35066
-
Tudsz neki olyan parancsot adni, hogy vegyen fel másik fegyvert (ha van hulla a környéken). -
ja, ezt csak úgy beraktam, és remélhetőleg lesz folytatása:) -
rpvf9891 #18315 hát, azért a kérdésem meghaladja a basic controls szintet, mellesleg végig is néztem, hátha, de nem kaptam választ a kérdésemre. azért köszi. -
ARMA II Developer´s Diary - No.1 Basic Controls -
rpvf9891 #18313 Hello.
Lenne két kérdésem, remélem tud valaki segíteni. Alapértelmezett billentyű beállításoknál elvileg a T, Z, U betűkkel lehet váltani a karaktereim között, ezt párszor használtam is, pl. ha sniperrel akartam elintézni egy embert, de a gépnek nem sikerült.
Eljutottam odáig, hogy az USMC kivonult a területről és úgy alakítottam a játék menetét, hogy a NAPA oldalán el kellett foglalnom 4 falut.
Itt a spanyol faszinak elfogyott a lőszere és az istenért sem tudtam újratölteni. Nem találtam hozzá parancsot. Ha odamegyek egy ilyen védelmi álláshoz, akkor ott van egy olyan funckió, hogy "újratöltés, javítás, tankolás" vagy valami hasonló. Ott ha azt megnyomom, akkor csak "javít", levesz x pénzt és akkor az egység sérülései eltűnnek. Viszont így sem tudom újratölteni a faszi fegyverét
A legegyszerűbb megoldás ugye az lenne, ha átáváltanék rá és akkor feltölteném, viszont nem tudok átváltani semelyik karakterre sem.
Csak Cooperrel lehetek.
Valaki tudna súgni, hogy mit kéne csinálnom, mert végül sikerült elfoglalni a falvakat, de azért ez így szar...
Üdv. -
tpM #18312 jó, irónikus voltam :P -
Te már csak tudod ;) -
JanáJ #18310 "Én G36 Sniperrel, VSzSz Vintorezzel, SzVD-vel, M24-el/M40-el és XM8 Sniperrel lövöldöztem a játékban, nem mondhatnám, hogy pontlövők lennének, és azt sem, hogy a távolságtól függően állítanák a céltávcső beállításait."
Bocs ez fél OFF, de ez már az OFP-ban is megvolt, hogy egész pontosan lehetett az SZVD PSO-jával távolságot becsülni. -
tpM #18309 Mert a dugás és a detoxban ébredés mindennél többet ér :D -
én 24"-os FullHD monitoron játszok. -
D00M #18307 De jó is lenne beleülni a commander székbe újra, kár, hogy minden félretett pénzem elköltöm valamire de nem konfig fejlesztésre :D -
Solt #18306 Fogunk jókat játszani, ebben biztos vagyok! :) Mi tpM-l ketten is jókat játszottunk ACE-l. Képesek voltunk fél órákat kúszni, hogy egyet lőhessünk! :D De a többiekkel is kiváló coopokat nyomtunk... némelyik egészen parádésra sikeredett... semmi felesleges kommunikáció, viccelődés. Doom irányított, és mindenki tette a dolgát! :) Jó lesz ez mester... ;) -
ekre #18305 jaja, a longest day és a domination nagyon jó (Xeno-nak úgy nézem, hogy a kisujjában van:))
de ahogy írod, elég egy marha és úgy lesz kula a party, ahogy van.
noha én noob vagyok szerkesztés területén (leginkább a meglévő missziókat elemezem, onnan alkalmazok scripteket, vagy legjobb tudomásom szerint minimálisan módosítom az igényeimnek megfelelően), de azt tervezem, hogy a kis készülő missziót úgy készítem fel TK ellen, hogy aki aktívan TK-zik, az átkerül egy börtönbe (épület, melyet nem hagyhat el x ideig, vagy egyéb)
arra már láttam megoldást, hogy aki más, oldal azonos játékost meglő, az azonnal bekapja azt a sebzést, amit a másiknak okozott. az elzárást jobbnak vélem, de ez sem tűnik olyan rossznak.
