35066
-
JanáJ #28297 Fura, mert egy csomó olyan dolgot az ACE-esek kiizzadtak, amik jók lennének Day Z-ben.
Arra ötlet esetleg, hogy expert szinten hogy tudok közelre célozni egy távcsöves puskával? -
Gascan #28296 lenne rá érdeklődés a felhasználók körében szted? -
tpM #28295 Nem igazán. Volt régebben egy ötlet, hogy legyen egy DayZ-s ACE verzió, de senkit sem érdekelt a csapaton belül. -
JanáJ #28294 A modok nem keverhetőek? Konkrétan ACE-el szeretnék Day Z-ni. :-)
Mert az expert szintű armától kihullik a hajam, pl ne akarj távcsöves fegyverrel 5-10 méterre lőni. :-) -
tpM #28293 ACSE-szel úgy csináltuk, hogy a fegyver mögött -5%-kal mélyül a hangszín, előtte pedig +5-tel emelkedik. Már ez is valami. :D
A hangossággal az a baj, hogy a hangoknak van egy optimális hangereje, amíg még nem torzul. Minél hangosabb, annál kevésbé lesz részletesebb. Zenében is ott van ez a jelenség, biztos hallottál már a "Loudness war" kifejezésről.
Persze lövésdörejnek nem feltétlenül kell tisztának lennie, szóval én sem értem, hogy miért nem elég tökösek ahhoz, hogy tényleg erős hangok legyenek.
ACE-ben amúgy van füldugó és részleges hallásvesztés, de nem szeretik a játékosok. -
Bf 3 ban több szögből vették fel a hangokat, azért is jók.
Sajnos arma hiába szimulátor vonatkozik rá is a törvény, hogy a benne lévő hangok nem okozhatnak halláskárosodást.
A visszhang problémája tényleg gond, de ez idővel változni fog, vannak már rá elég szép kezdeményezések, szerintem olyan arma 5 környékén már ez is tökéletes lesz.
A füldugót arma úgy kezeli mintha alapból használnál, csak aceben kell külön betenni, szerintem ha ezt is külön kezelnék sokan halnának meg spontán amikor tüzel mellettük egy ágyú vagy egy tank, mennének is a panaszok.
-
Életszerű fegyverhangot szerintem játéktól ne nagyon várjunk. A dolog ott kezdődik, hogy sok fegyverhangnál szerintem alapból rosszul veszik fel őket (nem a lövő poziciójából, hanem mellőle / előle). A másik gond, hogy a legtöbb esetben azonos a hang akkor is ha a fegyver mögött vagy, illetve ha előtte.
A második gond az, hogy miért hallkítják le a hangokat? Oké, így tesz jót a játékélménynek, de bakker, az ArmA legalább egy szimulátor lenne, itt elvárnám azt, hogy egy PKM heveder ellövése után negyed óráig azt se hallanám meg, hogy mellettem elhúz egy harckocsi. Oké, a talaj remeghet közben a lábam alatt. :)
A harmadik iszonyatos probléma a hangok visszaverődése, ez az, amire anno is jöttek ki az addonok, de tökéletes megoldás nincs. Számolni kéne a visszaverő felületeket, és igen, ha egy .50 BMG mesterlövész puskát elsütök, akkor a környező dombokról körkörösen halljam vissza a lövés dörejét, a távolságtól függően eltérő időben.
Végül pedig egy apróság. Füldugó opcionális használata. :)
Oké, még a spec. alakulatoknál sincs kialakulva, ki használja, ki nem, de én pl. lőfegyvert az életben nem sütnék el zárt térben hallásvédelem nélkül. Hajdan többször csináltam ilyet, meg tereplőtéren is mellőztem a használatát. Most meg járhatok fül-orr-gégészetre és hallásvizsgálatra... :\ -
tpM #28290 Technikailag jó az a motor, de maga a hangzás nekem személy szerint nem tetszik. -
Egyébként sajnos nem lehet armába pont úgy visszaadni mint bf 3 ban, armában egy lövés hangját adod meg, bf 3 ban egy egész sorozaté meg van adva és minden egyes lövés jelölt a fájlon belül, ha pont ott hagynád abba a lövést, majd arra jön rá az adott környezetnek a megfelelő visszhangja. -
Cifu mester!
