35066
  • bakvarnyu
    Azt nem ertem ha ennyire jol nez ki meg minden a csehek mert csak 55 szazalekra ertekeltek.
  • [NST]Cifu
    Szvsz 1200 méter akar lenni az. :)

@Pedro870: Nincs érzékelhető lassulás Optika használatánál (Ka-50, M1A1).

@Noob: Gyors próbára volt most csak időm, az első single küldetésben csak egy robbanásnál ment le 30Fps alá.
  • Rafia
    1200 AI?! Ha azzal visz 20 fps-t akkor senkinek nem lehet egy szava sem. Mekkora területen voltak szétszórva?
  • Sanyix
    Mi nem érthető? Folyamatosan cserélgetik a procifoglalatot(lehúzás), holott jól tudják a gyártók milyen igényei lesznek egy későbbi procinak, mégis bevetnek egy foglalatot, aztán fél év múlva bejelentik, hogy új foglalat lesz(ez jó nekik, új alaplap, új proci). Pcie helyett még mindíg bőven elég az agp 8x, minek váltani(lehúzás)? ddr2-es memóriák nem olyan sokkal gyorsabbak(lehúzás) mint az 1-esek(sőt a 600 mhz körüliek még lassabbak is, a nagyobb késleltetések miatt), az amd eredetileg ki is akarta hagyni ezt a lépcsőfokot. Plusz, most is működik a memóriakartell, elég csak ránézni a memóriák árára.
    Logikus, hogy lehúzás az egész, mostanában igazából jelentősen fejleszteni, csak a 2 gpu gyártó tud, procinál, memóriánál megy a különböző ürügyekkel lehúzás, foltozgatás, stb. Minden gyártónál olyan szuper cuccok vannak, hogy el sem tudod képzelni, de nem adnak ki egy sokkal jobb cuccot rögtön, hanem még előtte között kiadnak pár dolgot, és jól lefejik a júzer pénzét, és röhögnek a markukba.
  • lee56
    Hmm, ezt nem teljesen értettem.

A pci xpress még nagyon sokáig lesz, max kap egy version 2.0 számot.

Procifoglaltban meg max akkor van igazad ha, a 939-es amd-sre gondoltál, de mivel én hosszutávra gondoltam, amikor procit vettem, ezért am2 foglalatu gépet raktam össze, ez azt jelenti hogy (nagyon) sokáig nem veszek uj procit (kivéve ha jó cserelehetőséget látok olcsón). Intelnél is tudtommal mennek az LGA775-ben a core2 duo és extrémek is.

A ddr2-t is csak nagyon soká váltják majd fel a ddr3as ramok, főleg ha abból indulsz ki, hogy sokan sima ddr ramokat használnak még ma is, és nem biztos hogy rögtön ddr3ra váltanak majd, a várhaóan magas ára miatt. Szal szvsz a ddr2 is elég időtálló dolognak tünik.

Technológia váltások mindig vanna, és valószinüleg lesznek is, most nemrég amd-nél (ddr2), és ugy általában (pcix). Még ha a hsz-odban az ezek előtti generációra gondoltál, azoknak meg még hoszabb volt az élettartamuk, szal télleg nem értelek.

És a hardware gyártók is ha nagyon összeszedik magukat, tudnak nagyobb léptekben is előrehaladni (lásd amd, piaci előretörése után, jött is egy core2duo), normál esetben ezeket a fejlesztéseket nyilván nem siettetik, hogy minél több példányban el tudják adni az előző generációt. Lehet hogy ha az amd veszitett volna piaci részesedéséből az utóbbi időben, még mindig p4 lenne az intel legjobb asztali processzora?
  • lee56
    Jóvanna, kezdetnek azé nemrossz
  • MrTressy
    Starforceos hogy irná ki?Te sem vagy teljesen komplett.Ráadásul ös-öreg ofpst nyaggatsz teszem hozzá teljesen feleslegesen.Mert nincs az az isten hogy odadja neked ingyé.Max sokszoros áron :))
  • n003
    az mijjen gyógynövény?? healing potion-nek jóó?? :DDDDD
  • SötétBarom
    MSI K8N Neo4 Series(MS-7125) | AMD Athlon 64 X2 DualCore 3800+ | 2x512 KingMax RAM | Nvidia GeForce 7600 GT 256Mb

