Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

denevérember
Le töltöttem már mindent az Addon Sync-el és az ACRE is fent van! De akkor ez TVT lesz ma este ha jól értelmezem. Engem jobban érdekelni majd 1 Csernarussz DOMI 😊 Szóljatok ha mentek,TS-en én is fent szoktam lenni,leginkább este!

In space no one can hear you scream.

Hogthar
Így viselkedik jelenleg az Ai: ai teszt
A 2 gyalog akik megindulnak szépen kerülve elmennek az utolsó ismert pozíciódig addig a többiek várnak.
Engem egy dolog zavar csak, egybõl kiszúr, pontosan tudja a pozíciód.
Hogthar
Nem mi voltunk, arma.hu szerveren játszunk. 2 szerver van az egyiken magyar domi szokott menni, a másikon Vs ek leginkább mód nélkül. Ma is lesz egy vs 7 tól, 1 életes Bolsevita tömegroham néven Acreval(kb 15 megás mód mely összekapcsolja a teamspeakot az armával). Van egy Addon Sync nevû program ahol be lehet állítani és lelhet tölteni azokat az addonokat amik mi használunk. Ha érdekel gyere fel Teampeakra bárkinek szólsz aki szokott játszani, szívesen segít neked.
denevérember
Volt ma este egy "fostartály" nevû szerver,valamelyikõtök lõtte fel? 😊 4/4 player volt,sajna már nem fértünk be... Az ace modot meg beszerzem ha tényleg játszátok sûrûn!

Hogthar
Nincs meghatározva úgy kb este 8 tól, de kell hozzá ace mód.
denevérember
Mikor szoktatok fent lenni? Lehet csatlakozni ? 😊

Hogthar
Jelenleg legtöbbet Chernarusson játszunk pl.: Dominationt
Él a totyik.😮)
DancZer
Mond készítettél mar crysisben pályát, vagy csak elképzeled hogy ezeknek igy kene mûködnie? Minden egyes epülethez meg kell adni. 😊 a szerkesztõben pedig az egész épületet kijelölod es lemásolod a több 100 objectel együtt.
Próbáld ki, tapasztalat többet ér mint 1000x szó vagy kép. 😄

Lenovo y510p

denevérember
Hali! Van itt köztetek olyan aki szívesen játszana még Chernarussia mapon ? Esetleg Domit... vagy amihez kedvetek van? Írjatok ha lenne rá igény!

D.

Az elejétõl fogva élvezhetetlen a játék, csak neked tetszik.

Hogthar
Elejétõl fogja élvezhetõ volt a játék, csak neked nem tetszik. Ahogy telik az idõ nagyobb elvárások lesznek, nem lehet minden elvárásnak megfelelni, ha nem tetszik minek foglalkozol vele?

Ha meg ilyen játékkal akarsz játszani várd meg az arma 4 et vagy az 5. részét, ott már jóval fejlettebb lesz minden, elvégre "rosszabb" már nem lehet a játék mint volt.
DrRadon
Hát elég szomorú lenne, ha minden objektum példányhoz külön kellene megadni a bounding alakzatokat, meg a bejárható felületeket. Nyilván csak egyszer kell megtennie a modellernek az õs objektumnál, utána pedig lehet több ezer példányban kopizni a pályán. Gondolom az Armában sem kell minden egyes fatörzsre külön-külön beszerkeszteni a bounding disc-et 😊 Egyébként jó lenne, ha az arma épületeihez is meg lehetne adni minden az AI viselkedését befolyásoló befoglaló testeket, felületeket, mert az arma AI-ja egyáltalán nem okos, és nem is lesz az, de viselkedését sokkal élethûbbé lehetne tenni.

"OA esetén a házak falai nem merõlegesek és nem is négyzet alapúak. Ilyeneknél fél méteres pontosságú bittérkép pontatlan, ha nem azt szeretnéd hogy az AI úgy "rejtõzködjön", hogy közben látható és lelõhetõ." Tényleg nem tudom, hogy jelenleg hogy viselkedik az AI, de amíg játszottam vele, addig nem voltak olyan aggályai a fal dõlésszögét illetõen, mert soha nem a fal mellett közlekedett, hanem vagy az úton, vagy ha az nem volt akkor az objektumok között, de nem emlékszem, hogy valaha is az objektum mellett, hozzá közel haladt volna.
A rejtõzködõképessége meg annyi volt, hogy hasra vágta magát, aztán ha ott épp bokor volt, akkor elrejtõzött, ha meg nem akkor meghalt.

