35054
-
#13127 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -
#13126 ---------------------------------FLÉMÓVER--------------------------------- -
#13125 és még azt se vágom hogy kit oltottam be?oswaldot hogy jöjjön icre azt igen de hogy kilép az a saját döntése volt.én semmit se mondtam neki.mondjuk ha visszaemlékszel hogy szinte mindenki neki esett nagy pofával nyilván érthetö hogy miért lépett ö is.amugy meg te is leléptél szó nélkül akkor és miattad is kapta az ívet csak hogy tudj róla. -
#13124 mióta kiléptem azóta egy napra tettem fel vissza az armát de mivel kiderült hogy még köszönni se tud néhány ember ha felmegyek inkább leszedtem és azóta sincs fent.és valszeg nem is lesz de nemtudom te miért pörögsz itt mikor veled és a szakaszunk egyik tagjával se volt bajom.ugyhogy sry -
#13123 te miröl beszélsz? milyen szervert inditottam?ittál vagy mi? -
#13122 "Egy kérdés:Mi van akkor ha az ember szimplán játszani szeretne az Arma.hu-n nem pedig cseverészni?"
Miért játszod a degeneráltat?
"Én nem játszok már nagyon régóta te meg ezt tudod meg hogy miért nem azt is"
Egyébként nem tudjuk miért.Problémád volt valakivel, aki nem bántott és aki már nincs is köztünk. Beoltottál egy másikat is. Később visszajössz, és olyan szervert indítasz, hogy "Ide gyere játszani kisköcsög". Szóval fogalmunk sincs mi a problémád. -
Solt #13121 Amíg játszottál is mindig megegyeztünk, hogy mit és milyen formában játszunk... ezért nem értem a picit ironikusnak tűnő kérdésed. -
#13120 még egy kicsit feszítik és átmegy a gyereken.Kiváncsi lettem volna ha tarkón találja mi történik. -
tpM #13119 BURNNN -
n003 #13118 ezt akartam :) -
n003 #13117 hűtsétek le magatokat :D -
#13116 Az egy dolog hogy feljárok olvasgatni -
#13115 Én nem játszok már nagyon régóta te meg ezt tudod meg hogy miért nem azt is -
Solt #13114 Azért mert tudod nagyon jól, hogy zajlanak ezek a dolgok! Régebb óta játszol mint én. -
Solt #13113 Ezekre már mind válaszoltam! :))
A szerver lezárás nagyon macerás, mert gyakran leesnek emberek, és az adminnak állandóan ki-be kell taskolnia... ezért nem tesszük.
Remélem nincs harag! ;)
Üdv... -
#13112 miért lenne övön aluli? -
Suri hun #13111 Szerintem se csámcsogjunk most már ezen a dolgon.
Ez a belterjes dologról csak annyit, hogy rendbe hogy van egy kialakult csapat de ez egybe szerintem gátolja, hogy több ember játssza a játékot. Sok ember nem szereti ha egyből szabályozni próbálják. Szerintem hatékonyabb lenne egy olyan megoldás, hogy amikor laza játék van akkor nyitott a szerver ha meg mondjuk komolyabb játék folyik akkor mondjuk legyen jelszavas a ami megtalálható lenne mondjuk az ofp oldalon. Így aki csak egy könnyed lövöldözést akar az ha látja, hogy zárolt a szerver nem megy be. Így talán több játékos lenne és aki komolyan akar játszani az beszáll a rendes meccsekbe. A több embernek meg van egy nagy előnye így akár csapatok is ki tudnának alakulni akik egymással is tudnak versenyezni. De amikor van egy ennyire szabályozott és bocsi a szóért de belterjes társaság az nem segíti, hogy több ember vagy esetleg klánok legyenek és ezt tényleg csak építő jelleggel mondom. -
Solt #13110 Erre is van mód, tudod nagyon jól! Ez a kérdés tőled meglehetősen övön aluli! -
#13109 Egy kérdés:Mi van akkor ha az ember szimplán játszani szeretne az Arma.hu-n nem pedig cseverészni? -
#13108 Találtam egy érdekes dolgot. OFPHu szerver-szabályzat
20. Az OFP csapatjáték, így a kommandó akciókat beszéld meg a csapattársaiddal! szerintem ez az ArmA-ra is érvényes nem???
