Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Scottt
Na mesélj Mici, hogy lehetne rászenvedni?😄

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Scottt
Gyere Solt flémeljünk!!😄

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Hogthar
Megvannak az addonok igen de az a lényeg ha kiadnák ezt a világnak is nem lehetne eladni 100 ért a katonaságnak. Ha nem tetszik a javítsd vagy ne játssz vele, a sok szitkozódással nem értek el semmit. Dinamikus árnyék meg ilyen meg olyan grafikai hülyeség, még ha egy 2010 es játéktól elvárná az ember sem számítanak egy ilyen játéknál. A grafika megszokható egy idõ után és utána nem azt fogod nézni milyen és ebben a bohemiának igaza van, kellene is az a -5 fps. Mellesleg idézõjelesen harci szimulátor de akármit csinál vele bárki egy játék marad és egy játék szórakozásra szolgál, ballisztika csõhossznak megfelelõen csak egy luxus nem fog rontani kifejezetten a játékélményen.
macleody
Ja, töltésnél mikor elhomályosodik a kép, szebbek a színek mint játék közben.
repvez
nem azt mondtam, hogy essenek át a ló tuloldalára, de lehetne egy kicsit éllettel teli szinek szines virágos mezök , gyümölcsok, változatossabb föld texturák, utak stb..
Icebird
Jaaajj, csak a fako színeket ne akarjátok már kiölni belõle, pont ez ami miatt természetesebb mint a többi mûanyag lego hatású játék!

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

Márcsak Solt hiányzik és lángba borul itt minden 😄

repvez
Na hogy ujra a témánál vagyunk igy én is nekifogok leirni az észrevételeimet 😊
Mint már többször leirtam és ahogy tpM is irja arra nem veszik a fáradságot hogy azokat a modokat amik készen vannak a következö addonban vagy részben benne legyenek és igy mindig csak egyhelybe topog a játék.Mert ha az egészet nézzük még mindig ugyan azt tudja amit az OFP csak egy kicsivel szebben.
Ami nem kerülne plussz eröforrásba, de nekem egy kicsit furcsa , hogy fako a játék, nincsenek benne domináns szinek szinte egy barna massza az egész.Ezt textura cserével meg lehet oldani és mégis sokat dob a látványon.
A másik hogy itt mindenki jön azzal, hogy azért hardware igényes a játék mert többszáz egységet kell egyszerre mozgatnia.ÉS ez a marketing maszlag, kampányba én még nem láttam olyan pályát ahol ez lett volna a jellemzö.MAx olyan volt hogy 12 embert irányitottam és esetleg még ugyan enyni másik csapat volt velem ez 24 katona és mondjuk 30 ellenséget kellett legyürni ez összesen 50 ember.Amire azért volt már példa másik játékoknál is .A területre sem lehet ráfogni a dolgot mert mindig csak annyit tölt be amenynit látunk , igaz hogy folyamatosan és nem kell szünetet tartanunk mig betölt, de akkor sem 200km2 egyszerre.Multiba meg ugy sincs AI és amugy is a server számolná azt.
Nézzük csak mi van még .
Egy zárt épületbe is besüt a HDR nap .Nincsenek benne dinamikus fények és a lámpa sem vet árnyékot a tárgyakon.
a modelleknek többfajta animácioját lehetne, mivel a mozgások scriptelve vannak és mint irtátok különbözö a civil és a katonai vonal, hogy ne vegye le a nemlétezö fegyverét ha le akar ulni.A fegyverek kezelése nagyon fura a többi játékhoz képest, mert azt vettem észre hogy itt nem a fegyvert emeli a szeméhez a katona hanem a szemét a fegyverhez és ez nem mindegy ha a fegyver máshova néz mint te.Az optikával több másodpercbe telik mire megtalálod az ellent ujra, de addigra már késö.
A parancskiadásokat is modosithatnák, ha rendesen felépülne a parancsnoki lánc.Ugy 1 játékosnak nem kéne egyszerre 4nél több embernek utasitást addni még nagy csapatmozgás esetén sem .
Ha ez a játék olyan lenne hogy egy totális háboruban egy kisebb csapat missioját csinálod és az egész szigeten dul a háboru , hordják viszik az embereket , municiot és bevetéseket repülnek a gépek mikozbe neked ezekkel összhangban vagy épp ezektöl függetlenül kell cselekedned, akkor azt mondanám hogy szép munka hogy egyáltalán ennyi benne van , de a mostani formájában ez csak egy önálloan játszató küldetés szerkesztö.
Még lehetne mit irni , de mint láthato nem kell nagyon beleturni ahhoz hogy egy jobb játék legyen belöle .És ezt nem fikázásnak szánom mert én is játszom vele és megvan eredetibe mind az ARMA1-en kivül, de hiányzik a dinamika és a háborus feeling belöle.
Százezrekért adják, mert katonai termék és amit az ügyfél kér, azt bele patchelik (tehát ha a XY haderõ szeretne bele ilyen meg olyan fegyvert, akkor azt bele teszik. Ráadásul alapból tele van csomó egységgel, jármûvel, különféle parancsnoki/szervezõ modulokkal meg ilyenekkel.

