Arma I-III.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Itt egy pár fegyveres hangtár: Sound Ideas. PDF-ben ott a lista, hogy milyen fegyver, milyen perspektívából lett felvéve.
A probléma, hogy ugye nincs minden fegyver rögzítve, ezért sokszor egy másik fegyver hangját kell úgy alakítani, hogy az adott fegyverhez passzoljon, hihetõ legyen, hogy annak olyan a hangja. Pl. SVD-t, M24-et, AK74-et sehol sem találok.
A lenti videón annak az M4-nek a hangja egy pár lépés távolságból, hátulról felvett AR-15, amit belsõ nézethez elégge felhangosítottam, állítottam basszust, visszhangot, kevertem bele egy ilyen fémes "zakatolást", ahogyan a zár mozog (utolsó lövés leadásánál nincs). Távolabbi hangnál már kevesebb a basszus, halkabb, fémesség sincs benne, még távolabb már egy teljesen más távolságból felvett hangot használ és így tovább...
régen olvastam hogy neten is meg lehet venni a hangokat valahol... filemknél is igy csinálják
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Mert gondolom ez a legfrissebb patchet is felteszi, magyarítást pedig nem láttam frissebbet mint 1.05!
Next PC upgrade: 2022
Lenovo y510p
Az OFP épületei kissé jobban festenek LOD szemponjából minta Chernarusiak. Bár azért látod Te is a képen, hogy a Terrain távoli területeinek háromszögei jóval 16pix/tri alatti sûrûségûek. Itt is észre lehet venni, hogy pl a lapostetõ peremén futó kis magasítás háromszögei simán ott virítanak a kinagyított képen.
Most képzeld el a Chernarusi színes viskókat a kis cikk-cakkos ablak peremmel, mely még messzirõl is határozottan látszik, alattad meg hullámzik a tenger, amit a kártya igen is renderel, vagy legalább is foglalkozik vele, különben nem lenne rajta a scenén. Egy ilyen chernarusi faluban kóvályogva bizony azért alacsony az FPS mert VGA limited lesz, pláne, hogy közben a kutya sem lövöldözik, tehát nincs AI, nincs ballisztika stb.
Ne feldkezz meg az 1.x patchnél reklámozott asszem Advanced Tree Rendering-nek reklámozott vegetáció megjelenítésrõl sem, ami arra hivatott hogy jelentõsen emelje az FPS-t. Legalább is az elmondásuk szerint. Na már most ha csak a CPU számítana, akkor ezt meg se kellett volna lépniük.
A Crysis sem különb, bár ott a terrain határozottan kellemesebb a LOD szempontjából, de a szerkesztõjében simán látszanak azok a trehányságok, hogy pl a homokzsákbõl készült fedezéknek nem csináltak LOD-ot. Egy bizonyos távolságból elhalványul, aztán eltûnik. Természetesen akinek GTX580-asa van, az szarik az ilyesmire, de akinek pl egy 128 bites memória sávszélességû kártyája van, annak ott tolonganak a felesleges 50-60 bájtos vertex adatok tíz/százezerszámra a feldolgozók felé haladva, nem kicsit visszafogva a hasznos, tehát az emberi szem számára még nem felesleges dolgok renderelésének teljesítményét.
Tisztában vagyok vele, hogy az ArmA többnyire CPU limites, még akkor is, amikor a terhelése csak 50-60%-on van, hála a hosszúra sikeredett "szálcsoportoknak", de azért õk is egy kicsit kényelmesre vették a figurát akkor, amikor a modellerei tessék-lássék módon készítették el az objektek LOD-jait, és a terraint programozó srácok nem törték magukat amikor elkészítették a terrain motort. Mert a legegyszerûbb módszert választották: A terület rácssûrûsége nem a kamera távolság, a látószög és az abszolút magasságkülönbség szerint állítódik be, hanem tisztán a távolság szerint. Az általad készített screenshoton remekül látszik: a távoli terrain sectroroknak kb 8x8-as rácssûrûségûeknek kellene lenniük, ehelyett... Remélem TriangleStrip és nem TriangleList, mert az utóbbi nagy égés lenne 😄
Próbáltam a 3DRipper-t, jó kis progi! Csináltam pár képet is, a LOD-okka sztem nincs semmi baj, bõven belefér a 16pix/háromszög-be. 😊 Sõt az A3 hoz képest inkább már csunyának mondanám(pl. AH-1Z)! 😛
danczer.cring.eu/arma2/3dripper/a2oa.png
http://danczer.cring.eu/arma2/3dripper/a2oa-3dmax1.jpg
http://danczer.cring.eu/arma2/3dripper/a2oa-3dmax2.jpg
Lenovo y510p
Ugyanakkor ha pl megnézed a Chernarusi házakat, és mondjuk megfigyeled a cikcakkos ablakkeretet, ami még 100-200 méterrõl is észrevehetõen és feleslegesen cikcakkos, pedig aztán nem full részletességgel játszom.
A 3DRipper nevü progival le lehet menteni a scenet, amit aztán 3DSMax-al meg lehet nézni. Olyan felesleges polygon tengert fogsz látni, hogy hanyatt dobod magad 😄 Akinek nincs jó VGA-ja annak ez a fajta hanyagság is bosszantó és FPS zabáló tud lenni.
Lenovo y510p
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Viszont az NV-nek ezeket a hányingert keltõ húzásait én nem finanszírozom tovább az fix...
www.smart-bus.hu
Solt: ezt már az élsimításos botránynál is mondtad, aztán még is belezúgtál a 460-asba 😊
www.smart-bus.hu
Because fuck you. That\'s why.
Lenovo y510p
* Arma II - a first-person shooter and military simulator.
Code: THESU-NFREE-ARMA2
Read more: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/fun/gaming/3681414/Games-for-gratis.html#ixzz1RW4gZHOI
Lenovo y510p
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."
http://www.youtube.com/watch?v=c-ppOQOQqGk&feature=share
"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
AK-s videót letiltottam mert annyian izéltek, hogy túl komoly a hangja elsõ nézetbõl... nem értik meg, hogy a videó célja a technológia bemutatása volt. A hangokat késõbb bárki kicserélheti.
Lenovo y510p