Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Akkor már inkább rakj 8 giga ramot a gépbe. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

DOGMAN
Mit próbálsz??
Akkor nem írtam érthetõen: sajnos mindig betölti a memóriába a lagnagyobb texturákat is, mert ha a legkisebb értékre állítom textura minõséget, akkor is betölti, 3 méter távolságig. Messzebbre ilyenkor nekem is ronda, de ugyanúgy swappel a vinyó ilyenkor is. Ezért inkább mexre teszem akkor legalább nem cserélgeti olyan sûrûn.
Legalábbis nekem... szóval én azt írtam hogy a gyári texturákat kéne lebutítani valamennyire, hogyha felhúzom maxra akkor elférjen a ramban amit 360 fokban látok. És akkor nem akadozna ha hirtelen forgolódok.

vagy veszek egy ssd vinyót 😄

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

erke vagyis ekre. sry😄

erke, cifu: Koszonom szepen a valaszokat!😊

Van ez a Mark II - armaholicról le lehet tölteni - .. ami egy Arma 2 bencsmark.. ott próbálgattam, hogy kapok jobb értékeket

kesõbb megpróbálom, amit mondtál.

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

DOGMAN
Nekem is átlag 30-60 közt ugrál, de ha hirtelen fordulsz nézd a vinyó led-et, még 3GB ram és 1GB VGA ram mellett is swappeli a textúrákat.

Azt is észrevettem, hogy ha leveszem a textura minõség beállítást, akkoris betölti a legjobb texturákat közelre, csak távolra nem.
szóval csak a távolságtól függõen cserélgeti. Ha fullra rakom akkor 50 méterre is a full textura van betöltve, ha meg nem akkor mondjuk 10 métertõl távolodva egyre rondábbakat tölt be.
Szóval ha a full texturák méretét csökkentenénk talán nem swappelne annyit...

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

[NST]Cifu
A játék modelljeinek nagy része egy-az-egyben a VBS-bõl vannak átemelve, csak ugye egyes részei nincsenek kihasználva - mint a hõkép modell. Érdekes elgondolás egyébként a BiS-tõl, mert ha ezeket például kiszedik, akkor egyfelõl kisebb lehet a játék (gondolom sok hasonló dolog terpeszkedik a 9+ gigában), másfelõl viszont nem kellene amiatt aggódni, hogy valaki fogja, és felhasználja ezeket egy addonban...

Nekem a sima 1.02 peccsel a kampányban az elsõ két missziót kivéve mindenhol stabil 22-28 FPS-em volt... most, hogy feltettem ezt az új peccset már van ahol felugrik 50-60-ra is az FPS, csak az a baj, ha gyorsan megfordulok akkor egy fél mp alatt leesik, aztán lassan visszakúszik

de a fejlesztési irány nagyon jó ..

igaz, hogy a scenárió küldetésekben mindenhol magasabb az FPS-em, 35-40 körüli

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

[NST]Cifu
Ahogy ekre írja, elég az utolsó 1.02.58134.

elég az utolsó 1.02 patch is

azt hittem, hogy a hõtérkép textúrák csak a vbs-ben vannak. jó lenne, ha nem így lenne, mert akkor egy ügyes modder gyorsan tudná ezt orvosolni 😊 (gondolom én, a naív hozzá nem értõ 😊)

Ugy tudom, hogy ami itt hazankban jelent meg Arma 2, az 1.01xxx verzioju, vagyis nem kell ra mas patch, csak az 1.02 es 1.02.58134, igaz?

[NST]Cifu
Egyébként aki a szimuláció részét kérdõjelezi meg a játéknak, annak egy apró adalék: ahogy Tempitõl hallottam, a legtöbb jármûnek megvan az infravörös kép modellje a fileokban. Ennek segítségével képes a játék motorja valósághû hõképet létrehozni. Ha valaki azt mondja, hogy haha, dehát IR kép már volt X+Y játékban, akkor idézze fel emlékeit, hogy valóban hõképet látott, vagy csak áttextúrázott modelleket. A hõkép esetén ugye egy régóta álló harckocsi "hideg", ha beindítja a motorját, akkor a motortere elkezd melegedni, ha pedig elindul, akkor a lánctalpai is elkezdenek melegedni... Na ilyen egy hõkép. Kár, hogy alapból nem lett belerakva a játékba, de remélhetõleg valami ügye addonmaker majd belerakja. 😊

[NST]Cifu
Nem vettem észre, hogy komolyabb változások lennének benne, az általunk végzett utómunka nyomai a következõ patchben jelennek meg, az Július második felére várható.

