35066
  • tpM
    'fos' ????
  • Bucser
    Egy fos klan?? Az szép. Legalább nem kell túlzrikálni a teamplayt:D
  • kassaidezso
    kitaláltam valamit. Csinálok egy triggert, detected by eastra állítom, guarded by west-el. Majd a hatókörzetbe beillesztek pár west katonát limited sebességgel, safe vagy carelessel. Akkor elvileg ha kívül vagyok az east katonával akkor nem lő a west, csak ha bent vagyok a sugárban. Elméletileg ez jó lehet?
  • tpM
    nem ez saját készítésű :P
    logo by tpM :D
  • Seaweed
    Lenyultad a Specnazos lokomat vazze
  • tpM
    Hmm nem látlak ,Skypeon... tpm.91 a cím
    Jah és egy bejelentenivaló :[HUN] Joint Strike Force [JSF] nevű ArmA klán mától hivatalosan is üzemel ugyanis én lettem a leader :P :D

jelentkezés : Skypeon vagy emailen [email protected]
  • hannibal01
    tpm felvettelek skypen is meg msn-en is
    fogadd csak el :)
  • tpM
  • pedro870
    Editorban alapban nincs ilyen mindenesetre, de szerintem nem nehéz lescriptelni. A te katonádat be kell állítani frendlire és egy olyan feltételt megszabni, hogyha az egység és a katonád között a távolság kisebb mint vmi, akkor ellenség vagy. Ilyen hogy támadási sugár nincs a programban.
  • pedro870
    A carelessnek ez a lényege, még az is meglep, hogy az az egy visszalő. Pont arra van, hogy az ai ne törődjön semmivel, csak kövesse a waypointokat. Szóval a problémádra más megoldás kell, ez nem hibás hanem ilyen.
  • kassaidezso
    Ez az URL a témába vág. Ha netán valakinek felkeltettem az érdeklődését.
    http://www.opflashpoint.org/mappingtutorials.php
  • kassaidezso
    Kéne hogy legyen egy olyan lehetőség hogy a katonáknál beállítsunk egy támadási sugarat. Nem? Nem tudom milyen mértékegységben lehet ott megadni, de mondjuk ha 20 m-re megközelítem őket akkor füstöljenek ki.
  • kassaidezso
    Nem. Nem civil voltam hanem east, és westek simán elsétálnak mellettem ha carelesst és limited sebességet adok meg nekik. Függetlenül attól hogy ofen fire vagy open fire engage at will. Szóval besétálok köztük, és csak odanéznek, forgatják a fejüket de nem csinálnak semmit. A csapatvezetőnek adtam meg a viselkedési mintát, és a csoport tagjai öröklik a viselkedési mintát. Tehát ha valakit meglövök, mindenkinek vissza kéne lőnie. De nem lő senki, csak bámészkodnak, és mennek tovább.

A hold fire engage at will-t még nem próbáltam.
  • pedro870
    "Hold fire, engage at will"

