Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát, az az igazság, hogy más játékban is elõjött, tehát nem az ArmA a ludas... Viszont nem tudom, hogy mi. Amennyire látom, a háttérben nem fut semmi különös. Vírusirtó folyamatosan megy, mondjuk egy rendszerellenõrés nem ártana. Ki is próbálom.
De ha nem talál semmit, akkor passz... 😞
Nem... Most azon töröm a fejem ,hogy : ugyebár a G36nak 2 optikája van egy 'sima' 3x ami az ArmA-ban is használható és fölötte egy 1.5x red-dot.ArmA-ban az 1.5x be nem lehet belenézni így azt kéne megoldani a weapon.pbo/config-on belül ,hogy pl amikor Full Auto-ra van váltva akkor a red dot optikát lehessen használni... ,de én ehez már kevés vagyok 😄

nevezd át Laser+ACOG Optics-ra és próbálkozz újra 😊

www.armed-assault.hu

Egy kis kiegészítés a képzeletbeli horizont az ember szeméhez képest, tehát ha elfordítod a fejed akkor a képzeletbeli horizont is változik 😊.

Bazz nem tudom jobban megfogalmazni 😞.
Igaza van Bucsernak, a red dot lényege nem az hogy a kereszt közepén van egy piros pötyi és nagyítva látod a dolgokat a red dot célzást segíti, aki volt katona az érteni fogja mert õket tanították lõni 😊, amikor célzol egy fegyverrel, a fegyveren 2 irányzék található egy elsõ és egy hátsó ( tudomásom szerint igazi fegyvereken álatlában mind2 állítható, a hátsót egyszerûen lehet az elsõt általában csak valami kulcsal), a lényeg, ( ez csak egy kis kitérõ volt😊 ) hogy amikor lõsz, akkor a hátsó itányzéknak a közepén kell látni az elsõ irányzékot és mind a hátsó itányzéktetejének pont metszenie kell az elsõ irányzék tetejét, illetve ez még nem elég a pontos lövéshez a hátsó itányzéknak párhuzamosnak kell lenni a képzeletbeli horizontal( azaz nem lehet pontosan lõni ferdén tartott fegyverrel ( ez nem azt jelenti hogy kisseb távolságokon belül nem találsz vele el egy embert hanem amikor tényleg messzire kell lõni).

A red dot ennek tudatában úgy segíti a célzást hogy a távcsõvel ellentétben ebbe 2 szemmel kell belenézni így nem vesz el a látástérbõl semmit, illetve a Red-dotba bárhogy belenézhetek, mert az korigálja a pirospötty helyzetét, így nem kell avval bíbelõdnömm hogy most a hátsó irányzék közepén van-e a ez elsõ és a képzeletbeli horizontal most párhozamos és az elsõ irányzék tetejet pont ott látom a hola hátsó irányzék teteje van ( metszi ), szal ezekkel nem kell foglalkoznom, mert bár hogy nézekbele, illetve bárhogy tartom a fegyvert tuti hogy pontos lesz.

Ha tévedek akkor az öreg veterán katonák kijavíthatnak!

Illetve manapság már nem hagyomásnyos értelemben vett red-dot-t használnak, hanem egy holografilus célzást segítõt eszközt (HWS). Egyik gyártó EOTech.
Bucser
Szerintem meg ökörség. Ugyanis a reddot lényege az, hogy nem vagy beleszoritva a scopeba. segíti a célzást felemelt fegyvernél (minimáls egylencsés nagyítással), de nem leszel hátrányba a csõlátás miatt. A Scope elonye pedig hogy nagyit nagy távolságból, viszont nagyon sokat kitakar a látómezõdbõl.

Ez így felesleges. A scope-ba nem kell középre a dot mert a lovés távolságfuggõ és a célkereszt megfelelo. Míg a dot elé nem használnak soha scope-ot. Egyszerûen csak nincs értelme.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

HardcoresHUN
lehetséges de nagyon jó megoldás. scope és reddot egyben.

Red Dot ACOG Opticsby tpM ;D (nemtudom ilyen létezik-e)

Ha OFP-ben futsz a katonaddal, es kozben kitaskolsz, az fut tovabb szepen.
Lehet, hogy valami elindul a hatterben, es elszedi a billentyuzet es eger fokouszt a jatektol...
joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

mi ez?
Icebird
kezdetleges kipróbálható ArmARTS

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

volt ilyen ofpben is...nem emlékszem a megoldásra

www.armed-assault.hu

debHUKK
szerintem ennek elég sok oka lehet és nem valószínû, hogy az ArmA a ludas, ha legális verziód és 1.02 patch-ed van
mindig elõjön, vagy csak néha?
más progiban is vagy csak arma?
nem fut vmi a háttérben közben?
vírusokkal hogy állsz?
...