A ballisztikáról pedig nem feltétlen a szélrõl beszéltem, hanem hogy a fegyvereknél nem veszi figyelembe a csõhoszzot, ami szerintem igen is gáz egy ilyen programban.

Hogthar
A VBS 2 õt százezrekért adják és a Sima Arma 1. részének a grafikai motorját használja, Az ArmA 2 5000 - 6000 be fáj, Tehát logikusan csak gondoljátok át mi lenne ha belekerült volna arma 2 be minden jó és szép ami VBS 2 ben is volt.

Ez marketing és kész mellesleg az arrowhead szerintem jó lett leszarom a sérülés rendszer überrealisztikáját és sérülés rendszereket. Jelenleg minden épületbe belehet menni az ai használja az épületeket és bekerít elég ügyesen, a ballisztika szerintem jó igaz nincs szél és nem lehet letámasztani a fegyvert de ez minimális, a hangok meg cserélhetõek, biztos vagyok benne hogy 20 millió új hangmód lesz hozzá.
Én amúgy ~70%-ban ugyan azt a hangtárat használom, mint BIS, csak én baromi sokat dolgozom egy egy hangfájlon. 😊

DrRadon
Jajj dehogy is! Nem szeretném nyomogatni a "J" gombot annyiszor, ahány goleszt kell belenyomni a tárba, stb. De szeretnék egy olyan játékkal játszani, ahol a jármûvek és a statikus objektumok sokkal élethûbben rombolódnának, és ha valami eldõl vagy pattognia kell, akkor az legyen már olyan, mint a valóságban 😊 És végre felkereshetnék tpM-et, hogy azokat a hangokat rakják bele a játékba, amiket õ "vett fel" a fegyverekhez.

Ja és visszarakhatnák az emberek ArmA1-es sérülés modelljét, az nem volt ilyen árkádos mint ez a mostani.

Na azt ne mondd, hogy ezek olyan hú de nehéz meg bonyolult dolgok. 😄

És ha a FLIR-t át lehetett emelni VBS-bõl (pedig az jóval összetettebb dolog) akkor ezeket is meg lehetne oldani...

szerintem az ArmA2 játékközönsége a teljes realitásnak örülne a legjobban... bár tényleg kiváncsi vagyok, hogyha ezek mind bennelennének mennyien játszanák a játékot

Hát hacsak nem annyi ésszerü magyarázat, hogy ha mindezek bennelennének akkor még ennyien se vennék 😊 Na meg a VBS2 az a hadseregeknek megy tudtommal, és õk fizetnek is, s gondolom többet mint amennyi az armák eladásaiból jön.

Persze én is szeretném látni hogy egyszer eljut idáig az arma, talán a 3, reménykedjünk 😊

