35066
  • tpM
    Arma IV már biztos ezzel fog menni.
  • Solt
    Tény, hogy megnövekszik a felelősségük ezzel, de új irányok is nyílnak... :)

Eleinte tuti lesz fejvakarás! :D
  • DancZer
    Ezekután már nem kételkedek abban, hogy lesz-e DX12 armában. Megkockáztatom, hogy ez az a dolog amit a háttérben akarnak tartani míg nem biztos az Expansion-höz. Amennyit panaszkodnak a fórumban a teljesítményre, sztem tuti elkezdték az átállást, csak kérdés hogy mikorra lesz stabil. Ahogyan a cikk is írja, megnő a felelőségük a programozóknak. Szóval most már lehet hibás memória elérésé, túlcsordulás és leak a VRAM-ban is. Fantasztikus! Nem irigylem őket. :)
  • DancZer
    Eltudnád küldeni a küldetést?
  • Solt
    Érdekes cikk a DX9-11, a low-level API-k és a grafikus driverek viszonyáról. Ha valakinek "uncsi", akkor csak az utolsó oldalt olvassa el... :)))
  • jimcat
    nem ez egy coop játék előre lerakott ai kall nem csak akkor remeg amikor fegyverbe néze,l hanem mindig. Külső nézetben is csak úgy állva, olyan mintha mindig egy tank menne el melletted
    Egyébként újra lett indítva a küldetés és egyből belépés után már a bázison csinálta!
    Utoljára szerkesztette: jimcat, 2015.01.30. 09:45:35
  • DancZer
    Jól látom, hogy ez valami altis life szerűség? Ott úgy tudom kihackelték valahogy a fegyver imbolygást, lehet az nem kompatibilis az 1.38-al. Nemcsak akkor jelentkezik ha letámasztod a fegyvert? Próbáltad olyan küldetésben is modok nélkül ahol ez nincs kiiktatva? Pl KotH
    Utoljára szerkesztette: DancZer, 2015.01.30. 08:32:40
  • jimcat
    remegős videó
    itt egy videó a remegésről aztán 3:25-nél szerver crash max 20 ai a térképen
    Utoljára szerkesztette: jimcat, 2015.01.29. 20:51:14
  • Hogthar
    Igen, de hiába optimalizálás az egyik legrosszabb árnyék kezelési mód és Armában a legtöbb ezzel járó hiba mutatkozik, például elfordulsz 25 fokot és nem látszik az árnyék, vagy villog, rossz helyről vagy helyen jelentkezik, domb túl oldalán elcsúszik és nem jelenik meg, ennek hatása hogyha lenézel a saját árnyékodra a semmiben lebeg. Ráadásul szintén a CPU-t húzza nem a GPU-t.
  • sirpalee
    Jah, ezt elfelejtettem írni.

Ez a remegés nekem is volt, és szinte biztos, hogy nem a kifáradás miatt. Legalábbis a kifáradás nem normális játék alatt történt.

Felmentünk egy coop szerverre, kit betölt, elkezdtem rohangálni, és hirtelen elkezdett remegni a karakter. (talán egy kis desync után) Kb olyan effektus volt, mint a sérülés vagy fertőzés okozta remegés a Beraking Point modban. (ha ez mond valakinek valamit) Elképzelhető, hogy valami apró lag miatt azt hitte, hogy én hirtelen 2 km-et futottam, és amiatt csinálta ezt. Jópár percig tartott, de mivel nem akart megszűnni átmentünk egy másik szerverre, mert szó szerint rosszul lettem a folyamatosan remegő képtől.

Ha találok valami módot amivel stabilan elő lehet idézni, akkor csinálok videót.
    Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.01.29. 16:06:09
  • sirpalee
    Jap, ezeket vágom. CG (VFX) fejlesztő vagyok. :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    DX12-vel is dolgozom már jópár hónapja, csak nem game engine-be lesz

Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.01.29. 15:59:36
  • sirpalee
    Nem a LOD dologgal van a problémám, az teljesen normális. Hanem azzal, hogy az árnyékot külön objektumként kezelik... Mármint ha jól értettem amit írtál, ők külön objektumot hoznak létre a rendszermemóriában az árnyékokhoz, és azt kezelik. Ideális (normális) esetben ez maxmimum a videómemóriában érzékelhető.