-
Solt #13107 De inge... mivel, ha megfigyelted volna én többes számban beszéltem... azt a tényt nem is említve, hogy nem én voltam az admin! -
Solt #13106 Így van! Igazad van! Legyen neked a hited szerint... Én, illetve mi vagyunk a hibásak. Ez evidens. A magas ló esete pedig a bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű népi megfigyelést juttatja eszembe.
Spoiler: Fordulj orvoshoz, csak ne itthon, mert sürgős eset vagy... -
#13105 Akinek neminge... ugye. -
#13104 Látom rosszul esett a kick.
Hát ez van. Még egyszer bocsánat. További jó játékokat és legyen tényleg béke.
-
Solt #13103 Egyre inkább úgy érzem, hogy fújjuk a lufit. Figyelj, nem tudom másnál mi a szokás, mi így szeretjük, nem véletlenül írtuk. Ezért kellet volna felgyertek fél percre... megbeszéljük mi a szokás, ha titeket ez zavar, akkor visszajöttök akkor, amikor más pályát játszunk, mindenki egy szobában, és megy az ökörködés.
"A másik ha az elején beírjátok, hogy komoly meccs akkor hidd el nekem lelépünk vagy felmegyünk a ts-re"
Jogos. Ebben tényleg úgy néz ki, hogy hibáztunk. Nem tudtuk, hogy másnak ennyire idegen a TS, mert nálunk alap. Még a délutáni játék nélküli beszélgetések is ott zajlanak. Most ebből mi is tanultunk, legközelebb felhívjuk az újak figyelmét erre.
"Nem állt szándékunka szívatni senkit."
Hidd el nekünk sem. Nem okozott örömet... sőt hiszed vagy nem, még lelkiismeret furdalásunk volt utána!
"Talán még annyit fűznék a dologhoz, hogy ha mindig így megy ez hogy ki milyen fegyver meg taktika meg ki hol akkor ezzel az a gond, hogy totál belterjes lesz a társaság"
Igazából valahol ez a cél, pont azért, hogy a kevés játékra fordítható időnk ne arra menjen el, hogy éppen kihez igazodunk. Ez nem nagyképűség, csak önvédelem! :)
"Szerintem kellenének inkább lazább játékok amikor nem érzi megkötve magát az ember és amikor gyakorlás van akkor meg lehet komolyan nyomni. De persze ez csak az én véleményem"
Rengeteg ilyen van. DM-et játszunk, egyéb CTF-et, ahol nincs oszlás TS-en. Akkor játszunk ilyen "komolyan", ha megvagyunk legalább 8-an... Az élményért játszunk mi is... csak az általunk kedvelt szabályok szerint! :)
-
#13102 Ha leszállsz a magas lóról csillagbogár, talán más aspektusból is elolvasod, a hozzászólásod, illetve a tegnapi megnyilvánulásotokat... akkor majd megérted. Addig meg abszolút meddő ez vita.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jahh a nevem meg, hát remélem kevés hozzád hasonló hungarocellel sodor össze a szél, bár lássuk be erre vajmi kevés az esély. -
#13101 Armahu minden magyart szeretettel vár, de aki feljön a szerverre az jöjjön fel TS-re is, mert itt ez a szokás, épp ezért jobb mint a többi csíterparadicsom berzerk szerver.
Sajnos a minőségért meg kell 'szenvedni'.
(A TS cím amúgy itt is ottvan bannerban) -
#13100 Sziasztok.
Lazább játékok is előfordulnak szép számmal a szerverünkön, de szombat esténként egy nemzetközi átlag 60 vs 60 -as csatákban nyomulunk, és a majsz pályák a legjobb tréningek ehhez a nagy meccshez.
A szerver az ismert okokból nem lockoljuk (Arma fagyás, netről ledobás), így a kieső játékosok gyorsan vissza kapcsolódhassanak és az admin se örüljön meg.