A hazudozást meg marketingnek mondják a társaságok felsõbb köreiben 😊

Vagy ha nem is a FIFA-t akkor vegyük a BC2-t alapul. Mit ígértek megjelenés elõtt, sõt még utána is? ÚJ PÁLYÁKAT. Ehelyett a megszokott pályákat kapjuk különbözõ "új" módokkal (Rush mapra ráraknak egy Conquest sémát azt kész), semmi zsír új pálya nincs eddig. Ja a vicces az, hogy amikor "új pályát" kapunk akkor nem kell frissíteni sem a játékot mert szerveroldalon megoldható. Magyarul õk már jó elõre elkészítették ezeket a pályákat különbözõ módokkal, csak szép lassan adogatják ki, hogy elmondhassák azt, hogy "dolgoznak". Persze a gameplay pofozgatásával kell egyelõre foglalkozniuk, de legalább ne hazudták volna azt, hogy új pályák,stb... de hazudtak, mert ez a marketing gépezet része. Sokan megvették, mert azt gondolták, hogy hú micsoda support lesz itt, 1 év alatt már a duplája lesz a pályáknak... de igazából ez nem igaz

Miért ne hazudnának? Marketing gépezet szerves része a hazudozás. Nézd meg pl. EA Sports > FIFA sorozat egészen FIFA 11ig csak ígérgette az új dolgokat, hazudozott jobbra-balra MERT MEGTEHETTE. Így is volt aki képes volt megvenni a FIFA 10et ami kb. egyenlõ volt a Fifa 2004gyel (a játékoskereten kívül). Amíg megtehetik ezt, hogy hazudozzanak mert így is veszik a játékukat, nem fog változni a hozzáállásuk. Teszem azt, ha az emberek 3/4e nem venné meg a következõ ArmA részt vagy kieget, és csõdközelbe kerülne a cég, lehet meggondolnák, hogy nem hazudozni kéne. A marketing mindig is hazugságokon és ígérgetéseken alapult, persze mindig van egy "csali" amit bedobnak és sosem valósul meg, csak sok hal ugrik rá.

De akkor legalább ne hazudjanak...

Itt olvashatunk a csudijó felvett hangokról ("minden hangot felvettünk, a tüzelésen át újratöltéseken keresztül a becsapódás hangokig"). Aztán innen idézem: "Improved vehicle simulation (damage model, physics, countermeasures, top down radars, warning systems, helmet-mounted displays)".

Kiemeltem: sérülésmodell és fizika. Namost valaki szóva tette a fórumon, hogy akár egy pisztollyal is szét lehet lõni egy Abrams harckocsit, ha elég kitartó vagy, erre az volt a válasz, hogy ez csak szõrszál hasogatás, mert játékban mire annyit lõnél úgyis lelõne az AI. 😄

Félre ne értsetek, én senkinek sem akarom elvenni a kedvét, ez egy remek program, csak én szeretek így szõrszálat hasogatni. 😊

az a helyzet, hogy Õk inkább leszarják 😊

A BIS egyszerûen a közösségre támaszkodik. Tudják hogy nekik egy "szar" alapjátékot kell kidobni a közösség úgyis elintézi magának azt amit akar (lásd: ACE), pályákat is megcsinálják maguknak, új katonai modelleket, jármûveket, etc... ezért õk jól telibeszarják az egészet, havonta kiadnak (neadjisten 2-3 havonta) új patchet és részükrõl ennyi. majd pofánvágnak egy új kieggel minket ami semmi újat nem tartalmaz mert amit tartalmaz az mind el lett már készítve a közösség által (sivatagi városok, sivatagi egyenruhák, álcák, stb), kisebb engine pofozgatás után kiadják nekünk a kieget 3-4ezer Ft-ért mert õk jóarcok.

És ne jöjjünk azzal, hogy ezek fú de költségesek, mert bezzeg az ilyenolyan shader technológiákra meg van idõ meg pénz. VBS-ben, illetve különféle Modokban ezeket mind megoldották, nehogy már Õk ne tudnák.

Mondjuk igazán ésszerû magyarázat még mindig nincs arra, hogy: miért nincs rendes páncéltörõ szimuláció (hajtóssugár, egylövetû pct-k kezelése), normális ballisztikai modell fegyverenként (röhej, hogy egy "szimulátor"ban az AKS74U-nak ugyan akkora, 900m/s a csõtorkolati sebessége mint az AK74-nek), fegyver letámasztás, valami komolyabb jármû sérülés rendszer (minimum ACE szintû), na meg persze valami rendes fizika (pl. az ingyenes VBS2 Lite-ban van rendes kötél lengedezés meg ilyenek...).

