Arma I-III.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még egyszer: egy 1986-os amerikai filmrõl beszélünk. Ha lett volna olyan CGI technológia, mint most, valószínûleg megoldották volna, hogy MiG-23 vagy MiG-29, esetleg Szu-27 repkedjen a Tomcatek ellen, sõt, ha ma készítenék el, akkor valódi MiG-29 és Szu-27 is elképzelhetõ lenne. 😊
A különbség abban van, hogy az F35-X35 még fejlesztés alatt áll.. a többit, amit emlitettél pedig már alkalmazzák.
A játékban lévõ X-35B modell kb. a 2002/2003-as állapotokat tükrözi. Az emelõrotor felsõ ajtaja négy részbõl áll, harmonikaszerûen nyílik fel, az F-35B sorozat gyártott példányainál egy darabból áll, és hátrafelé nyílik fel. Úgy a felsõ, mint az alsó ajtókról a "farkasfog" élek legtöbbjét eltávolították, a tesztek szerint nélkülük is kellõen "lopakodó" a gép, ellenben túl sérülékenyek. A fõfutó az X-35B esetén a törzs oldalába húzódik be, az F-35B esetén itt a bombatár van, ezért a futómû a félszárnyak tövébe húzódik be. A pilótafülke kabinteteje elõrefelé nyílik a széria gépeken és hátrafelé az X-35B-n. Stb.
Itt egy konkrét összehasonlítás az X-35B és az F-35B közötti különbségekrõl.
A különbségek kb. 3 éve ismertek. Ha tavaly derültek volna ki, azt mondom hát igen, azért nehéz naprakésznek lennie. De azért 3 év elég hosszú idõ, illett volna egy kicsit frissíteni a modellt, fõleg, hogy a változásokról elég bõbeszédû infók keringenek.
X-35B, négyrészes felsõ rotorajtó, törzsbe behúzódó fõfutó, "ék" alakú beömlõnyílás
Sorozat F-35B, egyrészes felsõ rotorajtó, szárnyba behúzódó fõfutó, egyenes beömlõnyílás
Az ArmA2 beli "F-35B"...
Szóval nem igazán értem miért vársz el olyat, amire nem is tettek igéretet? Az, hogy te másként értelmezted a szavaikat, azért nem kéne büntetni a fejlesztõket.
ARMA 2 is the third installment in the award-winning line-up of realistic modern military simulation games from Bohemia Interactive. A BiS honlapjáról...
Szerintem az F35B modellje nem hibás, csak valami fontosan nem tudunk.
Nézd meg a fenti három képet, és ismételd el ezt a kijelentést. 😊
Az MP5 és más fegyverek tûzgyorsasága pedig egységes matematikai mûveletkre ad lehetõséget, ami nem jelent olyan komplex számitási feladatokat, mint amilyeneket te szeretnél. Cserébe "alacsonyabb" gépigényt kapunk, és több FPS-t.
Miben nyújt több FPS-t, ha az MP5-nek és az MP5SD-nek ugyanakkor a tûzgyorsasága?
Nem vagyok haditechnikai szakértõ, de egy bizonyos fegyvernek általában egy megnevezést szoktat adni. Ez pedig a gyártó megnevezése. Ezért lett az A10-es repülõ, A-10.
Tévedés. Az A-10 esetén az elnevezés a légierõtõl jött, a fegyvernemek egységesítették a légi jármûvek típusjelzését 1962 után, hogy melyik betû mit jelent, arról anno itt írtam egy összesítést.
Nem tesznek különbséget aszerint, hogy mely alakulat használja. Szintúgy igaz ez a rakéták vagy bármi más esetében. Például a Maverick rakéta.. Szóval szerintem a más név eltérõ tulajdonságokat takar.
Szerinted az USAF és az Orosz légierõ/hadsereg ugyanazokat a jelöléseket használja? A Szu-34 ugyanis orosz gép. Az AGM-65 Maverick meg amerikai rakéta.
Amit én említettem, az a Szovjet/Orosz jelölés.
Gyártó/Légierõ kódja: R-73
NATO jelölése: AA-11 (Archer)
Ha felmész a Wikire ott is ezt találod.
