Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DancZer
Ennyi felesleges hozzászólást egy nem létezõ dologhoz. 😄

Ne keverjétek a szezont a fazonnal. PhysX egy fejlesztõi keretrendszer, ami több technológiát tartalmaz. A Batman, ALICE stb. árkád játékok az " Erõforrás zabáló, zárt (értsd nv specifikus ) technológia, ami semmi pluszt nem ad a játékélményhez" részét használják ennek a keretrendszernek. Így lehet millió darabra széthulló épület és folyadékszimuláció.

Amit az A3-ba beleépítettek az a PhysX-nek egy olyan "logikai" része, ami nem támogat GPU gyorsítást. Ez csak CPU-n futtatható, így teljesen mindegy, hogy milyen grafikuskártyája van valakinek.

PhysX SDK: http://developer.nvidia.com/physx-features-2x
Ebbõl jön a ARTICULATED VEHICLE DYNAMICS
azaz:
- Spherical Wheel shapes – sophisticated tire friction model
- Joint-based suspension – complex steering & suspension geometries
- Lightweight simulation

Ha egy kicsit utána lapoztatok volna a hivatalos fórumon, ezt a témát már vagy fél éve szétboncolták.

Lenovo y510p

kifli
1000+1 jobb más megoldás van a fizikár, elõbb írtam ugye, ha mindenképpen a vga-t akarjuk használni, ott az opencl, viszont rengeteg játék van amiben elég jó a fizika, és cpu számolja (gta 4, szerintem frostbite is jó ezen a téren, 1-2 kisebb bugal ugyan, de írtható lenne...)
kifli
ha nincs nvidiád, olyankor a processzorod számolja a fizikát, de csak 1 magot használ erre a feladatra. Pl ez a baj, amásik baj, az, hogy zárt, és ati vga-val nem mûködik. Ugyanerre ott az opencl, ami (nevébõl is láthatóan) nyílt rendszer.
battlefieldben a vizbõl való felszállásból se csinálnak problémát 😄

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

DrRadon
Durva, hogy az emelgetett jármû a levegõben is képe felverni a port. Gondolom olyan a kód, ha a deltav>0 akkor mehet a porozós particle effect, akár levegõben van akár a víz alatt😊

Icebird

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

Icebird
PhysX a Maffia esetében a legjobb példa arra hogy, hogyan ne használjuk!
Már csak a LOD hiánya elég volt arra hogy meggyilkolja az egészet, és az sem mind1 milyen területen van használva, mert biztosak lehetünk hogy ArmA esetén ruházat illegetés formájában nem fogjuk viszontlátni!
A VBS2-ben már régóta jelen van (kipróbálható VBS2 Liteban is), amire használják ott csak jobb lett tõle a játék, persze csak ha nem vagyunk mazochisták és nem akarunk egymásba akadt, pattogó jármûveket látni az ultra-gagyi ütközésvizsgálatnak köszönhetõen!

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

én látok különbséget 😊 ... szerintem az új effektet fasz*n néznek ki 😛

persze ettõl még ATIs maradok 😊

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Úgy-úgy... 😊

www.smart-bus.hu

Amúgyis manapság annyira sietnek a kiadók a mihamarabbi játékkiadással hogy nagyon bátor aki a 4-5. patch elõtt már megvesz egy játékot, és ezzel "feliratkozik" a fizetõs bétatesztelésre 😊

Jaa igaz 😊 Sebaj majd a kedves készítõk elõbb-utóbb "rájönnek" és befoltozzák nekünk, amiért megint hálásak lehetünk majd 😄 Láttunk már hasonlovat aszthiszem 😄

Én ár alatt a "rejtélyes", kizárólag amd-n elõforduló "apró" hibákra gondoltam... NV logós játékoknál elõfordulnak ilyen véletlenek! 😊

www.smart-bus.hu

Hát ez sanszos, bár lehet hogy a zöldek már lehet hogy annak is örülnek hogy egyáltalán lesz 2012ben játék amiben helyet kap 😄
Remélem a bohémiások meg megkaptak érte mindent amit szerettek volna és nem hárítanak a vásárlókra ezért több terhet.

Mert akármennyire is jó dolgokat lehetne csinálni a physx segítségével, így hogy csak kb a piac fele élhetne a lehetõséggel - köszönet az nVidiának - elásták az egészet, ahogy rátették a mancsukat.

Valószínû... 😊 Én csak attól tartok, hogy az NV logónak "ára" lesz... :S

www.smart-bus.hu

ToBeAnnounced~MégNincsBejelentve
Ezért nincs részletezve a hatások sem, feltételezem akkor annyira jelentéktelen lesz az egész hogy ki se merik írni, így már nem egészen 1 évre a megjelenéstõl, illene tudni mit alkottak nem? 😊

Marha jó... :S

Mi az a TBA?

www.smart-bus.hu

Ajaj 😊 kicsit utánajártam mégis, a "PhysX in video games" résznél ott virít az Arma-III <#wilting> http://en.wikipedia.org/wiki/PhysX

Bízom benne, hogy nem fekszenek le nekik... 😊

www.smart-bus.hu

"..und für Physx-Effekte optimiert sein, wie zum Beispiel die Ragdoll-Animationen..."

