Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szóval ezzel most rá akarsz beszélni, hogy hétvégén, ha már úgyis ügyeletben vagyok, és otton kell lennem emiatt, nyomjak egy reinstallt és akkor már értelme is van a 4Gb ramomnak, és 1 Gb Vraomnak? 😊
hmm...meggondolandó 😊
Utána tuti jobb leszek és cakkorsa lövöm az AI picsáját az erdõben, ahogy õk szokták velem csinálni eddig 😄

www.downtempo.hu picasaweb.google.com/kelemenlajos

Icebird
Nagyon ritka hogy valamelyik program ne futna, de azt is kombatibilis modba rálehet venni!
Driver terén meg még nem találkoztam hiányosággal, sõt nálam alapban mindenhez felrak, köztük a wlant is!

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

win7-hez mennyire van driver + prg x64-re?
Van valami kompatibilitási lista hozzá?

Felraknám, de félek lesz olyan alkatrészem amit nem kezel (pl wlan, oszt vezetékezhetek...)

Van a swap-re megoldás, csak költséges.
Én 3-4 éve használok DAID-et, de most látom, hogy az ARMA-nál kifizetõdött.
6 vinyó van a gépemben, 2 STRIP-be rendszernek, 2 STRIP-be játékoknak és 2 MIRROR-ba adatoknak. Swap az adat vinyókon. Nagyon ritkán akad meg a game és akkor is csak 1 pillanata.

Srácok!
Segítségre lenne szükségem! Már az elején sikerült elakadnom :S, mikor Lopotev-et kell megtalálni.
Voltam a Lázadóknál, ott mondta a csávó, hogy az erõmûnél nézzek szét. Már körbejártam az egészet, de sehol nem találom a csókát ...

Elõre is köszi a segítséget!

ASUS P5K, Intel Q6600 - 3.0 GHz, Cooler Master Hyper 212+ CPU hűtő, 4Gb Transcend DDR2 800MHz, HD6850 1Gb VRAM, 2xWD 500Gb, ChiefTec 550W, Creativ X-fi, ThermalTake Shark ház

Törölt felhasználó
Csak hogy visszatérjünk a témához<#zavart1>
Újabb segítség kellene srácok! Üldözöm azt a ratyi LU valakit és már a bázis rámszolt hogy valami Shovalami falutól északra látták de még nem érte el Gromot és egy piros golfban csapja. De hiába rohangáltuk körbe helcsivel azta rohadt területett sehol senki, nem hogy piros golf. Hol van az a majom?
Icebird
Amit elõre belehet húzni:
PreloadBanks, PreloadAddons, PreloadConfig, preloadObject, PreloadTextures, preloadCamera
Persze ezeknek már csak modként van értelme ha alapban nincs meg!

Egyébként én win7 elött kilödöztem a pagefile használatát, mondván a winfosnak, fújj kakis! Ne nyúlj hozzá!😊

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

DOGMAN
Na ezt mindenképp kipróbálom:

Run on multiple hard drives

If you don't have RAID and have 2 hardrives.

ArmA2 is heavy on the harddrive I decided to split the ArmA 2 files onto two different hard drives, this can be done by making a mod folder on one of your separate hardrives. This makes loading faster, and allows you to simulate a faster data transfer rate.

For example I have moved the following files (they mainly contain textures and models), others containing configs may cause problems if you are running addons. into F:\CA\addons as shown below:

You can then run these files via the modfolder method

(safest method) I use.
-mod=F:\CA;@mod2;@mod3
or
to work with some mods/addons, depending on which files you have moved.
-mod=@mod1;@mod2;F:\CA

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

Nem a bootvis tool-ra gondolsz?
Nem tudom hogy van-e ennek vistás megfelelõje... vagy jó vista alá is?