Psion barátom, te meg baromi szar pszichológus lehetsz, ha azt hiszed mi a valós életben elnyomott alakok vagyunk és az Armában játszunk mátrixot. Remélem csak a megbántottság és nem a szűk látókörüség beszél belőled. Én sem vonom le az elhamarkodott következtetést, hogy alkoholista vagy, mert egy közönséges hétköznap éjszakája illuminált állapotban talál téged.
Rendben, tartsd magad távol a magyaroktól. Ajánlom Vazelint, Darkside Six-et meg a többi figurát, akikkel majd sokkal kellemesebb lesz.
Még egyszer ne haragudjatok, de esélyt sem adtatok a helyzet elmagyarázására, és nem is nyugtáztátok azt a tényt sem, hogy vettétek a technikák spawn sajátosságaira tett utalást. Minket meg szétvetett az ideg, mert nem tudtuk mi lesz a következő csapás.
Bocs hogy válaszoltam. Bár nem viszketett...
-
Solt #13099 Nem értem ezt a stílust!
"Ahogy beléptünk, köszöntünk, és már jött hogy menjünk TS-re! Hát ha már az analógiádból kiindulva, ez nagyjából úgy néz ki (ráadásul az itteni megnyilvánulásod alapján). Bejössz, vagy kapsz egy pofont!"
Mi is köszöntünk, és a lentebb leírtak miatt invitáltunk TS-re. Ha ezt te így értelmezed: "Bejössz, vagy kapsz egy pofont!", akkor az valószínűleg a mi hibánk is. Ebben az esetben elnézést, legközelebb figyelmesebbek leszünk, amikor megfogalmazzuk az óhajunk.
"Alapvetően nem megyek idegen TS-re, sem idegen lakásokba, csak ha nyitva van az ajtó (ti meg kulcsot adtatok a "kéróhoz", (érsd.: megadtátok a jelszót)."
Idegen TS-re nem jössz, de idegen szerverre a saját szabályaid szerint igen? Ez nekem sok. A szerver azért védett jelszóval, hogy csak olyan jöjjön fel, akivel tudunk kommunikálni. (értsd: külföldiek ne!) A jelszó, illetve a TS elérés egyformán publikus. Ez csak a lehetőséget hordozza magában. Nem kötelező fellépni! Feljössz, körülnézel. Mi az ábra? TS? Nem szeretem, akkor megyek is. Szevasztok. ENNYI!
"Ha normális a táraság, előbb utóbb úgyis beszéltünk volna TS is"
Hogy derüljön ki kölcsönösen, hogy a másik normális-é avagy sem, kommunikáció nélkül? Ne haragudj ránk, egyikünk sem Táltos!
"de ha ilyen nyílt arroganciával indítasz mit vársz?"
Tehát amikor beírják neked, hogy: "TS" ebből neked a nyílt arrogancia jön le? Érdekes észjárás. Játék közben mégis mit kellet volna írni? Kérvényt?
"Mégis szerinted mit gondoltam mikor tizedszer beírtátok..."
Mégis szerinted mit gondoltunk amikor megszólítunk egy idegent és az nem méltat válaszra?
"elárulom, nahh megint elfuserált brigád, akiket habbá szívatnak az életben, és a játékban akarnak valakik lenni."
Az, hogy a Te beteges logikád miféle választ szül benned az ismeretlennel kapcsolatban az ugye természetesen a mi hibánk? Elárulom, hogy mi mit gondoltunk. Először: Biztos nem ismerik a játékot rendesen, vagy pont a harc hevében nem tudnak írni. Másodszor: megvárjuk míg respawnolnak, majd talán akkor válaszra méltatnak. Harmadszor, amikor megnyilvánultatok: Hmmm... ez is egy stílus...
Úgy érzem van különbség kettőnk gondolat menete közt...
Továbbá a vélemény nyilvánításod több mint sértő és ezt a stílust kikérem magunknak egészen addig, amíg ez a mi részünkről nem tapasztalható! Az átlag életkor 30 körül van nálunk, a legidősebb "játékos" elmúlt 50 éves! Azt hiszem a tisztelet és a kulturált hangnem kijár nekünk, még a vita hevében is!