A ragdollnak nemsok köze van a physix, itt meg azzal példálóztak, vagy valaki nagyon félreértett valamit, vagy hülyén fogalmazták meg a cikket 😊

Amúgy amég nincs megerõsítve hivatalosan addig kár aggódni érte, hacsak nVidia nem dobálta meg a fejlesztõket rengeteg zöldhasúval, kétlem hogy pisix játék lesz belõle 😊

Najó, igazából nem szeretem ám a focit, meg a sört sem. 😛

DrRadon
Ó de nagyfiú lettél...<#rolleyes>

Akkor ragadj le az elsõ mondatomnál: Erõforrás zabáló, zárt (értsd nv specifikus ) technológia, ami semmi pluszt nem ad a játékélményhez.

Te látsz ITT lényegi különbséget? Én nem...

www.smart-bus.hu

Annyit értek belõle, mint amikor egy nõt kell hallgatnom a szexen, sörön és focin kívül esõ témákról... "blablablablablablabla"

Az, hogy egy erõforrás zabáló ZÁRT technológia! Így már érted? 😊

www.smart-bus.hu

Amúgy mi a baj ezzel? Nem értem.

Ezt a fos physx szart minek kell erõltetni...

www.smart-bus.hu

DancZer
Ja az E3-as videó? Az már õsrégi. Akkor még nem mûködött a Render to texture, mert összeakadt a physX-el és baromira rossz teljesítményen futott a game. Ezért nem mutogatták. Az is lehet, hogy még mindig nem tökéletes. Elvégre ezek csak képek. 😊

Lenovo y510p

Hogthar
A videó Régi A bohemiára jellemzõ ,hogy mutogatnak elõre miközben félkész, a videón még nem volt megcsinálva a monitor se a tükör
DancZer
Melyik videón? Senkisem olvassa az arma2.hu-t? :-)

Lenovo y510p

kifli
itt a videoba viszont nincs tükör, és a kpernyõ se mûködik a mûszerfalon 😄
Valaki megmondaná honnan tölthetõ le az ACE, és még milyen módokat érdemes és jó használni az armahoz. Elõre is köszönöm 😊
DancZer
Szerintem azok kapjakmeg, akik elorendelik a jatekot, de mindenkepp jo hatasal lesz a vegleges jatekra. Az A2 iseleg bugos volt mikor megjelen, lenyegeben most is ez tortenik, csak rendezettebb formaban. :-)

Lenovo y510p

néha becsúszik egy kis humor is na 😄

a kiirások nekem se tetszenek, de hardcore-on még úgy ahogy elviselhetõ, nincs célkereszt meg nem mutatja mennyit puffogtál már el 😊

Pont elég videót láttam róla... 😄 No meg én megõrülök attól trillió kiírástól, meg célkereszttõl, meg mit tudom én még mitõl amiket képesek ezek kirakni a képernyõre! 😄 A RO2 is idegesít már ezért...

www.smart-bus.hu

pedig a multi pont 100x jobb 😊

Ma próbáltam a lant és mikor be akartam lépni mindig ezzel dobot le "cd key used" nem értem pedig nem is nettrõl játszottunk cs editoros pályán. Valaki tudja mi lehet a gond?
Dehogy vettem meg... azért teljesen nem ment el az eszem! 😄 Csak elkurvultam... azt kell mondanom, hogy a grafika, a hang, és pár "apróság" miatt nagyon jól szórakoztam vele abban a pár órában. Multizni mondjuk tuti nem multiznék vele...

www.smart-bus.hu

hali.
lan játékhoz is kell az eredeti game?
Az a helyzet, hogy BIS-nél nem igazán lehet tudni mi a konkrétum. 😄

repvez
Remélem az AI legalább igy fog mozogni 😊

anim
A szobor csajszi arca nem az A2-bõl a megmentendõ csajé? Svetlana (?) vagy ki.
megvetted a bf3at?

DancZer
Most nem csak mutogatás van, hanem közremûködés a community-val. Valamint sokkal több fejlesztést kap az A3, mint az eddigi elõzõ Armák bármelyike. Nem tudom neked mi az ami nagyod durranna, de azért sztem nem kell pesszimistának lenni, amíg konkrétumokat nem tudsz.

Lenovo y510p

Erõsnek kell lenni. A1/2/OA elõtt is ez volt. Mutogatták a jól beállított képeket, hallottuk a fincsi információkat... aztán mégsem durrant akkorát. 😞

Ez jól hangzik... a BF3-ban a hangokon és a grafikán kívül kb egy dolog tetszett... az ahogy futásból hasra vágódva csúsztam még egy kicsit elõre! 😊

www.smart-bus.hu