na ezt a parancsot sose tudtam értelmezni :), akkor ez lenne jó az alábbira?
  • pedro870
    Ilyet szimpla wp-vel szerinten nem tudsz csinálni. Nem aszerint dönt az ai, hogy rálősz-e vagy nem, hanem hogy te milyen oldalon vagy. Ha ő east, te meg west, akkor mindenképp lőni fog, akár benne vagy egy zónában, akár nem. Csak először ki kell hogy szúrjon. Gondolom te civil voltál, az hogy nem lőtt vissza az egész csoport csak a megtámadott ai, mondjuk fura. Az open fire annyit jelent itt tudtommal, hogy lőhet az ai, az engage at will pedig azt, hogy ha talál célpontot, akkor elhagyhatja az alakzatot, hogy elkapja a célpontot. Szóval vagy barát vagy és akkor rohangálhatsz közöttük vagy ellenség és akkor nem. Viszont ezt tudod módosítani, ki kell keresni a parancsot a comrefből, sajna nincs itt nálam. És lehet vmi olyan scriptet futtatni, hogyha a katonák és az arra sétáló egység közötti távolság kisebb mint zs, akkor az egység minősüljön ellenségnek.
  • LizardX
    Próbáltad azt, hogy "Hold fire, engage at will"+"Safe"?
  • VeteransKUKaC
    Editorról jut eszembe, van valakinek egy normális nyelvezetú ( angol vagy magyar )leírása az editorhoz?
  • kassaidezso
    Az editorban elakadtam. Nem találom a problémát arra, hogy miként lehet megváltoztatni egy katona viselkedését. Beszúrok egy group-ot, és beállítom a wayponthoz az értékeket. De azok mintha furcsa anomáliát mutatnának viselkedésükben. Beállítom hogy open fire engage at will, careless, stb. Így nem lőnek, lehet köztük sétafikálni. Csak akkor lő(nek) ha fizikai kontaktust létesítek. Ez érthető is. Elvileg azt jelentené ez az open fire engage at will, hogy csak ha fenyegető magatartást nyújtok akkor lőnek. Persze visszalőni is csak az lő vissza akire rálövök, és hiába kapja a group is ugyanazt a viselkedésmintát, ha lelövöm egy társukat vagy közéjük tüzelek akkor sem lő vissza senki. Tulajdonképpen én azt szeretném hogy ne lőjenek rám, csak ha bizonyos távolságba megközelítem őket. Vagy ha rájuk lövök. De akkor azt szeretném ha mindenki lőne akit fenyeget a magatartásom, vagyis az egész group, minden katona válaszolna ha egy társukat lelövöm! Ha viszont nem bántom őket, és bizonyos távolságot tartok, ne lőjenek.

Tehát amit szeretnék az az hogy a katonák csak akkor támadjanak ha a két feltétel közül valamelyik teljesül. Az első feltétel ugye az hogy ha egy bizonyos távolságba megközelítm őket csak akkor lőjenek, illetve ha a group egyik tagját kilövöm akkor megfelelő válaszra számítsak a társaitól. A második feltétel pedig az hogy ha a védett szektorba belépek akkor az összes katona aki éppen akkor ott tartózkodik, azonnal tüzeljen!

próbáltam már mindent de nem jutottam értelmes működőképes eredményre.
    a segítséget előre is kösz
  • Szekig
    MH88 a király... :) Mosmá MH25/88...
    De nemmentem. :)
  • HardcoresHUN
    TPM mint nagy veterán most mért nem mesélsz?
  • Bucser
    A röhej, hogy en meg 2 evig ideiglenes alkalmatlant kaptam (egyszer tört borda egyszer pszichológiai alkalmatlanság) aztan suliba mentem és közben kihúzták alólam a katonaságot:) Mondjuk kecsóra vagy szentkirályszabadjára még őrkutyának is szívesen mentem volna bár valszeg Vhelyre a Bercsényibe osztottak volna.
  • Fenrir
    Nálunk az öreg malévosok mind csak max 1 hónapig voltak katonák mert a vállalat elintézte nekik :) Úgyhogy amikor ők mesélnek a "katona történeteikről" jól megmosolygom őket :P

Bár az is "szánalom", hogy amikor benvonultam már rögtön centit vágtam :D
  • Seaweed
    Hat bizony erre azert lehetett szamitani...pl a mi 96 novemberi vonulasunkvolt az utolso ami 1 evet szolgalt, velunk egyutt szerelet le az elso 8 honapos brigad (97 februari vonulas)....igy is nalunk a repuloszazadoknal, 30-50 tisztre es tiszthelyettesre jutot 8 de max 10 sorallomanyu! Mar akkor tudtuk hogy ez a letszam lelesz epitve* folyamatosan, mert pl a mi munkankhoz (Mig-29 uzemeltetese) a 8 honap mar keves volt ez azonnal ki is derult az elso korben..egyszerun kellett 7-8 honap mire a katona olyan szinten beletanult a munkanak minden fogasaba csinjaba stb. , hogy utana mar biztosan ra lehett bizni "barmit" azt vegre tudta hajtani....
    Szoval te egy olyan idoaszakban vonlutal mar ami nem igazan kedvezett neked azaz az elkepzelesiednek...pedig ha korabban vonulsz szinte 100% hogy sarkanyos lettel vona, sok-sok kollegaddal szolgaltam egyutt akik malev meg mitudom en mar (bocs nem emlekszem) melyik cegektol vonultak be, es csillogo szemekkel neztek az akkoriban nem ritka latvanyt nyujto Boeing 737-200-asokat low-aproach-t meg Touch-and-go-kat vegrehajto malevgeket kecson, es volt is koztuk aki mondta elotte o dolgozott ezen meg azon gepen ami elhuzott fejunk felett stbstb... ;)))

