Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem, ez 47, nem 74. 😊

wardogzombie
engem mindig az érdekelt hogy az anyagban pontosan mi határozza meg, hogy mely anyaggal érintkezve milyen hangot adjon ki 😊

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Igen, vannak ilyen cégek amik ezzel foglalkoznak, hogy hangokat rögzítenek. Nem csak fegyverhangokat, hanem mindenfélét, rengeteg kategóriában. Ezeket aztán meg lehet venni DVD-n és fel lehet használni filmekhez, játékokhoz, amihez akarod. Persze nem úgym egy, hogy megszerzel egy ilyen hangtárat és akkor copypaste M16 hang, mert ez csak a hang alapját adja, még rengeteget kell dolgozni, finomítani rajta, ha jó eredményt akarsz (a legtöbb játékban nem törõdnek vele igazán, ezért nem is tetszik annyira).

Itt egy pár fegyveres hangtár: Sound Ideas. PDF-ben ott a lista, hogy milyen fegyver, milyen perspektívából lett felvéve.

A probléma, hogy ugye nincs minden fegyver rögzítve, ezért sokszor egy másik fegyver hangját kell úgy alakítani, hogy az adott fegyverhez passzoljon, hihetõ legyen, hogy annak olyan a hangja. Pl. SVD-t, M24-et, AK74-et sehol sem találok.

A lenti videón annak az M4-nek a hangja egy pár lépés távolságból, hátulról felvett AR-15, amit belsõ nézethez elégge felhangosítottam, állítottam basszust, visszhangot, kevertem bele egy ilyen fémes "zakatolást", ahogyan a zár mozog (utolsó lövés leadásánál nincs). Távolabbi hangnál már kevesebb a basszus, halkabb, fémesség sincs benne, még távolabb már egy teljesen más távolságból felvett hangot használ és így tovább...

tpm .. ezzel a vidivel kapcsolatban megkérdezhetem, hogy pontosan milyen fegyverhangokat és hogyan rögzitetek? csak saját kiváncsiság

régen olvastam hogy neten is meg lehet venni a hangokat valahol... filemknél is igy csinálják

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

grebber
Van valami megoldás hogy erre az ingyenes arma 2-re feltegyük a magyarítást?
Mert gondolom ez a legfrissebb patchet is felteszi, magyarítást pedig nem láttam frissebbet mint 1.05!

Next PC upgrade: 2022

DancZer
Erre inkább már nem reagálok, mert olyan hosszúkat írsz, hogy nincs idõm elolvasni! 😄

Lenovo y510p

Fpocok
MEGVÉVE!
(1 óráig tartott, de megvan 😄)

Parasite Eve 2, best game EVER!

DrRadon
Bocs Danci, amit hosszúnak neveztem az természetesen egy sor rövidebb-hosszabból állt, amik szépen egymás után következtek. Azt akartam kifejezni, hogy ezek a "szálcsoportok" (így jó?😊) nem töltötték ki teljesen a CPU idõt. És nyiván van igazság alapja a BIS nyilatkozatnak, fõleg azért, mert ArmA2-nél nem ugrik majd' duplájára az FPS 2->4 magra váltásnál mint a BF:BC2-nél.

Az OFP épületei kissé jobban festenek LOD szemponjából minta Chernarusiak. Bár azért látod Te is a képen, hogy a Terrain távoli területeinek háromszögei jóval 16pix/tri alatti sûrûségûek. Itt is észre lehet venni, hogy pl a lapostetõ peremén futó kis magasítás háromszögei simán ott virítanak a kinagyított képen.

Most képzeld el a Chernarusi színes viskókat a kis cikk-cakkos ablak peremmel, mely még messzirõl is határozottan látszik, alattad meg hullámzik a tenger, amit a kártya igen is renderel, vagy legalább is foglalkozik vele, különben nem lenne rajta a scenén. Egy ilyen chernarusi faluban kóvályogva bizony azért alacsony az FPS mert VGA limited lesz, pláne, hogy közben a kutya sem lövöldözik, tehát nincs AI, nincs ballisztika stb.

Ne feldkezz meg az 1.x patchnél reklámozott asszem Advanced Tree Rendering-nek reklámozott vegetáció megjelenítésrõl sem, ami arra hivatott hogy jelentõsen emelje az FPS-t. Legalább is az elmondásuk szerint. Na már most ha csak a CPU számítana, akkor ezt meg se kellett volna lépniük.

