35054
  • wardogzombie
    Ez igaz.
  • a.carkey
    Mindenki? Meglepődnék.

Itt egy nem túl jó fordításról van szó, amit ráadásul NEM LEHET ÁTÁLLÍTANI! Ez itt a probléma. Örülök, ha egy játék magyarul jelenik meg, de hagyjanak választási lehetőséget, hogy legalább eldönthesse az ember, hogy neki melyik kell (ahogy más változatoknál is lehetséges volt).

Itt azért egy angol hangos rádióüzenetekre jött rá egy magyar szöveges rész. Olyan amilyen. De főleg olyan ...

Részemről leálltam a témával kapcsolatban, de jó lenne, ha 1x lehetne választani vagy lenne egy magyaról angolra nyelvi pack, ahogy lett egy németről angolra pack is. :(
  • Pengn
    Aha értem. Akkor ha felrakom az 1.02 es patchet akkor nem lesz annyira homályos és ronda a grafika? Mert így a gépem nem bírja sajnos, hogy 100 ra tegyem :S
  • repvez
    nem értem ezt a nyafogást a magyar nyelvvel kapcsolatban, amig nem volt elérhetö magyarul addig mindenki a magyaritásért könyörgött, most hogy alapbol ugy lehet megvenni és nem kell trükközni vele mostmeg mindenki angolositana.
    Én örülök hogy végre több játék jön ki magyarul.Sokkal nagyobb élmény volt hogy a Crysis-t is magyar szinkronnal lehetett végigvinni.
    Nemcsak ment hentelve elöre az ember hanem jokat derült a poénokon és a töténetböl is többet megértett.
    Arrol nem is beszélve hogy más programoknál minden környezö ország nyelvét lehet választani csak a miénket nem.
  • a.carkey
    Izé. Itt pont fordítva értettem. Tehát a magyarból (sajna itthon csak ezt lehet kapni) akarnék angolt (a fordítás miatt, ami kb. a Top Gear Viasatos élményrombolásához hasonlít), de sajna az a bizonyos eddig csak némethez készült el, a magyarhoz nem. :(
  • [NST]Cifu
    Rakd fel az 1.02-es patchet, mert a jelek szerint neked még csak 1.01-es van.

A játék motorjának két felbontást kell megadni. Az első a kijelző fizikai felbontása. A második az a felbontás, amiben a játék motorja számol, ha 100%-ék, akkor ugye natív megy a kijelző felbontásában. Ha 150%, akkor mondjuk 1920x1080-as fizikai felbontásnál 2880x1600-at számol a 3D motor, és azt átméretezi 1920x1080-ra - sokkal finomabb képet lehet kapni, saccperkábé mintha élsimitás lenne bekapcsolva, de persze a játék lassabb is lesz, hiszen többet kell számolnia. Ha lejjebb veszed, akkor a 3D motor a kijelző felbontásánál kisebbet fog számolni, például 1920x1080@60%-nál 1152x648-ban. Ez azt jelenti, hogy a játék gyorsabb lesz, de látható kép kevésbé lesz éles...
  • Pengn
    Sziasztok.
    A grafikai beállításokban mi ez az Irás optimalizáló?
    Mert minden beállítást feltehetek maxra akkor is megvan a 25-35 közti FPS-em de ha ezt felteszem olyan 100 körülire akkor mindjárt lemegy az FPS-em 15 re. Ha meg leveszem 50-re vagy 60-ra akkor meg nagyon homályos és a távoli tárgyak nagyon rondák.Csak nálam van ez?
  • Hogthar
    fent vannak neten a magyar nyelvi fájlok és ha pl német verziót vettél meg bemásolod és amenyiben eredeti a cd kulcsod magyar lesz a játékod
  • Csokis
    Én például nem, így várom a demót.
  • tpM
    Már szinte mindenki az eredetivel játsszik :D
  • Csokis
    Állítólag a héten jön a demó, KATT!
  • blash
    PNG-be mentsd az ilyen kepet, kisebb lesz.
  • a.carkey
    Láttam német változathoz angol nyelvi pack modot (nem modként a dánok szerint fade van). Szerintetek lesz ebből magyar változat is? Mármint, hogy magyar helyett angol nyelv legyen az alap?
  • Solt
    Be is tenné a kiskaput, ha nem lehetne alakzatot váltani! :D
  • Feró Flex
    -vidómemoria-
    Mi ez?Mire jó?

"alapértelmezett": Mihez képest?

Ötletek?Nekem nincs...
  • Solt
    Ebben az esetben moddolt Hotas Cougar! ;)

• alma2
    Par napja valaki mintha azt kerdezte volna, nem lehetseges-e mas alakzatban menni a fireteam-mel. Akkor valaki azt mondta nem.
    Vagy rosszul emlekszem ?
    Ha megnyomja az ember a 8-as gombot egy csomo alakzatot fel lehet venni, amit szepen meg is csinalnak.
  • tpM
    Kickban. Ne hallgass rá dum, gépet vegyél :D
  • alma2
    Nem biztos, hogy az utobbival nem jarsz jobban :p
  • D00M
    Leérettségiztem, szurkoljatok, hogy a gépújításra félretett pénzem ne igyam el
  • alma2
    trackir, pedal van, van is vele egy kis gondom DCS forum :)
    Azert nem ma kezdtem en sem :)
    AZ x52 meg nem szimpi, meg regen probaltam.