csak lenne már linuxos szerver bináris...... (most úgy fest, hogy emiatt összedobunk egy win szerver licenszt, ami majd virtualbox-ban fut linuxon, amíg nem kapunk linuxos szerver binárist) -
Micsu #18304 én is végignyomom a single részét majd irány a multi :B -
ekre #18303 egyébként érdemes a 3d felbontást a normál felbontáson alkalmazni, majd az MSAA-t felnyomni. jóval kevesebb az erőforrás igénye, minőségben meg még talán jobb eredményt is nyújt (vagy ugyanazt) -
A vicc az, hogy akadnak már elég decens co-opok. A Longest Day és a Domination, vagy a Marines nem is olyan rossz. Csak sajnos elég 1-2 vérpistike hogy 30-50 ember játékát elrontsa... -
ekre #18301 az élsimítás nem felbontás függvénye, 32"-n is bőven van különbség. -
Solt #18300 A multi részéhez annyit tennék hozzá, hogy türelem! :) Még nagyon nincsenek normális pályák. A coop része biztos fantasztikus lesz, ha egy-két már ismert fanatikus csinál pár igazán igényes küldetést. A VS meg akkor lesz majd az igazi, ha mondjuk 10vs10 játszunk egymás ellen ilyen "terőletfoglalósdit". Ott majd lehet taktikázni, fegyvert választani, stb... nem olyan agyatlan dirr-dúrr piff-paff mint a zászló birizgálás! A külföldi szervereken uralkodó állapotok általában borzalmasak. Mindig van egy-két Cifu által is említett evolúciós zsákutca. Persze vannak normálisak is, de, hogy hol, melyik szerveren azt majd mindenki kitapasztalja magának a saját vérmérséklete szerint...
Szóval türelem, egyelőre ízlelgessétek... aztán majd ACE2 után ráérünk komolyan venni! ;) -
Szvsz a felbontásnak nincs köze az élsimításhoz, én 1920x1080-ban játszom, és bizony jót tesz az élsímitás, eltünteti a "szálkás" vonalakat, éleket. -
bazz most nézem 3D render paramétert írtál... bocs -
Ehhe 1920x1200-as felbontás az natív-e???
Ha nem mekkora a natív felbontása a monitorodnak és mennyi a képátlója? -
1920x1200 3dfelbontás, minden magas beállításon kivétel az árnyék és az élsimítás, mert azokat kikapcsoltam (ekkora felbontásnál nem kell élsimítás) és a legnagyobb csatában is olyan 20-27fps... -
Solt #18295 Mindenféle rossz szándék, vagy sértegetés nélkül, de te addig addig gyűröd a dolgot, amíg valahogy nem igazolod önmagad felé a vélt dolgaidat. Ettől nem lesz igazad. Döntsd el, hogy a tények érdekelnek, vagy az egod. -
Játsz Co-opot, az komolyabb. :) -
Egy bizonyos tavolsagig teljesen laposak a roppalyak..Ha pl.egy adott fegyvertipus--a jatekban beallitott optikaja szerint--10m es 600m-en pontlovo akkor 250; 300; akarhany; meteren ha valami fedezek mogul csak a feje latszik ki a celpontnak, es 20cm roppalyaemelkedest szamitunk nem talalom el a fejet csak a 2 fenti esethez kozeli tavolsagbol..De el lehet talalni ugy hogy szepen ul a celkereszt kozepen a fejebubja..
Én G36 Sniperrel, VSzSz Vintorezzel, SzVD-vel, M24-el/M40-el és XM8 Sniperrel lövöldöztem a játékban, nem mondhatnám, hogy pontlövők lennének, és azt sem, hogy a távolságtól függően állítanák a céltávcső beállításait.
Kulon gond(nekem)hogy nem lehet clickes modszer szerint celozni,allitani az optikakat, de ezt lehet kesobb vmi mod megoldja..
OK hogy a mildot celzas hasznalatosabb foleg surun poziciot valto celpont eseteben, de hat en ilyen maradi vagyok..