Nem kell feltétlen kóráj7/5 hozzá, de tény hogy arma2 1.05 óta jobban kihasználja a 3-4 magos procikat, és ha high-on szeretnél nagy felbontásban játszani vele, ahhoz kell GÉP 😊 nem csak gyors sokmagos proci hanem izmos videókártya is, eccvan 😊

Nekem csak egy 3GHz-es 3-magvas Athlon-II-m van de látványos javulást hozott az X2 után már ez is arma2-ben..

Azért nem kell és nem is lehet mindent az optimalizációra vagy annak hiányára fogni, tény hogy ilyen játék nincs mégegy, ami ennyi mindent nyújt egyszerre, ilyen szinten (persze tudom hogy nem tökéletes, de olyanból aztán nincsen sok), el kell fogadni hogy mindennek ára van.

Amúgy megpróbálhatnád launcherrel elindítani, sokmindent be lehet állítani amit játékon belül nem, vagy max parancsikonnal, teljesítményre is ható beállítások (hogy hány magot használjon stb,.) nagyon hasznos, fõleg ha modokat is használsz http://arma2.ar.funpic.de, innen lehet hozzájutni ha érdekel.

Icebird
Azért kiváncsiság képp megnézném milyen video beállítás van a játékban, csinálj screenshotot vagy írd le plz!

Icebird
Igen, valahol ez az egyik legjobb benchmark, nem igazán tudsz olyan gépet alá pakolni amit ne tudna megizzasztani!😊

DrRadon
A single kampányban elõfordul a 15 FPS is, viszont ha multiban játszol, az AI számolgatást a szerver végzi és voila! már is 30-70 FPS-sel "száguld" a game (mindez egy 20K-s 4x2,6 GHz-es procin és egy 800 MHz-re downclockolt 5770-el).

Csináltam már olyan küldit, ahol több száz AI gyepálta egymást kemény 1 FPS-sel : )

A heli nem ördöngösség. Vannak köztünk olyanok, akik bill-el irányítják a helit. Az egyik képes volt egy torony tetején kirakni a szakaszt, aztán a küldi végén, hogy ne kelljen fellépcsõznünk lerakta két fa közé a torony mellé. Sima ügy: )

Beszálláskor rátapadsz a Q-ra, aztán ha felszálltál:
- Q: emelkedés
- Y: süllyedés
- az egérrel meg a többi manõver. Ha gyorsítani akarsz akkor le az orral, ha lassítani akkor felhúzod. Közben meg a Q/Y-nal korrigálod a magasságot. És persze szépen kikerülöd a fákat meg a rakétákat 😄

Mondjuk én mostanában Armával sem... :S

KranaZoli
<#worship>

"én nem."

Mondom Én. <#vigyor3><#wink>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Page up/down fel/le ereszkedés, a többit egérrel, majd ráérzel. 😊

Egyébként azért elég sokan játszanak mellette mással is, én nem.

KranaZoli
Már nem tudok szerkeszteni:

-I5 750 @ 4Ghz
-SLI GTX 275
-4 Go ram
-Windows 7 64bits

All max detail (AA and Lighting on HIGH)

Ofkórz, hogy Kóráj plussz SLI. <#alien>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Ezt nem értem. Csak 1db HDD van, de külön rendszer és adat partíció. Ez utóbbin van a game.

Csak 1 pölö:

Más:

Helikopátert 😊, hogy a rákba kell jól irányítani?! Én abban annyira balfasz vagyok, hogy az vmi hihhetetlen. Soha nem game-eltem repülõ, helis játékkal, de még elõzõ ARMA-val sem. Az oktató részben is olyan pillanatok alatt zuhanok le, hogy azt öröm nem nézni. 😄

Bill-re gondolok. 😊 Mert ha azt írjátok még, hogy kellene hozzá vmi kiegészítõ, akkor max van pár db C64-es joystick-om. 😄 😄 😄

Nekem olyan érzésem van, hogy aki ARMA-zik, az szinte mással nem is game-ezik. ?! S talán ezért is ruházott be atomerûbe. 😊

KranaZoli
De írtam, hogy hiába állítom High-ra, Very High-ra, vagy épp Low-ra Én nem érzek szinte semmi változást.

