Arma I-III.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igyekszem. A kód az úgy-ahogy jó, az elsõ kiadásba még mindenképp meg szeretném valósítani a fegyverváltás hangokat, illetve azt, hogy legyen valami eltérés aközött, hogy az elsótütt fegyver melyik végén helyezkedsz el. Az a tervem, hogy 200m-en belül, ha valaki az irányodba tüzel (olyan 20°-os szögön belül) akkor élesebb, hangosabb hangja legyen, mint mondjuk, ha mögötte lennél.
A hangok külön vannak meg, már a fejemben összeállt, hogy mit hova, mennyire fogok keverni, hogyan fog hangzani, meg az egésznek milyen lesz a felépítése, szóval márcsak a cselekvési fázis van hátra. 😄
Remélem, hogy a héten tudok mutatni egy videót egy kisebb tûzharcról.
Szuper köszi😮)
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Egy kis segítséget szeretnék kérni, nem játszottam még a programmal, viszont most egy videó miatt kedvet kaptam hozzá, egészen pontosan a Dayz módhoz.
Mi szükséges, hogy fusson a dolog?
Gondolok itt arra, hogy meg kell, hogy vegyem a játékot vagy törtel is megy a mód.
játszik esetleg vele valaki?
köszönöm!
!Forza Ferrari!
Egyébként én is vagy fél óráig írtam, hogy meglegyen a lényeg is, meg érthetõ is maradjon.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az M16-osnál megakad a zárszerkezet és nem ugrik mellsõ helyzetbe (és nem csattan). (Meg a tölténykivetõt fedõ lemezke se csapódik vissza). Ez kicsit jobban észrevehetõ, de magához a lõporgázok által keltett hangokhoz képest - amelyek nem változnak - ezeket emberi fül nem tudom hogy észreveszi e. (Hangtompító esetén biztos észlelhetõ).
Szóval az M16 esetén a hátul maradt zár miatt más a hang, mint a normális mûködéskor (amikor az elõre mozgó zárszerkezet "ráüt" a csõfarra).
A nyitott zárszerkezet más, ott minden lövés után hátul marad a zárszerkezet, ez inkább géppuskák, vagy az említett tömegzáras géppisztolyok esetén fordul elõ, mert a nyitott zárszerkezetnél jobban tud hûlni a csõfar (és a csõ) illetve maga a zár is, hiszen tud szellõzni. Hátránya, hogy viszont por, kosz, víz kerülhet bele, ami meg nem mindig hasznos dolog.
Akkor én is ide böfögnék.
Tudtommal gépkarabélyoknál(AK,M16,G36,stb...) nem létezik szabad tömegzáras. A karabély lõszernek ahhoz túl nagy az energiálya, hogy a zár tömegének tehetetlenségével a lövés idelyére a hüvelyt a csõfarban tartsa.
Ezért a zárszerkezetet erre az idõre reteszelni kell a csõfarba. Ezt meg lehet oldani forgó zárfejjel, pl. AK,M16 stb.., vagy akár a tokba bebillenõ reteszelõ fülekkel, mint pl vz-58. Szóval, a lõszert a zárszerkezet betolja a csõfarba és reteszeli. Ez után következhet a lövés, ha meghúzzuk az elsütõ billentyût, a kakas(belsõ kakas) ráüt az ütõszegre, lövés, zár megindul hátra, felhúzza a kakast, hátsó pozícióban nem áll meg, megindul elõre és betölti az újabb lõszert. Tehát a fegyver csukott zárpozícióból tüzel.
Nyitott zárpozíciós fegyver pl a PPS. Ez ráadásul tömegzáras is. Ez ugye géppisztoly, vagyis pisztoly lõszert tüzel. A tömegzár azt jelenti, hogy nincs mechanikus reteszelés a csõfarba, vagy a tokba, hanem a zár tömegének tehetetlenségét használják ki a lövés idelyére.
A nyitott zárpozícióból való tüzelés pedig azt, hogy a zár akkor indul meg elõre, amikor meghúzzuk az elsütõ billentyût. A zár megindul elõre, betolja a lõszert a csõfarba, elsüti a lõszert(ezt is lehet több féle képen), zár indul hátra és hátul megakad, tehát nyitott marad a zár.
Aztán persze létezik nyitott zárpozícióból tüzelõ csõfarba reteszelõ fegyver is. Ilyen pl a PKM. Mivel meg kell oldani a hevederbõl való adogatást is, na mind1 ebbe már ne menjünk bele. Szóval zár hátul. Elsütõbillentyû meghúz, zár megindul elõre, tolja maga elõtt a lõszert be a csõfarba, zárfej reteszel, kakas lecsap az ütõszegre, lõvés, zár megy hátra, majd hátul felakad.
No kb ennyi. De hosszú lett. Ha vhol hibáztam - ez szinte biztos 😊 majd Cifu kijavít 😊
"A PPS szabad tömegzáras, pisztolytöltényt lövõ fegyver, mely nyitott zárpozícióból tüzel (open bolt)." Ez a fegyver valószínûleg bezárt zárpozícióból tölt, tehát fordítva ül a lovon. 😊)))
Létezik nyitott csõfar melletti lövés, ezt hívják tokrobbanásnak ami nem éppen üzemszerû állapot. Olyankor az jobban jár aki a csõ elõtt tartózkodik, annak legalább van esélye. A tömegzár (szinte minden maroklõfegyver ide tartozik) nevében is benne van a zár vajon mit zár, ha nem a csõfart?