A Crysis sem különb, bár ott a terrain határozottan kellemesebb a LOD szempontjából, de a szerkesztõjében simán látszanak azok a trehányságok, hogy pl a homokzsákbõl készült fedezéknek nem csináltak LOD-ot. Egy bizonyos távolságból elhalványul, aztán eltûnik. Természetesen akinek GTX580-asa van, az szarik az ilyesmire, de akinek pl egy 128 bites memória sávszélességû kártyája van, annak ott tolonganak a felesleges 50-60 bájtos vertex adatok tíz/százezerszámra a feldolgozók felé haladva, nem kicsit visszafogva a hasznos, tehát az emberi szem számára még nem felesleges dolgok renderelésének teljesítményét.

Tisztában vagyok vele, hogy az ArmA többnyire CPU limites, még akkor is, amikor a terhelése csak 50-60%-on van, hála a hosszúra sikeredett "szálcsoportoknak", de azért õk is egy kicsit kényelmesre vették a figurát akkor, amikor a modellerei tessék-lássék módon készítették el az objektek LOD-jait, és a terraint programozó srácok nem törték magukat amikor elkészítették a terrain motort. Mert a legegyszerûbb módszert választották: A terület rácssûrûsége nem a kamera távolság, a látószög és az abszolút magasságkülönbség szerint állítódik be, hanem tisztán a távolság szerint. Az általad készített screenshoton remekül látszik: a távoli terrain sectroroknak kb 8x8-as rácssûrûségûeknek kellene lenniük, ehelyett... Remélem TriangleStrip és nem TriangleList, mert az utóbbi nagy égés lenne 😄

DancZer
Nincsenek rövid szálak meg hosszú szálak. 😄 Amit azon a képen látni, az az hogy vannak olyan dolgok amik csak egymás után következhetnek, erre szolgál a fõ szál(ahogy te nevezed hosszú szál😊). Ha nem volnának hosszú szálak nem futna a program! 😄 Ez még mindig a render, én meg pont azt mondom, meg a bis is azt nyilatkozta, hogy nem a render számítási ideje a sok, hanem a szimuláció(lövés,mozgás,ai,sérülés,ütközés,lod váltás, modellek&pálya betöltés-törlés, stb...).

Próbáltam a 3DRipper-t, jó kis progi! Csináltam pár képet is, a LOD-okka sztem nincs semmi baj, bõven belefér a 16pix/háromszög-be. 😊 Sõt az A3 hoz képest inkább már csunyának mondanám(pl. AH-1Z)! 😛
danczer.cring.eu/arma2/3dripper/a2oa.png
http://danczer.cring.eu/arma2/3dripper/a2oa-3dmax1.jpg
http://danczer.cring.eu/arma2/3dripper/a2oa-3dmax2.jpg

Lenovo y510p

De ha ennyire pazarolnak akkor elõbb ezeket kéne megoldani, és nem pedig folyton a grafikát szépíteni, még részletesebbé tenni. OFP is milyen öhm... "érdekesen" néz ki mégis hogy eszi a gépeket.

DrRadon
Persze, hiszen mindannyian láttuk azt a kis prezentációt, amelyben a többszálúságot reklámozták. Lehetett látni, hogy a sok rövid szál helyett kevés hosszút hosszút használnak, melyek csak részben fedik át egymást, így nem csoda, hogy a CPU kihasználtság esetenként csak 50%, az FPS meg sehol sincs.
Ugyanakkor ha pl megnézed a Chernarusi házakat, és mondjuk megfigyeled a cikcakkos ablakkeretet, ami még 100-200 méterrõl is észrevehetõen és feleslegesen cikcakkos, pedig aztán nem full részletességgel játszom.
A 3DRipper nevü progival le lehet menteni a scenet, amit aztán 3DSMax-al meg lehet nézni. Olyan felesleges polygon tengert fogsz látni, hogy hanyatt dobod magad 😄 Akinek nincs jó VGA-ja annak ez a fajta hanyagság is bosszantó és FPS zabáló tud lenni.

DancZer
ne beszelj marhasagokat! 😊 a bis elismerte hogy az alacsny fps nem a rendereles komplexitasa miatt van, hanem a simulacio komplexitas miatt. ezert fejlesztik ezt gozerovel, hogy A3 ban ne szopjanak vele. 😊

Lenovo y510p

igaz

Nem is ezen van a hangsúly... 😊

www.smart-bus.hu

nekem még mindig 8800GT van a gépemben már lassan 4 éve és nagyon jól muzsikál még mindig 😊 megbízható kártya nagyon.

