35066
-
Petko #29337 na én is megvettem az A3A-t és látom a fejlődést, de megint nem a (számomra) fontos dolgokat észlelem főként...
- Nem igaz, hogy nem tudnak egy letámasztást belerakni, csak az ACE-sat kellene átvenni
- A kocsiból továbbra se lehet kilátni, a 6dof (trackirrel vagy gombbal) elengedhetetlen lenne
- Megint a hapsi beszorul a fedezéknek használt kövek tövébe, végül pedig a szép kis 9 új stance ellenére fogja magát és feláll önhatalmúlag nehogy túléljem
A többi dolognak viszont örülök, a hangok sokkal jobbak lettek, a mozgásdinamika sokkal jobban esik, az új map színtónusa (vagy engine filter) sokat segít az észlelésben, ez a stance dolog is jó irány de valahogy még nem az igazi. Inkább lenne egy gomb amit nyomva tartok és közbe ahogy az egeret mozgatom fel-le úgy folyamatosan begörnyed, illetve kiegyenesedik. Most gőzöm nincs hogy éppen milyen pózban vagyok.
Azt meg továbbra is az én személyes véleményem, hogy jó-jó, de az alapkoncepción is változtatni kéne hogy a dolog előre lépjen, nem csak a meglevőt mindig finomítani. Továbbra is úgy tartom hogy ha harci szimulátort akarnak akkor ne az AI-ra meg singleplayerre építsenek, hanem MMO architektúra, és legyen olyan mint a Planetside de Arma motorral. Bár ez az imám szerintem sose talál meghallgatásra. -
Sok a duma, senki nem multizik? :) -
Én véleményem szerint meg, bár lefognak szólni miatta.
Régóta Nvidiákat veszek csak, nem azért mert jobbnak tartom, hanem egyszerűen jobban támogatott játék téren.
Egyébként ha jól tudom ez a physx egy külön beépített grafikus kártya függetlenül a videokártyától tehát átveszi az ilyen jellegű számításokat. -
Solt #29334 Elvileg arról volt szó, hogy nem a GPU fogja számolni, ergo fizika szempontjából mindegy milyen VGA-t veszel! DE, én ezt csak akkor hiszem el, ha látom! :D
Mindenképpen Intel cpu-t válassz... VGA terén meg a pénz dönt... mennyit szánsz rá? -
hát szerintem ha már gránátról beszélünk akkor azt is megoldhatnák, hogyha eldobod a gránátot egy épület emeletén, akkor ne essen le a földszintre padlón keresztül.
De akkor is levívlak titeket
-
Pont ma írtam az addon request topicba, hogy lenne igény egy Star Warsos modra,kedvem támadt lelőni pár lázadó mocskost.. : D
Új gépet veszek az A3-hoz igazítva,megérné esetleg egy Nvidia alapú rendszer, hogy a Physx-et arra terheljem,ne a CPU-ra? Lehet egyáltalán ilyet,vagy GPU márkától függetlenül a CPU számolja? -
tpM #29331 Én lejtőkön visszaguruló gránátokat szeretnék látni először. ACE 2-ben is meg van oldva, pedig ott nincs PhysX. -
Na hogy be van építve a Physx lesznek bőven módok.
Ezek után egy Jedi módon se lepődnék meg, de ha úgy alakul szétváglak és megfojtalak az erővel titeket.
-
Minden játéknál van egy objektum láthatóság, aminek az értéke változó, például a fű csomó látóhatára kicsi, míg egy szikladarabé magasabb.
Egy Skyrimba mivel a harcok nem 600 méteren zajlanak és nincs stratégiai jelentősége hogy az ellent megfigyeled kilométerekről, így a karakterek és egyéb objektumokat nem jelenít meg 300-400 méter után.
Na most Armába csak a fű van lebutítva egy sziklát 2 kilométerről is megjelenít, mert ha valaki mögötte rejtőzködne nem érne semmit.
Ha minden objektumot megfigyelsz az azért jobban hatványozódik és máris érthetőbb a nagyobb gépigény Skyrimmal szemben. -
Armánál az AI kezelés teljesen más mint a játékok többségénél. Komplex gondolkodásmód és soha nincs kikapcsolva. Ha a pálya másik végén van egy AI akkor is ugyan azt csinálja mint mikor a játékos közelében van.