Amúgy folytasd, én sosem folytam bele az editor részébe az arma-nak, de az ilyen apró információk nagyon jó rálátást adnak az engine-re, és hogy oldottak meg pár problémát. (ie, mennyire elbaszottul)
  • Solt
    Engem biztos nem... :)
  • DancZer
    Minden árnyék generálásához van egy külön model ami alapján csinálja az árnyékot. Ez optimalizálás. Hasonló mint a LOD.

Szerintem amiről szó van remegés az a karakter lélegzése és egyéb mozdulatai. Ha mégsem, csinálhatnátok videót róla.
    Utoljára szerkesztette: DancZer, 2015.01.29. 15:10:31
  • Hogthar
    Sajnos igen, ráadásul annak is van lod rendszere, az-az távolságtól függően újabbnál újabb modelt tölt be.
    Egy modell megjelenítéséhez kb 14 modelt kezel egyszerre.
    6 db az alap modellhez távolságtól függően vált kisebb poligon számúra, 1 a belsőnézetes modell, 4 az árnyék, 3 az ütközés modell különböző fajtáinak.
    Szóval ha kijön a DX remélem ezekkel is foglalkoznak, ráadásul a PoP is lehet teljes felbontású innentől, és így gond nélkül meglehetne csinálni a 3D optikát.
    Ui.: Bocs hogy nagyon belementem, remélem nem untatlak titeket és valamilyen szinten követhető
  • sirpalee
    Nemár.

Minden árnyék külön objektum???
  • sirpalee
    Nem tudom, majd holnap kipróbálom. De ahogy rákerestem, sok más embernek is hasonló hibája van a legutóbbi update óta. A fejlesztők meg annyit reagáltak, can't reproduce.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    amit ilyen "egyszerűnek" tűnő hibánál akkor szoktam mondani, ha francnak sincs kedve foglalkozni vele :D az egyszerűt úgy értem, hogy nagyon sokan jelentették ezt a hibát

Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.01.29. 12:31:43
  • Solt
    Jaaaaaa... lehet többet kéne aludnom! :D

És, ha nem ablakban futtatod?
  • sirpalee
    Random, magas szám, jelezve, hogy televan az egész játék idegesítő hibákkal. :P
  • Solt
    ITT egy példa arra, hogy milyen az amikor úgy működik a dolog ahogy kell... :) Egy Core i7-5960X minden magja 90% körüli terhelésen egy játék motor alatt az nem rossz... :))

Igen-igen, már csak egy hivatalos megerősítés kéne, mert lesz morgás, ha beleéljük magunkat és nem lesz belőle semmi... :D
  • Solt
    Mi az az nr 532? :)

@tpM: Óóóóó baszki, ez érzékenyen érintett... sportszerűtlen volt... :D

@Janáj: Passz... :)

@Hogthar: Ebben te vagy otthon... :) Az én ismereteim kimerülnek abban, hogy a DX12 leveszi azt a hatalmas szoftveres túlterhelést a CPU-ról, ami jelenleg megvan... hogy ezt utána mire hasznosítják, az már a fejlesztők döntése! :) Mondjuk kíváncsi leszek mennyi nyűg lesz vele, mert ezzel megszűnik az is, hogy a VGA gyártók trükközzenek a driverekkel így javítva a fejlesztők baklövéseit! :)
  • Fehercsoki
    Nálam csak külső nézetben "remegett" a fegyver a karakterem kezében, azt is csak véletlen vettem észre.
  • bazccka
    Nálam is jelentkezett ez a dolog sajnos...
  • jimcat
    Sziasztok!
    Más is tapasztalt remegést( tehát random remeg a karakter mintha rázopadon lenne ) az 1.38-as patch óta?
  • DancZer
    Most már csak egy hivatalos megerősítés kéne, hogy Expansion-ben jön a DX12! :)
  • DancZer
    DX12 nagy előnye, hogy több mag több szálon keresztül tud a GPU-nak adatokat adni, beállítani. DX-9 egy magon és egy szálon tudott GPU-val kommunikálni. DX11 egy magon de több szálon(lásd Task Managerben az első mag majdnem 100% on a többi meg alig pörög).

DX12-vel az összes lehetséges magon lehet majd a GPU val kommunikálni több szálon keresztül. Ez skálázhatóbbá teszi a játékot, és ha felhúzod a látótávot és ezáltal több objektum kerül a rendszerbe szépen el lehet osztani az egyes magokra. Pl. első mag végzi a talajt, második a fák, házak egyéb tereptárgyak. Harmadik emberek, járművek, dinamikus cuccok. negyedik részecskék. Ennek eredménye, hogy ha felhúzod a látótávot és közben 200 AI szaladgál a CPU-d is meg a GPU-d is jobban lesz terhelve mint DX12 előtt.