Nincs meg véletlenül az a kép az Armás útkeresõrõl? A link az arma.hu fórumból már nem mûködik.

DancZer
A path finding-nél nem mindegy hogy mekkora a térkép, a darabolást kezelni kell.

OA esetén a házak falai nem merõlegesek és nem is négyzet alapúak. Ilyeneknél fél méteres pontosságú bittérkép pontatlan, ha nem azt szeretnéd hogy az AI úgy "rejtõzködjön", hogy közben látható és lelõhetõ. Ez tovább nehezíti a dolgot. Szóval azért nem olyan egyszerû mint ahogy elképzeled. 😊 Nem véletlenül használnak arcade játékoknál láthatatlan objektumokat a fedezékek megadására és az épületben a mozhások fedezékek megadására. Több munka a pályakészítõknek, kevesebb a fejlesztõknek és mind emelett bug mentesebb mint a BIS megoldása.

Itt látható a térháló:

Sokkal kényelmesebb modolni, épületet és pályát készíteni Arma-hoz mint crysis-hez, mivel ezekkel nem kell foglalkozni. A 2D útkeresésbõl 100 célgbõl 99 a L*-ot használja, mivel ez a leghatékonyabb. A mozgás a bittérkép felbontásán múlik, viszont a részletesebb bittérkép több idõt igényel. Ezt össze kell kötni az animációs rendszerrel, szinkronizálni kell a klienseken stb, stb.

Ha ilyen pepecselõs munkával kéne elkészíteni egy Arma méretû pályát akkor soha nem játszhatnánk, nem beszélve a gépigényrõl amivel ezeket le lehet szerkeszteni. Egy közepes méretû crysis pálya több millió objektumot(láthatatlant,láthatót) tartalmaz, ahogy az A2 pályák is amik azért sokkal nagyobbak.

On: Három nap múlva töltés animáció, jármûbe ki be animáció és álló, térdelõ,hasaló meg guggoló animációk? 😛

Lenovo y510p

DAC - Dynamic AI Creator (Operation Mongoose, emlékszel Radon?😊) -t nem tudom ismeri-é innen valaki, de az orvosol némely ilyen problémát. Pl. AI-k használnak épületeket, ha a helyzet megkívánja (pl. elõnyösebb lõpozíció felvétele), alkalmaznak füstgránátokat, ha valami szokatlan eseményt észlelnek, akkor küldenek egy õrjáratot az adott területre stb.

DrRadon
"Half life esetében zárt területek voltak, arma 2 ben egy országban mozogsz, nyitott részektõl kezdve vannak fás részek, vannak épületek, és sziklák, külön meg kell írni minden területre hogy reagáljon ,hogy kerüljön mögéd, hol hajoljon ki, nem is beszélve a jármûvekrõl amiknek külön stratégiájuk van."

Annyira azért nem különböznek egymástól. Láttunk képet az arma2 útkeresõ rutinjai által használt kb 0,3-0,5m/pixeles felbontású bittérképrõl. Adott a terep magasságtérképe, ami tartalmazza a meredekséget , erre jönnek az átjárhatatlan objektumok (házak, oszlopok, meg a 10 centi magas raklap), mondjuk piros színnel, az átlátszó objektumok, mondjuk zöld színnel, az ellenség pl sárgával, stb, és innentõl kezdve az egész olyanná válik mint egy RTS játék útkeresõje. Ezt azért már az elején illett volna úgy megírni, hogy használja az AI a sarkokat meg a beugrókat, és ne az objektumok közötti távolság felezõjén mozogjanak. Egy példa a pathfindingre.

"A half life szûk területein mozgó Ai semmi az arma aihoz képest." A Arma sem "gondolkodik" 200km2-re kiterjedõen. Nagyobb távolságok kijelölésénél kiszámolja a waypointokat, ezek irányába mozog globálisan, de valójában a finom mozgatást kis területeken számolja, néhány ezer pixeles mini térképen (az egész térkép 200-800 MB lenne 200km2-nél). A Crisys szerkesztõjében is láthatóvá lehet tenni azt a területet ahol az AI mozogni tud, csak ott nem pixelesen jeleníti meg, hanem térhálóként.