"Közel hét éve játszom különböző online játékokat, jól ismerem ezt a típust. Nálunk ez valahogy másképp néz ki, mi játszunk, és mindíg A játékról szól a dolog."
Mi is ismerjük ezt a típust, pont ezért van jelszóval védve a szerver, és ezért hoztuk ezeket a szabályokat. Voltak, vannak, lesznek vitáink, de mindig megbeszéltük normális hangnemben, és nagyon jól működik minden... a játékról szól a történet. Hogy a Te szemedbe mi mások, illetve egy bizonyos típus vagyunk, ez a megnyilvánulásod minőségét követően számunkra bók! Köszönjük!
""A Majsz pálya nem csak sima játék!"
Akkor zárd le a szervert, aztán játszatok magatok... baromi egyszerű."
Először is, ha idézel tőlem, akkor tedd meg, hogy azt pontosan teszed. A mondat végén volt egy smile, ami bizony sokat számít. Nem mindegy, hogy: "menj a picsába", vagy "menj a picsába :)"
Leírtam már, de a kedvedért megteszem még egyszer. Szívesen látunk bárkit, aki szívesen játszik velünk, a már általunk elfogadott szabályok és szokások szerint, mivel nekünk is nagyobb élmény, ha többen vagyunk! De, ez nem azt jelenti, hogy a mennyiség a minőség rovására mehet. Ha úgy tekintesz erre a játékra mint mi, és szereted úgy játszani ahogy mi, akkor örömmel várunk. Ha nem, akkor miután ezt lekommunikáltuk, békében elválunk. Ennyi. Erre mi a lehetőséget megadtuk. Volt válasz? Nem. Mi volt helyette? Hibás következtetés, "csakazértse" mentalitás, majd illetlen reakció. Ne haragudj, hogy ezt nem tűrtük!
"Az a TK meg... hát az az én saram. Bennem volt már pár sör (én vezettem az M1A1-et), és csak az láttam, hogy valaki mocorog a házak között, és üvöltettem a Surinak, hogy löjjémá' ! hát ő lőtt is... a tisztelt kolléga meg elborult. Ez úton is elnézést a kellemetlenségért."
Ezzel semmi gond nincs, és nem is volt...velünk is előfordul...
"A dolog amúgy részemről letudva, ne fáraszd magad a válasszal (csak a nagyon viszket)"
Részünkről is, bár ezt a pökhendi stílust nem igazán tudom mire vélni...
"Továbbra is távol tartom magam a magyaroktól..."
Hogy jönnek ide a magyarok? Üldözési mánia? A neved láttán erre inkább nekünk lenne okunk. Neveletlenek voltatok, ráadásul most még nektek áll feljebb. Vagyis inkább neked, mert a haverod legalább vette a fáradtságot, hogy kulturált hangnemben nyilvánuljon meg. Ha a leírtakat nem csak az indulat szülte benned, akkor tényleg tartsd magad távol tőlünk, mindenkinek jobb lesz így. De, ha gondolod írok még neked pár szerver címet, ahol ezzel a stílussal ne is próbálkozz...
-
Suri hun #13098 No akkor csak röviden. Mi is napi szinten használjuk a ts-t bár egy másik játéknál ott pl az a szokás, hogy megmondom a ts ip meg a jelszavát aztán ha van kedve akkor jön ha nincs nem. Nem erőltetem a dolgot. A másik már csak azért sem akartunk felmenni mert ti ilyenkor csak a taktika dolgokat beszélitek meg mi viszont közbe beszélgetni szoktunk teljesen más dolgokról is és ez csak zavart volna titeket. De mindegy is nem olyan fontos a dolog. A másik ha az elején beírjátok, hogy komoly meccs akkor hidd el nekem lelépünk vagy felmegyünk a ts-re. Nem állt szándékunka szívatni senkit. Talán még annyit fűznék a dologhoz, hogy ha mindig így megy ez hogy ki milyen fegyver meg taktika meg ki hol akkor ezzel az a gond, hogy totál belterjes lesz a társaság. Szerintem kellenének inkább lazább játékok amikor nem érzi megkötve magát az ember és amikor gyakorlás van akkor meg lehet komolyan nyomni. De persze ez csak az én véleményem. -
#13097 Én voltam a másik delikvens, aki játszott Surival (Psion névvel).