Az 1.02.58134 legfontosabb változása, hogy be lehet kapcsolni az élsimítást. Az 1.02-es patchek kompatibilisek egymással, multiban nem okoz problémát.

igaz, milyen fontos is a helyes megfogalmazás! 😊

a segítségeteket szeretném kérni, fõleg a szerkesztésben jártas kollégákét.
most csak elméletrõl lenne szó, a gyakorlati rész csak otthonról megoldható, nincsenek nálam a script fájlok. 😊

szóval csinálgatok a klánunk részére egy kis coop training mókát, egész jól állok. az editor számomra eddig (ofp és arma1) csak annyit jelentett, hogy az egységeket megnéztem, kipróbáltam.
elég hamar rájöttem, hogy a legtöbb dolgot scriptekkel fogom tudni megoldani. ehhez hatalmas segítséget nyújtott a közösség, rengeteg hasznos példa és konkrét megoldás található.

amire jelenleg nem találok megoldást:
Dr. DeadEye respawn rendszerét használom, hibátlanul mûködik. akartam csinálni egy mobile hq-t (ill kettõt 😊), ami szintén megvan, egy script 5 másodpercenként frissíti az adott marker pozícióját a mobile hq pozíciójára. teljesen jól mûködik.
viszont, amint a mobile hq elpukkan, a marker hibásan frissül, és a térkép bal alsó sarkába pozíciónál (gondolom, hogy ez akar lenni a 0,0 koordináta).
a respawn script amit a hq-nál használok névvel látja el a respawnoló egységet, ugyanúgy a "hq" nevet kapja, mint ahogy azt az editorban eredetileg elhelyeztem.
próbáltam több respawn megoldást, Mr. Murray respawn megoldásától Norrin féle respawn scriptig. sajnos mindig ugyanazt az eredményt kapom.
próbáltam azt is, hogy a scriptet - ami a HQ egység pozícióját nézi és frissíti a markert - az init.sqf indítsa el, átraktam konkrétan a mobil egységre, beraktam egy zászlót, hogy az nézze, de állandóan ezt az eredményt kapom.
ezen kis szösszenet végigolvasását köszönöm, az esetleges válaszokért meg külön hálás vagyok! 😊

Jo reggelt mindenkinek!)

Az 1.02.58134 patch-ben is van a magyaritassal kapcsolatos javitas? Erdemes az 1.02-re feltenni? THX

DOGMAN
"de szerintem az M107-el az ablakát töröd ki" = de szerintem az M107-el max az ablakát töröd ki

DOGMAN
a lövedéke az lehet...
de szerintem az M107-el az ablakát töröd ki <#violent>

csige791
Az a gondom, hogy a jatek kb 10 perc utan kilép desktopra. Tegnap estig nem volt semmi baja, semmit nem állítottam rajta , egyszer csak játék közben intha megvagyott volna, de kb 1 perc fagyott állapot után kilép winbe. 😞
Kerestem, hogy ment-e log file-t a gondjáról de nem . 😞
Oprendszer reinstall ? (win7 van fent)

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

nem vagyok nagy szaki, de ha jól tudom, akkor egy m107 egy autó motorblokkját is átüti. ez igaz?

lol, akkor ajánlom, hogy 1, de inkább 1,5 km távolságból lövöldözz. egy m-107 amúgy sem az 500 méteres kategória 😊 ágyúval verébre, várjunk csak, hisz ezt te meg is tetted 😊

jaja

[NST]Cifu
Én azt halottam, hogy a mesterlövész puskákat sõt nem is csak azokat, hanem az összes kézifegyvert be lehet állítani, hogy milyen távolságra legyen pontos a célzóberendezése. Gondolom ez egy 1800 méterig hatásos - de 6800 méterre ellövõ - cuccnál elég finoman állítható, mármint a távcsövön ilyen kis tekerõkkel.

Ez a vanilla játékban nincs benne, de ha jól rémlik már az OFP-hez és az ArmA-hoz is volt ilyen addon. Szvsz ha gyárilag benne lenne, az átlag játékosok a büdös életben nem találnának el semmit. 😊

[NST]Cifu
Szepen a feje felé célzok kb. fel fokkal(mert azt olvastam hogy tokeletesen van modellezve a ballisztika), es lenyomva a billentyut mit tapasztalok?(zzoomolva) A lovedek szepen PONT ODA csapodik ahova a szalkereszt mutat...(fel km-rol pontlovo...top gun)

Hmm... az M107 egy .50 BMG kaliberû mesterlövész-rombolópuska. Especiel annál nem meglepõ, ha 600 méterre van nullázva. Egy G36 Sniperrel csináld meg ugyanezt...