DOGMAN
Ja emlékszem winXP mikor bejött akkor volt divat egy progi (nemtommianeve) ami az indításkor betöltött fájlokat a megfelelõ sorrendben a vinyó iylen részére rakta, és olyan 60%ra csökkentette a boot idõt.
Namost mi módon és fõleg milyen ARMA fájlokkal kellene ezt megcsinálni???

Icebird: mit tudsz a motor fájl kezelésérõl??

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

pl: oo defrag

Scottt
Nem de ha mondasz egy program nevet megnézem^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

vannak olyan defrag programok amik ki tudják emelni az adott könyvtárat a hdd leggyorsabb részére. Ilyennel próbálkoztatok már?

én meg lassan 31...
ha magadra vetted biztos te voltál az egyik...
miért nem dolgozol?
Húzd ki az ország szekerét az adósságból ne játtszá, jóvan? 😉
Este, kocsma és gyerek verés helyett lehet jönni, de reggel... pff... 😊

Torzonborz
de még mindig jobb mintha egy rommá töredezett particíón lenne a játék + swap 😛 na mindegy felesleges ezt tovább ragozni . remélem fogják még optimalizálni mert azért még bõven ráfér a játékra.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

DOGMAN
De gyorsabb nem lesz sajnos.
Ugy szoktam, hogyha újítok be új vinyót, akkor az eggyel régebbi megy swap-nek. Persze egy így hülyén hangzik hogy van most egy 500-as rendszer vinyóm, plusz egy külön 200-ason a swap 😄
A 200-as elejébõl le van vágva 20 giga swapnak, a defrag miatt, a maradék más célra felhasználható (archiválás)
Az 500-as is több részbõl áll, a game is oda van telepítve, így a lentebb írt feltételek (fizikailag külön vinyó a két dolognak) teljesülnek.

Asszem kivágom otthon a swapet pendrivra, kérdés az USB mennyit lassít az elérésen.
Torzonborz
így van de mivel nincs külön + hdd-m így ez van de már az is valami hogy nem töredezik .

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

DOGMAN
Ha egy vinyóra teszed több partícióra a rendszert a swap-et (mert "illik"), azzal csak azt éred el hogy a swap nem lesz defragos.
Az elérési idõn semmit nem javítasz a külön partíciókkal hiszen a vinyó fejmozgása "soros" marad és ha épp a swap partícióról tölt valamit, akkor csak azután nyúlhat egyéb másik fájlhoz ha a swap-el végzett.
Egyértelmûen az optimális a külön (értsd fizikailag másik) swap vinyó, esetleg erre a célre egy kisméretû (max 10 G😎 SSD. Igy ha swappel, és közben tölt is a ramba - mondjuk egy pbgo-ból pl textúrát -, az párhuzamosan fog történni, és csak a lemezvezérlõ max sávszélessége lesz a korlátod!!!

[NST]Cifu
Nálam konkrétan az a helyzet, hogy távolról nézve kiégett T-72... zoomolok rá, a model ugyanaz, de a sértetlen T-72 textúrái jelennek meg, majd rá két másodpercel a fekete kiégett másodperc. Kétszer kaptam szívbajt, mikor ezt eljátszotta...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

"swap-et illik is külön tenni"
szerintem ha egy lemezen van akkor szinte tökmindegy, annyit ér, hogy ha nem fix méretû a swap akkor nem töredezik szét a lapozófájl

Azt lenne jó tudni hogy elérési idõt kellene csökkenteni vagy irási/olvasási idõt.

Még hirtelen egy ready boost-ra képes pendrive ugrot be ramdisk helyett.
de most már abba hagyom az OFF-ot
Torzonborz
1 hdd-n de mindegyik külön partíción vagy ( swap-et illik is külön tenni ).

A swap, a windows és a játék hol helyezkedik el a HDD-(ke)n?
Torzonborz
mondjuk én olyan túl nagy swapelést nem vettem észre. 4870 512 mb , 2 gb ddr 2 ram , 4 gb swap.

