Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
nedves álmaiban 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Prince23
Lol
ez komoly??
csak 10 perc? xdd

Sanyix
dx10 vs látványt felejtsd el, meg azt is hogy ilyen sírós játékokat kapcsolatba hozol vele. A dx10 és utódai lényege a hatékonyabb mûködés, ami jelenthet szebb látványt mivel több erõforrás marad szabadon, de nem pont errõl szól. A sírós játékok meg olyan távol állnak a dx10-tõl mint makó jeruzsálemtõl. Akárhogy verik magukat, ugyanúgy egy 1db dx10-es képességet használó full dx9-es játék lesz.

Teljesítménybeli problémák az xp-vel vannak, mivel lassabb mint egy vista, a gagyi kezdetleges multi-core támogatás miatt. Driverproblémák egyáltalán nincsenek, kb 2006-ba még helytálló lett volna ez az állítás. Kompatibilitás meg annyi hogy eddig csak a 98-as kiadású nfs high stakes-t nem sikerült vista x64-en elindítanom, még a 2000-res nfs5 is lazán megy rajta, még kompatibilitási varázsló nélkül is.
Nagyon el vagy tévedve ezekkel kapcsolatban.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

TaRka0107
Hát mivel 10 percig telepít a Win7!😄

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

VRSDM
te szupermen vagy hallod-e!

u dont have to listen anybody else but me

Icebird
Arról nem is beszélve hogy annyira zavaró megfájdul töle a fejem.😊

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

Balumann
Szerintem patchben már lesz kikapcsolás opció. Elég sokan panaszkodnak ez miatt a hivatalos forumba :-)

Motion blur és bloom engem is zavarnak. Nem lehet õket vhogy teljesen kikapcsolni?

A blur így alacsonyabb részletesség mellett néha olyan érzetet kelt, mintha a felbontás átváltott volna 640x480-ba. Rettenet. A bloom meg úgy hülyeség ahogy van. Osonok egy árnyas erdõben, az AK-m csöve meg vidáman foszforeszkál, mint vmi aura. 😊 Van amikor a kevesebb a jobb. 😊

én 1 óra alatt feltettem driverekkel együtt a win7et!

Balumann
Ha maxra állítod az nyilván vga igényes is, azonban a legtöbb munkát ebben a játékban a proci végzi (pálya, AI, fizika, ballisztika számolás, stb.). Gyengébbre állítva a grafikát nem olyan igényes, és ezerszer szebb játékok vannak.

Jah és megnyugtatlak, nekem Ati x1950 pro -val és core2duo -val, 1100-as látótávolságon, low-medium beállításokkal teljesen akadás nélkül megy, stabilabban mint az elsõ (annál ha sok ellenség volt, és nagyobb városnál, akkor beakadt, még 640-es felbontás teljes very lowon is, mind1 mire állítottam!). Ha kilehet kapcsolni majd a motion és sima blurt is, akkor nekem személy szerint nem is kell jobb.

DX10-et meg felejtsd el, dx9 bõven elég még, h anem elég neked a Crysis, Far Cry 2 meg a mai játékok látványa, akkor nem tom milyen igényeid lehetnek. DX10-rõl Far Cry 2 esetén inkább ne beszéljünk, az még sm2 -t is használ, sm4 -et és dx10-et messze nem.

Jah és igen, nehéz Vista-t meg 7-et felrakni, mert még mindig vannak kompatibilitási és teljesítménybeli problémák, mind2 platformon. XP sp3-al, jól beállítva még mindig stabilabb, mint bármelyik, persze ha 1 éve használt, régi driveres sp1-es xp-vel hasonlítod, akkor persze hogy gyorsabb a Vista... Talán a Win7 stabilabb és jobb lesz ha teljes lesz, és akkor mindenki átvált (mivel van winxp mód is, bõven esélyes). Addig ne erõltessék.

Sanyix
cuda kit érdekel? Az valami gagyi nvidia fosch ami csak nv-n megy. Jobb olvasgatni az opencl dokumentációit 😄. Jó hogy nem assembly-be akarsz armát írni 😊

Szerintem nezz utana picit. Ajanlom a CUDA dokumentaciojat...
Aha, es szopodjak orakat, mig felteszem, es beizzitok minden drivert. Eleg volt az XP. Kibirta, hogy AMD-rol Intel-re valtottam. Es ez volt a szerencseje, kulonben mar nem lenne a gepemen...

A fejlett operacios rendszerrol meg picit eltero velemennyel vagyunk szerintem 😊
Sanyix
Amúgy ha vindózt kell használni, márpedig sajnos a játékokhoz az kell, tök mindegy hogy vista/7-e vagy xp, szarnak szar. De a vista legalább fejlettebb mint az xp, ami már lassan csak simán szar.

mer bugosxar1111

#ofp.hu@irknet

Sanyix
Tudom hogy bugos szar, de miért tartana sokáig feltölteni meg kinyerni az adatokat?