Az igazság odaát van.
-
Az a gond hogy nehéz rendesen visszaadni, életben jóval hangosabbak élesebbek a hangok, zavaróan, ezért ezeket kezelni kell levenni a hangerejét és így ezeket kapod.
-
Off.
Nem olyan régen asszem az ATi topicban éppen azal érveltek a BF3 mellett, hogy szerinted milyen jók voltak a hangjai...
-
tpM #28285 hype -
tpM #28284 Megmondom őszintén, szerintem a BF 3-ban egyáltalán nem nagy számok a hangok. Egyszerűen tompák. Oké, hogy nagyon jó a basszus, meg különféle környezeti hatások, de nekem akkor sem tetszik.
És az új MoH-ban sem. -
Nos amiért nem csinálok belőle hivatalos módot az azért van mert ezek pont hogy annyira jó források, hogy nem adhatnám ki őket, nem szeretnék a bf 3 kiadójával(EA) pereskedni, de ha szerinted közepes mikrofonnal felvett hangok akkor bizonyára úgy van.
-
tpM #28282 Az élesség pont, hogy nem visszhang kérdése, hanem az első kb félszázad másodperccé. Azt pedig valamiért kétlem, hogy SCAR-ról, G36-ról meg HK-41x-ről lennének profi felvételeid, legfeljebb valami amatőr kiment egy közepes mikivel, és azzal alkotott valamit, de én nem ilyenekről beszélek. :)
Én főként ezt meg ezt használom. -
na jó az ak 107 más aknak a hangja abból nem találtam anyagot. -
JSRS alá raktam így a visszhang onnan való valóban, a többi hang magas minőségben felvett valós fegyverek hangja mindenféle torzulás és visszhang nélkül, lehalkítva természetesen.
erre kellene még rátenni a adott környezet hangjait és effektjeit, attól lenne éles, viszont a hangok az adott fegyvertől a valós hangok, tán nem hallod bennük?
A te forrásod honnan való? -
tpM #28279 Én ezeket JSRS hangoknak hallom, legalábbis a visszhangok mindenképpen onnan vannak. Maga a "dörej" is hasonló, fémes, puha, életlen valami. Nem szeretem az ilyeneket. -
@Scottt: Azért én kiváncsi lennék a Görögök hivatalos verziójára is... ;)
@Tiborc: Csak tőmondatokban:
-Először is nincs hivatalos vád még, azok a korai hírek, amelyek szerint kémkedéssel vádolják őket, illetve az ArmA3-al összemosták a dolgot, teljesen falsnak nevezik.
-Az állítás szerint mindkettőjüket a játékban bekerült sziget vonzotta, de a játékban lévő sziget az eredeti 75%-al kisebb méretű verziója, ráadásul teljesen eltérő, alternatív 2035-ös állapotban.
-A két fejlesztő által készített képek nem különböznek a többi turista által készített képektől és videóktól.
-A rövid hivatalos véleményük:
*Csak nyaralni voltak Lemnos szigetén
*Nem hatoltak be semmiféle katonai objektumba
*Nem készítettek egyetlen képet sem, amit felhasználnának az ArmA3-ban
-A Bohémia vezetői odautaztak és beszéltek velük, a körülményeket keménynek nevezték, de akikkel kapcsolatban kerültek azok korrektül viselkednek velük szemben.
-Igyekeznek mindent megtenni, hogy a két társuk szabadulását elérjék, ezzel kapcsolatban minden segítséget és felajánlást örömmel fogadnak.
Eddig a summázás.