DOGMAN
jaja az úgy jó lenne
csak én most ezért fel nem teszek 64 bitest semmit 😄
Akko rmivel a külön vinyó nem segíett azt gondoljátok, hogy a rendszer swap-ból töltöget??? De miért nem a ramból ha az meg van???
Bistudio vazzz...

Torzonborz
ramdisk-re teszed a spaw-et.

DOGMAN
vagy egy 2 gigás ramdisk, 64-biten persze a többi 4 mellé, csak mivel veszed rá a játkot hogy az odarakott pbo-kat használja? 😄

Vagy még egy 15K-s SAS lemez lenne jó :-)
#18738-ra valaki plíz reagáljon.

"SSD-t kipróbálhatnád!"
Ennek feltétele hogy a cégtõl kikölcsönözhessek egyet.
Sima SDHC mennyire oldhatná meg? Mert HDD-nél lassab, de elvileg kisebb elérési idõvel (?) bár ez csak tip.
DrRadon
Megoldást lásd pár HSZ-szel lejjebb, illetve számít az is melyik pályán próbáltad éppen.

hellotok! miert akad az Arma2 a gepemen? Intel dualcore 3.00ghz,4gb corsair ram,750 seagate barracuda,ati 4870 gddr 5/1gb -s karyta ! ilyen konfiggal miert nemtudok fullon jatszani? keves a grafkari ?
Azért elkurvulnék... bár, ha nagyon megfeszítem magam, szerintem abban is találnék hibát! 😄 😄 😄

www.smart-bus.hu

Na igen, csak nem mindegy minek a 40-50%-a! 😊) Egy 2.6GHZ-s procinak, vagy egy 4GHZ-s procinak... 😉

www.smart-bus.hu

DrRadon
Ha adnak VBS2-t akkor azért eltekintünk tõle, igaz?

Tedd csak szépen oda vissza, ahonnan leszedted! Rossz vagy! ( Az 5. letöltés után ad hozzá serialt )

www.smart-bus.hu

DrRadon
4 magosnál fölösleges a 4 GHz, ha csak nem akarsz 1500 MI-vel mozit rendezni. A teszten is csak 40-50%-os volt a magonkénti terhelés 4 magos esetén.

A tökön rúgás olcsóbb mint az SSD... támogatom! Indulhatunk! 😄

www.smart-bus.hu

DrRadon
Sajna a szûz vinyót már próbáltuk ArmA1-nél, de nem segített. Marad az SSD, vagy a BIS tökönrugdalása, hogy nem illik csak 1GB-ra programozni így 2009 tájékán.

SSD-t kipróbálhatnád! 😊 Szerintem 4GHZ körüli 4 magos, 1GB-s VGA, és SSD a kulcsa a swap kérdésnek...

Tudom, tudom, anyámat, ez kapásból kb 2kiló, de akkor is! 😄

www.smart-bus.hu

DOGMAN
Gondolom a pbo-kat swappeli.
Érdekes hogy _mindig_ swappel ha nem mozdulok el csak 1 órán át félpercenként fordulok 180 fokot egérrel, a 30-dik percben is swappelni fog, bár nem annyit mint az elején.
Mintha elõre el lenne döntve, hogy a hátad mögött levõ dolgokat még a ramból is kiteszi/felülírja.
Multiban pl berespawnol Stary Soborba: körbenézek akad minta disznó, aztán helyrejön, majd ezután (forgolódástól függõen) ahogy mászkálok a faluban, swappolgat, látszólag random, de mindig egy nagyobb szögû elfordulás után.
Át fogom tenni én is egy tök üres 80GB-s vinyóra az egész játékot, lehet megéri...nemtudom

Köszönöm. Órajel mennyire számít a procinál, megéri megtépni?
Azt tudjátok a hogy honnan tölt vinyóról, mikor kerreg? Swap file, vagy maga a játék? Ki akarom próbálni mit szólna egy külön vinyónak a progi, esetleg egy SSD-nek.
"Mi az az EVO ?"