Gyártó/Légierõ kódja: H-29
GRAU kódja: 9M721
NATO jelölése: AS-14 (Kedge)
A H-29 a Wikin
Gyártó jelölése: TKB-687
Légierõ jelölése: Gs-30-1
GRAU kódja: 9-A-4071K
NATO jelölése: -
Gs-30-1 a Wikin (Oroszul)
Meg tudod nekem magyarázni, hogy egy Orosz Szu-34-esen miért a Légierõ/gyártó kódok vannak alkalmazva, kivéve az R-73/AA-11-nél, ahol érthetettlen okból a NATO jelölést alkalmazták?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Hosszu...Nem vagyok uj es nem is mondom, hogy kockak vagytok, inkabb maximalistak, megszallottak. En elhiszem, hogy vannak dolgok, amiket kihagytak a jatekbol, es ez tenyleg nem jo, de ez akkor is csak egy jatek! Ha valosag kell, akkor menj el hivatasos katonanak!😉 Igy is jobban jart az ember az Arma 2-vel, mint a legtobb Fps jatekokkal, mert bizogy a legtobb fps gamék csak arrol szolnak, hogy daraljuk le egymast oszt kesz! Semmi gondolkodas, taktikazas es semmi realitas alapja nincs ezeknek a jatekoknak. Ugralva fejbeloni az ellent stb... na, hadd ne soroljam...
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
www.smart-bus.hu
#ofp.hu@irknet
www.smart-bus.hu
#ofp.hu@irknet
Letámasztást akarok! 😄

www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
"Az hogy mi olcsóbb és drágább az attól függ hol szerzed be.. Szerintem a hidegháború után elég sok olcsó RPGhez lehetett hozzájutni"
Hát... õõõ... mivel az M107 volt a példa, elég egyértelmû a beszerzési forrás. Ráadásul ritkán rohangálnak amerikai katonák RPG-vel.. legyen az bármilyen olcsó! 😄
*Az állandó vigyorgásom nem kinevetés! Pont ellenkezõleg, "feszültség" oldás! 😉
www.smart-bus.hu
Az hogy mi olcsóbb és drágább az attól függ hol szerzed be.. Szerintem a hidegháború után elég sok olcsó RPGhez lehetett hozzájutni
Ha 3 tárat rálõsz az is olcsóbb mint egy AT! 😊 És itt ez a lényeg... messzirõl, olcsón, hatékonyan, könnyû páncélos ellen. (is)
"A jármû használhatatlanná tétele a cél."
Ebben egyetértünk! 😊
De hogy állunk ezzel: "a BRDM-et már csak azért sem vinné hosszába keresztul az M107, mert úgy vannak kialakitva a tankok, hogy a lövedék irányt változtasson rajtuk..."
Most akkor átviszi, vagy sem? 😄 A hosszában-t egyébként költõi túlzásnak szántam arra reflektálva, hogy az 107-s egy vékony fallal állítottad szembe! 😊 Maradjunk annyiban, hogy az átütés "szimulálás" hagy kívánni valót maga után ArmA2-ben.
Itt találsz adatokat a BRDM páncélzatáról... Hasonlítsd össze azzal a táblázattal amit linkeltem... 😄
www.smart-bus.hu
Az M107 lényege pedig, ha jól tudom abban rejlik, hogy nem kell rálõni az egész tárat, hanem egyetlen lövés pl. a motorblokkba és kész.. olcsó és hasznos 😊 A jármû használhatatlanná tétele a cél.
Az ilyen .50 kaliberes rombolópuskákat pedig kifejezetten a könnyû páncélos konzervdobozok likvidálására találták ki, hogy ne kelljen egy BRDM-re elpazarolni egy M136-t. Ugye egy tár az M107-hez lényeges olcsóbb...
Ha ezzel kitárazol egy BRDM-re, az fix, hogy abból sok nem marad... ( megfelelõ lõszer esetén )
www.smart-bus.hu
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Azért arra kíváncsi lennék nagyon, hogy ezt pl. mi a tökömért nem tudták megcsinálni az 1 óta.
Meg hogy a freetrack támogatást miért kellett kivenniük 😞
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Néztem VBS videokat:
Ott van lézernyaláb az éjjellátonézetnél
Darabokra törik az üveg ha belelövünk
Jo lenne látni ezt is ha a robbanás miatt betornek az ablakok a légnyomástol.
A hangmotorra is ráféne egy kis ujjitás,mert én még nem hallottam, hogy épületen belül változna a fegyverek hangja visszhangozna stb..