a.carkey
Bezzeg a két folytatás már 0/10 ... 😞

A medve nem játék.

csige791
Mégsem állítja be. 800 méterre nagyjából egy ember magasságot csökkent a röppálya. Zoomolva 4 kis pontot a célkereszten. Igaz oldalra nem tért ki a lövés.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791
Lehet hogy oltári baromságot írok, akkor elõre is elnézést kérek. Én azt halottam, hogy a mesterlövész puskákat sõt nem is csak azokat, hanem az összes kézifegyvert be lehet állítani, hogy milyen távolságra legyen pontos a célzóberendezése. Gondolom ez egy 1800 méterig hatásos - de 6800 méterre ellövõ - cuccnál elég finoman állítható, mármint a távcsövön ilyen kis tekerõkkel. Na most lehet, hogy a játék annyi segítséget nyújt, hogy ezt belövi helyettünk, azaz a célpont aktuális távolságához állítja a távcsövet.
Talén ezt ki is lehet valahol kapcsolni - már ha van ilyen - mert láttam nem rég egy videót ahol egy sniper kilövöldöz vagy 5 embert és ott igencsak nem az emberekre célzott.

Sziasztok! Nem akarok vitázni,de akinek nem tetszik az ne játszon vele és kész! Szerintem minden hibája ellenére egy jó játték.
747 Heavy
Pont az a film cime: Sniper (mo-n Lopakodok cimmel ment..)
Az teny hogy a legkozelebb all...

747 HEAVY

747 Heavy
Ballisztika..???
Megint M-107 : kb.500 meter az ellen, 0 szel, fekvo alak...
Szepen a feje felé célzok kb. fel fokkal(mert azt olvastam hogy tokeletesen van modellezve a ballisztika), es lenyomva a billentyut mit tapasztalok?(zzoomolva) A lovedek szepen PONT ODA csapodik ahova a szalkereszt mutat...(fel km-rol pontlovo...top gun)
Semmi kedvem tovabbi peldakat hozni...(nem beszelve az AI-k taktikai viselkedeserol, a rep eszkozok--ertheto okokbol--"gagyi" voltarol..)
Csupan azert batorkodtam irni mert a szimulacio hangoztatasaval(alaptalanul), a kevesse jaratosak leszolasat nem erezem korrektnek...
Maradjunk annyiban ez egy eleg szep nehezen jatszhato FPS..
Es akkor nincs ok lefikazni aztaki nehezebben sajatitja el....

747 HEAVY

csige791
A film értékelése: 9,2/10
Egyetértek.

macleody
csige791
Van egy nagyon régi sniper-es film, a kettes számú fõszereplõje Bily Zane, csak ennyit tudok róla, se a címe se a fõszereplõ neve nem jut eszembe. Azt akarom ebbõl kihozni, hogy a fõszereplõ egyszer valami olyat mondott a filmben, hogy egy mesterlövész akár napokig gyalogol, hogy leadjon egyetlen egy lövést de annak célba kell találnia. Persze el is kell jutni addig a pontig élve, ahonnan leadhatja azt az egyetlen lövést. Ha neked ez nem tetszik akkor egyet tudok ajánlani:
Call of Duty sorozat, szerintem a 4. a legjobb, na abban aztán lehet darálni, jól is néz ki stb...
Én a ma esti multi partyn többször haltam meg mint amennyi embert lelõttem - igaz ebben a lamasagom is bejátszik - ezen kívül autóztam vagy félórát egy 70 km/h maximális sebességre képes szerviz teherautóval, amit a cél elõtt lelõtt egy helikopter (velem együtt).
Mégis minden percét élveztem. Jelenleg ez a játék áll a legközelebb a valósághoz ebben a háborús témában, ha valaki szerint van olyan ami közelebb áll az szóljon mert én is játszanék vele.

The Protector
Nah akkor te vágod mit mondok.A jedy erõket melyik gombal aktiválom.Haveromank az egyik ismerõse mesélte aki látta ahogy annak az unaktesójának megvan a game és egész nap tolja.Akkora profizmusra tett szert h a jedi erõket is használhatja.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

DrRadon
Szerintem nem fogja mégegyszer végig vinni a single kampányt, egyszer elég volt. Multi a lényeg.

DrRadon
Milyen jedy? Jaaa JEDI.

a kiürítési pontnál lõttem le mindenkit nem az egész pályán, ott van a fõbázisuk a kiürítési pont mellett tankokkal meg minden szarral, majd ha elérsz oda akkor rájössz

sajnos az elsõ single missionben látni az ai remekelését, mikor jön a bmp ott fekszenek a beton út közepén, én meg csodálkozom hogy egyedül maradtam

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

The Protector
éa ott lehet a jedy erõket használni?

