Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát ArmA-ban van ilyen "skill" szintje minden egyes embernek és az befolyásolja a pontosságot meg egyebeket.

Kíváncsi leszek a Repgépek meg Helik üzemanyagfogyasztására. Ami az ARMA QG-hez van kiegészítõ, abban siralmasan sokat esznek a gépek. Plusz a géppuska úgy szór, hogy 3-4 sorozat (mi megint hülyeség, ugye) kell egyetlen ember lelövéséhez. Pedig a Mi24-essel pontba lehet lõni 😊

A másik kérdésem: arra gondoltak a fejlesztõk, hogy az egységek mire vannak kiképezve? Pl egy "private" nem tuti, hogy olyan szórással fog lõni az M24-el, mint egy sniper. Ha egy amcsi felvesz egy Strela-t, tuti nem fogja tudni, hogy hogyan kell vele lõni 😊 A sima ARMA-ban meg mindenki fegyvermester, és profin ért mindenhez.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

[NST]Cifu
No ez egy jó hír. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hát egy videóban aztmondták, hogy az M1ben lesz töltõ és értelem szerûen tölteni fog 😊 tehát, ha nincs töltõ akkor lövések között át kell ülnie majd valakinek.

[NST]Cifu
Nem tudom, hogy oda kellett volna-e írnom, de itt tudok linkelni, ezért inkább itt válaszolok. 😊

- Többféle jármûbeli pozíció: parancsnok, sofõr, irányzó, irányzó-segéd.

Az assistant gunner nem tudom, hogy pontosan mit jelenthet itt, hiszen a tüzérségnél szokott lenni ilyen (õ kezeli a zárszerkezetet a vontatott ágyútarackoknál, tarackoknál). Ilyen kontextusban tüzér-segéd.

A gyalogságnál is létezik ilyen poszt, a mobil nehéz géppuskáknál (M2), automata gránátvetõknél (Mk.19) is van ilyen beosztás, ott az újratöltésben segédkezik, ill. ha kilövik a fegyverkezelõ gunnert, akkor átveszi a helyét. Itt van például az Mk.19 gránátvetõ szolgálati beosztása. Ez esetben inkább géppuskás-segéd vagy lövész-segéd végül is megfelelõ.

Jármûveknél most nem tudom, hogy mi a fene lehet ez. Harckocsiknál ugye loader lenne, vagyis töltõ-kezelõ. Azt tudom elképzelni, hogy lesz önjáró tûzérség, és akkor ott jelenik meg ez a poszt. De ez csak feltételezés. Viszont ha ott lesz ilyen, akkor az M1A1/A2-ben is kellene legyen töltõ-kezelõ...

- Infracsapdák.

Nos ezek feltehetõen lesznek benne, tehát nem rossz, bár nem szó szerinti fordítás (ugye arra utaltak, hogy bizonyos jármûvekben egyszerû elhárító rendszerek lesznek, miután kétlem, hogy a Shtora-1-et lemodellezik, én azt gyanítom, hogy a helikopterek/repülõgépek infracsapdái lesznek azok, amirõl szó van, tehát a fordítás helytálló)...

Na kiraktam ArmAHu-ra. Cifu megnézhetnéd hátha van benne valami hülyeség a "countermeasure"-t pl simán infracsapdáknak fordítottam.

[NST]Cifu
Lánctalpasok:

AAV7P1A1 (USMC kétéltû APC)
M1A1 (felteszem USMC harckocsi)
M1A2 TUSK (? harckocsi)
BMP-2 (Szovjet/IOrosz IFV, parancsnoki és sebesültszállító változat)
BMP-3 (Szovjet/Orosz IFV)
T-72 (Szovjet/Orosz harckocsi)
T-90 (Orosz harckocsi)
Zsu-23-4 Shilka (Szovjet önjáró légvédelmi gépágyú)
2S6M Tunguska (Orosz önjáró légvédelmi gépágyú és rakétaindító jármû)

Változatosság terén látszólag hátrányban az USMC, de ugyebár nekik elvileg a LAV jármûcsalád a fõ páncélozott transzportjármûvük. Légvédelem terén is valószínûleg ott lesznek pedálozva, mivel lánctalpas légvédelmi amerikai jármû csak az M6 Linebacker létezik (ez a Bradley M2, de a TOW-ok helyén Stinger rakétákkal).

Legalább mutatnák be rendesen... több oldali kép, jellemzõk, tulajdonságok...