Alap Seven Prof + Update semmi extra. Max MSE a háttérben, de ott meg a game mappa kivétel a víruskeresésben. Bár az FPS-hez annak nem lehet köze, max. kifagyásokhoz; lassuláshoz, sötöbö.

Nálatok milyen FPS-el fut az OA és milyen gépen?! Mert Én úgy érzem és mintha jól érezném 😄, hogy hiába van 4 mag, akkor is ingadozna az FPS elég szépen.

Nézem a jútyúbokat, hogy Kóráj + 12GB DDR3 ecetera. 😮
😮

Azonban valljuk be, hogy látványban nem igazán tükrözõdik vissza a magas gépigény. Értem ez alatt pl. az olyan fícsöröket, hogy pl. idõjárás. Pl. eddig Nekem csak napsütés. Semmi esõ, semmi más.

Próbáltad már két vinyóról futtatni? Megmagyarázni nem tudom, de az elõzõ konfignál jobb fps értéket produkált ha több hdd-rõl töltött.
Havernál meg a post processtõl állt fejre örökké.
m1c1mack0
Valószínû azért mert -1.0 verzió számú, lewarezolt izé, egyszerûen nem mûködik kellõ megbízhatósággal. Már van kint patch, amit akár a warez verzióra is rá lehet szenvedni, a boltira meg kötelezõ.

Icebird
Az sem biztos hogy minden a játék számlájára írható!
Könnyen lehet hogy hasonló konfignál másnak nem ilyen eredményeket produkál!
Az lehet driver, vagy annak finom hangolása, vagy az OS-nél valaminek jó étvágya van, és a játékban is van olyan beállítás ami rendesen visszafogja, és nem feltétlen ad annyit hozzá hogy magas szinten hagyjuk.
Értem én azt is hogy ha van egy jónak mondható gépünk akkor nem szivesen engedünk a látványból, de szvsz normálon is elég szép!😊

lacinkacinka89
Hi! Az miért van, hogy 5-bõl 4-szer kidob a játék hibaüzenettel??

KranaZoli
Értem Én amit írtok, csak még mindig az a gondom, hogy tfh: úgy gondolkodtak, hogy sokkal könnyebb egy game-t vas-ra írni, mint optimalizálni. Azért Én még mindig az optimalizáció szót használom, de felõlem lehet engine is. Itt a gond az, hogy akkor milyen vas is kell ahhoz, hogy stabil 30FPS legyen?! A 60at hagyjuk meg utópisztikus fogalomnak. 😉 Ja, és azért vallási topic mert szerintem az ARMA is olyan game, amit vagy imád vki minden hibájával 1ütt, vagy ki nem állhat. Szerintem ezek a jó gammák, btw! Ilyenkor lesznek FAN-ok és ellenlábasok. 😊

Én úgy érzem, hogy hiába van alatta 4 mag, akkor is szépen ingadozni fog az FPS, csak nem 15 és 20 között, hanem 25 és 30 között (talán 😊.

Ill. mondom, vhogyan Nekem ez a nagy map és sok AI miatt ilyen kevés az FPS sem túl meggyõzõ, ui. az éjszakai pálya elején a Hammerban, meg a másik egységben vannak 10en vhányan és ott semmi egyéb NPC. Pontosabban nem kellene lennie. Jah, hogy a háttérben ott dolgozik a Tõlem 1km-re lévõ NPC-k AI-ja is, hát ez az Engine, vagy optimalizálási hiba!

Hagyjuk is a hasonlítást egyéb gammákhoz, ui. az ARMA is külön game, a STALKER is, stb...

Azt azonban sajnálom, hogy pl. ARMA2-höz a késõbb kijött tapaszok nem orvosoltak ilyen teljesítmény problémákat. Az itt a fõ bibi, hogy azért 800x600-ban játszani low felbontás mellett, tökmind1 milyen gamerõl van, az perverzitás. 😄

Icebird
Hajlamosak vagyunk leragadni a vizuális dolgoknál és ilyenkor úgy érezzük hogy joggal tesszük fel azt a kérdést hogy ez mért döcög, mikor a másik játékban a látvány jobb és még gyorsabban is szalad!
Ha ilyen egyszerû lenne a dolog akkor már rég CryTek engine alatt "ArmA" moddal tolnánk (kérdem én, mért nem így van?).
Sokkal összetettebb a dolog annál mint amit mi látunk belõle!
Csak egy kisebb példa, azon felül hogy milyen fényesen ragyog a nap, vagy de csodás éjjel a csillag az égen, tájékozódásra is alkalmas!
Dinamikus idõjárás és nap/éjszaka szimuláció, apály/dagály és dátumnak megfelelõ csillagkép. Ballisztika, szél és sok olyan dolog ami elsõre fel sem tûnik.

