmetlen beállítások..ilyen az XX km-es látótáv, meg a distant LOD birizgálása..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

PhantomAss
így van...van sok vérpisti ismerõsöm akik állandóan fps-el nyomulnak, de mikor odaadom nekik az ofp-t csak néznek 😮) aszongya hogy : hé nemtok eltalálni senkit , meghogy ilyen hangyányi emberkék futkároznak és különben is a preyhez képest milyen szar a grafika stb..... majd kipróbálják és visszamennek battlefieldezni <#violent>

GOOBY, pls

Mitakarsz, 200-300fps-el fut 1280-ban minden highon, a felújított graffal is 😄
Épp tegnap este is toltam <#hawaii>
Nade mondjuk nem értem, hogy jött ide ez.
joebacsi
bezzeg a trájbsz <#rolleyes>

Nem, de alapból nem is elvárásom a max grafika.
Az jó skálázhatóság viszont igen.
Tehát igényeljen csak minden maxon erõmûvet, viszont egy közepes gépen igenis fusson el közepes beállításokkal JÓL, és ugyanígy low-on egy gyengébb gépen is.
koschwarz
namost itt még csak a szláv változat tesztelgetése folyik?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
vérpisti!<#hehe>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

JohnnySmith
Játszottál már OFP-vel?😊
Csak azért kérdezem mert még mindig nincs olyan gép amivel tökéletesen futna max beállítások mellett 😊))) Ergo nincs optimalizálva..... jól 😊

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Mr Csé
a vérpistikék szoktak másokat le vérpistikézni 😊

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

Akkor viszont kijelenthetõ, hogy
a.) szarul optimalizált
b.) valami erõsen bugos
c.) proci limitált?
Én azt vettem észre ,h 1000 és 3000m látótáv között nincs FPS külömbség

Ez attól függ mit takar a LOW beállítás, és az 1200m relatíve.

Valaki bökhetne be pl összehasonlító képeket 😊 Sok/kevés látótávolság low/med/high graf.
JohnnySmith
Ezt te sem gondolhatod komolyan.
Ez a játék pont vga zabáló. 1200m-t 1280ban és elfogadható (ezek szerint nem low beállítás) grafikával, kizárt hogy 30fps lesz. Még OFPben sincs ennyi.

És ez az 1200m látótáv a gyakorlatban mekkora hátrányt jelent? Mennyi a max, és ahhoz milyen gép kellhet?
Nemtom, de ha 3200+A64 meg 6600gT-vel nem fog elfogadható grafikával legalább 30fps-t nyomni 1280-ban, akkor eléggé felejtõs lesz. Csak emiatt nem fogok egy vagyont költeni a gépre, amíg minden más rendesen fut.
Szerintem nem kell aggódni a vérpistikék miatt mert bejönnek max egy szerverre aztán rájönnek hogy ez nem olyan mint a CS aztán lépnek is. Gondolom lesz egy pici okoskodás a fórumon de aztán lenyugszanak a kedélyek és maradnak azok akik szerették az ofp-t is meg az Arma-t is meg pár új ember.

A Vérpistiket meg majd jó lesz agyonlõni 😄

JohnnySmith
Nem félek én sem attól hogy "vérpistikék" lepik el majd az ARMA-t.
Lelkes újoncok lesznek de az kell is hogy, vérpezsdítés legyen kicsit 😊
Szerintem

DummyBoy
Huhh ... mi van itt 😊

Egy kis off ... Vista: én is leteszteltem, bár nem ARMA alatt és azt kell mondanom hogy nem kicsit GYORSABB volt mint az XP ... CSAK annyira tré volt az nVidia driver hozzá, hogy kénytelen voltam XP-t visszatenni 😊

Szóval Vistát se ér fikázni 😊 Ha lesznek alá driverek meglepi lesz 😊

Más: annyiból sajnálom az ARMA brigádot és az õsOFP-eseket (Ez de hülyén hangzik ...) hogy ha kijön az elsõ nem StarForce-os Rilíz, vége a jó világnak ... Ha kijönne a letöltõs verzió is SF-el, 15 ojróért mondjuk, akkor sem szabadulna rá az Arma szigetre a sok vérpistike ... nem úgy mint BF2-ben ... Abban a pillanatban hogy az Arma-t megtörik, a sok lehetséges vásárló mellett teret kapnak "Pistikéék" is ... és akkor majd jön a hogy ehet sznájperrel zúmolni meg miért nem tudok a miniimidzsrl telepíteni szövegek 😞

Erre a legjobb példa a Lock On ... Ott is csak örülni lehet az SF-nek ... Na mindegy, csak hangosan gondolkodtam ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

JohnnySmith
Az a baj hogy még nem 😊 Eddig csak a proci meg az alaplap van meg.
AB9pro
E6400
A többi meg majd jön 2-3 héten belül.

bakvarnyu
neked otthon van ez a laza 512 megas 7900gtx kártyád vagy céges?
most nézem az árakat, 137 ezer Ft a bótba.
és még ezzel is csak 30 FPS maxon?

[NST]Cifu
Az AA-t írtam, hogy kikapcsoltam, az AF-et nem, az maradt Medium szinten.

[NST]Cifu
Jól. ^^

Me0w
Ah, VIP jog nelkul gondolkodni is kene. Szoval, azt ne mondd mar, hogy az normalis, hogy a 20fps-hez ki kell kapcsolni az AA-t meg az AF-et egy 6800-on 😊

Me0w
Azt ne mondd, hogy egy 6800-on ki kell kapcsolni az AA meg az AF-et a 20 fps-ert.

Fenrir
Core2-õt vettél végülis? 😊

A halál csupán a kezdet...

JohnnySmith
Kiváncsi leszek core2-n 8800-on és 2gb ramon hogy fog "száguldani"....

Raptor 2
AZ Ofpnél nem ütköztek (egy eredetim van, és haverokkal toltuk azzal...

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu