35066
-
AI az erdőben, fedezék használat! -
Az M107 torkolati sebessége ~850m/s. 1500 méterre a cirka két másodperces út teljesen reális. -
Amikor ezt produkálja nincs túl jó idő a szobában véletlen? -
Próbáld meg a parancsikonnál az Arma2.exe után a -winxp kóddal.
Egyébként ha egy proci gyári feszen fagy, akkor az erősen sanszos, hogy nem kap vagy elegendő hűtést, vagy megfelelő feszt (ez lehet táp hiba is).
A köv. patch a hónap második felére várható. -

több ilyen hsz-t.
-
Problem:
Kb 3 3napig tokkeletessen muxik az ARMA II. Napi több óra multi gond nélkul. Egyszer csak ket nappal ezelott kilep desktopra. Ettol kezdve valtozo idonkent csinja ezt, van hogy 5 perc utan van hogy 2 perc utan. Felkurta az agyam, legyalultam mindent a vinyorol. Uj particiok tobb hely a win7-nek.
Felrakom a minimalissan kello cuccokat driverek stb... ezzel azt értem el, hogy
1. minden cuccom elveszett
2. az arma még surubben rak ki desktopra. Éljen.
Gép:
6000+ X2 a gyari feszultseg alatt jaratva. (gyarin leall a gép. 1.375 helyett 1.275 re van allitva.)
radeon 3450 (tudom hogy tragya de meghalt a 8800gts, 2 hetmulva csere)
2 giga ddr 800
gigabyte ga-ma74gm-s2h
jeantec (ez meg milyen cucc?) 500w táp.
Miert van az hogy ketnapig tok jol muxik utanna meg elkezd szarakodni :(
mikor jon uj patch? Sokara vagy mostanaban ?
-
Ha nvidia kártyád van, akkor legújabb drivert leszedni, Multi-display/Mixed-GPU Acceleration beállítást Single Display Performance mode-ba rakni, V-Sync kikapcsolva, Physx kikapcsolva. -
Nincs két pontra "nullázva", de a lőballisztika bizonyos sajátosságai miatt igen, ez a helyzet. Ezer szónál többet ér egy kép:
A kék vonal a céltávcső síkja. A zöld a cső síkja. A kettő ugye összetart. A piros a lövedék útja. Az '1'-es pontnál lép át a céltávcső síkját, ez után e felett repül, hogy a '2'-es pontnál megint metsze azt - ez a benullázot távolság.
Érthető volt? -
LizardX #18229 Üdv népek!
Gondom a következő: telepítem a gyári ArmA2-t. Faszán fut. Telepítem a rohadt 1.02 peccset, utána el sem indul. Az indítóikonra rábökök, kb. 2 mp homokóra, majd semmi. A feladatkezelőben fut egy arma2.exe, amit nem lehet leállítani, és egy csomó alkalmazást (pl. Firefox) el sem lehet indítani. Sőt, az egész gépet sem lehet leállítani shutdown-nal! Ugyanezt csinálja az újabb 1.02 pöcs is. Volt uninstall, registry-pucolás, apámfüle, de semmi nem segített, időm meg már nem nagyon van arra, hogy BIS-es fórumokat bújjak (arról meg nem is beszélve, hogy eleve vagy 50 percig települ a kis genyó). Van valakinek ötlete? Előre is köszi! -
ekre #18228 domination féle roncsszállítás? alapból nem tud emelni egyik helo sem. ehhez scriptelni kell. keress rá arra, hogy mando hitch hud, igaz, hogy arma1-hez készült, de nekem teljesen jól működik arma2-vel is (mint a legtöbb arma1-es cucu :))
a tegnapi scriptes kérdésem sztornó, megoldva. át kellett írni 2 scriptet és már jó. -
Nekem gyanús hogy eltalálta e.Túl gyorsan odaért az a lövedék.