*ez egy folyamat resze volt...meg a nyolcvanas-kilencvenes evekben, a Mig-21-esek koraban ott ugyan ilyen sarkanyos'kent szolgaloktol tudom hogy akkoriban szazadonkent 20-30 sorallomanyu szolgalt....tehat jol nyomon kovetheto a folyamatos leepites!
  • repvez
    Akkor ez ilyen Hoffi stilusba ment. :)
  • Fenrir
    Az utolsó pár évben viszont már csak az ment amit debHUKK írt. Én is a sorozáson Tapolcán amikor kérdezték, hogy mi a végzettségem akkor mondtam, hogy "repülőgép-műszerész", erre jött a válasz, hogy "az nagyon jó, arra szükségünk van". Gondoltam ez jól indul, csak elraknak Szentkirályszabadjára vagy valamilyen repteres helyre, persze nagy lófaxt a seggembe...Így lettem a logisztikai és támogató ezredben fegyveres őr...
  • Seaweed
    Hat ha nincsen server se itt se ott...neha jolesik anekdotazni...persze csak ha van min
  • Fenrir
    Már akinek van :)
  • tpM
    Mind1 már átmentünk katonatörténet topikba...
  • MrTressy
    Nos megkaptam az infót sajna bezár a bazár ne is számoljatok tovább {N.A.G.C.} szerverrel ez van :(
  • Fenrir
    Nem, messzebb. Kaposvárra raktak a szemetek :\

Amúgy MH.64.
  • Seaweed
    Hat ezt azert boven cafolnam! A repuloszazadoknal joparan vegeztek igen csak erdemi es NELKULOZHETETLEN munkat akkoriban! Sarkany-hajtomu szerelokent en is erdemi munkat vegeztem, es keszultsegben fegyvereskent is a leadott 8 darab 168 oras Keszi-vel az 1 ev alatt...szoval boven sot, azon tul is meg tudnam cafolni a hszed azon valotlan allitasat miszerint :"egyébként meg a sorállomány nem végzett érdemi munkát sehol, csak amortizálta a felszerelést..." !!!!!!
  • djukel
    Én meg sokat szoptam a feketemosogatóban.
  • debHUKK
    szerintem a legalja az a vápos aki szopatja a sorállományt,
    az irnok az normális mert kimenőt ir, a konyhás meg repetát ad :)

egyébként meg a sorállomány nem végzett érdemi munkát sehol, csak amortizálta a felszerelést...
    sőt igazából az őröknek volt érdemi munkája bizonyos szempontból, mert védték az objektumokat, nameg a határőrök
  • PhantomAss
    na vazze....én voltam konyhás, írnok, őrkutya meg híradós is ....univerzális übersoldier at huaf
  • Fürtös
    Fenrir?
    csak nem a farkasoknál voltál?
    MH.59 Kecskemét?
  • repvez
    Nekem a B,C jogsim onnan van csak a viszgadijat kellet fizetni ha elsöre átmentél mindenböl.50-böl igy megvolt a 2 :)
  • tpM
    Jah de sok a veterán :D
  • VeteransKUKaC
    Uhh menniy öreg katona van itt, lassan át is keresztelhetnénk a fórumot öreg katonák klubjára :), én már nem voltma katona, pont lemaradtam róla, egy dolog miatt kellet volna a katonaság, hogy kedvezményesen tudjam lerakni a C jogsit :)(legalább is ilyet hallotam több helyről is) :) elméletileg, gyakorlatilag nem tudom!).

Én csak ebben a bevetés nevü honvédségi klubban vagyok bene!
  • Kaszi46
  • Seaweed
    Hehe...nalunk is volt meg ilyen a Ujjonc Vegyes kikepzo szazadnal..de aztan kezdtunk mar "gumisodni" es amugy is terptarka gyakorlonk volt igy ezert is boktuk a tobbi "sima katona" szemet, meghat a nadrag nalunk mindig a bakancson kuvul volt igy nem igazan sok latszott a bakancsbol ;))