Arma I-III.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a Legtöbb távcsõ is így müködik, pl mostanában az a menõ ha koszos a lencse egy kicsit, ott kicsit sötétebb szürkével oda firkantanak meg világosaban is és máris kész<#vigyor3>#vigyor3>
Csakhát pont ez a gond, ha így csinálják meg az összes szál egyszerre fog hajolni és az nem a legszebb lesz<#rinya>#rinya>
; ****************************************************************
; Custom unit script for Armed Assault
; Created with ArmA Edit - Version 1.2.9500
; HELP: Run this script from the INITIALIZATION box of the unit.
; CODE:
; ****************************************************************
; Get the unit parameter given
_unit = _this select 0
; Strip the units current gear
removeAllWeapons _unit
; Add the new gear to the unit
_unit addMagazine "5Rnd_762x51_M24"
_unit addWeapon "M24"
_unit selectWeapon "M24"
_unit addMagazine "15Rnd_9x19_M9"
_unit addWeapon "M9"
_unit addWeapon "Binocular"
nem tudja valaki mit rontottam el?
www.smart-bus.hu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az US ARMY PEO Soldier dolga fejbõl ment, azon dolgok közé tartozik, amibe folyton beleszalad az ember jó ideje, ha ilyesmikre keres rá. Az US ARMY ugye elvileg úgy mûködik, hogy ha csak 5.000 darab plédet akarnak beszerezni, akkor azt is négy bizottság és három parancsnoki szint nézi át, dönti el, hogy milyen színû, milyen anyagú legyen, majd a szóba jöhetõ gyártókból kiválasztják a megfelelõt. Szóval jó esetben is inkább hetek, hónapok mint órák vagy napok kérdése egy egyszerû beszerzés. A PEO Soldier pont ennek kiküszöbölésére született "kiskapu", amelynél a G.I. Joe nekiállhat siránkozni, hogy Afganisztán hegyes vidékein rohadt hidegek az éjszakák, és a kincstári boxer alsóban megfagynak a tökei. A PEO Soldier elrohan erre egy közeli ruházati céghez, hogy izibe kellene pár ezer darab jéger alsó. Az Afganisztánban fagyoskodó katona pedig pár nap múlva pakkot kap (az egész egység), amiben az új, meleg ruhadarabok vannak. Ez egy megtörtént eset.
A képhez persze hozzá tartozik, hogy nekem is csak akkor került a képbe a PEO Soldier, mikor az XM8 körül ment a kavarás. Az US ARMY pár racionálisabb tisztje keresztül akarta verni a fegyvert a beszerzéshez szükséges hosszú tendereztetés és végeláthatattlan tesztelés nélkül (amúgy is végig tesztelték a fegyvert a fejlesztés alatt, tehát tudtak róla mindent), és ehhez a PEO Soldiert akarták felhasználni. Ez majdnem be is jött, de a többi fegyvergyártó cég persze nem hagyta annyiban, hogy egy bõ 2 milliárd dolláros ügyletbõl csak így kihagyják õket, és bepanaszolták a sereget a politikusoknál. Mellesleg az elégetlenkedõk közé felsorakozott a hadsereg kézifegyver bevizsgáló központja is, hogy nélkülük itt senki és semmit (nehogy már az õ feladatukat lenyúlja valaki). A vége az lett, hogy az XM8 program bukta, teljesen új tendereztetés kell, meg persze elõjöttek azok a lobbysták is, akik bizonygatják, hogy az M16/M4 már négy évtizede az amerikai katona hû társa, és semmi baja nincsen. Így bukta el az US ARMY azt, hogy most egy modern kézifegyvere legyen, és szenvednek tovább az M4/M16 családdal...
Szóval ilyen hátterei vannak egy eféle hsz.-nek. 😊
Megnéztétek már az új fegyverek között az m24 et?
Van rajta álcaháló. Ezzel nekem csak az az egy problémám van, hogy a csöröl erõteljessen lóg, amivel nem is lenne gond, de kihajlásnál hülyén fog kinézni, ha az az álcaháló egyenes maradna, és hát nem nagyon hiszem hogy dinamikus szövetmozgást is fognak csinálni a játékhoz... remélem tévedek.