Harcolok, Utamból Kotródj!

qsss

Bucser
Floatingot vedd minimalisra es akokr nem fog. ugyanis azzal hogy fordítod az egeret egy ideig csakapuska csovet mozgatod es nem az embered forog körbe.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Miért van az, hogy játék közben egy ideje késik az egerem, billentyûzetem válasza? Hiába mozdítom pl. az egeret, az emberem fut tovább egy irányba meg ilyenek. És eddig jó volt...
Kösz a segítséget elõre is!
Sziasztok. Egy kérdésem lenne: demo, coop módban mikor, hogyan lehet fegyvereket választani, egyszer sikerült, de azóta sem tudom hogyan.
Köszi
Sajna ez csak 1.01 es a kiírás szerint, pedig ha 1.02 lenne akkor mennék 😄!
tpM aszem téged örök idõkig szopatni fog ez a társaság 😊 még a síron túl is 😄!
A karrierem már akkor beindult mikor 1,5éve csináltam egy textura nélküli hordót OFP-hez ;D

1 fos klán by tempi 😄 <#nyes><#nyes><#nevetes1><#nevetes1><#eplus2>

logo by tpM
klán by tpM

télleg kezd felfutni a karriered, tpM frencsájz beindul 😊

Kaszi46
Mit szoktatok nyomni? Netán team, vagy hold? Mert akkor megyek😊 Sõt ha chillmasta-s capture&hold missziok is vannak akkor be is költözök😊

*Posse*T.W.D*

Szóval, hogy mindenkinek mûködjön: http://basc.fabinet.hu/

Amíg nem készül el a szerver esetleg próbálkozhatnátok náluk: http://basc.fabinet.hu/

Biztos örülnek majd a BASC-os srácok 😄

Eddig volt zerver s ez 'régi' klán 😊 csak át lett nevezve...

tpM elöbb legyen server amin tudunk játszani gyakorolni csak aztán szervezz szerintem klánosdit 😊, de a kezdeményezést támogatom, jó lenne ha össze jönne egy jó kis társaság akikkel lehetne ARMA-zni esténkén 😊!
Nem.... ugyebár volt a hírhedt Clan of Pilots klán OFP-hez 6taggal. Indultunk a DesertCombat II bajnokságon és 14 bõl 5.helyezést értünk el 😊 aztán valamiér a tagok nagyrésze kilépett , maradtunk 2en :\ és átneveztük Joint Strike Force-ra 😄
(CoP since 2005 Nov.21 😉 )

Bucser
bocsi no ekezet😄

egy fõs klán😄Ú

'fos' ????

Bucser
Egy fos klan?? Az szép. Legalább nem kell túlzrikálni a teamplayt😄

kitaláltam valamit. Csinálok egy triggert, detected by eastra állítom, guarded by west-el. Majd a hatókörzetbe beillesztek pár west katonát limited sebességgel, safe vagy carelessel. Akkor elvileg ha kívül vagyok az east katonával akkor nem lõ a west, csak ha bent vagyok a sugárban. Elméletileg ez jó lehet?
nem ez saját készítésû 😛
logo by tpM 😄

Seaweed
Lenyultad a Specnazos lokomat vazze <#ticking>
Hmm nem látlak ,Skypeon... tpm.91 a cím
Jah és egy bejelentenivaló : Joint Strike Force nevû ArmA klán mától hivatalosan is üzemel ugyanis én lettem a leader 😛 😄

jelentkezés : Skypeon vagy emailen [email protected]

tpm felvettelek skypen is meg msn-en is
fogadd csak el 😊
<#mf2><#mf2><#beka3>

Editorban alapban nincs ilyen mindenesetre, de szerintem nem nehéz lescriptelni. A te katonádat be kell állítani frendlire és egy olyan feltételt megszabni, hogyha az egység és a katonád között a távolság kisebb mint vmi, akkor ellenség vagy. Ilyen hogy támadási sugár nincs a programban.

www.armed-assault.hu

A carelessnek ez a lényege, még az is meglep, hogy az az egy visszalõ. Pont arra van, hogy az ai ne törõdjön semmivel, csak kövesse a waypointokat. Szóval a problémádra más megoldás kell, ez nem hibás hanem ilyen.