-
Küldetés szerkesztőbe, hogy tudok berakni, roncs szállító helikoptert ? -
Micsu #18225 elég a gyerekre ránézni ő maga is egy nagy suck -
tpM #18224 ARMA 2 sucks
nc
-
1500m. Sniper Shot [ArmA2]
Pont a szálkereszt közepe mi?:) -
ekre #18222 The M107 enables Army snipers to accurately engage personnel and material targets out to a distance of 1500 to 2000 meters respectively.
http://www.militaryfactory.com/smallarms/detail.asp?smallarms_id=201 -
ekre #18221 kezdjem sorolni az fs széria oltári nagy szimulációs hibáit és hiányosságait? lassan 20 éve játszom az fs szériával, a repüléshez is van némi közöm :) (csak a legalapabb, az fs a mai napig egységként kezeli a gépet és a gépre ható fizikai hatásokat. ez szerinted mi, ha nem egy egetverő marhaság?) fmc teljes hiánya? (persze addonokkal megvalósítható, mint mondjuk arma-ban is sok ezer dolog :))
remélem érted, hogy mire célzok :)
-
Ez nem teljesen igaz(mondjuk feligazsag)..
A hatasos lotavolsaga valahol 1,800m korul van(ez nem a max)
de emberalakra ritkan hasznalhatjak 1000m felett..
Tahat a 5-600 meter mondjuk pont optimalis lotav...
Az teny hogy elsosorban nem emberek lekuzdesere fejlesztettek ki(inkabb jol vedett eloero ellen)...
De nem ez volt a kerdes.... -
Az OK..
De lehet 50 m-re is es 600m-re is nullazva egyszerre..??
Na mindegy kiprobalom a G36-ot.... -
Ha nem haragszol erre inkabb nem irok semmit..
Hogy az FS szeria ugyanolyan szimulacios mertekkel bir mint ez a jatek...
No comment..
(amugy minden jobb katonai rep szim is megvan barmilyen hihetetlen..) -
1.Ha figyelmesen olvastal volna HATSO aspektust irtam(tehat seggbe lett love)innen az RPG 7 elintezi az AAVTP egy lovesbol aki mast hisz annak elment az esze....(ugyan ez igaz a T-72-re is, hatso aspektusbol felrobban az egesz motorter(?)
2.Szinten a 7-esrol volt szo(ahol az egyeni loveszvegyveren kivul) meg tobb toltetet visz magaval a pancel elharito lovesz, egy kulon erre rendszeresitett tartoban....(az MP.5-ot peladkent hoztam ami kivalo kozeli onvedelmi fegyvernek, lehetett volna 10 masik..ha nem tunt fel sniper kuldetesrol irtam, ahol a tavoli celokra van SVD-m tehat az az elsodleges fegyverem)
3.Irtam hogy pilota volt a aki a repteren kovalygott(kerdezd meg a BIS-t miert, ha heliket tettem be, es ha megnezted volna AKSU az onvedelmi fegyveruk(ezt is kerdezd meg a BIS-tol miert..!)...
Azt is irtam hogy ghilie suitban voltam teljeen alcazva es mar regen masik pozicoban mikor elkezdtek lovoldozni ram, ugyhogy ne gyere torkolattuzzel,meg dorejjel...EGY LOVES EGY OLES...(de ez abszolute lenyegtelen, tudjuk az AI mire kepes)
Igaza van Solt-nak..tenyleg erteni kene mit irnak le...!
-
beci43 #18216 Jó lenne látni egy videót,ahol dual vs. quad procin fut a játék,hogy lehessen látni a különbséget... -
tpM #18215 Pedig így van. 1-nél pl aki a multi részt (netkód, szinkronizálás stb) végezte hónapokon át nem játszott vele, szabadidejében megírta a dolgokat, egykis teszt, hogy nem-e dob ki hibát és bekerült az alphaba, hogy a teszterek teszteljék :) Érdekes módon pár ilyen script bekerült Arma 2-be is, BISék biztos nem értek rá :) -
Szerintem "PreDevelop" fázisban van :D Nehogy azt mond, hogy mindenki gőzerővel dolgozik rajta, és senki sem játszik. -
tpM #18213 ACE 2 "PreRelease" fázisban van, pár hónap. -
Tempi mivan az ACE-szel?Már 4 nap csúszásban van^^ -
tpM #18211 Nagyon helyes, ne használjatok ilyen grafikai cheateket :D Egyébként nem tudom, mindjárt megnézem... -
Feró Flex #18210 ILL:-k- -
Feró Flex #18209 Tempi!
GDT Mod HDR-ben mi a fenét kell kezdeni a "userconfig"-al?
Képtelen vagyok működésre birní!Akár ide,akár oda pakolom,nightvision bekapcsolása után teljesen zöld lesz minden(zöldvagság)de nem jön föl a menűje.
KÖSZI -
Cactus73 #18208 Amikor leírtad, h "BE KELL TANULNI A PARANCSOKAT FEJBŐL" annyira szívemböl szólottál :)
Szerintem ez az alap ! Régebben én is repszimezgettem, még c64 ,amiga meg ilyen komoly gépeken, és már akkor is fél billentyüzetet be kellett nyalni ha az ember komolyan szeretett volna játszani. Be is b..szna ha leszállás közben kezd el valaki azon agyalni, h "melyik gombóc tolja is ki a kereket ?"
Ha sérülök, már tolom is az "ötvennégyet" :) A parasztszájjákikurvagyorsan meg: unit száma 41. Amig ez nem megy fejből, ne is akarjon valaki csapatot irányítani...
( DE akarjon.) Gyakoroljon mert ez tanulható.
Egyébként ezek nem feltétlenül képességbeli hiányosságok az embereknél.
Csak akik mindenféle egyéb dolgokkal is nyomulnak, nekik ezt sokkal nehezebb betanulni. Mivel én öreg vagyok szenilis és elvakultan BIS hívö, nekem az az egyszerübb , h nem játszom semmi más szarral.
Nem is szoktam...
Egy vidám példa ,h mennyire müködnek ezek a beidegződések:
Több év Flashpoint után, elhívtak egy lanpartira Codozni.
Nagyon szerettek a csapattársaim, miután sokadszorra probáltam "átnézni" (zoommal),
valamelyik társam feje felett állva, aki féltérden volt.
A codban nincs zoom, ezért a jobbegeret puskatusra állitottam...
És a srácok csak néztek rám bután, h ezt most megint miért ? Én meg nem győztem elnézést kérni.
-
én csak a cod1-el játszottam (elég is volt a sorozatból :D), de sík arcade volt. Annál árkádabb csak úgy lehet, hogy a képernyő közebén nagy villogó reload üzenetek jelennek meg. -
ekre #18206 ez olyan szinten igaz, hogy az egész játék egy forgatókönyv szerint működik. ha elérsz x pontot, bekapcsolsz egy triggert, ami spawnoltatja az ellent, ami fix pályán közelít feléd (scriptelt útvonal).
azon röhögtem (kipróbáltam), hogy pl látszik is egy pár helyen, hogy ahogy 1 lépést előremész, az egész orosz sereg rádspawnol. de így a semmiből jönnek elő :) addig nagy nyugalom, béke, de ahogy a lábujjad beért arra a területre, beindul a spawn. (ezt egyébkén egy szűk kis épületben néztem meg. órákat állhattam volna 1 helyben, semmi sem történt volna. "w"-re rápöttyintve viszont annyian másztak elő a semmiből, hogy jáj.
minden egyes játékmenet ugyan úgy zajlik, az ellenfelek pont ott lesznek, mint az első játéknál.
ami méginkább csalódás volt vele kapcsolatban: demót nézve örültem, hogy rombolható a környezet. fenéket. az első pályán (pálya, lol) a csúf terroristák egy házból lőtték rpg-vel egy cobra-t, a cobra odafordult és kidurrantotta a falat. juj, ez mondom jó. nos, hiába lőttem utána bármivel a falakat, azok biza nem omlottak le. csak az az 1 fal, annak a helinek, azon jelenet erejéig.
pedig nincs is nagyobb móka annál, mikor vlki kezdő bemenekül előled egy házba, te meg nemes egyszerűséggel az egész házat ráomlasztod :D
-
tpM #18205 A másik, hogy ilyen összetett játéknál elkerülhetetlenek a bugok. CoD-nál persze, hogy nincsenek ilyen gondok, van egy 100 nm-es pálya, azon pár "AI" amik azt tudják, hogy kire kell lőni ill kire nem (ez látszik mikor meghalsz és homályosodik el a kép még akkor is téged lőnek :D) és a többit scriptek meg animációk alkotják (persze, ha nem így van javítson ki valaki). Ráadásul, ha jól emlékszem ahhoz is jött pár többszáz megás patch :) -
ekre #18204 igazából amit én nem értek: megy a rinya, hogy jájdeszaaar, stb. persze, vannak hibái, senki sem állította, állítja, hogy egy bugmentes csoda lenne az arma, valamint, hogy annyira realisztikus lenne, mint maga az élet.