Szóval nincs semmi csoda az Arma2 gyalogsági AI-jával kapcsolatban, mert sima 2d-s útkeresést használ, amit mások már régen megcsináltak hol jobban hol rosszabbul.

Nemsokára meglesz a gép, kíváncsi vagyok nagyon a javított AI viselkedésre, amit írtál. Lehet hogy újra élvezet lesz domizni? 😊

Mert nem úgy végzi a munkáját mint ahogy beállítják. Elmész egy pizzériába, ami úgy reklámozza magát, hogy eredeti olasz recept szerint csidicsudafincsi pizzát árulnak.

Aztán eléd tolnak egy ilyen teszkó melegkonyháról szalasztott lepényt, majd ha nem tetszik akkor még szégyelld magad, hogy ez sem elég, pedig õk jóindulattal pizzát hoztak neked és õk is emberek és különben is, dögölj éhen, ha nem kell.

"Ezzel a kör bezárul. Tanítványként hagytalak ott, és most én vagyok a Mester!"

DancZer
Es akkor miért is szidod azt aki nem köpk le? 😊 A bis a rosszak között a nem rossz, de neked még ez sem elég? A mai világ gazdaságában farkasok vannak, nem bárányok, ifjú padavan. Sokat kell még tanulnod mielõtt jedi válik belõled!

Lenovo y510p

Hát ez teljesen alap dolog, ez lenne a norma, hogy egy fejlesztõ cég támogatja kiadás után a programjait. Ahogy az is norma, hogy pl nem köpök le senkit az utcán. Attól még, hogy vannak, akik leköpnek (másokat) még nem leszek "jó". Õk lesznek "rosszak".

És a mai filo óránk végetért. Holnap találkozunk! Jó reggelt!

Kezdesz beérni ifjú Padavan! Büszkeség járja át keblemet! 😄

www.smart-bus.hu

Attól még, hogy valaki mégrosszabbul csinálja még nem lesz a BIS "jó". Vakok között félszemû a király.

Scottt
Bár ez egy anómia,sajnos igen térdre kell borulnunk, mert vannak olyan kiadók akik kiadják bugosan és utána le se hugyozzák a játékot,max fizetõs DLC-k formájában.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Ja, boruljunk térdre a Bohémia elõtt, mert 3 év után játszhatóvá teszik a játékot amiért pénzt adtál.

Sokan úgy tesztek, mintha BIS szívességet tenne azzal, hogy fejleszt.

Hogthar
Half life esetében zárt területek voltak, arma 2 ben egy országban mozogsz, nyitott részektõl kezdve vannak fás részek, vannak épületek, és sziklák, külön meg kell írni minden területre hogy reagáljon ,hogy kerüljön mögéd, hol hajoljon ki, nem is beszélve a jármûvekrõl amiknek külön stratégiájuk van.

A half life szûk területein mozgó Ai semmi az arma aihoz képest.
Az állításod miszerint nem lehetetlen jó ait programozni teljesen igaz, csak egy ilyen játék esetében idõigényes, nem várhatjuk el ,hogy kiadják a játékot új egységekkel és tökéletesen reagáló mesterséges intelligenciával ,fõleg nem egy ilyen mértékû csapatnál akik nem is profitálnak annyit mert nem egy világcégrõl és nem egy világjátékról beszélünk.

Nagyon szidjátok az arma 2 õt és most a 3. at pedig még meg sem jelent. Pedig a Bohemia pont az a cég aki a megjelenés után 3 évvel is kiad egy olyan javítást ami rengeteg mindent javít.

Szóval amit akarok mondani ,hogy a játék megjelenéskor nem lesz tökéletes de utána sem!

Én mégis megfogom venni és tudjátok mit élvezni fogom <#action><#mf1>

Én nem tudom,nem értek hozzá,de javaslom elõkaparni a Half life 1 -et.
Akkoriban olyan AI-t programoztak az elenséges katonáknak,hogy valami brutális volt,mintha emberi ellenfelek lettek volna.
Emlékszem mikor elõször futottam velük össze,egy teherlift visz fel a felszínre ahová helikopterrõl ereszkednek le a katonák.
Sunyi módon behúzódtam az ajtó mögé és aki bejött azt kaszáltam le karabéllyal.
Bejött az elsõ a második,és el is hullott mindkettõ.De a 3. nem akart bejönni,fogta és bedobott mellém egy rádiós bombát,amit én meglátva ugye azonnal pánikszerû menekülésbe fogtam,de már vártak rám mikor kiléptem a sarok mögül egyszerre 6an rántották meg az elsütõbillentyût.
Másik rendszeres taktikájuk az volt,hogy páran lefogtak folyamatos tüzeléssel,és az egyik közben megpróbált megkerülni vagy a közeledbe férkõzni és gránáttal kifüstölni.
Persze legnehezebb fokozaton kell kipróbálni.
Szóval nem lehetetlen jó AI-t programozni,csak idõ kérdése.