Ilyen 😊

Amit azért nem árt tudni röviden... Ez egy összevágott video. Nincsenek benne az eseménytelenül átautózott/átrepült negyedórák. Ami után lehet ,h 1 darab fejlövés megérkezésed elsõ percében, és ismét a respawn ponton találod magad. De ezt szokni kell 😊
Röviden arról szól, h szedett vedett emberkék hol csordaként, hol meg egyesével szállingozva igyekeznek elfoglalni az egész szigetet. Teszik ezt városonként. Minden városban van egy rádiótorony, azt kell kiütni satchellel.( Ilyen jelenet is van a bejátszásban )
Ez egy kóperativ jellegü küldetés, tehát minden játékos a támadó oldalon van az AI ellen. Mivel a terület igen nagy, a játék bármeddig elhúzodhat.
Fõleg attól függ, h mennyien verõdtök össze, meg mennyire sikerül összehangolni a csapatmozgásokat. Én jól elvoltam vele. Az az egy gyökérség van benne, h visszatermelödik az ellenség, amig ki nem ütitek a tornyot. Nem is ez a baj, hanemhogy pont az "arcodba". Sokkal kultúráltabb lett volna respawn-pontokat létrehozni a városokon kívül/között.
Jah és attol EVO, merhogy evolution. Fejlödik a karaktered a teljesitményed függvényében. Rendfokozatod és pontjaid növekszenek menet közben. A pontjaidat elvásárolhatod, a magasabb rendfokozat meg az egyre komolyabb technikák vezetéséhez kell.
Nagyon nem akarok kedvet csinálni hozzá, mert nem ez a legnyerõbb játékmód. Meg az se biztos, h Arma2 be átörökítették. ( vagy már nem igy hívják ) Példának szántam multi gyakorlásra. Ez arra pont jó, h megszokd, h "nem vagy egyedül".
Aztán ha belerázódtál, nézhetsz komolyabb kihívások után 😊

DrRadon
Google és download, vagy a legfrisebb DX.

Sziasztok,1 kis segítséget szeretnék kérni.
Ki akarom próbálni az ARMA II demót de a játék indításnál hiányolja a "X3D Audió 1_6dll"-t.
Mit tegyek?
Újra telepítettem de ugyan az a hiba.
Elõre is köszi!
DOGMAN
Én meg már elég rég voltam, Storm-ról meg nem is beszéljünk.
Láttam olyan fiatalkori fotóját, amin a háttérben egy T-rex falatozott csendesen pár ichthiosaurusból...<#vigyor><#vigyor>

csige791
Ezeknek a mai fiataloknak mire nincs idejük...
30 leszek. 😊

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Ezt a videót már én is felfedeztem. Meg is néztem párszor. Az a baj ,h ilyen fogorvosi nyálelszívó kéne pofámba miközben nézem, mert mindig belecsorog a billentyüzetembe az államról <#nevetes1>

DOGMAN
Pl az AI-t ha 4 magos a proci, akkor külön egy magon számolja.
Meg a render egy részét is.
Nekem 4 magos van és csak akkor esik le az fps 40-60-ról (sokszor akár 15-re is egy-egy pillanatra) vagy szaggat, ha tölt a vinyóról (elég sokszor sajnos).
Van olyan parancssori kapcsoló ami kikapcsolja a több mag használatát, majd csinálok délután tesztet, így is, meg úgy is, és ideírom mi az eredmény...

Van valakinek tapasztalata hogy mennyivel ér többet egy 4 magos proci a játékban egy 2 magosnál.
Most egy E6550-en, 2GB rammal, 8800GT/1GB-al megy. És lövésem sincs mit érné meg fejleszteni.
Ahogy olvasom 2GB felett nem használja a ramot. Viszont sokat tölt lemezrõl.