35066
-
most akko az eddigi tapasztalatok alapján ez egy grafikailag felturbózott OFP oszt' hali? -
Szerintem sokkal izgalmasabb lenne ,ha a szigeten állandóan lenne élet. PL szimpla járőrözés során látnánk civileket akik nem előre lettek kihelyezve általam vagy egy akárki által hanem a játék generálná és akármikor ránkronthatna az ellenség. -
lee56 #3071 Nem csak te csinálhatsz küldetéseket, le is töltheted őket, sőt, pár száz megás map és addon packok is voltak a végén opf-hoz, szal van játszhatóság a végletekig, minél nagyobb a sziget, annál később unod meg, ha egyáltalán unalmas egy ilyen játék valakinek
-
Hát ez szép meg jó ,de így a játék nem használja ki azt a bazinagy gépzabáló szigetet. Legalább ha lennének állandó bázisok ahol katonák állomásoznak és a küldik előtt onnan kéne kiindulni. Viszont így csak a küldetés területére korlátozódik a játéktér az pedig marhára nem érdekes ,hogy beautózok egy szellem szigetet és még attól sem kell tartanom ,hogy megtámad valaki.
-
lee56 #3069 Igyvan, nem muszáj azt olyan bonyolultra csinálni hogy külön ppu-t igényeljen a sérülésmodell, de azért ennél lehetne jóval jobb. Főleg egy olyan játékban, ahol egyik fő szempont a minél reálisabb játékélmény.
Tényleg erről jut eszembe, ez a játék biztos sokat profitálna egy fizikai gyorsitó kártyából, akkor talán összességében nem kellene csucsminőségü proci meg videókártya, és sokkal gyorsabban menne. Támogatja 1általán, mert nem hallottam ilyesmiről arma kapcsán, vagy majd opf2, netán az se?
Amugy én ugy emléxem opf-ban még lánctalp sérülés sem volt, csak a fehér keret vagy váz, ami a tankodat ábrázolta, találatok után elkezdett besárgulni és végül pirosodni, na akkor volt gáz, és szálhattál ki, már ha túlélted a lövéseket. -
-
bucsher #3067 Ki ne találd már, hogy egy véletlent sorsolni bonyolultabb, mint számolni, hogy hány találatot kapott egy tank... -
Az OFP szigetek szépsége az volt pl, hogy amikor küldetést szerkesztettem mondjuk a resistance kieg. szigetén, elvoltam fél órát azzal, hogy lepakoltam különböző helyekre a karaktert, és nézelődtem, hogy elég hangulatos-e a helyszín.. -
Ez kb olyan, mintha azon gondolkoznék, hogy a SOF2 ember sérülésmodellje nincs benne.. Mer ott el lehet lőni a csávó állkapcsát, meg a fél lábát térdből.. Akkor itt mé' nem??? Azééé nem mer van 1000 olyan dolog amit számol az engine, és semmilyen más játékban nincs.. (pl hangterjedés, 400km2, 30 féle jármű.. etc..) -
OK tudom ,hogy a VBS más. Csak azon gondolkoztam ,hogy mi a fenének ekkor sziget ha a küldetések általában egy 3 négyzetkilóméteres területre korlátozódnak ahol események zajlanak a többi része teljesen kihalt. Ez csak a VBS-ben van így?
-
bucsher #3063 A soldiers sérülésmodellje tényleg az eddigi legjobb, de az armát a blitzkrieg (1!) is veri. Néha teljesen lepattan a lövedék, néha meg egy lövésre ki lehet szedni a legerősebb tankot is. Persze csak megfelelő kaliberrel. Egy ilyesmit nem értem, hogy miért nem lehet ide is beletenni... -
Én a multira, illetve egy olyan szerverre lennék kíváncsi, ahol coop mód van és jó gyakorlópálya, tréning a játékkal ismerkedőknek.
A fizikát nem feltétlen hiányolom, de lassan már erre is kellene a fejlesztőknek gondolkodniuk, de tudom, hogy a lehetőségek és a kívánalmak nem fedik mindig egymást.
Nem kell összehasonlítani a játékokat, de ha próbáltátok, akkor a Red Orchestra üde színfolt volt, mert volt benne viszonylagos nagy terület, jól skálázható, megvolt a penetráció/lepattanó lövedék is, kevés fizika, ronybaba effektus. -
Egen, hiába szép a havok, ha a játékokban az olyan alapvető dologkat nem modellezik le, mint a hang terjedése... -
A VBS1 nem játék, hanem katonai tréning-szimuláció. Kampány van, de úgy tudom nem dinamikus (még nem próbáltam). -
Kell a f*sznak havok, ha doppler effektus van benne :PPPP -
csoola #3058 kár, reméltem h azért vmi havok fizika vagy ilyesmi lesz benne... -
Őszintén bevallom az OFP-vel nem játszottam a VBS1-el viszont igen. Na már most azt szeretném tudni ,hogy itt is csak küldik vannak mint VBS-ben? Vagy van valami dinamikus kampány szerűség.