Egyébként én sem tudom, hogy vághatja vki ennyire a HT-t mint Cifu😊
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Már látom is ArmA2-ben a vs meccsek arany szabályát: ahány bokor annyi sniper.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Az USMC alaphangon az M9-et használja, a spec. egységei meg egy saját M1911A1 változatot, 2005-2007 között pár civil M1911A1 változat is feltûnt kis számban, ezek között lehet, hogy volt Kimber is, de ettõl még nem rendszeresített típus, csak éppen akkor ilyen volt kéznél hangulat (az USMC szemben az US Armyval elég rugalmasan kezeli a fegyverbeszerzéseit, az US Army a PEOSoldier iroda keretében szerzi be a "most kell de rögtön" típusú cuccokat, az USMC meg anblok így oldja meg a legtöbb ilyen dolgot 😊).
jameg az a Makarov Silenced inkább 6P9 nem?
egyenlõre más gondom nincs 😄
Én roppantul csodálkoznék, ha komolyabb valós tapasztalataik lennének, de persze tévedhetek. Plusz ott van a repülésmodel problémája is, amit lent említettünk...
Mindenesetre nagyon csodálkoznék, ha az ArmA2-ben tényleg mindennek eredeti hangja lenne. Nem mondom, hogy nem örülnék neki, de nem bízom benne. 😊
Az AA esetében kissé más a helyzet, ott ugyanis az US ARMY a fejlesztõ, tehát nem egy külsõ cég végez fejlesztést, hanem maga a hadsereg (persze civil alkalmazottakkal). Erre vonatkozóan nem találtam most hirtelen semmit, bár engem kicsit meglepett, hogy csupán egyetlen ember felelõs az AA-ban az egész hang rendszerért. Amikor én játszottam vele (az se tegnap volt), nekem azt tûnt fel, hogy az amerikai fegyverek sokkal kidolgozottabbak minden téren, mint a szovjet/orosz fegyverek. Ennyit tudok ehhez a témához hozzáfûzni. 😊
Persze ez már maximalizmus, de ha ilyen szinten gondolkodunk valamin, akkor már ezeket is figyelembe kell venni. 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Na most az XM8 esetén például ez úgy kezdõdik, hogy vagy az US ARMY-hoz, vagy a HK-hoz kell fordulni, hogy egyáltalán láthasd a fegyvert. Nem egyszerû megszervezni, és nem két forintba kerül egy ilyesmi.
A jármûveknél ez hatványozva van, például az AH-1Z gépágyújának a hangját felvenni, vagy egy Hellfire rakéta indításágnak hangját felvenni (a repülés közbenirõl már nem is szólva).
Sohasem használta. Fejlesztés alatt volt, pár példánya kijutott Irakba elõre kitûzött csapatokhoz, hogy ott rövid ideig teszteljék õket, de ez inkább lõtéren való használat volt, nem éles bevetésekben. Továbbá ugyebár itt elvileg USMC egységek vannak a játékban - az USMC-nek semmi köze az XM8-hoz.
de jelenleg az FN Scart használják,
Az US SOCOM használja az FN SCAR-t, tehát a spec. egységek, nem a regurális erõk.
BTW megnézve a fegyvereket kiváncsi leszek én erre - pl. hogy a G36 rövid sorozata valóban 2 lövéses lesz-e (anno még az OFP-ben volt az a gond, hogy a rögzített sorozat hardcoded 3 lövés volt)
* Összetett fegyver szimuláció hadgyakorlaton ill. valós adatokon alapuló technológián
- ballisztika
- elpattanás
- anyagokon áthatolás (alap ArmA-ban ebbõl nagyon kedzetleges van)
- világító jelzõ lövedék
aztán:
* Több mint 60 teljesen szimulált fegyver
Most ez valami marketing szöveg, reggel van még, de a "teljesen szimulált" nálam azt jelentené, hogy pl a lasercélzó meg a holografikus irányzék mûködni fog - amiben erõsen kételkedem :S
Ettõl függetlenül vagyunk már annyira dörzsöltek, hogy ezeket az idõpontokat csak támpontnak tekintjük, és nem szilárd ténynek. 😊
Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8
www.smart-bus.hu
,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"
www.smart-bus.hu