Egyes FPS-eknél meg sem jelennek addig az ellenségek míg a játékos a közelébe nem ér. Nyilván nagy részt a küldetés szerkesztőjétől is függ, hogy hogyan kezeli az AI-t, mert Arma-ban is lehetne olyat csinálni hogy ha beérsz a városba akkor jelennek meg az ellenséges erők.
Szóval ez is sokat elvesz a teljesítményből, és még sok más hasonló dolog. Pl, a levegőbe lőtt golyók,gránátok nem tűnnek el egy adott távolság után, hanem csak a becsapódtak, vagy megáltak. Egyszer csináltam egy olyan scriptet ami követte a kilőtt lövedéket, nagyon durva. :D
Arma 3 meg jelenleg Alfa stádiumban van, amikor még közel sem az a cél, hogy gyorsan fusson valami hanem inkább az hogy stabilan és hiba nélkül.
Csomó beragadás van(falba, sziklák közé), animációk beakadnak, fagyások, nincsenek hangok, szétcsúszott modellek. Amíg ilyenek lesznek benne, nem fognak optimalizálni és szerintem jól is teszik. -
Solt #29327 Ezért mondom, hogy valami nem kerek... egyszer jó, egyszer nem... szerintem valami indokolatlanul fogja a gépet ilyenkor, rá kéne jönni, hogy mi. :) -
A búváros pályán jól fut de ott ugye nincs semmi:) Aztán volt a helikopteres ott kapásból kevés az fps ~15, aztán még toltam az autóst, ott elloptam az autót addig játsztható, utána amikor az autóval kellene bemenni egy bázisba/városba ott kb. 5 fps. -
Nálam nagyon nem így néz ki:) Ez valami low beállításokkal készült kép. Skyrim topicba raktam be képet, hogy nálam milyen.(nem is olyan nagyon régen, ha gondolod keresd meg...) -
Solt #29324 Ez nem igaz! Az ArmA2 OA az utolsó tapaszokkal már teljesen jól futott! -
Solt #29323 Nekem meg legyen lottó ötösöm...
Kész programhoz meg akkor hasonlítsuk, amikor kész lesz. Egyelőre ez egy alfa állapotú program, ami valahol jól működik, van ahol szarul. Ugyanazon beállítás mellett az első pályán van 60FPS-m, az utolsón 35 úgy, hogy a VGA kihasználtság a felére esik. Ennek oka van, reméljük javítva lesz... -
Így van, nem is tudunk velük játszani immár 5-6 éve, mert olyan tetü lassú. -
Mi az hogy "játszhatatlan"? Azt ne mond, hogy körönkénti stratégiai játék érzésed van a lassúság miatt. Milyen géped van? P4?
Nem játszottam a Skyrimmel, de ahogy néztem a screenshotokat nincs valami nagy látótáv, és az azontúli terület elég elnagyolt.
skyrim01
-
Mondjuk én annyira nem lepődtem meg, mert ez ilyen védjegy náluk ,hogy nem fut rendesen egyik darab sem a harcolós szériából :) -
Legyen olyan szép mint a Skyrim és fusson úgy mint a Skyrim, de hogy minden beállítást minimumra véve játszhatatlan az elég furcsa. -
Solt #29318 Tény, hogy az optimalizáció hagy némi kívánnivalót maga után, de azért szimulátort ne hasonlítsunk már egy átlag FPS-ez. Állítsd be itt is a látótávot 1000 méterre ( egy átlag FPS-ben kb ennyi a látótáv! ) és máris jobban fog futni...
Gondold végig, hogy milyen gép kéne ahhoz, hogy ekkora területen, akár 2-3 km-s látótávval is olyan grafikát kapjunk mint mondjuk a BF3-ban, FC3-ban, vagy a Crysis3-ban...
-
Amúgy meg ARMA 3 lowon teljesen nélkülözi a tereptárgyakat, szóval ezt sem lehet felhozni. -
Gondolhatod hogy az objektumok sem lowon vannak... Van ott bőven tereptárgy és fizika. -
tpM #29315 Nézd meg Skyrim-ben hány tereptárgy van és meddig. Tök kiábrándító mikor megyek egy puszta felé, aztán 20 méterrel előttem egyszer csak felsejlik egy fatörzs, aztán egy szikla...