A saját, személyes véleményem:
-Akárhogy is nézzük, két potenciálisan figyelemre méltó emberkéről van szó. Ugyanis bár folyamatosan az ArmA3 kerül szóba, de a BiS egyben katonai kiképzőprogramokat is készít. Szóval már csak ezért sem könnyű azzal védekezni, hogy hát ők csak nyaralni mentek.
-Nincs hivatalos görög nyilatkozat (legalábbis én nem találtam)
-Egyfelől egy kicsit valóban felfújtnak érzem a dolgot, mert lehet, hogy a görögök csak rá akartak ilyeszteni a BiS-esekre. TEK reloaded, de azért a fentiek miatt mégse, ez egy fokkal komolyabb, mint játékfegyverrel ücsörögni egy előadáson. Másfelől viszont ilyenkor illő dolog körültekintőnek lenni turistaként is.
*Én egy kicsit szerecsenmosdatásnak érzem a BiS nyilatkozatát, de lehet, hogy csak a megfogalmazás szerencsétlen. Ahogy fent megjegyeztem, csak az ArmA3-ról ejtenek szót. Kommunikáció szempontjából szerencsésebb lett volna azt nyilatkozni, hogy nincs közük egyetlen BiS játék vagy program munkálataihoz, nem anyagot gyújteni mentek. Igen, szőrszálhasogatás, hiszen a "csak turisták" erre utal, de mégis tisztább képet adna.
*Ezzel együtt is erősen kétlem, hogy egy egyszerű túlkapásról lenne szó, ám ez a személyes véleményem, semmi több... -
Elfüstölt a másik vinyóm, de sikerült lementeni róla sok mindent, TpM ilyenek a hangjaim. Stúdió minőség és valós fegyverek hangjai, vannak torzulások hangtompítóknál azt a JSRS keveri rá.
-
Petko #28276 Hát ez már majdnem eléri a magyarországi színvonalat a TEK es rajtaütéssel a BME-n. Ha jól veszem ki az őrizetbe vétel után ezek szerint előzetesbe is kerültek. -
Magyarul röviden leírná valaki? Köszönöm! -
Hiv. válasz: Prague, 17th September 2012
Since last Sunday, when two Bohemia Interactive, a.s. employees, were arrested on the Greek island of Lemnos, much speculation about what happened has circulated online. It’s been rumoured that they entered restricted military areas or gathered photographic references of military bases in order to improve the visual fidelity of Arma 3, a PC game currently under development by our company. Far in advance of any formal charges - only hours after they were detained by the local police - many media outlets immediately suggested spying and, only one day later, specifically referenced Arma 3.
Having travelled there, and after meeting personally with them both, as well as their lawyer who is fully acquainted with the Greek authority’s investigation file in detail, we can assure you that these insinuations are completely false and without substance. These employees - our friends, Ivan Buchta and Martin Pezlar - visited the island as tourists. Their holiday was a product of their interest in the island, triggered by their work on Arma 3 over the past two years of development.
They took photographs and videos in public areas, as countless tourists arriving to enjoy the beauty and hospitality of Greece may well do. These included a short video as they drove through the main road passing around the international airport, where in one short part of the video off in the distance some hangars and other buildings of the complex can be seen. It's very likely that many tourists may have pictures similar to those taken by Ivan and Martin in their own family albums, without being aware that they put themselves or their families at risk.
We sincerely hope that the whole situation is no more than an unfortunate and deep misunderstanding. The in-game Limnos is close to completion, and it’s far from an identical replication of the real place. It was heavily modified to fit the game’s backstory, a purely fictional 2035 setting. It was rescaled to only 75% of the real island, and it does not attempt to display any real world military installations situated on the island of Lemnos.
To summarize the situation:
They visited Lemnos on their holiday as tourists.
They did not enter any military area.
They did not take any pictures of any military objects to be used in Arma 3.