A Béna.

Hogthar
Lehet A2 megjelenésénél nem volt jó az ai, de jelenleg jó, fedezékbe megy kihajol és megkerül, rámegy az utolsó ismert pozíciódra, elterel, Arma 3 ból miért szednék ezt ki? Nem lenne túl racionális nem igaz?
DancZer
Amúgy ilyen téren tényleg nagyon gagyi, de szerintem anno ez a rendszer komplexitása miatt és az A2 megjelenése miatt volt. Az elõre lescriptelt megoldásokkal ellentétben(crysis,cod) a BIS okos AI-jának az a legnagyobb hátránya, hogy ha elmarad a finomhangolás és a debug(ami ugye A2-nél elmaradt, kb most tartanak ott ahol akkor kellet volna), akkor rettentõen hülye viselkedés tud produkálni.

Repvez: A gyalogos útvonal követés és a jármû útvonal követése nem ugyan az. A jármûnél súlyozza az utak útvonalát is, ami szintén konfigurálni kell.

Mindenesetre én bízok abban, hogy ezúttal sikerül nekik a terv szerint haladni és nem marad el a foltozás és a finomhangolás. Sok esetben apró feature-ök (1-2 napos) fejlesztése dob a legtöbbet a játékélményen. Csak ha ezekre nincs idõ, akkor ugye késõbb kapjuk patch-ek formájában. Pl. A tavalyi A3 videókban mikor a konténereknek nekimentek jármûvel az sem volt valósághû, mert még nem voltak belõve az értékek a megfelelõkre.

Lenovo y510p

Nem a háta mögött volt, és ha úgy is lett volna, azért csak hallod, hogy a mögöttedlévõbe beletép egy lövedék/összeesik.

nem is lenne nagy piaca a játéknak ha a 6870se lenne elég neki - high beállitások mellett legalább 😊

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

DrRadon
Remélem egy 6870-es elég lesz hozzá :/

repvez
Arról nem is beszélve , hogy hogyan reklámozták, hogy már cm-es pontossággal követi az AI az utvonalat ehhez képest Jármüvekkel lehetettlen volt együtt menni vagy a katonák mindenfelé mentek csak oda nem ahova kellett , pedig volt egy kapukijárat,de inkább megkerülték a házat.

Ezért mondom hogy jobban járnánk egy félsriptes megoldással ami az ai mozgására és parancsnokolására készitenek, nem ezt a teljesen független Kagyvaszt
DrRadon
Danczi, bocs hogy a tempi mellé állok, de teljesen igaza van az AI-val kapcsolatban. Az Arma2-re várva minden megjelenõ videóra azonnal rávetettük magunkat és gondosan elemeztük a látottakat. B@szott az AI a társuk elvesztésére. Ugyanúgy álltak/mentek stb.
És sajnos nincs igazad az Arma3-al kapcsolatban. A videókon ugyanolyan ratyi, reflextelen és abszolút nem élethû viselkedést lehet látni. Bár azok még tavalyiak. Remélem az év végéig olyanok lesznek, hogy ha rájuk lõnek, akkor szétspriccelnek fedezéket keresni, hogy legyen végre valami izgalom és realitás is pl a Dominationban.

szépnek szép tényleg de vajon mi kell majd hogy meghajtsa? 😊

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

DancZer
A DirectX váltás azért feldobja a látványt rendesen. Nekem a Nap nagyon tetszik.

Lenovo y510p

DancZer
Amit tavaj mutattak A3 videót abban azért már jó AI viselkedés volt. Amúgy állhatott, hisz a háta mögé nem lát az ember, nem? 😊

Youtubeon fent lehetnek még azok az A2 videók?

