35066
-
tpM #31259 http://www.youtube.com/watch?v=NwDOgo53aWg -
tpM #31258 Kedvenc fejlesztőcsapatunk néhány hónappal ezelőtt leprogramozta, hogy legyenek hangok a tűzváltókarhoz. Persze úgy, hogy hozzátették, hogy ez csak engine-beli változás, és magukra a hangokra még várni kell, szóval türelem. És akkor ma végre bekerültek a hangok:
-
Ha megnyitod az ellen felszerelését nem jeleníti meg a ruha és a taktikai mellény tartalmát, külön rá kell kattintani kétszer hogy megnyissa, általában a ruhán belül van tárolva a firts aid csomag. -
Alapból igen,de ez nem olyan kerités volt hogy müködjön ,ez csak egy kerités beton alap volt .Az időgyorsitást meg nem szeressem,mert az életben sem hasznáűlható és ugy kevesebb időd is van felderiteni ha van valahol egy katona és ugyan ugy lelőnek.
Eddig a lelőtt elenfelektől még egy EÜ csomagot sem találtam se pót tárat mindig csak a teljes fegyvert pakolja át de plusz tárat nem mutat az inventori. A bal oldali ablaknál az ALL van kiválasztva.
Én jobban örülnék ha pörgösebb lenne,de akkor sokkal jobban kijönnének az AI hibái. Sokkal jobb lenne ha több városi vagy épületen belüli harc is lenne benne a nyilt tereken meg tényleg nagy létszámú csapatok harca. Az ilyen hosszú hely változtatásokat máshogy oldanám meg .
OFP ota játszok vele,de sajnos nem tudott azóta sem a kedvencemmé válni -
A kerítést alapértelmezettbe asszem a V-vel tudod átlépni. Az időt meg fel lehet gyorsítani asszem a számok meletti gombokkal. 4-es gyorsításban km eket is gyorsan le lehet futni. A megölt ellenségtől meg rengeteg EÜ csomagot lehet szerezni ha megsebesülnél. Amúgy ez egy ilyen játék megcsinálhatnák úgy, hogy pörgösebb COD szerű legyen de akkor az olyanoknak mint én nem tetszene. Így se voltam kibékülve a kampányal aztán rájöttem, hogyha kihallgatom a bázison a beszélgetéseket akkor kapok mellék küldiket azzal már tűrhető. Már csak az armory-val nem vagyok kibékülve, hogy nem tudom sehol eltárolni a felszerelésemet. -
Vissza tudsz váltani.
Kapcsold be a végtelen mentést, ha nem megy halál nélkül:
Configure->Game->Difficulty->Unlimited saves -
Egyébként a dev verziót ha bekapcsolod akkor vissza tudsz váltani normál verzióra? vagy nem zavar be ha olyanokkal is játszanál akinek a normál verziós megy?
Elkezdtem játszani az első kampányt és nagyon lehangoló. A triggerek mérete amire az akciók müködnek sztem nem megfelelőek. Az első küldetésnél ha egy kicsit is tovább mész a megadott ponton már failed a missio a későbbiekben meg mikor a gyülekező ponthoz kell érni 60m re voltam a kijelölt helytől és benyögi hogy nem tudnak megvárni és menjek a köv pontra. Most 60m még sérülten is nem távolság, hogy ne tudjanak bevárni vagy odaszolni nekik hogy várjanak, föleg ha még rádiom is van.
Ha mindenképp az a cél hogy ne érjem be öket akkor azt másmivel oldják meg akkor.
Az meg még mindig bosszantö, hogy egy 30cm es keritéslábat nem képes átlépni és meg kell kerülni miatta az egész épületet.