Martin and Ivan, currently being detained in Mytilene, relayed this message to their friends and family:
"The conditions are tough, but the people we meet treat us fairly and correctly. It is all a completely absurd misunderstanding that will certainly be quickly explained. We mainly think of you, our families; you have to stay calm and not to worry about us. We hope we will meet soon."
We apologize for any possible delay or lack of communication regarding this important matter. At present, all and every possible effort goes towards supporting Ivan and Martin, their families, and to getting the guys safely back home. Any form of support for our imprisoned colleagues and friends will be more than welcome. -
Bocs, de azért a "bekerült a képbe pár hangár" erős csúsztatás.
Ha egy kefírköpülő és egy pék éppen Görögországban nyaral, majd hajókázás közben oda vetül a kamera lencséje egy katonai objektumra, azért még nem tartóztatnak le senkit. Tudom, én is fotóztam sétahajórűl Korfu szigetén radarállomást, és mégse volt még csak egy sötét nézés se, nem figyelmeztetett a hajó kapitánya se.
Nem véletlenül voltak Lemnos szigetén, anyagot gyűjtöttek, de nem kértek engedélyeket, nem egyeztettek senkivel erről. Hiba volt. Őszintén szólva csodálkozom, hogy ekkora bagatel hibát vétettek... -
Fegyver customizáció egy az egyben Crysis koppintás. -
kémkedés... :/ -
Gascan #28270 amúgy mivel vádolják őket? -
Akiket lecsuktak az Ivan Buchta és Martin Pezlar. Ivan az Arma Lead designe-re úgyhogy elég nagy gáz van. Állítólag kamerázták a tájat és belekerült a képbe pár hangár és ez elég volt a hatóságnak. (Véleményem szerint miután a szigetre értek a titkos szolgálat követte őket és csak a lehetőségre vártak)
Itt javasolnak pár módot amivel talán segíteni lehet rajtuk:
http://rocketkiwi.tumblr.com/post/31744919816/my-friends-are-in-prison -
Arma 2 DayZ konkurencia és egész jó megoldások vannak benne, itt is szigeteket csinálnak meg. Kár hogy a Zombizást akarja szimulálni nem a harcot.
-
JanáJ #28267 franc :-( -
Solt #28266 Most már megint annyi! :S Amikor beírtam még 8,5 volt... a TOH topikban ketten meg is vették! :) -
JanáJ #28265 én 30-nak látom :-(
link -
Solt #28264 8,5 ajró a TOH steam-n... -
Egész jó video csak kár hogy a játékban ilyet soha nem lehet tapasztalni ez csak a scriptek és a megvágott videonak köszönhető.
Remélem A3ban lesz normális kampány és egyedi küldetések
-
JanáJ #28262 "lényegtelen.. itt is van takaró cső aminek a szakneve külső cső. AirSoftban és élőben is ;)"
Nincs igazad, csak egy jó szándékú megjegyzés volt, hogy ne égj be társaságban ilyennel. ;-) itt e
Arma: Arra készülj fel, hogy az Arma sorozat általában a kiadás után pár hónappal lesz használható, addig kb alfa teszt. :-S
De Nohab már leírta, a szó amit Keresel Arma 2 Free. :-) -
aham. most azon gondolkozom, hogy megvárjam-e az ArmA III-at és akkor tiszta lapokkal betanulom és valami csapat, raj szintű mozgásos játékot próbálnék vele, TS-en összehangolva beszéddel ;) -
Innen megtudod venni az Arma 2: Combined Operations-t amihez a többi DLC-t megszorításokkal(ahogy free-nél is alacsonyabb minőségű fegyverek, textúrák valamint kampány nélkül) ugyan, de már ingyen megkapod javításokon keresztül.
https://store.bistudio.com/action-fps-games -
Ha megveszem ArmA II-őt akkor a DLC-k ingyenesek vagy pénzesek (akkor menniy kb) és mennyire fontosak? :D -
imádom amikor ezt csinálja 

Na akkor újra a Link : mostmár legyél jó
.png)