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
1: A fegyvernek nincs ballisztikája, csak a belõle kilõtt lövedéknek! 😊 A fegyvernek maximum röppályája van, ahogy elhajítod magadtól! 😄 De, ha már ballisztika... Te megfigyeltél szelet, ami hatással van a lövedék röppályájára? 😊) Az a szép, hogy modderek ezt is megoldották az elsõ részben! 😉
2: Lõszer típusok. Ebbõl, ebbõl, vagy akár az itt olvasható MOA értékbõl mennyi van benne az õ hiteles fegyver szimulációjukban, vagy akár a hiteles lõszer típusaikban? 😄
A többit nem is boncolgatom inkább! 😉
A szimuláció lényege, hogy ami megvalósítható, az bizony pontosan olyan mint élõben! Pont ez a lényege. Elég csak mondjuk a pilóták szimulátorokban eltöltött óráira gondolni! 😊 Ennek fényében ha valaki azt írja, hogy hiteles fegyver szimuláció, akkor az ember elvárja, hogy ami nem hadititok, és ami egy PC keretein belül megoldható az bizony ebbe belekerüljön. Értelem szerûen nem várom el, hogy lövés után a csõ megégesse a kezem, ha megfogom... mert ugye ez nem kivitelezhetõ! 😄 De kivitelezhetõ a fegyver mozgó alkatrészeinek animálása, a valódival megegyezõ tûzgyorsasága, a visszarúgása, a súlya, vagy akár a lövedékek MOA értéke.
Továbbra is azt tudom mondani, hogy reklám duma ami az oldalukon van, és bizony jogos a reklamálás! Legalább annyit odabiggyesztettek volna, hogy valóságra törekedõ, vagy valósághoz közeli... apró különbség, de mennyivel másképpen hangzik így a végeredmény fényében! 😊 Imádom a nyelvünket! 😄
Mellesleg a fikázó, lekezelõ véleményem egy folyamat része, végeredménye. Sorra beígérnek dolgokat, ( pl jármûbõl lövés, jármûvön való mozgás ) amibõl nem lesz aztán semmi... elhúzzák a mézesmadzagot, aztán sumákolnak... jön a "sajnos nem megoldható" duma. A baj az, hogy a sok "nem megoldható" dolgot lelkes "amatõrök" a szabadidejükben, ingyen, játszva megcsinálták... sõt, a BIS nem egy dolgot innen lopott... és sok esetben nem az a baj, hogy valamit nem oldanak meg, hanem az, ahogy megcsinálják. Ha már egyszer van tûzgyorsaság, akkor miért nem lehetett az eredetivel egyezõnek belõni?
Hosszú história ez Urak... amibõl ti újak csak annyit láttok, hogy mi régi kockák fikázunk egy egyébként a többihez képest kiváló játékot! 😊 Szeretjük mi is, higgyétek el... csak amíg nektek új még ez a punci, és emiatt lelkesek vagytok, addig mi már ismerjük az együtt lakásból eredõ "mellékhatásokat" is! 😄
www.smart-bus.hu
Win7-en játszok és 3GHZ-en.
[email protected] ghz,2 giga ram, 9800 gt 700/1750/2000..... chieftec 450 w
naugye 😊
Az autok vezethetösége is katasztrofa legalábbis billel.A menet tulajdonságokrol nem is beszélve, ha nem az uton megy akor alig akar menni, hiába van erös motor.
Az elözo hszekhez még annyit ha egy kicsit is figyelembe vették volna a játékosok véleményét/kivánságát akkor a mostani verzioban benne lennének a leginkább használt modok vagy az egész ACE fejlesztés.Akkor már lenne jármüvekböl/röl tüzelés és még sok más is.
Naugye 😊
Fegyver ballisztika, elhajlások, anyag átfúródások, környezet rombolása, valós tárkapacitások, nyomjelzõk, lõszer típusok és becsapódások.
Itt megmagyarázza mit ért hiteles alatt, és tapasztalataim szerint ezek rendben is vannak..
A szimuláció nem pontosan olyan mint élõben... ha pontosan olyan lenne, akkor az élõ lenne és nem szimuláció.. ha már a magyar nyelv sajátosságait facsargatjuk 😊
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Meg igy is tobbet nyujt mint a legtobb fps jatek!😊 Ki kell probalni ARMA elott es/vagy utan a fent emlitett jatekokat es egyesevel fogjatok kitepni a hajszalaitokat, persze akinek van!😄
www.smart-bus.hu
Erre a válasz: "Hiteles fegyver szimuláció"
Na most a Te meglátásod szerint, a "hiteles" és a "szimuláció" szó milyen elvárást támasszon a készítõk felé? Mert akárhogy is csavarom ezt a kérdést, ezen két szó hallatán én HITELESNEK és SZIMULÁLTNAK várom a fegyvereket!