A harcétren senki sem fog nekiállni a távcsövét piszkálni, mindenki belövi egy számára ideális távolságra, és a fok vagy mil-beosztás pedig pont arra szolgál, hogy a szükséges korrekciót elvégezd a célzásnál. Eszembe nem jutna a les tetején nekiállni újra benullázni a fegyverem, csak azért, mert az Őzbak saccra 300 méterre van, nekem meg a Meoptám 150 méterhez van beállítva/belőve. :)
Itt egyébként fel is hívnám a figyelmed, hogy a célpont távolságát normális nehézségi szint esetén te is csak becsülni tudod. :)
De olyat nehez megemeszteni hogy a 300m-re levo HMMV tetejerol az M2 es lovesz csipobol(!) tuzelve(mivel ilyen aspektusban van neki a fegyver, szo sincs celzasrol..!!)a sorozatabol masodik lovedeke leszed mikor kikukucskalok valami sarok mogul....
Ez AI, és köze nincs a ballisztikához... -
Igen, csak sajnos ahhoz megfelelő társaság is kell, tegnap egy haverral megnéztünk pár szervert, hát... kínos jelenetek voltak. Bugos UH-60, amibe nem lehet utasként beszállni, a megtelt UH-60-ba be nem fért játékos fogta magát, és beleeresztett egy Javelint a helikopterbe, stb.
Sajnos a CTI nem annyira bejövös nekem. :S -
Gascan #18291 rajta* :) -miért nem lehet javitani? -
Gascan #18290 2 napja játszottam egy magyar szerveren.. nemtom ki volt jarta.. de ketten nyomták egymás ellen, fél órán keresztül egy lővés se dördült el :) Sok értelme van egy ilyen ingerszegény környezetnek multiplayerbe? :)
Lopotevet nekem se sikerült elkapni elsőre, pedig már 2x is végigjátszottam azt a részt -
Hello..!
Hasonlo configom van..
Nem irnad le milyen beallitasokkal jatszol es milyen FPS ertekeket kapsz..?
Koszi -
Jol szemlelteti a kep mirol beszeltem..
Egy bizonyos tavolsagig teljesen laposak a roppalyak..Ha pl.egy adott fegyvertipus--a jatekban beallitott optikaja szerint--10m es 600m-en pontlovo akkor 250; 300; akarhany; meteren ha valami fedezek mogul csak a feje latszik ki a celpontnak, es 20cm roppalyaemelkedest szamitunk nem talalom el a fejet csak a 2 fenti esethez kozeli tavolsagbol..De el lehet talalni ugy hogy szepen ul a celkereszt kozepen a fejebubja..
Kulon gond(nekem)hogy nem lehet clickes modszer szerint celozni,allitani az optikakat, de ezt lehet kesobb vmi mod megoldja..
OK hogy a mildot celzas hasznalatosabb foleg surun poziciot valto celpont eseteben, de hat en ilyen maradi vagyok..(raadasul ez olyan arcade(?) game eseteben is volt mar mint a COD4..pl. mikor Zakajevet kene likvidalni jol latszik a szel okozta roppalyamodosulas..)
De olyat nehez megemeszteni hogy a 300m-re levo HMMV tetejerol az M2 es lovesz csipobol(!) tuzelve(mivel ilyen aspektusban van neki a fegyver, szo sincs celzasrol..!!)a sorozatabol masodik lovedeke leszed mikor kikukucskalok valami sarok mogul....
Ertheto..? -
amúgy srácok küldetés előtt hogy lehet felszerelést változtatni? úgy értem, hogy másféle fegyvert mint amit alapból ad? -
Nekem egyelore a domination téma tetszik a legjobban. -
horpadt #18285 Te eladnád?És mennyiért? -
Na akkor én is kérdezek. A razor 2 küldinél el lehet kapni Loptyevet vagy mindenképp meglóg? -
Micsu #18283 a manhattan küldetésnél 3 előőrsöt találtam meg de nem fogadta még el a küldetést akár hogy is kutattam a kijelölt területen nem találtam többet, valaki megcsinálta már azt a küldit? a fegyvercsempészt hol lehet megtalálni? -
nna kipróbáltam a multit. Ennek a játéknak az az erőssége. egyszerűen hihetetlen hangulat képes kibontakozni :) -
Solt #18281 magyar ;) persze kacsintás nélkül! :D -
kelemenlajos #18280 hmm
az arma maphoz elég ez is? :)
http://index.hu/tudomany/2009/07/01/elkeszult_a_fold_domborzati_terkepe/
arma.hu vs the world :) -
Gascan #18279 aha.. láttam kódolt a szerver.. el tudná nekem küldeni valaki a kódot ha publikus a számomra is? -
tpM #18278 ArmAHu
.png)