Igen, de akkor elkurvultam... 😊 Egy darabig ilyen nem lesz... tényleg bosszantó amit mûvelnek.

www.smart-bus.hu

Nem kívánok NV kontra AMD vitát nyitni, egy dolog tény. A 8800GT vs HD3870 óta felváltva cserélgetem õket, komolyabb nyûgöm egyikkel sem volt. Sem textúra hiba, sem egyéb ilyen nyalánkság. Kisebb hülyeségeket mindkét féltõl tudok sorolni...

Viszont az NV-nek ezeket a hányingert keltõ húzásait én nem finanszírozom tovább az fix...

www.smart-bus.hu

DrRadon
Ó, a BIS-nél nem kell ettõl tartani. Csak nézd meg az épületeknél mennyire nincs LOD. Szóval generálják õk maguknak a magas VGA igényt. Meg persze õk is hullámoztatják a a tengert a talaj alatt.

Solt: ezt már az élsimításos botránynál is mondtad, aztán még is belezúgtál a 460-asba 😊

még mindig inkább veszek NV kártyát minthogy szopjak az ATI textúrahibáival egyes játékokban amelyek javítására heteket kell várni. példa most nem jut az eszembe, de ha igen esküszöm leírom

Tudnék cifrát mondani... ( jó darabig nem lesz NV kártyám úgy hiszem )

www.smart-bus.hu

Tanulságos a cikk, kösz a linket.

Because fuck you. That\'s why.

DancZer
itt egy ujabb bizonyitek hogy minden a penzrol szol,remelem a bis nem hagyja hogy az NVIDIA beleszoljon a fejlesztesbe,eleg volt a Codemasters.

Lenovo y510p

Köszi

lolSL
All you need to do is head to Green Man Gaming, and enter the relevant code for the game you want below - by all means, download all three.
* Arma II - a first-person shooter and military simulator.
Code: THESU-NFREE-ARMA2

Read more: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/fun/gaming/3681414/Games-for-gratis.html#ixzz1RW4gZHOI

lolSL
greenmangamingen lehet ingyenes arma2-t szerezni, teljes game nem a free.

Biztos üveg vagy plexi hüvely. :-)
DancZer
A 261-esé.

Melyiké?

www.smart-bus.hu

Mennyi az Ikarus végsebessége?

Pedig ott hamarabb kapnál ilyenre választ.

www.smart-bus.hu

Nem szoktam oda írkálni.

Miért nem kérded meg a HT topikban?
Arról tudnátok valami infót adni, hogy egy 5.x mm-es fegyver kb mekkora távolságból veszít annyit a hangjából, hogy ne lehessen felismerni milyen fegyver? Pl. ez a sorozat a mikrofontól kb mekkra távolságra lett leadva? Milyen messzirõl lesz a fegyverhang ilyen kis "pukkanás"?

Na még egyszer:Asterix

"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."

Asterix:
http://www.youtube.com/watch?v=c-ppOQOQqGk&feature=share

"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."

Ne foglalkozz velük, mindig lesz aki "okosabb". Hogy nõne köröm rá nekik.
a PHwar elején ami zene ment annak a címét valaki megtudná mondani?😄

Te tudod.

www.smart-bus.hu

Nem vettem magamra, csak ha már itt ez a másik videón, amin ugyan így látszanak a dolgok (itt az is megfigyelhetõ az M4-nél, hogy az utolsó lövésnek már más a hangja) akkor nem kell a másik, amire minden 3. kommentelõ azt írja...

Egyszer le kell írni, meg kell magyarázni, oszt annyi. Aki nem érti, az így járt... nem a letiltás a megoldás, ne vedd magadra.

www.smart-bus.hu

AK-s videót letiltottam mert annyian izéltek, hogy túl komoly a hangja elsõ nézetbõl... nem értik meg, hogy a videó célja a technológia bemutatása volt. A hangokat késõbb bárki kicserélheti.

köszi
DancZer
Visszaállítottam "magyar"-ra. "frontliness"-szokott lenni ha lengyelek ellen játszunk!

Lenovo y510p

arma2.hu-n. Ha lesz gyakorlás, akkor ki lesz rakva a csatákhoz, lehet rá jelentkezni.

DrRadon
Megváltozott a jelszó? 😞