Lenovo y510p

Ja, voltak. A kedvencem az volt, mikor már jócskán beetettek minket mindenféle AI infóval, hogy hûde élethû meg emberibb viselkedés stb aztán premierplánban mutatták, ahogy lelõnek közülük egyet, míg a mellette lévõ társa leeresztett fegyverrel csak úgy állvam aradt, mintha mi sem történt volna...

DancZer
És valószínûleg azzal is tisztában vannak, hogy mit mennyi idõ elkészíteni. Bár a scriptelés nagyon messze áll a hardcode-olástól.

Hamarosan új infók, remélem ismét kapunk videót! Nekem az meglepõ, hogy még nincsenek az alfa stádiumban és már egy csomó mindent beleraktak. Kiváncsi volnék a mérföldkövekre, hogy milyen terv alapján haladnak. Anno arma 2 nél is voltak videók? Mert nekem csak az E3 as videó volt meg amiben a mi-24 et mutatták.

Lenovo y510p

Nem mondanám, hogy megvetem, csak ezalatt a 6-7 év alatt már kialudt a feléjük irányuló vak rajongásom ájtatos lángja.

Õk szerintem jobban "megvetik", mivel átfogóbban ismerik a scriptelés rejtelmeit, ezáltal jobban látják, hogy mi nem mûködik úgy, ahogy kéne. 😄

DancZer
Legyen open source! Majd a community fejleszti és akkor minden szipi szuper lesz.

tpM az ACE scriptelõi is ennyire megvetik a BIS-t mint te? 😊

Lenovo y510p

Honnan tudod hogy az eddigieket nem írták ujra, lehet hogy azokat többször is 😄 Ahhoz képest most egész jól haladnak 😊

Scottt
Legalább tennék még könnyebben moddolhatóvá,azt adják ki bugmentesen kampány,stb nélkül.Mindkét félnek jobb lenne 😄

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Igen, meg ennyi erõvel nem is kell semmi komolyabb feature, mert "majd a modok". Csak tudod ez így igazságtalan, hogy BIS kapja a pénzt a játszhatatlan valamiért és mások meg ingyen, szabadidejükben játszhatóvá teszik.

Scottt
Community made 10/10-es kampányok mint eddig is..

Szerintem a következõ updateben.

Igen DancZer, csak attól félek, hogy eddig újraírás nélkül is eléggé... khm hmm kampányokat kaptunk, mi lesz itt? 😄

Scottt
Azt írjahamarosan bele lesznek rakva az ACE2-be,nem tudod tpM mikor lesz az a hamarosan?

DancZer
Szerintem nem az számít, hogy mit és hogyan csinálnak. Nekem mint játékosnak az a fontos, hogy élvezhetõ hibamentes játékot kapjak a pénzemért. Sok idõ van még a megjelenésig és addig lesz még community alfa és lehet beta is. Szerintem írják újra ha kell, csak olyan élményt kapjak hogy, akár többször is végigjátszhassam a kampányt. Fõleg azért mert már eleve úgy építik fel hogy véletlenszerû a történet memete.

Lenovo y510p

A multihoz úgy áll a BIS, hogy "örülj neki, hogy ez is van". Take on Heliben fél éve nem mûködik a köteles leereszkedés multiban, Arma is tele van olyan scriptelési parancsokkal, amik egyáltalán nem, vagy nem úgy mûködnek, ahogy kéne. Most is nekiálltak még a single kampányt újrairni meg mit tudom én mit pöcsölni vele.

future? ja igen még nem jelent meg a játék 😊

Érzitek azért a fejlõdést nem? Elsõ részben még nem tudtunk úszni (vagy az a Flashpointban volt? 😊 ) , a másodikban már tud pancsikolni a katonánk, és a III-ban búvároktatónak is elmehetünk akár 😊)

Amúgy tényleg jópofa szerintem is, feltéve ha 1, nem több a marketingértéke mint a kidolgozása, 2, ha nem megy fontosabb dogok rovására - úgymint rendes fizika! (lövedésk és világ), rombolhatóság, hibátlan AI, rengeteg multiplayer játékmód, és kiváló single kampány, ami bugmentes lesz természetesen 😊

Scottt
Azokra gondoltam akiknek a mozgását felveszik,jó megoldás, hogy annak veszik fel a mozgását aki "házon belüli"és van tapasztalata a seregben,de azért na..

Nem tudom Felvidéken milyen a helyzet, de itthon majdem ingyen dolgoznak az emberek. 😞