Van egy olyan sejtésem, hogy belsõ nézetbõl megint csak egy kémlelõ nyílás jut...

www.smart-bus.hu

[NST]Cifu
Frissült az ArmA2 jármû oldala:

Vehicles in ArmA 2 come in unsurpassed numbers and variety: civilian cars and boats, military cars and trucks, wheeled and tracked armored personnel carriers, tanks or aircraft; all of them created with strict attention to detail. Every vehicle in the game can be controlled by both players and AI alike and provides features authentic to each vehicle.

Features:
-A unique simulation of various types of vehicles.
-Various in-vehicle roles: commander, driver, gunner, assistant gunner.
-Accurate weaponry, including optics, tracer rounds and effects.
-Speed differs according to type of surface.
-Vehicles differ in many aspects according to their real-life specifications (e.g. speed, sturdiness, fuel capacity).
-Dust effects when driving over certain surfaces, rotor downwash effects for helicopters and VTOL aircraft.
-Destructible wheels and limited partial destruction.
-Destroyed vehicles turn into wrecks, explode appropriately according to the amount of fuel and ammunition they contain.
-Burning and secondary explosions of wrecks.
-Some vehicles feature simple defensive countermeasures.
-Virtual Heads-Up Display in several aircraft.

(egyébként zárójelben megjegyzem, hogy aki használ ACE-t és beszél/ír angolul itt az új oldal bugtrackerrel - lehet javaslatokat tenni meg bugokat jelenteni stb...)

Egyébként 2-ben részletes sebesülésrendszer lesz már, pl sebesültek fetrengeni fognak meg ilyenek

Hogthar
A sisakról lepattanjon a golyó bizonyos szögbõl szerintem csak részletkérdés, és +ok lesz, hogy szídhassuk a másikat: A FEJÉT LÖVÖM ÉS FUT TOVÁBB<#violent> De a vérzés nem rossz ötlet, csak azt is jól meg kellene csinálni, mert ugyebár leesel a tetõrõl, vagy egy kisebb zuzódás, akkor ne kezd el vérezni, esetleg nyilt törés eseténél, tehát sok gond lenne a megvalósításából, de ha sikerül összetenni jól sokkal reálisabbá tenné a játékot.
[NST]Cifu
Azért örülnék neki, ha pár apróságon finomítanának. Például a sisak ne csak dísz legyen a fejeden, vagy a bejöhetne a vérzés esete, legalább úgy, mint anno a Day of Defeat 1.x idejében...

Hogthar
remélem marad is, Arma az a játék aminél tényleg jó a sebzés rendszer.
jajj Ice megelõzött...

ArmA-ban ugye van a lövedékeknek 2féle sebzési értéke: 1 direkt találat (tehát mikor eltalál), 2 indirekt (mikor pl melléd csapódik) utóbbihoz jár még egy távolság is, hogy mekkora távon belül ossza el ezt az értéket. Az elõbbinél még számít a lövedék sebessége és persze a terület, fej (egybõl halál), kezek (nem tudsz rendesen célozni), lábak (nem tudsz járni). ACE-ben persze van többféle vérzés, sokk, eszméletvesztés meg egyebek.

Icebird
Csak annyi hogy fej, test, kar, láb, sebzési értékkel elosztva és a lövedéknek szintén egy érték, ami fej randi esetén kapásból mindent visz, mivel a fejnek kisebb lapja volt a lövedékkel szemben.
ArmA2 esetén sem lesz máshogy, mert csak!

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

Scottt
Arról nem tud senki semmit, hogy mennyire lesz részletesen modellezve az emberi test sérülése?Gondolok itt pl artériás vérzés,törött sípcsont(1Balul sikerült ugrás után).
Egyáltalán az Armában, hogy van megoldva ez a sérülési rendszer.Mi alapján számolj a gép, hogy ezt a lövést túlélheted-e?
Ha jól gondolom akkor,Kaliber,Távolság,Becsapódási terület,Van-e ott valami fontos testrész^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Scottt
Legalább õszinték😄

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

wardogzombie
óóóóóóó mégjobb köszi neked is

Icebird
Még szerencse anno kalapáltam😊 ArmASerialReplace

wardogzombie
köszöntem<#eljen>

regedit
<#kerdes>

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

m1c1mack0
Én még respektálom is ezt az öniróniát.

[NST]Cifu
Sebaj, így legalább a szöveg se maradt ki, mert az sem gyenge:

"4 WORLD EXCLUSIVE TARGET SCREENSHOTS ATTACHED. NOTE THAT THESE SCREENSHOTS ARE HEAVILY EDITED, RETOUCHED AND THE FINISHED GAME WILL LOOK MUCH MUCH WORSE ON YOUR COMPUTER"

wardogzombie
Akkor megkérdezem itt is azt a parancsot amit a futtatásba kell írni ahhoz hogy reinstall nélkül tudjak kulcsot váltani....

vandyke
...de most látom már megelõztek <#wow1>
Na, szép a kiadó "mindig" késõbb tud meg mindent...