Az 1 óra játékidőből 3/4-ed óra a cél felé való sétálás.Természetesen az elején mentettem egyet igy mégegyszer már nem tudok, az erőben meg lelöttek, igy érthető hogy most nincs kedvem ujra végigsántitani a tájon. -
Nekem úgy tűnik, hogy szépen lassan újraírnak mindent fontos részt. MOst például az animációkat dolgozzák át, így végre képes lesz az AI is láthatóan használni a távcsövet. Remélem sorra kerül az AI is! :D
http://forums.bistudio.com/showthread.php?172400-OPREPs -
Berkut111 #31251 OFP Server Browser : OFP Monitor -
tpM #31250 Én meg Bernard Herrmannt. -
Ezek bár ütemes zenék, de szerintem mégse illenek egy katonai játékhoz, ugyan ez a helyzet az arma 2 vel.
Arma 3 ban viszont elég hangulatosak, erről a részről kellemesen csalódtam a játékban.
Személy szerint Hans Zimmert szeretem a leginkább, játékokhoz és filmekhez is jól kitudja hangsúlyozni a hangulatot.
climbing intro -
Neoncsoves #31248 vannak még OFP szerverek? lehetne ilyen retro eventet tartani valamikó' :) -
tpM #31247 ahj OFP-ben még milyen fasza kis zenék voltak. -
Ezt Teacup csinálta :D -
tpM #31245 Na igen, de ehhez nem a BI szállította az AI-t. :D -
Berkut111 #31244 Kutya -
Berkut111 #31243 De volt, meg ha csak addonkent is. Azt hiszem a Jawabol csinaltak.
Horse -
tpM #31242 OFP-ben nem is voltak állatok. -
Jó példa erre, hogy az állatok viselkedését most írták át, mert még mindig az OFP-s dolog volt. Ezért tudta a kígyó kinyitni az ajtót.
Nemtudom hányan értették a videó alatti szöveget, de a zeus egy modul. Berakod a küldetésbe és onnantól kezdve zeusos a küldetés, szóval teljesen opcionális dolog.
Azt is mondták, hogy a csapat többi része dolgozik a vadászgépeken és a kapmány többi részén, valamint az engine fejlesztésén. -
Pedig scriptelve is lehetne mindig máshogyan viselkedő AI-t gyártani csak a hozzá tartozó animációk vagy akciók lennének hasonlók. DE amellett, hogy talán kevesebb erőforrást enne még dinamikusabb is lenne a reakciójuk mint másik játékoknál ahol tiszta scrip alapján cselekszenek.
Egyébként ugy eszembe jutott. azt miért nem csinálták még meg, hogy az emberek hovatartozása dinamikusan változzon? ÉRtem ez aatt , hogy sok esetben a mostani háborukban föleg az arab részeken, nem tudod megkülönböztetni, hogy ki a civil és a ki az ellenálló vagy milicista. szimplán csak az hogy kinél van fegyver.
A BHD-ban is jó példa volt rá amikor a nő veszi fel a fegyvert amig nem vette fel civil volt nem lőhetett rá,de mihelyt a kezébe volt már ellenségként kezelték. Ez létezik A3-ban vagy csak nekem nem tünt fel? Mondjuk olyat sem láttam még, hogy a hullától venne fel fegyvert tárat egyéb dolgokat -
tpM #31239 Az a baj amúgy, hogy ezek a lütyők nem dokumentáltak szinte semmit sem OFP alatt, és így fogalmuk sincs, hogy mi mit csinál. A scripteléstől meg valamiért félnek, szóval ezért nem lesz hivatalosan normális AI. :S -
Sith #31238 Nagy Gézának is hívhatnánk, a lényeg hogy működjön.
A parancsnoki láncnál szerintem (még mindig) sokkal nagyobb bajok vannak az AI val, ne akarj lehetetlent :D -
Végig néztem én is a bemutatót (igaz hang nélkül) Egy kicsit árnyaltabb a helyzet igy már,de még mindig sok mulik az egy emberen aki a küldit szerkeszti. Ami a pozitiv oldalra billentheti a helyzetet, hogy igy a multi nem csak az agyatlan rohanok lövök mindenre tipus lesz mint most. A nyilt serverekre gondolok.