Ahogy beléptünk, köszöntünk, és már jött hogy menjünk TS-re! Hát ha már az analógiádból kiindulva, ez nagyjából úgy néz ki (ráadásul az itteni megnyilvánulásod alapján). Bejössz, vagy kapsz egy pofont!
Alapvetően nem megyek idegen TS-re, sem idegen lakásokba, csak ha nyitva van az ajtó (ti meg kulcsot adtatok a "kéróhoz", (érsd.: megadtátok a jelszót). Ha normális a táraság, előbb utóbb úgyis beszéltünk volna TS is... de ha ilyen nyílt arroganciával indítasz mit vársz? Mégis szerinted mit gondoltam mikor tizedszer beírtátok... elárulom, nahh megint elfuserált brigád, akiket habbá szívatnak az életben, és a játékban akarnak valakik lenni.
Közel hét éve játszom különböző online játékokat, jól ismerem ezt a típust. Nálunk ez valahogy másképp néz ki, mi játszunk, és mindíg A játékról szól a dolog.
"A Majsz pálya nem csak sima játék!"
Akkor zárd le a szervert, aztán játszatok magatok... baromi egyszerű.
Az a TK meg... hát az az én saram. Bennem volt már pár sör (én vezettem az M1A1-et), és csak az láttam, hogy valaki mocorog a házak között, és üvöltettem a Surinak, hogy löjjémá' ! hát ő lőtt is... a tisztelt kolléga meg elborult. Ez úton is elnézést a kellemetlenségért.
A dolog amúgy részemről letudva, ne fáraszd magad a válasszal (csak a nagyon viszket). Továbbra is távol tartom magam a magyaroktól... -
Solt #13096 Merőben kellemetlen, és egyben ártalmas az egészségre MP5-el lövöldözni a T72 tornyát. A magatehetetlenségből adódó idegi fájdalmak sem éppen kellemesek! :) -
Solt #13095 Olyan dolgokat említesz és kérdezel, amikre a #13092-ben válaszoltam, illetve szóba hoztam. Tényleg nem szeretnék vitát, de mi így szeretünk játszani:
1: Mindenki TS-en, az oldalának megfelelő szobában.
2: Az úgynevezett Majsz pályákat mi mindig komolyan vesszük.
3: Mindenki azt a fegyvernemet használja amiben jó. Az MP5 huszár nem ül technikába, a technika guru meg nem rambózik.
Ha feljöttök TS_re, akkor meg tudjuk beszélni, hogy miben vagytok jók, vagy, hogy mivel szerettek játszani, és ez alapján elosztjuk a dolgokat. Ez fontos, mert, ha Te mindent a saját fejed szerint csinálsz, (csinálhatod jól, nem ez a lényeg) akkor elrontod a másik 4 ember játékát, ugyanis ha a technikák elfogynak az első 30 percben, akkor az a játékos, aki technikával szeret játszani, nem fogja élvezni a hátralévő másik fél órát. Kénytelen lesz bokorugró képében tetszelegni, és ezzel máris nem olyan hatékony a csapat, ergo a végén vereség a vége. Ha feljöttetek volna TS-re, akár pár perc erejéig, akkor ezt hamar megbeszéljük, és el tudjátok dönteni, hogy így, ebben a formában van-e kedvetek játszani.
"de ha esetleg valaki más is bejön a szerverre akkor azért nem gondolom, hogy totál hozzátok kéne igazodnia."
Nem hozzánk kell alkalmazkodnia, hanem a szokásainkhoz. Ha egyszer nálunk az a szokás, hogy mindenki aki játszik TS-en van, illetve minden játék előtt megbeszéljük, hogy kinek mi a feladata, akkor ugye nem várod el tőlünk azt, hogy kivételt tegyünk "idegenekkel" a saját játékélményünk rovására!?