Ha vista-t vagy win7-et kene raknom, akkor az elkovetkezendo par evben nem latnam ezt a jatekot 😊

Azert ne varj csodakat a GPU-tol a fizikai szamitasok teren. Gyorsan szamol, az igaz, de sokaig tart kinyerni az adatokat, es ujakkal feltolteni. Meg aztan ugyse marad eroforrasa a sok objektum es textura mellett.

Amugymeg: bugosszar!
Tanulj nyelveket. Eloszor persze a magyart...
Namajd A3-ban... 😊

Sanyix
Nem videokártya igényes? Miért szerinted több 100000 ojjektumot mi jelenít meg a látótérben?

Nehéz feltenni vistát vagy 7-et? Igazából az is nagy okosság ha valaki legalább dx10-es kártya vagy 2 magos proci mellett xp-t használ...
Akinek meg nincs dx10-es kártyája ne is akarjon armázni, mert kb min grafikán is szaggatna, még így is ahogy most van. gf8xxx-tõl és radeon x2xxx-tõl van dx10, több mint 2 éve.

Meg milyen gáz is lenne ha fizikára gpu-t tudna használni, tuti csupa hátrány lenne ám...

Sanyix
Hát nem, mivel eddig 2db dx10-es játék van, a stormrise (ami egyébként állítólag ezen kívül béna), és a battleforge. Ettõl még sokkal gyorsabb...

Sanyix
És ez csak a dx10-es aa egy szaros dx9-es alapon.

De ott van egy tényleg dx10-es játék, ahol bizony egy hd4850 egyedül ver egy gtx260 sli-t 😊

[NST]Cifu
A Dx10 10-20% pluszt jelent felbontás és FSAA-tól függõen, ugyan Google-val (vagy Bing-el, kinek hogy 😄) fél perc alatt annyit találsz, amennyit nem szégyellsz, de tessék, gyors példák:

Far Cry 2 teszt /w Radeon 4870
Far Cry 2 teszt /w GTX280

Sajnos a játékfejlesztõk egy része nem foglalkozik vele, fõleg azért, mert (viszonylag) sok munka a DX9 és a DX10 út beépítése párhuzamosan (a Dx10-tõl kezdve lépcsõzetesen épülnek egymásra az újítások, bõvítményként, tehát egyszerûbb a kezelésük), és csak részlegesen használják ki a felhasználók (XP és Dx9-es hardware miatt). Valószínûleg még el fog telleni egy kis idõ, amíg a Dx9 kikopik, de reméljük azért egy év múlva már nem lesz olyan meglepõ, ha egy játékban nem a Dx9, hanem inkább a Dx10 / Dx10.1 / Dx11 renderingre fekszenek rá, és nem a Dx9-re....

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Balumann
Visszavonom amit a szórásról írtam. Beírtam a kulcsot regisztriben, mostmár nekem sem szór szét.

CrowbaR
Köszi!

koschwarz
nem igazán látok példákat arra, hogy dx10-ben jobban száguldoznának a játékok...<#nezze>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Balumann
Jah, motion meg a sima blur egyáltalán nem kéne, hihetetlen zavaró. Max grafon ha jól fut lehet, hogy jó, alacsonyabb grafikával viszont szörnyû.

Srácok! Beállítottam ezt ugy ahogy Brenyó írta és magyar lett a játék!
<#wow1>
Bloom effektre nincs is semmi szukseg, kar eroltetniuk.

#ofp.hu@irknet

Balumann
Mert nincs mindenkinek dx10-es kártyája, és Vista/Windows 7-e. Még mindig inkább proci igényes a játék, kevésbé videókártya... lenne, ha tiszta lenne a kép, és nem lenne tiszta homály meg izé a kép alacsonyabb fillrate opt mellett... Hogy miért az eszi a gépet annyira azt nem fogom megérteni.

Sanyix
Miért ölné meg a játékot ha 3232 fps-el menne 2 helyett? 😄

Játszottak a gondolattal, de elvetették viszonylag hamar.

Aze' az jellemzo a bisre, hogy baztak ujrairni es maradt a takolas. Nehez lehet igy dx10-es megcsinalni. Pedig ezt (is) igertek.

#ofp.hu@irknet

koschwarz
a steam sosem irányadó, sokszor drágább, mint a boltokban.

koschwarz
hmmm, most lehet kapni nálunk is boltokban az elsõ részt, érdekes.

