Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogthar
Hát remélem a fiuk megtanulják a jól optimalizálást, tanulva abból, hogy az arma erõteljessen réteg játék, és ha kiadják az arma 2 õt elég nagy gépigénnyel a mostani réget is megfog szükülni jó 1-2 évre.

Úgyhallottam pár programozótól bár ez nem valós infó, hogy jól tömörítettséggel a Crysis elmenne egy pentium 1 esen, és ezt alátámassza egy 2004 vagy 2005 ös versenyre készült alig 1 megás játék, amiben volt már bump mapping és fényre reagáló dinamikus árnyék<#buck>
bakvarnyu
Nekem még az Ofp is képes lemenni 10-15 fps-re a mai napig.

[NST]Cifu
Darabosodik azért néha, ráadásul úgy, hogy tök üres az egész sziget, nincs harc, nincs semmi más AI, stb.

Ha ugyanezt megcsinálja úgy, hogy van benne pár tucat jármû és 100+ gyalogos NPC, akkor már ott vagyunk valahol... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Mi az a normal beállítás az elején? 😄 Végülis ez egy közel 600ezer forintos gép... evidens, hogy egy picit darabos! 😄

www.smart-bus.hu

Icebird
Ez a config azért már közelít, de itt is néha darabos!😊

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

Ezekre a mondatokra volt szükségem! Köszönöm, megnyugodtam! 😄

www.smart-bus.hu

DrRadon
Nyugi, lehet hogy csak az idõjárás volt így beállítva. Elvégre õsz van...

A videókon van olyan repülõs jelenet, ahol nagy a látótáv, tehát nem kell izgulni.
Ha van egy 4 magosod, ami egy crossfire-s vagy tri-SLI-s alaplapon csücsül és nem mellesleg az összes PCI-E slot fel van töltve videokártyával, akkor nem fog szaggatni😄

Pont ez a lényeg! 😄 Készülhetünk a diavetítésre! 😄

www.smart-bus.hu

[NST]Cifu
Volt akár az OFP, akár az ArmA esetében olyan kép a megjelenés elõtt, amely nem a 'standard' látótávolsággal bírt?

Csak arra akartam kilyukadni, hogy meglehetõsen gyanús, hogy a fejlesztõk is ilyen alacsony látótávú képeket biggyesztenek ide! 😊 Nem jó elõjel, hogy õk sem bírják géppel! 😊

www.smart-bus.hu

[NST]Cifu
Így saccra olyan 1600 méteres látótávolságot mondanék a kép alapján, az tény, hogy nem a legideálisabb, de azért még mindig tûrhetõ. Fõleg, hogy bizonyosan felhúzható 10000 méterre (ArmA max. látótáv), persze az is tény, hogy a normális FPS-hez már olyan gép kellene, ami nem is létezik. 😊

Én nem azt mondtam, hogy nem szép, hanem, hogy kicsi a látótáv! Próbálj meg 4-500km/h felett repkedni 1km-s látótávval...

www.smart-bus.hu

[NST]Cifu
A Szu-25-ösök kidolgozottsága korrekt, tényleg jól néznek ki, de kezdek nagyon félni a függesztmény kiosztásoktól. 4x UB blokk, 4x FAB-250 és 2x R-73... Bár a bombafüggesztményes Mi-24-et még nem überelte semmi...

bakvarnyu
tényleg egy kalap szar az egész <#hehe>
Én még ilyen szép képeket nem láttam egyik játékban sem.

Nem valami nagy látótáv...

www.smart-bus.hu

http://img401.imageshack.us/img401/8537/arma2ingamescreenshot3s.jpg

Scottt
SBProPE+Arma+Falcon+DCS=Überfasza királyság<#szomoru1>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

"3. Több joystick támogatás"

Es majd tovabbra is egyszerubb lesz egerrel es billentyuzettel repkedni, mint normalis joy-jal. Tul sokat varok, hogy ne csak arkad legyen benne a teknika.

#ofp.hu@irknet

UAV az lesz, remélem akkormár FLIR is 😊

ezt aze, hogy mi nem lesz sohasem normalisan az armaban:

SBProPE2 460 Preview http://youtube.com/watch?v=lhWbNQUa7fk

#ofp.hu@irknet

ArmAban specular meg normal van csak.