Egyébként valami hasonlót én is gondoltam,csak ott nem "zeus" keverte volna a lapokat hanem a hadsereg tábornoka.Tehát a kialakult harci helyzetet ő egy térképen átlátná és a már lennt lévő egységeknek igy osztogatna feladatokat . DE ahhoz a megfelelő parancsnoki láncnak müködnie kéne AI val is. -
Solt #31236 A probléma ott kezdődik, hogy szervezettebben kéne működtetni az egész stúdiót. Nekem eszembe nem jutna a tetőfedőt dolgoztatni addig, amíg még a falak sem állnak, sőt, még az alap sincs teljesen kész.
Kívülről nyilván könnyű okoskodni, de ott van például az ETS2 fejlesztői csapata... ott konkrétan mindig arra a területre vesznek fel embert (akár csak ideiglenesen is), ahol szükség van rájuk. Ha sok a hiba a motorban, akkor programozókat alkalmaznak, ha elcsúsztak a 3D modellekkel, akkor modellezőt vesznek fel... létszámot tartósan meg akkor növelnek, ha valóban szükség van rá.
Ezt a Zeus bigyót inkább ilyen pofabefogó valaminek érzem. Persze lehet, hogy az évek alatt már túl pesszimista lettem velük szemben. -
tpM #31235 Kérdés, hogy mennyi pénzt vitt el. :) -
Paladin #31234 Nincs, de ami szar, nem lenne jobb, ha nem lenne Zeus.
Félre ne értsetek, engem legalább annyira bosszant, mint mást, hogy szinte semmit sem változott az egész játék (külcsíntől eltekintve) az OFP óta.
(Bár talán az egyik komoly hiányosságot, a 3D editort a zeusból átemelve meg fogják csinálni - hiszen ott gyakorlatilag megvan, csak át kell pofozni.) -
Solt #31233 És ezzel rendben is van minden... -
Paladin #31232 A hasonló érveket felhozóknak elmondták, hogy kettő egész ember dolgozik a zeuszon össz. -
Valószínűleg abból az okból kifolyólag amiket felsoroltunk az elmúlt pár napban.
Az arma 2 is réteg játék volt de játszható, jelenleg az új fejlesztésekkel még nehezebb lett, ráadásul nagy a gépigénye és mivel az egészet közeljövőbeli sci-fi be ültették bele, így nem túl sok mindenki tud vele azonosulni.
Ezek mind-mind olyan tényezők, amik csökkentik a bevételt, így csak hamar lement az ára. -
ShifTime #31230 Hogy lehet,hogy itt ilyen olcsó a játék? :D Arma3 -
Neoncsoves #31229 ezt senki nem kérdőjelezte meg, de amíg az alapjáték (amiért te és én fizettünk meg a többi arma3 tulajdonos) hemzseg az idegesítő bugoktól és egyéb problémáktól, addig ennek a DLC-nek nem sok értelme van... -
Például a https://www.kickstarter.com/projects/1294225970/kingdom-come-deliverance-ben is van Arma fejlesztő. -
Még mindig tartom a véleményem, hogy ez egy remek dlc. -
tpM #31226 A Spanel fivérek (akik még az ősidőben elkezdték az OFP-t írni) már egy ideje csak DayZ-vel foglalkoznak, úgy tudom. -
Elején bemutatkozik a fejlesztő brigád, azon gondolkoztam, hogy elég fiatalnak tűnnek, biztos ők fejlesztették az operation flashpoint és arma 1-2 részét?
Nem hiszem, sőt valószínű a régi csapat már rég máshol van, így a fő motivációja is a játéknak változott.
Ez sok mindent megmagyaráz. -
Több mint 1 órás beszámoló a Zeuszról:
002:42 től indul rendesen. -
Paladin #31223 Legalábbis ezt mondták... én még nem találtam benne ilyet :) -
Paladin #31222 Dev branchban már ki is lehet próbálni az work in progress változatát. -
livestream lesz itt a ZEusról -
Látszott a találat :D
Még a karaktere rángatózott is rendesen, de azért ment tovább közben :(
.png)