Akkor ezt a gémet is felejtük 1 évre?? =(

Amugy meg: minden beállítás very low, és a végén elég lol a BLOOD: HIGH
    ;DDDD
  • tpM
    Figy Low-ban ien énis abba tolom :)
    Single Mission jó sok egységgel ~20 FPS 1200men low

Erdő Low AA off ~17FPS

Video beállítások
  • Bucser
    Nem unalmas a kunyerálás?? Ő vette a fáradtságot, hogy megvegye. Állj le. Ha kijön warezban leszeded. HA nem jön ki majd megveszed februárban bár szerintem tuti lesz még bevásárlókörút.

Engem pl idegesít már, hogy 5. 6. Hsz-ben kunyerálod a más által megvett játékot olyasvalakitől akit nem is ismersz.
  • SötétBarom
    nézd meg 800x600ban, és ha úgy átlépi a 150fps-t, akkor semmi para =)
    Mindig is úgy voltam vele, hogy inkább a felbontással veszek vissza, mint bármi mással..
  • Raptor 2
    Áh. A serialt nem használnám , mer én nem akarok most multizni, inkább csak a siglet akarom kipróálni. És ugytudom csak akkor bassza a serial, ha mindketten fevvagyunk vmi serveren. (mindketten akarnánk azonos S/n-el)
  • n003
    Lécci azt is nézd meg hogy 1280/1024ben mit mutat!? :DD nekem tft-m van és majd ehez veszek új gépet vagy javítom fel a mostanit (mert annyi biztos hogy ez ami van kúka) .. lécci :DD
  • SötétBarom
    Bazzz.. AMD A64 X2 4000+ @ 2400Mhz, 2GByte ram, GeForce 7900GTX...

No comment..

Remélem ennek a felével is lehet majd élvezni.. =(
    Ráadásul ez a 1680x1050 nem is annyira magas felbontás.. Mondjuk a pixelek számát tekinte az 1024x768 ennek kb a fele, tehát annyira nem vészes a szitu.. DE NEM AKAROM Lowban tolni.. SHiT!!!
  • Sanyix
    qd :)
  • pedro870
    Igen, akartam már szólni Sanyix, hogy nagyon rossz irányba tartasz.
  • Sanyix
    hmm viszont vérpisti szagot érzek :\
  • Sanyix
    A starforce mellett még ott van a serialos védelem is, amit gondolom senki sem ad, mert az nem lenne jó neki sem ha multizni akarna majd valamikor amikor már lesz kivel :)
  • Beers
    Akkor nekem elég jól fog menni 1280*1024-ben !
  • Rafia
    Számomra a BF2-től jobb lesz minden szempontból. A realizmushoz meg a látótáv, sok egység a legfontosabb, azok meg megvannak ha jól látom.
  • alma2
    Ezek azert annyira nem jo hirek, de anno nem is a legi dolgokert szerettem ezt a jatekot, sot mar nem is emlekeztem rajuk az igazat megvallva, de a jelek szerint most sem ezert fogom szeretni :)

• hiba
    Ehh ezek fantasztikusak :)))