• alma2
    F A "helyzet uritese" ha magyarra szeretnem forditani ezt az elmeletben
    O magyar kifejezest azt jelentene, "indulok sz*rni" de szerintem a
    S jatek Skeszitoi nem erre gondoltak.
    S Tovabbra is elvezhetetlen sajna a teljes magyar forditas... Meg ott
    G is ahol csak a fix mondatokat kellett volna leforditani. Tele van
    ertelmetlen mondatokkal, amit egy anyanyelvi magyar sem ert meg, csak tippel mit is akartak vele mondani, kifejezni. Arrol nem beszelve tele van tragar szavakkal is feleslegesen.
    Biztos nem a google forditoja csinalta ? :)
    Kar erte
  • Solt
    :D Hajrá! Vigyázz, nehogy rákattanj, mert drágák a kellékek! :D X-52 (min) + Track-Ir + pedál... drága móka a szimulátorozás! ;)
  • alma2
    Solt, erot vettem magamon, nyomom a black sharkot, epp azt gyakorlom, hogy a szignomat bevessem a tank oldalaba a farokszarnyammal.
    Mar majdnem felismerheto :)
    Ha mar teljesen jol megy, akkor az armaban is vallalok majd "jarmufestet", ily modon juttatom a csapatomat tobb penzhez warfare modban :)
  • alma2
    Bemesz a routeredbe. Es ott a portforwardingnal beallitod, hogy a 2304-es portot tolja ki, ami a geped ipcimerol jon.
    Elmeletben eleg csak az udp-t.

az sg forum bekaphatja a 20 Kb-os keplimitjet a vip jogaival egyutt...
  • ekre
    folyó nincs (én eddig nem találtam), tavak vannak. (ill víztározók, gátakkal)
  • kelemenlajos
    Hmm, én emlékszem rosszul vagy nincs folyó a térképen?
    Az interactivetérképen nem látok erre utaló nyomot...
  • kelemenlajos
    bis wikiben közben megtaláltam :)
  • Cactus73
    Simán lehet h,tévedtem. Akkor viszont nem tudom hol találkozhattam azzal a szépen összeszedett táblázattal a sebzésekről ? A dvd nyomtatott kézikönyvében ? Most nincs előttem, de este bizisten előásom.
    Azért abban egyetértünk, h enélkül is figyelemre méltó olvasmány ez az Editing Guide.
  • kelemenlajos
    "Ebben ugyszólván minden benne van. De még olyanok is, pl. ,h melyik fegyver mekkorát sebez, meg hasonlók."

Ezt viszont nem találtam benne ;)

• tpM
    Mondjuk unpbo helyett én inkább a cpbo-t ajánlom :)
  • kelemenlajos
    ehh, emgint szétcsúsztam.
    szóval ott a deluxe-ból csak a német van.
    Az angol az armaholicon:
    http://www.armaholic.com/page.php?id=4847
  • Cactus73
    Jaja. Aki meg lusta vagy képtelen scriptelni ( mint én is ) na akkor jönnek a fapados megoldások, meg a józan paraszti szellem. De ha a végén működik, ki nem sz.. akkó úgyis jó nem ?
  • kelemenlajos
    Szeva!

Még annyit hogy van belőle deluxe is.
    http://www.mr-murray.de.vu/
    Mr-Murray műve aranyat ér, mégis ingyen adja :)
    unpbo is van az oldalán
  • Cactus73
    Szia 747 !
    A kézikönyvben lévő gyorstalpaló, valóban nem túl átfogó olvasmány ha finoman szeretnénk fogalmazni.
    DE ! A jó hír ,h mindenféle agyonkomplikált mission ötletedre létezik megoldás. Szóval pár ötlet, ha tényleg szeretnél ezzel komolyan gépészkedni...
    A legelső, h letöltöd EZT ITT !
    Létezik németül és angolul. Amit linkeltem az az Englishre mutat.
    Ebben ugyszólván minden benne van. De még olyanok is, pl. ,h melyik fegyver mekkorát sebez, meg hasonlók. Szóval valamivel többet is tartalmaz, mint amire valaha szükséged lehet a szerkesztésben.

A másik hasznos tool pedig, bármilyen "unpbo" progi. Mert "fasza ,h le van írva szépen minden, de most ezt voltaképpen hova is írjam ?" cimü problémáknál ( főleg kezdetben ) jó volna látni a "gyakorlatban" a dolgokat. Vagyis ismersz egy gyári küldetést,( vagy valaki által gyártottat tökmindegy ) ahol tudod ,h mi folyik. És ennek a mintájára szeretnél csinélni valamit. Akkor kibontod ezzel a szarral, és bele tudsz nézni gyönyörüen ,h ezt meg azt hogy csinálták.
    Erre most gyorsba nem tudok linkelni neked, mert amit használok, az az otthoni gépemen van, de szerintem ezt már megoldod te is !

Ja, ne törödj vele ,h armához van. A Flashpoint óta szinte változatlan a felület.
  • Kisendre
    Sziasztok!
    Tudom, hogy nincs warez, de vegyük úgy, hogy nekem a német változat van meg eredetiben
    Hogyan lehetne magyar nyelvűvé varázsolni? Visszaolvasva láttam, hogy sokaknak sikerült, én is átírtam a key reget, de nem változott.
  • Cactus73
    "De be lehet, szinte határtalan lehetőségek vannak benne."

A leghatározottabban csatlakozom az előttem szólóhoz !
  • DrRadon
    Demo még nincs. Amit láttál, az az első rész demója, de sok linknél tévesen ArmA2 névvel illetik.
  • fkubi
    Sot, az is megy, hogy a parancsnok halala vagy serulese inditson be egy triggert. Esetleg az, hogy eszrevesznek.
    Ha van valami, ami nem megy az editorbol, az meg scriptbol :)
  • Molnibalage
    Arma 2 demo elvileg van már? Mert 2 GB körülire ígérték, de én csak valami 800 mega körüli változatot láttam egy oldalon.