"A másik nem értem miért kell beírni 20x hogy ts azt azért gondolhatod ha nem megyünk fel akkor a 10 beírásra se fogunk felmenni."
A miértre már válaszoltam. Ez a "csakazértse" mentalitás, illetve a viszont válasz stílusa miatt lettetek kirakva. Mi udvariasak, türelmesek voltunk, és kértünk. Úgy érzem nem nekünk kell hozzátok alkalmazkodnunk. Szívesen látunk továbbra is benneteket, játszhattok a saját stílusotok szerint, de csak abban az esetben, amikor ez nem megy a mi játékélményünk rovására. Azt hiszem, ez egy jogos elvárás.
"De mi van ha felmegyünk a ts-re és elmondod ugyan azt amit az elején már beírt valaki de mi ettől függetlenül beülünk a Vulcanba akkor is kirúgsz mert nem azt csinálom amire te azt gondolod, hogy a helyes taktika?"
Ha feljöttetek volna, akkor értelmes emberek révén meg tudjuk beszélni a lényeget, és akkor nincs ilyen vita. Csak azért, mert a véleményem szerint nem azt csinálod ami a helyes taktika, nem rúgunk ki. Ha ott vagy a szobában, folyamatosan kommunikálunk, akkor tán tudok szólni, hogy veszélyben az M1, vagy a Vulcan. Ezzel te is hatásosabb vagy, és én is, ezáltal pedig a csapat is. Mi pedig ezt a pályát így, csapatban, folyamatos kommunikációval szeretjük játszani. Ha felszáll a BH, és porig bombázza azt a területet ahol például te kószálsz, akkor neked sem esik jól a friendly, és a BH pilóta is bosszús az elkerülhető veszteségért. Mindez miért? Azért nem nincs kommunikáció, ezért nem tudjuk éppen merre jársz. Mi így nem szeretünk játszani. Mi sem vagyunk taktikai ArmA zsenik, de a kommunikációval sok hiányosság pótolható.
"de amikor csak ilyen sima játék van akkor nem értem miért kell ilyen komolyan venni"
A Majsz pálya nem csak sima játék! :) Ezt is ki tudtuk volna fejteni 2 perc alatt, ha tudunk kommunikálni! ;)
"Mi csak simán egy jót akartunk játszani aminél lényegtelen, hogy nyerünk vagy kikapunk."
Mi is ezt szeretnénk, de úgy gondoljuk, és úgy szeretjük, ha ez a játék a megszokott szabályaink és szokásaink szerint zajlik. Nem lényeg ki győz. Szívesen látunk bárkit, aki ezt hajlandó tudomásul venni.
"Ha legközelebb amikor írod hogy ts és én azt írom hogy most nem akkor remélem ez elég lesz."
Előre szólok, hogy nem biztos! :) Ha Majsz pályát játszunk, akkor meg 100%, hogy nem! Az okokat kifejtettem! :) -
#13094 hát igen, a teknikák korai elvesztésével könnyen befigyel az erős kezdés után hatalmas visszaesés dolog :D -
Suri hun #13093 Kedves Solt!