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Vargosz
az ArmA.Hu szerver mátol jelszóval védett!!!
JELSZÓ = magyar <#buck>

www.armed-assault.hu [H.AR.C]

The Protector
Melyik gombbal lehet aktiválni a jedy erõket meg a lézerkardot?

Figyi már ,nem azt mondtad ,hogy lelöttél mindenkit ?? akkor meg ki lövi le a helit ? amugy mibe nincs bug, nem létezik olyan program.

A Bis-nek amugy ez igen csak remekmûve és valami hihetetlen játékélményt és grafikát dobtak elénk ! Ugyhogy én csak azt tudom mondani hogy <#eljen><#eljen><#eljen>RESPECT <#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

egyébként tényleg a bohemia szégyene hogy 3. ilyen jellegû játékuk és tán és a legbugosabb szinte, tesztelõket nem alkalmaznak?

a manhattan küldetésben mikor az informátort kell a kivonási zónához vinni, lelövök mindenkit jön a heli nem szétlövik, a küldetés meg nem vált át failedre én várjak ott tovább mint egy fasz, arról nem is beszélve hogy lelõnek a köcsög csapattársaim meg nem akarnak meggyógyítani akárhányszor szólok nekik, vegyék be a végét
a triggereket is hol beadja a játék hol nem

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Az a csirkes lodozos?

#ofp.hu@irknet

Arany drága bogaram, mielõtt nékem rohansz lehajtott sisakrostéllyal és kihegyezett dárdával, tiszta szívbõl, és felebaráti szeretettõl indíttatva javaslom a paripád érdekében is, hogy a nagy roham elõtt informálódj a megtámadni kívánt ellenfélrõl. ( Értsd: olvasd el azt amit írtam, és azt is ami hozzá kapcsolódik! Igen még egyszer. Ha nem elég, akkor akár még 10x-is. Sõt, olvass vissza, hogy miket szoktam volt ide ezen fórumnak üres mezeibe beléje böfögni! ) Hogy valami modernebb katonai hasonlatot is hozzak, küldj elõre felderítõket, mielõtt ellenséges területre tévedsz. Ha visszatértek az információval, és még mindig úgy érzed, hogy nekünk vívnunk kell, akkor hát hajrá... 😉

Addig is, még mielõtt visszahívnánk nagyköveteinket és kiadnánk a tûzparancsot, a béke érdekében vázolnék neked még itt a kerekasztalnál néhány figyelemre méltó, apró, ici-pici tényecskét!

1.: Szemüvegemet az orromon mutató ujjal feltolva, ArmA2 borítót a kezembe véve, azt látótávolságon belülre helyezve a következõ felirat élesedik ki elõttem az olvasó lámpa sárgás fényében.

Idézném: "VALÓSÁGHÛ HARCI SZIMULÁCIÓ"

Nos, tekintettel arra, hogy ezt a játék alkotói állítják a saját termékükrõl, tisztelettel megkérnélek rá, hogy a "mi köze a szimulációhoz" típusú kérdéseket nekik tedd fel. Én bátorkodom ezen terméket azért szimulátor jelzõvel illetni mert:

- Annak nevezi, aki megalkotta. ( okkal, vagy ok nélkül az most mindegy, ugyanis amihez hozzászóltál annak a vitának a témája nem errõl szólt )
- A többi hasonló játékhoz képest ez HC szimulátor.
- Csak egy rendkívül szélsõséges példát hoznék amiért szerintem megilleti a szimulátor jelzõ: "BALLISZTIKA" Milyen fura íze van ennek a szónak ugye? Az ember lõ, és ugyanabban a pillanatban nem esik össze az ellen. Idõ kell annak a fránya lövedéknek, hogy odaérjen! SÕT, még az sem biztos, hogy oda csapódik be, ahova céloztunk ugyébár. Érdekes nem? Te egy ilyen tulajdonsággal megáldott játékot ugye nem szeretnél ARCADE-nak nevezni?

2.: Nekiállsz sorolni ezeket a példákat, hogy a te teóriád alapján engem megkérdõjelezz. Te ezt korrektnek érzed? Én nem, ugyanis:

- Abba a "vitába", amihez a hozzászólásom készült NEM a játék VALÓSÁGHÛSÉGESSÉGE volt a téma! Abból a hozzászólásból azt a választ kihozni, amit prezentáltál... ( nagy levegõ )... inkább nem is méltatom. Maradjunk annyiban, hogy félreértetted! Hogy ennek mi lehet az oka, azt nem tudom, és nem is érdekel, legyen ez a te kereszted! DE ha egy szabó ekkorát tévedne, akkor amit gomblyuknak szánt, azt az elkészülte után zsebnek hívná a szakirodalom!