"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."
Ami lehet a 2. vh-ús példához visszatérve - ahogy garand esetében - valami kiegészítõ mechanikai hangot lehet hallani. (kivetõdik a töltõkeret)
Persze nem tudom, hogy a magyar terminológiában ez hogy van. :>
Amúgy meg pont azért kéne más hangot kiadnia, mert a zár már nem "ugrik" vissza, hanem hátul marad. Persze ezt csak közelrõl lehetne hallani, egy tûzharcban már nem tûnne fel az ellenségnek.
ÉS igen is lehet más hangja az M-116-osnak is az utolsó lövéskor, az más kérdés, hogy az nem a lövés pillanatában következik be.
Tehát az utolsó lövésig ugyan olyan hagja van mint máskor, viszont az uj löszer helyretolása és zárásának a hangja elmarad utánna.mivel hátul marad a zár és a tárcsere után emiatt nem kell ujra felhuzni a fegyvert, mint az AK-nál.
"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."
Csak mert ugye készítek egy hangmodot amiben lehetõség van ilyen dolgokat szimulálni, de nem tudom, hogy mely fegyvereknél hogyan...
M110 nem öl 1 lövésbõl bf 3 ban? Max. ha fejen találod, ill. HC szervereken.
Pont ezt mondom, hogy a BF3 arcade játék. Hogy ott elvannak a vérpistikék az achi rendszerrel, hát istenem. Én is sajna kiadtam érte a pénzt, de jól meg is bántam, irtó nagy csalódás, még a HC szerverek is.
ma letöltöttem az arma 2-t, felraktam, és mikor rámegyek az .exe-re, dob 2 hibaüzenetet. az elsõ: "No entry'.ProfilePathDefault'.
aztán egybõl dobja rá a következõt: Shaders Not valid(mismatch of exe and data?)
Valaki könyörgöm segítsen, már mindent megpróbáltam, már minden fórumon körbe néztem, de semmi...:S Amúgy, videókártyám: nVidia GTX 550 Ti.
Köszönöm elõre is.😊
M110 nem öl 1 lövésbõl bf 3 ban?
Való életben nagyon erõs mesterlövész puska, 7.62 nato lövedéket használ és ráadásul fél automata.
Az a gond, hogy olyan játékkal játszol ahol vérpistisék ezrei játszanak, ráadásul egy m110 el nem ölsz meg valakit 1 lövésbõl. Pl armába vannak olyan pályák, küldetések ahol ranghoz kötött a fegyvered, de mivel a legtöbb fegyver halálos így ha olyan szervet találsz, akkor sincsenek akkora különbségek miatta, fõleg ha okosan mozogsz, a kezdõ fegyverrel is te lehetsz az ász.
Mondjuk én sem támogatnám a rangos armát alapjáraton, esetleg bizonyos pályákon, de azt is inkább úgy oldanám meg, hogy ezeket az adatokat tárolja el a szerver, és ha ismét azon a pályán játszunk ne keljen újrakezdeni a rangokat.
Egy minimálisan realizmusra törekvõ játéknál a katona kezében a feladatához és az egységéhez jellemzõ fegyver legyen. Ne legyen SAS katona kezében GALIL, ne legyen USSOCOM kezében MG36, ne legyen Spetsnaz kezében SCAR-L, ne legyen a negyvenkettedik afgán felkelõ kezében Javelin. Nem hiszem hogy ez olyan nagy elvárás lenne.
Amúgy pedig igen, a kevés dolog, ami számomra vonzó maradt az amra multijában az pont ennek az achievment rendszernek a hiánya. Az maradjon csak meg szépen az arcade maszlagoknak, mint a BF3.
Lenovo y510p
azzal ellentétben hogy unlockolás nélkül mindját kiválasztod a legjobbat
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
az unlockolás meg az achievementek az egyik legjobb dolog amit a pszihológusok hoztak a játékvilágba 😊
ezt a vérpistikés dolgot én valahogy soha nem értettem... ha azt értjük ez alatt aki rohangál össze-vissza és lelõ mindenkit akkor ez Armára alapjáraton nem alkalmazható
Hiába unlockolja ha nem tud vele játszani 😄 különben nagyon sokan játszanak nyílt irányzékkal. Én tegnap aprítottam egy kicsit a sok prémiumos, ACW-R nevû csítfegyverrel rohangászót, egy alap ump-vel 😄 akkor haltam meg mikor már minden lõszerem elfogyott xD sajnos a noob csapattársak nem hozták a supportot, pedig voltak bõven.
Lehet, hogy vérpistikének nagyon jó, hogy unlockolhatja az XY, változtatható zoomos, hangtompítós, über-fegyvert, de eközben én meg nyilt irányzékos AK-klónnal rohangáljak ellene?
Bocs, de ezt kihagynám. Minden játékban...
hTTp://ror.hu/