www.armed-assault.hu

Ez az URL a témába vág. Ha netán valakinek felkeltettem az érdeklõdését.
http://www.opflashpoint.org/mappingtutorials.php
Kéne hogy legyen egy olyan lehetõség hogy a katonáknál beállítsunk egy támadási sugarat. Nem? Nem tudom milyen mértékegységben lehet ott megadni, de mondjuk ha 20 m-re megközelítem õket akkor füstöljenek ki.
Nem. Nem civil voltam hanem east, és westek simán elsétálnak mellettem ha carelesst és limited sebességet adok meg nekik. Függetlenül attól hogy ofen fire vagy open fire engage at will. Szóval besétálok köztük, és csak odanéznek, forgatják a fejüket de nem csinálnak semmit. A csapatvezetõnek adtam meg a viselkedési mintát, és a csoport tagjai öröklik a viselkedési mintát. Tehát ha valakit meglövök, mindenkinek vissza kéne lõnie. De nem lõ senki, csak bámészkodnak, és mennek tovább.

A hold fire engage at will-t még nem próbáltam.
"Hold fire, engage at will"

na ezt a parancsot sose tudtam értelmezni 😊, akkor ez lenne jó az alábbira?

www.armed-assault.hu

Ilyet szimpla wp-vel szerinten nem tudsz csinálni. Nem aszerint dönt az ai, hogy rálõsz-e vagy nem, hanem hogy te milyen oldalon vagy. Ha õ east, te meg west, akkor mindenképp lõni fog, akár benne vagy egy zónában, akár nem. Csak elõször ki kell hogy szúrjon. Gondolom te civil voltál, az hogy nem lõtt vissza az egész csoport csak a megtámadott ai, mondjuk fura. Az open fire annyit jelent itt tudtommal, hogy lõhet az ai, az engage at will pedig azt, hogy ha talál célpontot, akkor elhagyhatja az alakzatot, hogy elkapja a célpontot. Szóval vagy barát vagy és akkor rohangálhatsz közöttük vagy ellenség és akkor nem. Viszont ezt tudod módosítani, ki kell keresni a parancsot a comrefbõl, sajna nincs itt nálam. És lehet vmi olyan scriptet futtatni, hogyha a katonák és az arra sétáló egység közötti távolság kisebb mint zs, akkor az egység minõsüljön ellenségnek.

www.armed-assault.hu

Próbáltad azt, hogy "Hold fire, engage at will"+"Safe"?
Editorról jut eszembe, van valakinek egy normális nyelvezetú ( angol vagy magyar )leírása az editorhoz?
Az editorban elakadtam. Nem találom a problémát arra, hogy miként lehet megváltoztatni egy katona viselkedését. Beszúrok egy group-ot, és beállítom a wayponthoz az értékeket. De azok mintha furcsa anomáliát mutatnának viselkedésükben. Beállítom hogy open fire engage at will, careless, stb. Így nem lõnek, lehet köztük sétafikálni. Csak akkor lõ(nek) ha fizikai kontaktust létesítek. Ez érthetõ is. Elvileg azt jelentené ez az open fire engage at will, hogy csak ha fenyegetõ magatartást nyújtok akkor lõnek. Persze visszalõni is csak az lõ vissza akire rálövök, és hiába kapja a group is ugyanazt a viselkedésmintát, ha lelövöm egy társukat vagy közéjük tüzelek akkor sem lõ vissza senki. Tulajdonképpen én azt szeretném hogy ne lõjenek rám, csak ha bizonyos távolságba megközelítem õket. Vagy ha rájuk lövök. De akkor azt szeretném ha mindenki lõne akit fenyeget a magatartásom, vagyis az egész group, minden katona válaszolna ha egy társukat lelövöm! Ha viszont nem bántom õket, és bizonyos távolságot tartok, ne lõjenek.

Tehát amit szeretnék az az hogy a katonák csak akkor támadjanak ha a két feltétel közül valamelyik teljesül. Az elsõ feltétel ugye az hogy ha egy bizonyos távolságba megközelítm õket csak akkor lõjenek, illetve ha a group egyik tagját kilövöm akkor megfelelõ válaszra számítsak a társaitól. A második feltétel pedig az hogy ha a védett szektorba belépek akkor az összes katona aki éppen akkor ott tartózkodik, azonnal tüzeljen!

próbáltam már mindent de nem jutottam értelmes mûködõképes eredményre.
a segítséget elõre is kösz
MH88 a király... 😊 Mosmá MH25/88...
De nemmentem. 😊

HardcoresHUN
TPM mint nagy veterán most mért nem mesélsz?<#mf2><#vigyor1>