A lényeg az, ( és erre az újbóli elolvasás(ok) után remélem magadtól is rájössz ) hogy a szoba baka VS reál baka érzései, érzéki csalódásai mentén futott az a száll, amit te meglehetõsen rossz helyen kezdtél el gombolyítani!

- Továbbá azért nem érzem még korrektnek a kirohanásod, mert az egész úgy fest, mintha az általad sorolt hibáknak, észrevételeknek én az ellenkezõjét állítottam volna! Holott ugyebár csupán arról van szó, hogy nagyon nem sikerült az Úrnak ( ez lennél Te ) a szövegértelmezés. Már ne is haragudj, de ehhez nekem semmi közöm! Ezt dolgozd fel egyedül... nem szeretek bokszzsák lenni más hibájából kifolyólag!

- Egy kedves bocsánatkérés akár új alapokra is helyezheti "országaink" diplomácia viszonyát. Lásd kivel van dolgod, még területeket sem követelek! 😉

Lezárva a fentieket, ha EZEK után szeretnél arról beszélgetni, hogy ez a szimulátornak nevezett játék okkal, vagy ok nélkül kapta-e ezt a nemes jelzõt, akkor állok elébe! Elõre felhívom rá a figyelmedet, még mielõtt megint összegubancolódik a gombolyag, hogy reggelig tudnám én is sorolni azon dolgokat, ami köszönõ viszonyban sincs a valósággal.

U.i.: Idéznék abból a hozzászólásomból, ami ellen kirohantál: "Itt a lényeg a lehetõségekhez képesti valós szimuláció. Tehát ami szimulálható a szoba és a PC keretein belül, az rendben, ami nem az nem." És, hogy miért van sok-sok bosszantó, gyerekes, pitiáner hiba? Hirtelen egy példa jut eszembe... mert ugyanezen cégnek van egy másik terméke... eképpen neveztetik: VBS2.

És leges legvégül, ha úgy érzed, hogy bunkó és lekezelõ a stílusom, akkor az nem véletlen...azért lehet, mert az a sok-sok fenyegetõ, egymást kergetõ kérdõjel amit használtál, valamint az ilyen: "Akarsz meg 1000 peldat...???" típusú szösszenetek azt az érzést keltették bennem, hogy a megalkotójuk nem egy feddhetetlen angol úri ember! Drága jó nagyapám pedig mindig azt mondogatta nékem, hogy "Drága fiacskám, mindenkivel õszintén, mindenkivel az õ szintjén!" Ne haragudj, de én már csak ilyen szófogadó egy kocka kölök vagyok...

www.smart-bus.hu

ajánlom figyelmedbe a moorhuhn sorozatot, szerintem az bejönne.

Komolyan a kis fegyverraktáras hülyéskedés többet ér mint az egész játék XD. lõttem ott tehenet, fasza kis gyakorló pálya, agyaggalamb lövészet stb. tök jók vannak <#nyes>

DOGMAN
Béna vagy...ennyi <#hehe>

DOGMAN
Ezt hívják a játszhatóság oltárán tett áldozatnak.

Hogy Storm szösszenetét kövessem: Armában ez 20%, COD-ban meg 98% a valóságból levonva 😄

Simán egyet értek veled ez egy kalap sz*r játék nem értem mi a jó benne!
Csináltam a hadjáratot azt mire oda futottam az ellenséges területre (megjegyszer szakértõ nehézségi szinten!) mér kilõtték azt a 3db ellenállót mer kb ennyi szokott lenni az ellenség a játékban... azt futkosok össze vissza mennek a kocsik meg mittom emberek szaladgálnak én meg ki sem próbáltam még a mesterlövész puskám emberre mert csak halottakat látok mindenhol...milyen játék ez?Tájat nézegessem vagy mi?Táj meg olyan ronda hogy nem tudom nézni mer a foltos pixelhalmaz zizegõ fáktól rosszul leszek!Gépigénye is van de miért amikor nagy ratyi az egész!Ne mondjátok hogy MI meg mittom mer 2000-re van állítva a látótáv azt még mindig akad azt van 5 katona mellettem...Semmi háború feelinje nincs nagy baszott terep azt mire eljutok valahová a többiek szétírtanak mindenkit.Na ennyit errõl!