• Raptor 2
    FIgyelj, egy próbát azér megér nem? Végülis neked mind1! Ugyis nem vok olyan szemét, hogy "visszakérjem" az elcserélt cuccot. De ha megnyugtat, magyarosítás érdekében is kellene. Kérlek könyörülj meg egy szerencsétlen OFP fanon! Brühüühüühü! Tűkön ülve vártam a gámát. (egyszer télleg beleültem véletlenül egy tűbe)
    Na benne vagy? (alap dolgok: Nem terjesztem pénzért, warez oldalra sem küldöm( amugyse szeretem azt a piszok warezt), stb...)
    Van egy sztorim. A gothic 3at egyből leszedtem warezba, húdejó, de ahogy lehetett kapni, magyarul, szalattam és megvettem. Az ilyen fontos játékokat télleg megveszem.
  • [NST]Cifu
    512Mbyte-os a GF7900GTX, így most hirtelen nem rémlik, hogy feleződött volna az FPS, de mintha tényleg kissé lassabb lett volna. Majd holnap még alaposabban megvizslatom ezt a részt.
  • [NST]Cifu
    ~9400Ft volt, köszönhetően az OFP.hu csapatának. Iso-ba hiába írom ki, StarForce védelem van rajta, eredeti DVD-vel indul el csak.
  • [NST]Cifu
    A légi járművek irányítása érzésre maradt többé-kevésbé OFP szinten. A helikopterek irányítása talán mintha egy kicsit nehezebb lenne, de lehet, hogy csak kijöttem a gyakorlatból. Helikoptereket továbbra is egér + bill. kombóval tudom irányítani rendesen, joy-al kínszenvedés. A repülőgépek szintén erősen OFP érzésüek, igaz csak az AV-8B-t próbáltam, de ezt viszont csak joy-al lehet rendesen irányítani, de azzal is maradt a rém nehéz arcade irányítás, de legalább orsózáskor mostmár nem lesz irányíthatattlan a gép, mint az OFP-ben. A gázadás maradt olyan marharépa rendszeren, mint volt, vagyis nem egy adott gázkarállást állítunk be, hanem egy hozzávetőleges sebességértket, amihez a játék igyekszik hozzáállítani a hajtómű teljesítményét. Így aztán még ha hozzá sem nyúlsz a gázhoz, csak leejted, vagy felhúzod a gép orrát, máris leesik a hajtómű fordulatszáma, vagy éppen felpörög...

Sajnos multit nem volt lehetőségem kipróbálni még.
  • pedro870
    pár kérdés: hány megás a vga kártyád? Ha optikába nézel, célzónézetre váltasz, nem feleződik az fps?
  • Raptor 2
    Szia! Neeeeem! nEeem bííírom kiiiiiiii! Mennyi volt összesen, a szállítási költséggel együtt?
    Vagy nem lennél olyan nagyn kedes, hogy kiirod isoba vagy valamai??? LÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉCCCI??? Csak hogy ne legywen bűntudatod, úgyismegveszem ha itt is kapható lesz, dfe én már nem bírom tovább! Ez a legjobban várt gém számomra! (nesze neked Crysis) Plííííz!
    És ha lemásolnád nekem vagy vmi, és elcserélnénk valamire??? Az nem illegális, mer ugy vn a szabály, ha pénzér adod az a csúnyadolog!!! Naaa plííííz (Írj privit!) Bármit adok érte! Egy kormánypad? Vagy EREDETI Boiling Point?? Vagy mindkettő?? Naaa igy má télleg megéri:D
  • [NST]Cifu
    Köszi, sajna ma csak két órám volt szórakozni a játékkal, holnap kipróbálom akkor az angolosítást. :)
  • alma2
    Ja es a milyen a gyari multi ? ki tudtad probalni ?
  • alma2
    Az ofphez kepest, mennyit javitottak a legi jarmuvek iranyitasan, fizikajan, meg mindig kb 8 evesek szintjere van belove, vagy azert javult a helyzet ? esetleg allithato a realitasa ?
  • pedro870
    És az editor is tuti hogy nem ilyen volt nálam, az is angol lett.
  • pedro870
    Cifu, az ofp ftp-ről szedd le az angolosítást (pub részen van), a fegyverek leírását is átteszi angolra emlékeim szerint. Kizárólag az egyjátékos rész küldetés leírásai nem angolosíthatóak most egyszerűen.
  • [NST]Cifu
    Képek eredeti méretben, plusz pár, ami kimaradt.
  • Rafia
    kösz a beszámolót
  • Bucser
    Überek a képek és köszi a helyzetértékelést:) Asszem majd be kell ruháznom egy új vidkártyára. Minden másban megegyezik a rendszerem a tieddel.