Tipikus Arma terhelés, ha megnézed a felső DX11-es grafikont:

Még egyszerűbben, amit eddig sorba kellet csinálni most lehet párhuzamosan. Ezért több erőforrás marad másra(hálózat, AI, fizika) és összeségében a játék nagyságrendekkel jobb lesz. Persze ezért dolgozni kell! :)
    Utoljára szerkesztette: DancZer, 2015.01.29. 10:02:00
  • Hogthar
    Hozzáteszem, a valós idejű árnyék kezelés fejlesztési ideje szinte semmi, már kezeli a motor csak egy-két értéket kellene átírni.
    A régi lekapcsolása, az újnak a felbontása legyen nagyobb és ha nagyon akarnak vele szöszölni a modellekből kitörölni a régi árnyékokat, így kevesebb helyet is foglalna.
  • Hogthar
    Az biztos, az árnyékot jelenleg objektumként kezeli.
    Viszont a dinamikus árnyékot fényforrástól függően kezeli, tehát több fényforrás jobban eszi a cput a több irányba vetett árnyék miatt, ergo ugyanott tartanánk fpsben mint most.
    Én inkább jobban örülnék egy valós objektum kezelt árnyék rendszernek.
    Kifejtem mire is gondolok.
    Például egy bakánál jelenleg külön van meghatározva az árnyék és a karakter.
    Ez optimalizálás szempontjából fontos mivel általában az árnyék kevesebb poligont használ.
    De memória szempontjából rossz mert 2 objektumot kezel.
    Viszont ha a proci már bírni fogja akkor megcsinálhatnák, hogy valós időben generálja az árnyékot az adott modellről leolvasva az adatokat.
    Így minden kis rügynek és apróbb részletnek lesz árnyéka, ami elég szép hatást kelt és ez az első lépés a dinamikus árnyék felé.
    Ugyanis jelenleg például a fűnek nincs árnyéka, vagyis nem vet árnyékot és hát elég hülyén nézne ki, hogy odavilágítasz egy rétre és az egész világít mintha a fűszálak égők lennének.
  • JanáJ
    Avillámot én sem, de a 22-est miért nem hagyták benne.
  • tpM
    A TrackIR-t egyedül Solt felejtheti el.
  • sirpalee
    Baromira idegesítő dolog nr 532. Elindítom a játékot, listázza a warthogot joyként. Megy a játék, működik hibátlanul. Alt tabolok (néha szoktam, ezért is van fullscreen windowedbe), egy-két ilyen alkalom és elfelejti a warthogot. Emellett törli a beállításokat, és restartolni kell... Yaay...

Van valakinek ötlete erre? Azonkívül, hogy ne alt taboljak?

A track IR-t meg nem felejti el.
    Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.01.29. 02:27:26
  • Solt
    Én azt sem értem minek kerültek bele... :D
  • JanáJ
    Zsír!
    Azt érti valaki hogy az F-35 és a V-22 miért nem maradt a játékban?
  • Solt
    Megfelelő lesz... winfos 10 kell majd mellé, de ingyen lehet frissíteni rá win 7-ről, ha jól tudom.

Viszonylag Jól fut az arma, de a látótáv emelés kinyírja a CPU-t... repüléshez kurva jól jönne a max látótáv, de a bokorugróknak sem lenne utolsó. :) Összességében sokkal jobban kihasználná a processzorunkat a játék, és ennek következményeként jelentősen nőhetne a teljesítmény. No meg ezzel a dinamikus árnyékok előtt is megnyílna az út... (asszem)
  • Hogthar
    Ha jól vettem ki nem kell új hardver sem.
    Azért kíváncsi vagyok hogy a videokártyám megfelelő lesz e neki, a proci az tuti.
    Geforce gtx 660 asom van, szerintetek?
    Bár igazság szerint nem aggódom, így is jól fut az Arma.
  • Solt
    Érthetően? Gyorsabb! Ez főleg a látótávra lehet kurva jó hatással! :)
  • JanáJ
    És érthetően? Gondolo mszebb, jobb, gyorsabb. De ez mit jelentene? Nem akad, vagy plusz tudás kerülhet bele?
  • Solt
    Magyarul
  • sirpalee
    laikusoknak összefoglaló

ez meg már fejlesztőknek inkább
  • JanáJ
    Mit add az új DX?