15e huf átszámítva 😮
cd galaxis 8e-re taksálta! :| bár ez gyanúsan alacsony ár

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Balumann
Hmm, akkor nálatok tényleg jó. Én bármivel lövök (3 fegyót próbáltam mondjuk), fekvésbõl (!), van hogy méterekkel arrébb porzik mint ahova célzok. Pisztojjal 3 méterrõl lõttem egy házfalra, ház közepére célozva, hasalásból, és volt, hogy földbe lõtt, volt hogy a ház másik sarkába. Mindenhova, de oda ahova célzok oda egyáltalán nem. Aimpontos fegyverrel már jobb a helyzet, 3-4 méterrõl gy 1 méteren belül porzik, de szintén nem ott, ahova célzok. Mivel az 1. részt jól ismerem, elég valószínû, hogy ennek nem ilyennek kell lennie 😛
Ti YASU-val indítottátok, vagy crackel? (sry a warezkérdésért, csak a tisztázás képpen, még úgyse kapható nálunk a teljes :S)

DrRadon
Az az igazság, hogy nem láttam a jelenséget, ami szerint össze vissza lõne. Azt el tudom képzelni egyeseknél, hogy állva próbálja kiírtani a fél világot egy M240-essel, fél perces futás után, full sorozattal. Mert ilyen esetben tényleg mindenhova megy a lövedék, csak a képernyõ közepe felé nem.

Néhány jó tanács, hátha nem a FADE-del van gond:
- nehéz fegyverrel hasalva érdemes lõni(mint a valóságban)
- sok futás után a ziháló baka nehezen tart célra (mint a valóságban) ezért egy kicsit érdemes pihenni, mielõtt kiugrunk a sarok mögül,
- valamint mivel a fegyvert a test középvonalától jobbra tartja az ember ezért a nagyon közeli céloknál egy kissé jobbra kell tartani a célkeresztet.

Nálunk minden faszán mûködött, úgy lõjjük fejbe az AI-kat mint a huzat.

koschwarz
biztos jogos a felháborodásod, de gondolom ismered annyira ezt a sorozatot, hogy tudd, mindig is durva gépigénye volt. egyszerûen csak azért, mert kis túlzással, itt nem 100 méterre látsz elõre, itt keményen kell számolni a ballisztikát, stb. stb. rengeteg mindent kell számolni és megjeleníteni, ez a játék ilyen szempontból soha nem volt hasonlítható bármilyen átlag FPS-hez, de még pl. a crysishoz sem. ráadásul szerintem a dx10-zel megölnék a játékot.

CrowbaR
Hello,

Bemásoltam a Német ,Angolosított verzió megfelelõ mappáiba a Magyarosítást ,de továbbra is minden maradt Angol.
Valaki segítsen a megoldásban plz.

thx

Balumann
Miért, akinél jó, az hogy csinálta hogy jó lett?

ACE coop nekem nem jött be, bár lehet hogy az ilyen sokan játszva tényleg jó. GL3 -al vagy ECS-vel, revive küldetések nagyon jók :-)

DrRadon
Nem haragszik senki, de ne írj zöldségeket. VAN AKINÉL nem oda lõ ahova céloz. VAN AKINÉL diszkonnektál kis idõ múlva. Hibák vannak, de VAN AKINÉL minden faszán játszható és az editor is használható. Sõt még magyarul is van. Na. 😊 ArmA1 ACE COOP tényleg jó. 😊

Sanyix
Melléssaccoltam? Talán megírtad dx10.1-re az armát? Vagy esetleg jól ismered, részeletesen a képességeit?

Ja ne sírja tele az a fórumokat aki 1 magos procival szórakozik 2009-ben 3650-el. Bár nemtudom ki az, de rohadjon meg hogy nem cseréli le a szar 1 éves videokártyáját csúcskártyára. Ilyen csak egy szar alak lehet 😄 A lusta programozók viszont istencsászárok!

Balumann
Nah akkor összegzem (remélem nem haragszik meg itt senki ezért).
ArmA 2 tört verziója egyelõre nem alkalmas a játékra, törtverziós "trigger" vagy fade miatt nem oda lõ ahova kell, meg egyéb hibák vannak, ha jól hallottam coop-nál kis idõn belül disconnectál (és ki írja, hogy nem eredeti a játék) (ezt erõsítse meg valaki, mert én még nem próbáltam).

Az ArmA 1 coop viszont nagyon jó. 1.14 -es patchet tegyétek fel, ez mellett javaslom a Group Link 3 addont.
Itt van egy olyan, hogy TG missionpack (regelni kell elõször), abba van sok "revive" misszió (amiben ha meghal vki, másik újra tudja éleszteni), vannak 2-4 és többfõsek is.

Szasztok! Igazán segithetnétek, hogyan sikerült megoldani a magyar feliratozást.<#help>Elõre is köszönöm!

Sziasztok!

Lanon beiktatnánk némi ArmA co op ot (3 an). Milyen modokat, patcheket kell/érdemes leszedni a játékhoz? Arma2-re érdemes ránézni ,vagy az 1 jobb co op élményt nyújt?

Balumann
Külön coop pályák vannak, többnyire olyan küldetéseket játszunk, amibe van revive (újraélesztés). Küldök privit.

grebber
Sajnos 3 mûszakba melózok kevés idõm van gamezni.De ha szombatom jó nektek akkor kipróbálnám!
Coopba single player pályák vannak vagy vagy külön coopra készített?

Next PC upgrade: 2022

Balumann
Csatlakozz hozzánk arma 1 coophoz (hamachin), akkor szerintem belejössz 😄

DrRadon
Rendben. Délutántól fent leszek, ha gondolod...