Azt is megkérdezhetjük hogy egy repülõgép szimulátornál ahol sokszor csak a mûszerfalat látjuk, meg valamit az égboltból és alattunk egy átlagosnak mondható terep, ugyan mért kell hozzá erõmû?

bagyula alajos
Nem nagyon értem miket írsz :"más mint a CryTek engine, ez tény, de nem is dolgoznak rajta annyira" És miért nem?
"Egy Trabantot nem tudsz addig optimalizálni, amíg merdzsó nem lesz belõle"
Tehát az Arma a trabant a Crysis meg merci vagy hogy érted?
Az meg, hogy "ha nagyon ügyes vagyok", nem az én dolgom én csak egy játékos vagyok.4 magos PhenomII, meg egy rad5770 mellett, mezei 1024*768 felbontáson
azért nem kéne vibrálnia.Emiatt sokkal nehezebb észrevenni az ellenséget. De még így is nagyon szeretem a játékot.

-:MTZ 80 love forever:-

DrRadon
Az a forráskód nagyon állat! 😄

DrRadon
Vallási Topic : ) Ez jó!

Tudjuk mi, hogy egy szar bughalmaz, szidjuk a BIS-t, de olyan dolgokat tud nyújtani multiban, amit a szarrá pénzelt sztárcsapatok által kreált sztár címek nem. Az meg csak marketing, hogy über realisztikus harci szimuláció, csak bizonyos részei közelebb vannak a valósághoz, mint a többinél.

Az AI? Nos csinálnak furcsa dolgokat még négy magon is, bár ott azért jobb a helyzet. Mi ezt úgy kerüljük ki, hogy nem játszunk AI társakkal, legfeljebb csak mint ellenség ellen.

Még egyszer! Az ukránok nem jobban OPTIMALIZÁLTAK, hanem egy más fajta engine-t ÍRTAK, ami arra a feladatra alkalmasabb. Ha jól rémlik, ott kevesebb az objekt és a látóhatár egy része tapétára renderelt látkép, ami Armában nem mûködne, mivel a messze mozgó egységek miatt folyton kellene renderelni a távoli képet is, vagyis semmi értelme nem lenne.

Sajnos az ARMA ilyen, kell alá a vas. CSerébe viszont csak õ tud ilyet nyújtani. Kérdés neked megéri-e a bolt.
Nekem a négy magra váltás ARMA2 miatt megérte. Ezek után a 2.8-ról 3.6-ra tépése a procinak jelentõs sebesség növekedést produkált.
Anno havernak is HD4890-esw atija volt, no a két vga-t együtt egyszerüen imádta. Stabil 60fps. :-)

Mellesleg meg tény hogy egy bug gyüjtemény a játék, de míg nem karolja fel egy EA szerû mogul õket, addig az is lesz, ha felkarolja abból meg OFP"-lenne.

Mellesleg meg kiváncsi lennék hogy az armából származó nyereségük mekkora részét teszi ki a játék eladás. Gondolom nem kevés pénzt gombolnak le az armykról a "játszatásért".
KranaZoli
Mivel ez egy félig meddig (vagy talán teljes mértékben 😊 "vallási" topic is, így semmi értelme, hogy "erõlködjem", Ti vagytok fölényben fanatikus ARMA-sok. 😄

Nekem akkor sem áll össze a kép, hogy mire föl a Kóráj7, vagy 4 mag?! De 4 mag-al mennyi FPS-t produkál az Engine?!

AI-ról meg annyit, hogy írtam: Kiabálhattam Én, hogy Injured baxxott Rám a medic. Oda állok mellé akkor is nothing. Szóval ha azt érezném, hogy bizony az AI annyira penge, hogy elvisz 2 magot, akkor még csak-csak érteném, de úgy látom, hogy itt is több sebbõl vérzik a game.