-
Majd akkor lesznek igazan jok a jatekok amikor egy ilyen varost romma lehet pusztitani 
-
Egy kis tapasztalatgyüjtés után:
2. Single küldi: feladat egy város kitakarítás 4 SF katonával. A város kihalt, mindössze ellenséges katonák és két UAZ és néhány üres civil autó van benne (a járművek lockolva vannak, nem lehet beleszálni még akkor sem, ha az ellenség fél perce furikázott vele), az AI itt nem nyűgözött le, kissé félszegen, késlekedve reagálnak a történtekre az ellenséges katonák, igaz láttam egy szimpatikus esetett is: az egyik járőrpárost első tagját fejbelőttem, a társa hátrafordult egy pillanatra, majd inaszakadtábból továbbrohant előre be a házak közé. Sajnos a küldetési cél problémák maradtak. Két ellenséges katona egy udvarba húzódott be, társaim pedig a waypoint környékén begubóztak, nekem kellett megkeresnem őket egyedül (és mivel nem én voltak a szakaszparancsnok, ezért utasítani sem tudtam őket). Végül ki a városból, és egy Blackhawk száll le értünk.
Köv. single küldi: Annyit látok, hogy egy útzár van támadás alatt. Akármit csinálok, élettartamom legfeljebb másodpercekben mérhető, hacsak nem vágom hasra magam valamelyik épület mögött. Sajnos nem értem a küldetés feladatát a cseh nyelv miatt, ezért többszöri próbálkozásra fogom csak fel, hogy a teherautóval el kell rohanni egy 2km-re lévő bázishoz egy rajra való GI Joe-ért. Első két próbálkozásra nem érek időben vissza, és a százados visszavonulót rendel el. Harmadik próbálkozásra 120 méterre a céltól az ellenség szépen kilő a vezetőfülkéből...
[/center]
[center]
-
A fizika egy viszonylag egyszerű modellt alkalmaz, az OFP kicsit csiszolva, vagyis nincs rongybaba effektus, és nincs olyasmi, mint a CS-ben a szemét vagy a hordó lövöldözése, mozgatása. Állítólag túl sokat enne a netkódból.
Az környezet alapvetően nagyon jól rombolható, legalábbis a fákat mind ki lehet dönteni, kicsit túl könnyen is (egy 5 tonnás teherautóval szinte utat lehet törni az erdőben, igaz jópár nekifutásra van szükség). Hasonló a helyzet a kő és drótkerítésekkel. Néhány tereptárgy (mint egy viadukthíd) rendesen lerombolható, a többi azonban sebezhetettlen eddigi tapasztalataim szerint.
[center]
Az elpusztíthatattlan épület - 18 HE gránát találat után is áll (viszont szép a csőtorkolat előtt felverődő por effektje) -
NINCS demo... hol olvastad, hogy van Demo ARMA-ból? ha meg nem ARMA akkor offtopic. -
Akkor most megvan a DEMO, vagy nincs? -
csoola #3051 jah meg h mennyire lehet szétb@azni a környezetet:P -
csoola #3050 fizikája milyen? kiváncsi lenék rá h milyen lehet... -
roissz az alap mivel kevés az object míg az ARMA igencsak tele van pakolva mindennel. + 400Km2 sziget. -
csoola #3048 azért, mert jol megy pont, pedig elég optimalizálatlan, ezt kellett volna kiolvasnod a hsz-böl:D(bár néha én sem értem mit irok/mondokXD) -
Akkor meg miért hozod fel példának? :) -
csoola #3046 vegasbol pc demo még nincs! 1ébként pár hét mulva kiderül, h pc-re h tudták optimalizálni, 1ébként iylen kis ökör játékot minta roboblitz nem hiszem h sokat optimalizálnának... -
csoola #3045 de a vegsbol nincs is pc demo, vagy rosszul tudom? mert azt várom -
csoola #3044 azt a kaki kis roboblitzet próbáltam mki fulra huzva, h mégis mit tud az engine, bár sztem amugy nem egy óriási játék:P a lényeg, h azért ölég jol fut maxon! (amugy azért mondjuk a gears of war joval kidolgozottabb, de megtesz ez is tech demnak elöször:P) -
Igen. Unreal Engine 2.5 verzió...
UE3-at a Roboblitz vagy a Rainbow Six: Vegas használ a jelenleg elérhető játékok közül (a Vegas esetén ugye csak demo még). A Roboblitz grafikája eléggé... egyszerű. A Vegas viszont erőművet igényel, és kétlem, hogy 7600GT-n maxon "jól" elfut (vagy akkor a "jó" minősítés terén kissé más értékrendünk van). -
Az elején van egy logo, hogy powered by unreal technology.. Sztem nem 2.0, bár ki tudja.. -
Unreal 3.0 engine? -
Splinter Cell: Double Agent is unreal.. -
Ja, és az nekem is zúzott akadás nélkül, 1280ban...de azé hol lácc te ott 10km-es látótávot?:D -
Szerintem a roboblitzre gondol ahol 10 méterenként jó ha van egy tereptárgy, és kb. max 6 aligkidolgozott ellendfelet láthat egyszerre
-
Erre egyébként én is kíváncsi vagyok
-
Melyik Unreal 3.0-ás játék is megy el jól a gépeden? -
Rafia #3035 Ez jó hír, akkor mégsem HP alapú, ha vannak különböző részei a járműnek amik sérülhetnek. (Télleg, az OFP-ben is mintha lett volna elkülönítés, toronyra meg ilyesmire). A BF2-ben pl. van 1000 pontja egy tanknak, minden lövés levon belőle valamennyit. 1 ponttal még működik a tank, 0-val meg bummm felrobban. Ettől kicsit jobb, de ez a lényege. -
tpM #3034 Ha az unreal 3 megy a gépeden attól még lehet ,h ez nem annyira :) unrealban hol vannak 400km2-es területek + több 100 AI?
.png)