Arma 1 idejében meg az Obliviont hozták fel egyesek példának, de ott is ugyanezek az ellenérvek voltak: kevesebb egység / tereptárgy. -
Én úgy vagyok vele, ha más játék sokkal szebb és jobban is fut akkor ez miért nem? Skyrim megy HD textúrákkal meg ENB-vel 30 körüli fpsel, akkor ez miért csak 10 fps lowon? És persze rohadt ocsmány is. -
Kipróbáltam az alphat, tök mindegy mit állítok fps vagy 20 vagy 10 :) Asszem ez a rész is kimarad. OFP óta egyikkel sem tudtam érdemben játszani. -
Arma 2 ben már megírták jól a ai viselkedését az utolsó tapaszoknál. Ott is nyitogatta az ajtókat és mászkált be a házakba, fedezékez keresett és nagyon csúnyán bekerített.
Mi rendesen élveztük már a vele való harcot, csak ugyebár mire jó lett addigra már a legtöbben lemondtak róla, hogy valaha lesz jó AI és nem is próbálkoztak csak a PvP vel. -
Solt #29311 Ezen a kettős sírtam... :D Most már a hali is átmegy a hídon!! :DD -
Solt #29310 Nem a kedvenc témám, csak szerintem ez (is) egy jó fokmérője a programozás sikerességének. :) Eleinte meg is voltam lepődve, hogy milyen szuper, de aztán... :) -
Én tuti bekapcsoltam volna az éjjellátót :) -
Ryan626 #29308 Isteni volt :D -
Jó volt vaksötétben botorkálni? :) -
Ryan626 #29306
Bocsi,így jobb. :D -
Ryan626 #29305 Sziasztok!
Egy újabb vidi adag az eszméletlen király Arma 3-ból! ;)
http://www.youtube.com/watch?v=WaomMnA2mUQ&list=UU8CeST6trd6x1rvXPrFU-DA&index=3
http://www.youtube.com/watch?v=BlPd_UtzbVk&list=UU8CeST6trd6x1rvXPrFU-DA&index=6
http://www.youtube.com/watch?v=9vZ6OtPfqxo
-
Gascan #29304 10:20-10:22nél kell nézni -
Gascan #29303 árnyékok amint látom még mindig nincsenek rendben.. elég csúnya és fakó a táj picit messzebbről
-
Na, én is beruháztam. A kezelést tekintve majd minden a 2. részből köszön vissza, ami nem feltétlen baj. Remélem a bugokat nem hozzák át :)
A járművek mozgása mit sem változott, most is olyan mint egy gyufásdoboz ... ez kissé kiábrándító. -
talan itt allnek eloszor es utoljara a fejlesztok oldalara, de azt hirtelen nehezen tudnam elkepzelni, hogy egy multi jatekban, a tobbszaz hulla tovabbra is "aktiv" szereploje legyen a jateknak, es minden lofingra tovabbra is reagaljon a teste.
Azert ez a legtobb helyen, jatekban igy mukodik. Vagy a masik megoldas, hogy eltunik a teste rovid idon belul, nem kell szamolni vele, az meg meg szembetunobben csunya megoldas szerintem.
Te hogyan oldanad meg?
-
Hát valami,de nem az igazi még mindig olyan hogy mintha egyszer hatna rá az erő aztán onnantól hogy a földön vannak már az istense mozditja meg öket szó szerint.
A másik, hogy az egész arma vonalnál olyan nagyon lassú a robbanás folyamata, hogy az eszméletlen.Majd egy másodpercbe telik mig kialakul a tüzgömb meg a füst, Hol van a részecske fizika a füsből.pont ugyan ilyen volt A2ben is.
ÉS addig még tényleg ilyen teknösökkel foglalkoznak a komoly dolgok helyett addig sok bizodalmam nincs feléjük.Eddig OFP óta csak eye-candy fejlesztés folyik. -
komolyan, akinek eddig problemaja volt, hogy teknoskent maszkalva, a jobb gomb megnyomasara kifagyott a jatek, mar nem kell karomkodnia, mert a fejlesztok javitottak.
Hurray!
http://feedback.arma3.com/view.php?id=2297 -
hm, akinek hianyzik a repulo.
.png)