de már más is kérte (talán pont Solt?), hogy ha tudnak jobbat a fikázók (ami nem arcade, ill annyira arcade mint az arma :)), akkor legyenek oly szívesek ezt megosztani, mert bizony szívesen vetnénk rá egy pillantást. de most komolyan, tényleg! nagyon hálás lennék!
ja, hogy az már nem megy? akkor? minek és mire fel kell fikázni? (tegyük hozzá, hogy szerény személyem ki nem állhatja a codot, ennek ellenére nem fikázom, hogy jáj az armában ez meg az milyen jó, ellenben a cod)
ha maga a játékstílus nem tetszik, a nehézsége okoz problémát, nosza, van annyi lövöldözős játék, hogy biztosan talál magának egy kiváló alkotást.
de ha már kötekedünk.
747 heavy, látom odáig vagy a szimulátorokért, az avatarodból és a névből ítélve szereted a repszimeket is. 747-ből gyanítom, hogy inkább a polgári repülés, mintsem a katonai.
no kérem, az arma kb annyira valós szimulátor, mint amennyire az fsx is az (vagy az fs széria, vagy x-plane, kinek mi fekszik). természetesen nem tudja 100% valós érzetet kelteni, vannak hibái, vannak olyan részek, melyek egyáltalán nem jól szimuláltak, avagy teljes mértékben hiányoznak. ja, most nem az arma-ról beszéltem, hanem az fsx-ről. de lehetne ez akár az x-plane is.
ennek ellenére szeretjük mindkettőt (ill mindhármat :)), mivel talán ezek a leginkább valós szituációkat szimuláló, átlag ember számára is elérhető szoftverek.
szerinted (ill a fikázók szerint) aki szereti az armát/fsx-et, bármilyen szimulátort, nem tudna kapásból több tucat, vagy még annál is jóval több olyan, akár minimális változtatást felsorolni, ami a szimulációt még tökéletesebbé tenné, még inkább a valós érzet érzetét keltené? dehogynem!
csakhogy 2 kategória van (szerintem):
1.- elkezd fikázni, mert azt könnyű és még figyelnek is rá, lényegen nem változtat, csak mint flame generátor vesz részt
2.- nekiáll az adott szoftver moddolási lehetőségeinek kiismerésében, hogy idővel egy még tökéletesebb szimulációt kapjon, illetve nyújtson másoknak. ez persze jóval nehezebb, de becsülendő, ráadásul szórakoztató is lehet, ha valaki eleve kedveli a bütykölést. -
tpM #18203 Az 5-be már bekerült, hogy ha kevés a lőszer a tárban akkor kiírja, hogy "RELOAD". -
Solt #18202 Ezekbe már bele sem mentem... senkit nem akarok megbántani, de elképesztő egy-két figura szövegértelmezése! No meg a "jobban" tudása... -
Solt #18201 Tényleg nem érted, hogy amihez hozzászóltál, ott nem a játék SZIMULÁTOR mivolta volt a téma? Hol olvastál tőlem akár egy olyan hozzászólást, ahol azt állítom, hogy ez egy tökéletesen valósághű program? Hol állítottam akár fél mondattal is, hogy minden olyan itt mint élőben? Hmmm?
Te saját magaddal vitatkozol. Ne aszerint reagálj, hogy mit gondolsz bele abba amit írok, hanem próbálj meg arra reagálni amit írok!
A ballisztika meg olyan amilyen, de VAN! És azért hoztam ezt példának, mert tudtommal más játékokban még ennyi sincs!
Ha tényleg nem érted, hogy mit írok, akkor inkább ne is reagálj rá, mindkettőnknek jobb úgy... -
priluki #18200 Azért annyira nem.. pl a fegyverek szorása visszarugása.. de szerintem ne menjünk bele... ugyis nekem van igazam 
-
Én nem mondanám hogy buták, egyszerűen más az érdeklődési körük... :)
Ha valaki úgy érzi hogy felhőtlen szórakozás pl COD-ozni, hát tegye.
Azzal már inkább van bajom ha idejön flémelni. (nem vonatkozik épp most senkire, csak úgy általában mondom) -
Gascan #18198 CoD? Ez kell a népnek? Győzike is kell a népnek!?.. az emberek általánosságban buták. Vagy legalábbis annak nevelik őket. Ez az én véleményem...
Aki egy picit inteligensebb az már igényesebb szórakozásra vágyik, persze tisztelet a kivételnek.
.png)