Ok-Ok. Akkor minek játszok vele?! 1elõre tapasztalgatom a gammát, de sajnos bármennyire is mondják, hogy ennyire és annyira realisztikus a játék, hát ez Nekem nem nagyon bizonyosodott még be. Ehhez azért annyi kevés, hogy távolból lelõ vki, vagy nincsenek megjelölve az enemy NPC-k nagy piros célkereszttel. 😊

De még mindig nem áll össze Nekem a kép, hogy egy game hogy a rákban nem tud Magából stabil 30 FPS-t kiköhögni 1280x720-as felbontás mellett. Most nem azért mondom, de az Ukránok a STALKER-t jobban optimalizálták. 😊 És azért itt sincs 10ezer NPC a látóhatáron. 😉

Icebird
Ismét belefér ide ebbe az így fut, hogy fut a gáma kérdésbe, egy régi de még mindig ütös kis humor!😊
OFP2 source

kifli
nekem bfbc2-be nem volt olyan hatalmas ugrás 2-rõl 4 magra váltáskor (E8400@4Ghz->Q9550@3,78Ghz)
Bár ott lehet vga limitem van 1920x1080-ban (HD5770)

OFF: az aláírásod az meg igaz 😊
Angliába volt egy teszt, hogy embereket kérdeztek az utcán hogy betiltsák-e a dihidrogénoxidot, mert ez felel a savasesõkért, fulladást okozhat, és nagy mennyiségben bocsájtják ki a külömbözõ gyárak/erõmûvek 😄
ON
DrRadon
Áááá. Mi az, hogy optimalizálási csõd? A saját motorjukat szerintem annyira optimalizálták, amennyire csak lehetett. Más mint a CryTek engine, ez tény, de nem is dolgoznak rajta annyira. Egy Trabantot nem tudsz addig optimalizálni, amíg merdzsó nem lesz belõle.

Így van. Meg kell tanulni vele játszani, és meg kell tanulni azt is, hogy mit jelent az a szó, hogy optimalizás. Mert ezt is mindenki csak durrogtatja, minta "nem hajcsa ki a végéát".

Ha nagyon ügyes vagy, akkor sûrítsd már bele 512 MB-ba vagy egy 200 km2-es teljes infrastruktúrával és élõvilággal ellátott sziget összes textúráját, és akkor nem lesz gondod a lemaradó textúrákkal ergó a lombkoronával sem. Mellesleg megjegyzem, én még nem találkoztam ilyennel, menet közben.

DrRadon
Hát azért 13% órajel emelés szerinted milyen logika mentén pótolja 4 magon futó szálakat? (de akár a 3 magot is megemlíthetném) Az egyik ArmA2 fejlesztõi fórumon remekül lehet látni a diagrammokban, hogy melyik mûveletet melyik mag kezeli, mennyi ideig, és miként várnak a szálak egymásra. Ezt nem tudod kiváltani 13% órajel emeléssel.

Meg el kell fogadni, hogy lassan idejétmúltá kezd válni az a mondás, hogy mindegy milyen proci, csak kétmagos legyen és magas órajellel. Nekem Athlon II X4-esem van. Csak 20 ropi volt, nem annyira gyors mint a Core I7, de bõven megérte az árát. Közel duplázódott a sebesség itt is, meg a Bad Company 2-ben is.

Scottt
Kettõt meg az OA-t ha burzsoá vagy,am elég lesz késõbb valószínûleg az OA is.

Hogthar
Armának is saját motorja van, a játékban te állíthatod a látóhatárt, viszont amit belinkeltél játékban meghatározott távolságot jelenít meg ami olyan 500 méter körül lehet, másrészt egykét állat mesterséges intelligenciája semmi ahhoz képest ami elvárt egy katonától, Sõt külön a katonák külön a civilek és a lázadók intelligenciája más és más, van élõ világ armában is és egyes aikat a látóhatáron kívül is meg kell jelenítenie.
KranaZoli
<#szomoru2><#worship>

bagyula alajos
Mindegyik része egy optimalizálási csõd volt, sajna meg kell tanulni vele így játszani. Hol van a fáknak koronája hol nincs. <#rolleyes>

-:MTZ 80 love forever:-