• [NST]Cifu
    Nos nekem is megérkezett a Cseh verzió, köszönet érte Kubi kartársnak!

Első tapasztalatok:

A játék bár "angolosítással" is nagyon cseh. A legalapabb dolgokon kívül (mint az Options dolgai, az Editor, vagy a HUD-on lévő szövegek) minden cseh, még a fegyverek elnevezése ill. az editorban a gyalogostípusok is. Valószinüleg lesz erre megoldás (a .pbo-kat hülyére lehet szedni és összerakni), de munkás dolog, és nem tudom, nekiállnak-e. Viszont így én meg a kampánynak nem akarok igazán nekiállni, mivel fogalmam sincs mikor mit kell csinálni, csak találgathatok... :\

Hardwerigény: A gépem elégé erőműközeli, egy AMD A64 X2 4000+ @ 2400Mhz, 2GByte ram, GeForce 7900GTX. A monitor natív felbontása nálam 1680x1050, ezért ilyen felbontással is játszottam. Először ledöbbentem, mert alapbeállítások mellett is inkább csak 20FPS volt, majd átböngészve a optionst leesett, mi miatt: alaphangon "Medium" az élsimitás (Anti-Aliasing), ami megeszi a videókártyát. Javaslom mindenki kezdje ennek kikapcsolásával, vagy legalábbis "Low" szintre állításával. Ezek után minden mást Very High-ra állítottam, és az alap 1200m-es látótávolság mellett szinte konstans 30Fps-ben volt részem, igaz városban leesett 20-25Fps-ben. 3500m-es látótávolsággal AV-8B repülés közben nappal 20-25FPS, északa 15Fps volt, 10000m-es látótávolsággal nappal 8-15Fps. Az engine továbbra is dinamikusan állítja a változókat az Fps függvényében, így 30Fps-nél többet nem igen láttam, de ha komoly mozgás volt (pl. városban), akkor látható volt, ahogy játszik az LOD-al, és egyszerűbb modelleket/textúrákat pakol be, illetve az árnyékok el/fel tünnek. Ez egy kicsit zavaró sajna még mindig.

A rövid teszten a következők tüntek fel:

-A grafika nagyon szép. Nem mondom, hogy nem találok benne olyasmit, amin ne lehetne kicsit szépíteni, de összeségében nagyon jól néz ki, és legalábbis ilyen gépen a sebességével sincs gond.
    -Az AI sajnos továbbra is hullámzó. Kilövöm a teherautó sofőrjét, erre a mellette ülő kettő társa békésen üldögél tovább. Csapatban viszont szépen mozognak, fedezik egymást, és fedezékbe húzódnak.
    -A TrackIR überkirályság. Minden téren, akár gyalog, akár autóban, akár helikopterben.
    -A hangok jók, a zene nagyon hangulatos.

Pár kép, így elsőre (lecsökkentettem a méretüket némileg):
    [center]

Saját kinézet beállítása

Gear beállítása

3D Ironsight és tenger

Egy BMP-2 végzetébe rohan

Küldetésszerkesztő

UH-1Z, sajnos nem mindegyik modell van ennyire kidolgozva...

Ka-50 belülről, a főbb műszerek (műhorizont, magasság és sebességmérő) működnek
  • [NST]Cifu
    [center]
    1200 méteres látótávolság

1200 méteres látótávolság, 25-30Fps

UH-60 műszerfal

AV-8B műszerfal

3500 méteres látótávolság, 22-25Fps

10000 méteres látótávolság, 8-15Fps

Stressz-teszt: 180 gyalogos és 24 M1A1 Abrams, így levegőből 20Fps...

...és a földről, így 16-18Fps
  • Sanyix
    Jaja jóaz, csak rövid :)