Hogthar
Aha ezt értem, de amit az nvidia támogatott kék árnylatú csak 1 textura szintén szembõl generálja a részleteket az most nem bump mapping mert a legtöbb játék azt használja, pl az arma is nohq néven.
DrRadon
Vagy ha meg akarod nézni élõben, játék közben, akkor töltsd le ezt a magyar fejlesztésü szösszenetet, amiben online lehet egymást gyilkolni. A srác Delphiben fejleszti és elég sokan tombolnak rajta😊
Stickman

DrRadon
Mindkét megoldás fekete-fehér vagy szürkeárnyalatos textúrát használ a height map elõállításához, a különbség csak annyi, hogy a POM sokkal élethûbb, mivel nem a kamera irányába generálja a dudort (ezért van az a torzulás, hogy a dudor túloldala majdnem olyan széles mint az innensõ) hanem a felület normál vektora irányába.

Hogthar
hu várjunk nekem még a szakszavak magassak, de foglalkozom texturrázással, tehát a bump mapping amikor ilyen kékes lilás piror árnylatban domborítja ki a modelt ugye?
a Parallax Occlusion mapping pedig az amikor 2 fekete fehér domborítást használ egy X irányból való domborításhoz és Y domborításhoz ugye?
mint a Ghost recon 3 ban és Cod 4 ben és cod 5 ben is vagy keverem?

mert ha ilyenre váltanak az jó hír sokkal pontosabban és élethûbben ki lehet vele hozni a texturák mélységeit és részletességeit<#guluszem1>
[NST]Cifu
1.: Force Feedback egér.

5.: Az EAX-et, de itt konkrétan az X-Fi-rõl volt szó. Az EAX-el az a baj, hogy egy zárt standard a 2.0-tól felfele, és a játékosok csak kis hányada használhatja ki (érdemes e téren a Steam Hardware Survey-t megnézni, cirka 3%-nak van X-Fi hangkártyája). A gond az, hogy amíg az EAX helyett egy másik hangkezelõ felületet választanak (mint az XAudio2), az mindenkinek jó (szoftveresen), addig az EAX esetén opció sincs arra, hogy az EAX HD-ben lévõ dolgokat egy nem X-Fi hangkártyával rendelkezõ élvezni tudja.

repvez
1 mit tudott ez az egér hogy annyira ki kellett emelni hogy ehhez nem lesz támogatás?

4.Hamár a DX9-re koncentrálnak akkor akár berakhatnának soft shadow,normális HDR, jobb fénykezelés.

5.Sztem azért lehetett volna hardwares hangtámogatás, mert ma már szinte az összes alaplapi hangkeltö is tudja az EAX-ot.Az armában elég rosszul kezeli a hardveres hangkezelést itt remélem jobb lesz.

6.Addig mig nincs normális softveres fizika sem benne addig felesleges is a physx-re eröforrást pazarolni.
Már volt rola szo hogy egy 6 évvel ezelötti játékban valosabb fizikai interakciok voltak mint az armában.
[NST]Cifu
4. Inkább a DX9 részére figyelnek mert nem látnak olyan jelentõs dolgokat DX10-ben, 9ben viszont csinálnak pl Cascade Shadow Maps meg Parallax Occlusion mapping-et (nemtudom mik ezek)

Ekkora BS-t...

5. Nem lesz Soundblaster X-FI támogatás, hagynak minden ilyen HW gyorsításos dolgot és OpenAL-rõl XAudio2-re váltanak. Így minden felhasználó egyenlõ eredményt kaphat (reméli, hogy visszhangoknál is) és nem kell mindenféle driverrel szenvedni.

Ennek inkább örülök, mint bánkódok miatta (amúgy se vagyok nagy X-Fi rajongó), de kezdem érteni, hogy miért kell 4 magos proci a problémamentes és folyamatos futtatáshoz. 😊

7: ? Arra céloz, hogy lehetett volna hangutasításokat adni?

www.smart-bus.hu

DrRadon
Parancsolj kérlek: POM Jóval élethûbb mint a sima bumpmap.