Hiteles: elnevezések, kinézet, súly ( mert ugye a súly is megoldható )
Szimuláció: valóságnak megfelelõ ( ami nem hadititok ) teljesítmény adatok ( tûzgyorsaság, kaliber, hozzá tartozó lövedék tulajdonság szimulálás, stb ), animált mozgó alkatrészek, tárazás, stb...
A magyar nyelv sajátosságai szerint nekem az a hiteles, és a szimulált ami olyan pontosan mint élõben. ( értelem szerûen a tehén kakijának a szaga nem ideértendõ! 😄 )
A Te verziód akkor lenne helytálló, ha az oldalon ez szerepelt volna:
A lehetõségekhez képest hiteles fegyver szimuláció! Ebben az esetben egyet is értenék veled. De mint tudjuk a " lehetõségekhez képest" kifejezés bizony nem szerepel... csak a hiteles fegyverszimuláció! 😊
Így véleményem szerint minden kritika jogos azzal kapcsolatban, amely ezen kérdésben a hiányosságokat kéri számon. Ha nem a hülye reklámduma, és a vásárlók hülyének nézése lenne a divat, akkor kevesebb kritika is érné az urakat... 😉
www.smart-bus.hu
Igen.. mostmár emlékszem.. de én nem nevettem rajta 😊 Ez csak egy film.. ilyen hozzáállásal nem is kéne tévé elõtt ülnöm, mert tele van marhasággal 😊
F-35B a játékban a neve a jármûnek, nem jogvédett, használható, ahogy a többi amerikai fegyver is a valós jelölését viseli, M1A1, UH-60S, AV-8B, stb.
A különbség abban van, hogy az F35-X35 még fejlesztés alatt áll.. a többit, amit emlitettél pedig már alkalmazzák.
Észre lehet venni. Az, hogy gatling fegyvernél pedig trükköznek, még feltünõbb, csak a trükk mikéntje nem volt világos. Nem azzal van a gond, hogy trükköznek, hanem azzal, hogy ezt hogyan teszik, és mit mondanak közben...
Nekem még nem tûnt fel.. de szerintem, ha inditanánk egy szavazást akkor az eredmény az lenne, hogy játékosok 95%-ának se. Mond meg nekem, hogy melyik mondatjukból látod azt, hogy ez trükk? Szerintem inkább programozási technika. Mit mondanak közben? Ami az Arma 2 oldalán, használati útmutatójában szerepel az megegyezik a játékban látottakkal.
Szóval nem igazán értem miért vársz el olyat, amire nem is tettek igéretet? Az, hogy te másként értelmezted a szavaikat, azért nem kéne büntetni a fejlesztõket.
Elárulod nekem miben egyszerûsít az, hogy az F-35B modellje hibás, hogy az MP5 tûzgyorsasága hibás (van a játékban 700 és 800 löv/perc tûzgyorsaságra beállított fegyver)?
Szerintem az F35B modellje nem hibás, csak valami fontosan nem tudunk. Az MP5 és más fegyverek tûzgyorsasága pedig egységes matematikai mûveletkre ad lehetõséget, ami nem jelent olyan komplex számitási feladatokat, mint amilyeneket te szeretnél. Cserébe "alacsonyabb" gépigényt kapunk, és több FPS-t.
Vagy elárulod milyen indoka van annak, hogy a Szu-34 fegyvereinek elnevezésénél 3 eltérõ azonosítási rendszert alkalmaznak? Miért nem tudták R-73-nak írni az AA-11-et? Vagy ha NATO jelölést alkalmaznak, akkor miért nem AS-14 a H-29, ? Ez egyszerûen csak igénytelenség, ha szimulátornak nevezik a saját játékukat.
Nem vagyok haditechnikai szakértõ, de egy bizonyos fegyvernek általában egy megnevezést szoktat adni. Ez pedig a gyártó megnevezése. Ezért lett az A10-es repülõ, A-10. Nem tesznek különbséget aszerint, hogy mely alakulat használja. Szintúgy igaz ez a rakéták vagy bármi más esetében. Például a Maverick rakéta.. Szóval szerintem a más név eltérõ tulajdonságokat takar.
Beagyazva szarabb minosegu, linkve a jobb.
#ofp.hu@irknet