Játékaink: Driver San Francisco, R.U.S.E., ARMA OA, Sniper GW, Torchlight stb. http://www.cdv-sevenm.hu/index.php

vandyke
Sziasztok!

Aktuálisabb lett volna ha tegnap postolom, de mi is csak most kaptuk meg.
Vicces kedvükben voltak a fejlesztõk és kreáltak valami...

fArmA II

Játékaink: Driver San Francisco, R.U.S.E., ARMA OA, Sniper GW, Torchlight stb. http://www.cdv-sevenm.hu/index.php

Scottt
Ahogy gondolod😉 Se lebeszélni se rábeszélni nem is akarlak,(tudnálak)mert mint mondottam ~gõzöm sincs mibe vau-vauztam bele^^

wardogzombie
nem vagy letiltva

Sanyix
jah ezek a cpucontrol szerû parasztavítós kamuk? Inkább kihagyom, az értelmük 0.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

[NST]Cifu
Iraki / Afganisztáni missziós küldetésbe lehetne megvalósítani, de akkor meg nem a mérsékelt égövi felszerelést kellene belerakni. 😊

Scottt
Van 1-2 ilyen "külsõ" program amivel lehet buherálni a Cpu magok terhelését játékok alatt(Sokan használják Il-2,Lock on,meg fõleg a DCS topikban ott érdeklõdj)Õszintén szólva ennél többet nem tudok mondani mert
1)1magos masinám van(Bár lassan közelít a 0maghoz)
2)Továbbra sincs Armám

Icebird
Ennek a HDF modnak nem sok értelme, mert ki ellen vonultatnánk fel?
OFP alatt is nem véletlen nem volt nagy aktivitás ez irányába.
Még a ruszkikat is inkább létszámmal lehet egy szintre hozni, nem hogy a HDF aminél nagyrészt "elavult" ruszki teknikák, fegyverek vannak.

Sanyix
HE? beállítani hogy 2 magot használjon? 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Scottt
Beállítottál rendesen minden szír-szart, hogy kihasználja az Arma mind a 2 magot?(Ha jól tévedek alapjáraton nem használná ki?!<#fejvakaras>)

42nd Intruder
Ha nem menne link!

42nd Intruder
Errõl a HDF modról mit tudtok?

DrRadon
Ja, én azt hittem az egy kupac trágya.😊

"Még a csít panelt is átverem 😄 ott fekszem a nyírfa alatt..."

Béke poraidra! :-)

"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."

Hmm egy fejlesztõ aztírta, hogy 2-ben már állítható (moddolható) lesz a fû kirajzolási távolsága. Alapon 30m, de pl be állította 125-re csak persze minél nagyobb annál több FPS-t eszik. (nem, ez nem ápr.1 tréfa)

Wardog, te meg miért tiltasz le, ha választ vársz priviben? 😄 Na mindegy szerintem megkérdezheted itt is...

Még a csít panelt is átverem 😄 ott fekszem a nyírfa alatt...

Na jó most kipróbáltam újra, és már megy naggyából ahogy kéne, hihetetlen, még finomítgatok a beállításokon, de most úgy néz ki 1500as látótávval meg majdnem minden high-on aa nélkül jól megy. Fogalmam sincs mi volt az elõzõ próbálkozáskor.. Lehet hogy nem szereti a játék elsõ indításkor ha nagyon sokat állítgat az ember, mást nem nagyon tudok elképzelni. <#nemtudom>

Az látótáv, vagy 9.3-s driver gond!

Takarítsd le rendesen, és próbáld ki a 9.1-t!

www.smart-bus.hu

m1c1mack0
Látótáv mekkora?

igen elvileg 😊, de mondom lowon is szinte ugyanúgy megy mint high/very highon. Na de milyen beállításbeli probléma, valami konkrétummal ha megdobnál 😊

@ Hogthar : 9.3atinál = 2009 3. hó, tehát igen.

DrRadon
De õ legalább repül. Te meg csak akkor, amikor megbotlasz a Dragunovodban és lezúgsz a háztetõrõl.<#levele><#rolleyes><#nyes>

Scottt
Itt szerintem beállítás beli probléma lesz,mert ezen a konfigon nem Lowon kéne futni elvileg^^

Hogthar
mármint legújabb?