Scottt
Gyakorlatilag ezek szvsz zsír lényegtelen dolgok^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

A hiv. fórumon egy topikban kiderültek a következõk(ArmA2): (maga Ondrej Spanel a fõprogramozó erõsítette meg ezeket)
1. Nem lessz iFEEL egér támogatás mert már nem árulják és nincs támogatás a gyártótól.
2. Továbbra is lesz forcefeedback
3. Több Joystick támogatás
4. Inkább a DX9 részére figyelnek mert nem látnak olyan jelentõs dolgokat DX10-ben, 9ben viszont csinálnak pl Cascade Shadow Maps meg Parallax Occlusion mapping-et (nemtudom mik ezek)
5. Nem lesz Soundblaster X-FI támogatás, hagynak minden ilyen HW gyorsításos dolgot és OpenAL-rõl XAudio2-re váltanak. Így minden felhasználó egyenlõ eredményt kaphat (reméli, hogy visszhangoknál is) és nem kell mindenféle driverrel szenvedni.
6. Nem lesz PhysX támogatás.
7. Nem lesz hangérzékelés.

elõbb egy ArmÁt kéne beszervezned 😛

Scottt
Ha sokat kekeckedsz akkor beszervezem Pollit és beállok hozzá a veres csinnyag mozgalomba.Aztán lehet mesterlövész-spotter párbajozni.

lõszerhordozó 😊

tehát ez lenne az eheti cucc? :\

Hogthar
egyszerûbb mint gondoltam, nagyon szépen köszönöm<#worship><#puszi>
repvez
A hivatalos oldalon uj fül nyilt a fegyvereket mutatja majd be
Scottt
Miért egyszerre nem lehet több sniper?<#szomoru1> Akkor mint 3diknak rádiós aztán lehet vitézkedni a tüzérséggel,vagy a repcsikkel^^

Ha megszabott fegyvert akarsz akkor az egységtõl elveszed initben (pl mindent):
removeallweapons this
aztán utána adjuk meg a dolgokat: pl MP5
this addweapon "MP5A5"
aztán tárak
this addmagazine "30Rnd_9x19_MP5" // annyiszor amennyit akarunk
A másik dolog mikor a briefingnél választható:
A küldetés Description.ext-jében:
class Weapons
{
class MP5A5 { count = 1; };
class M136 { count = 1; };
};

class Magazines
{
class 30Rnd_9x19_MP5 { count = 10; };
class M136 { count = 3; };
};
Értelem szerûen a class Weapons alatt a választható fegyvereket, a Magazines alatt pedig a tárakat.

új kép:
(olyan furcsák a fák, bár lehet hozzá kell szoknom az õszi tájhoz)

Hogthar
mostanában elkezdtem pálya szerkesztésekbe, meg belekostoltam a scriptelésbe is bár nem sok sikerrel<#vigyor2>

Nos van 1 kis problémám
<#szomoru1><#nevetes1> Szeretnék missiókhoz meghatározott fegyvereket, erre 2 megoldást gondoltam az egyik hogy induló egységeknek meghatáozni milyen fegyver legyen náluk, vagy a másik amit már láttam más missiónál is ,hogy a menüben ahol a misszió is levan írva, az egységek fülnél amikor megnézük hogy kinek milyen fegyvere van ott még lehetne válogatni fegyvereket.

Esetleg valaki nem tudja, hogy ezek közül valamelyiket hogyan lehet kivitelezni?<#help><#papakacsint>
repvez
Ma nem lesz uj megjelenés videobol vagy képböl?
Bár ha kihagynak heteket akkor el tudják huzni a megjelenést és igy nem mondhatjuk hogy hazudtak ,mert azt mondták hogy a megjelenésig 11 video lesz azt nem mondták, hogy milyen idöközzel.

Azt hittem legalább egy májusi idöpontban már kint lesz.
[NST]Cifu
Köszönjük!

Ugyanakkor nekem nagyon úgy tûnik, hogy ez sajna megint ArmA1 feeling lesz megjelenésben. :S

Scottt
<#eljen>

Eh az június vége hmm nem is késik annyit... kössz az infót!

@Ice: nem tudsz megállítani 😛 😄

Mondom én, hogy a karácsonyfa alá talán meglesz! 😄

www.smart-bus.hu

vandyke
Sziasztok!
Rövid hírek az ARMA 2-rõl. Tegnap sikerült a fejlesztõkkel beszélni. Megtudtuk, hogy a korábban beígért elsõ teszt változat csak áprilisban fog megérkezni. Ez elvileg már egy igen végleges, de még bétaként emlegetett verzió. A hivatalos játékmegjelenés pedig 2009. Q2 végén lesz.
Jó 7végét mindenkinek!

Játékaink: Driver San Francisco, R.U.S.E., ARMA OA, Sniper GW, Torchlight stb. http://www.cdv-sevenm.hu/index.php

Icebird
Mikre nem vagy képes töki!😄

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8