Amikor beléptünk a szerverre akkor egy játékos beírta nekünk, hogy milyen járműveknél van respawn amit mi vettünk is. A friendly fire kapcsolatba csak annyi, hogy szerintem ilyen mindenkivel előfordul + bocsánatot kértünk. Az is rendbe, hogy ti egy összeszokott csapat vagytok akik ismerik egymást de ha esetleg valaki más is bejön a szerverre akkor azért nem gondolom, hogy totál hozzátok kéne igazodnia. A másik nem értem miért kell beírni 20x hogy ts azt azért gondolhatod ha nem megyünk fel akkor a 10 beírásra se fogunk felmenni. De mi van ha felmegyünk a ts-re és elmondod ugyan azt amit az elején már beírt valaki de mi ettől függetlenül beülünk a Vulcanba akkor is kirúgsz mert nem azt csinálom amire te azt gondolod, hogy a helyes taktika? Én csak arra próbálom felhívni a figyelmedet, hogy mondjuk azt mondod gyakoroltok mert meccsetek lesz mi szó nélkül lelépünk a szerverről vagy felmegyünk ts-re de amikor csak ilyen sima játék van akkor nem értem miért kell ilyen komolyan venni. Mi csak simán egy jót akartunk játszani aminél lényegtelen, hogy nyerünk vagy kikapunk. Szerintem mi nem csináltunk semmi olyat ami miatt ki kellett rúgni minket de hát ez van. Ha legközelebb amikor írod hogy ts és én azt írom hogy most nem akkor remélem ez elég lesz. -
Solt #13092 Hát először is:
Szerbusz kedves Suri!
A tények kedvéért tegyünk hozzá pár dolgot! Mi hosszú ideje, szinte minden este együtt játszunk, ezért van már egy kialakult menete a dolgainknak. Az a pálya, amin tegnap játszottunk, arról nevezetes, hogy a technikák nem respawnolnak! (kivéve 4x4) Tehát a csata 1 órás időtartama alatt az indulásnál rendelkezésre álló technikákból tudunk gazdálkodni. Mi már ismerjük egymást, tudjuk kinek mi az erőssége, ezért próbáljuk úgy alakítani a dolgokat, hogy lehetőleg ne veszítsük el a két M1-t az első 15 percben, mert akkor a hátralévő 45perc elég kellemetlen tud lenni a két T72-vel szemben. Azért próbáltuk veletek felvenni a kapcsolatot, hogy ezeket megbeszélhessük, de ti a köszönésen kívül nem méltattatok minket válaszra. Több alkalommal is írtunk, (kb 5) de semmi reakció. Megvártuk amíg respawnoltok, gondoltuk akkor lesz időtök, semmi válasz. Ellenben mit tesztek? Beültök kapásból az M1-be, lelőtök pár ellenséget, hoztok egy zászlót, nyomtok egy friendly fire-t, és kinyírjátok az M1-t. Mind szép és jó, hogy 2:0 ide, de a hátralévő 45 percben mi lesz a két T72 ellen? Amit ti előadtatok, mi azt az utolsó 15 percben szoktuk, hogy ellencsapásra már ne legyen idő. Ezt is el szerettük volna mondani. Ennyit a taktikáról! (halkan megjegyezném, hogy mi nem szállunk be technikába AT-vel a hátunkon, ugyanis az AT-k száma is korlátozott!)
Ezek után beültök a Vulcanba, és ugyanúgy elporoltok vele. Az M1 elvesztése után azt hiszem érthető, hogy nem voltunk teljes mértékben nyugodtak így az első 15 perc derekán, főleg, hogy még válaszra sem méltattatok minket. Ekkor írtam be ezt: "Tisztelt új Urak! Gyertek fel TS-re, vagy válaszoljatok itt! Nem szeretnénk többet szólni! ;)" A kacsintást azért raktam a végére, hogy ne legyen éle dolognak, ne legyen sértődés. Erre beírjátok ezt: "Nyugalom, csak feljöttünk játszani, majd, ha lesz kedvünk, akkor megyünk TS-re!" Na ekkor lettetek kipenderítve!
Biztos vagyok benne, hogy alapvető illemszabályokkal tisztában vagy, csak gondolom akkor pont nem jutott eszedbe. Hogy legközelebb ne legyen ilyen félre értés, ezért inkább leírom:
1: Ha egy idegen szerverre belépek, akkor én ott vendég vagyok.
2: Ha a házigazda hozzám szól, akkor amint van rá módom válaszolok neki.
3: Vendégként illik alkalmazkodni és idomulni a már kialakult szabályokhoz, valamint tiszteletben tartani a szerveren gyakorlatban lévő szokásokat még akkor is, ha ez nékem nem tötszik!
Félreértés ne essék, nem azért lettetek kivágva, mert nem jöttetek fel TS-re, és nem is azért, mert kinyírtátok az M1-t! A fentiek tükrében ugye nem kell leírnom, hogy miért?
Nem vagyunk egyformák, ezért tuti ami tuti alapon hoznék egy analógiát. Képzeld el a következő szituációt:
1: Bekopogok hozzátok, Te beengedsz, köszönünk egymásnak. (megtörtént a csatlakozás a szerverhez)
2: Segítek neked kicsomagolni és elhelyezni a frissen vásárolt plazma tv-t. E közben Te folyamatosan beszélsz hozzám, hogy hova tegyük, mire figyeljünk. Én nem válaszolok, megyek a saját fejem után!(ellenség lelövése, zászlóhozás, nincs kommunikáció)
3: Útban van, ezért lekeverek egy pofont a gyerekednek. (friendly fire)
4: Mivel nem figyeltem rád, nem kommunikáltunk, ezért még ha a jó szándék vezérelt is, de összetöröm a plazma tv-t. Elvörösödik a fejed az idegtől. (kommunikáció hiánya miatt M1 kinyírva, gyülekeznek a viharfelhők)
5: Berontok a hálóba és kihozom a kis tv-t. Te iróniával, de a tudtomra adod, hogy, ha továbbra sem méltatlak téged válaszra, akkor bármennyire is segítő a szándékom, kivágsz a lakásból. (vulcan kihozatala egyből, továbbra sem érkezik válasz, ezért utolsó figyelmeztetés)
6: Közlöm veled, hogy nyugi, segíteni jöttem, majd, ha kedvem van akkor figyelek rád! (a fentebb is idézet reakciótok)
7: Eleged van belőlem, kipenderítesz a lakásból. (kick)
8: Reggel vissza megyek és egy cetlit tűzök az ajtóra (hadd lássa minden szomszéd), amin az szerepel, hogy Te milyen genyó vagy, amiért kirúgtál a lakásodból, pedig én segítettem neked, sőt, megmutattam, hogy is kell ezt csinálni! Érdekes módon, megtanulok litániát írni, és hosszú mondatokban kommunikálni. (#13089 hsz)
És ezzel a történet végére értünk. Ugye ebből a szemszögből kicsit más a helyzet? Bízom benne...
Ettől függetlenül részünkről nincs harag! Szeretettel várunk bennetek ismét, amennyiben tiszteletben tartjátok a szerver szokásait. Ehhez hozzátartozik a TS is, mivel nekünk fontos az, hogy akivel játszunk, azzal tudjunk kommunikálni is. Nem a tudás és az ügyesség a lényeg, hanem a játék élvezete és ezáltal a szórakozás. Ez a szerver ezért van, és ezen nem szeretnénk változtatni... nem szeretnénk egy Berzerk szerverré zülleszteni, ahol már a köszönés sem elvárt dolog. Igaz, órákat lehet ott játszani anélkül, hogy meg kéne mukkanni, no, de hogy, milyen körülmények és milyen "emberek" közt?
Béke veled testvér... -
Feró Flex #13091 -
Feró Flex #13090 -
Suri hun #13089 Köszi szépen az adminnak, hogy tegnap olyan szépen kirúgott minket a szerverről. Félelmetesen szemetek voltunk mert nem mentünk fel ts-re. Nem értem, hogy miért kell kb 20x beírni, hogy menjünk fel ts-re ha az első után nem megyünk akkor annak talán van valami oka. Arra meg csak annyit, hogy elrontottuk a taktikát, hogy amikor beléptünk akkor 0-0 volt az állás utána 2-0 ra vezetett a csapatunk úgy, hogy 2 x egymás után védtük azt az embert aki a zászlóval jött vissza.
De persze biztos ez is hiba volt. Na mindegy csak azért vicces hogy az ember órákat tud játszani nem magyar szerveren aztán felmegy a magyar ArmA szerverre aztán ott meg jól kirúgják hát így igazán jól lehet építeni a magyar közösséget. -
blash #13088 jutub: Armed Assault - AH-64 Apache Gun Cam (From: MikeStarkweather, 2008.07.22.)