21171
LCD - Plazma
-
SlickAdam #17241 lehet mert kifuto modell? itt nemetben meg ajanljak kisebb uzletek 2300 eurotol felfele. -
#17240 Idekint 3799 font meg mindig a 65VT50. Ehhez kepest az uj F8500-as otthoni ara igencsak barati lett... -
SlickAdam #17239 elvileg tenyleg fembol van.
Bucser (vagyis inkabb Zephyr): ja, ezek ennyibe kerulnek (launch-kor...). 50 col felett jocskan megugrik az aruk. ZT-re kivancsi leszek (nem tudom bearaztak-e mar), az meg egy lapattal ratesz a csucs-szeriara. -
#17238 Az F8500 az az E8000 utoda. Az ar ugyanaz mint volt. Mennyibe is fajt a panasonic 65VT50-ese? Vajon mennyibe is fog fajni a 65VT60 vagy a 65ZT60? Na ez annak a versenytarsa. -
Borg #17237 Szerintem a fém hatású műanyag :) -
#17236 Zsír :)
Pontosan akkor mi is kerül ezen 1 millába? :) -
Borg #17235
Na csak befutott samsungból is egy új plazma:
PS64F8500 - 1.119.900 huf
Slágermodell azért annyira nem lesz :D -
#17234 Ezt másoktól is hallottam már.
Ebben (eddig) szerencsés vagyok. Viszont nem tudom meséltem e már, van egy ismerősöm, aki semmilyen szemüveggel nem látja a 3D-t!
Azt mesélte, bement egy anagrifes 3D moziba még pár éve és megnézett egy ilyen 3D filmet. Simán ugyanúgy látta, mint a 2D filmeket. Közbe néha levette a szemcsit és úgy meg szar kék piros árnyalatos képet látott... -
#17233 a legnagyobb hátrány aktívnál az elemes szemüveg és h fáj tőle a fejem :) (ill jobban fárad a szemem) -
#17232 Nos mivel alapesetben az ember nem egy sötét szobában próbálja ki a kiszemelt tévét, így gyakorlatilag azonnal észre kell vennie a villódzást. De a 17231-eddel egyet értek.
Illetve olcsóbb kategóriánál én sem csodálkoznék.
Nekem igazi retró stílusú jutott :)
Megleshető itt :)
-
#17231 Ez foleg az ujabb es olcsobb szemuvegekre igaz, ahol nincs fedve a szelso latomezo a lencse korul. Pl az sag3100 jo volt ilyen szempontbol de az ujabb szetszedheto szerintem hivas design. Asszem ssg3900 a nevuk. -
#17230 a Samsungnak az F sorozatú tévéi miben fognak különbözni az ES sorozattól?
lehet azt már tudni? -
#17229 Te megint ugy vauzol valamibe, hogy nem erted mirol van szo.
Nem a kepernyo villog, hanem ha mukodik a szemuveg es a 3d- tartalommal egy idoben a szelso latoteredben mas kep vagy fenyforrast erzekelsz azt a szemed ugy veszi mintha villodzna a kepernyo. (Flicker). Ugyanis ilyenkor az agyad szamara vilagossa valik hogy Eppen atverik a 3d-vel es a szemedet es a kepfeldolgozast a legfolyamatosabb forrashoz igazitja. -
#17228 A tükröződés igaz, bár jobban csak kikapcsolt állapotban zavaró :)
Ha nappali fény mellett akarsz jobbára tévézni, a Te tévéd egy ledes lcd legyen.
Ilyen bevonat nekem is van az lcd-men.
Bár az meg nem ledes, és max "csak" 1080i-t "visz".. -
#17227 Előre is elnézést kérek balga kérdésemért, és se Te se más ne vegye magára akinek ez nem inge, de...
Ki az a szerencsétlen balfék, aki 3D-s bármilyen (aktív passzív tökmindegy) technóval rendelkező tetyón villódzást tapasztal, és ennek ellenére mégis megveszi otthonra azt a tévét???
Most komolyan: aki ilyet tapasztal és ennek ellenére mégis a vásárlás mellett dönt, az meg is érdemli amit választott.
Erről csak a magam nevében nyilatkozhatok, de ha én ilyesmit tapasztaltam volna a 3D plazmámnál, akkor bizony lemondtam volna róla.
Az embernek egyvalakit nem érdemes becsapnia egy szar tévével: önmagát. Ellenvélemény bárkitől? -
#17226 köszi mindenkinek a választ!
akkor ha nekem világos a szobám, akkor nem biztos, hogy jó ötlet Ultra clear paneles tv-t venni,? -
#17225 Az információ részemről nem megerősítve.
LG 3D plazmán SEMMIFÉLE villódzást nem tapasztalok.
Azt persze nem állítom, hogy aktív 3D ledes lcd-n sem tapasztaltam ilyesmit :)
A két technó közti különbséget a csabai Media Markt-ban figyeltem meg először....
drágaszágom :) -
#17224 " Mivel az aktív szemüveg szinkronban dolgozik a tévével, ezért ez a villogás 3D tartalom esetén is ugyanúgy mint 2D tartalom esetén is megvan. "
Dragasagom vegyel fel egy aktiv 3d szemuveget egy aktiv 3d tv elott nezzel 3d tartalmat majd kapcsold ki a 3d-t. Azaz kapcsold at 2d modba. A villozas a szemuvegen eltunik ugyanis jel hianyaban nem jatszanak a shutterek tovabb.
Ellenben ha aktiv a 3d es szort fenyu kornyezetben vagy akkor bizony latszodik a villogas es az ember szeme erzekeny lehet az oldalrol beszurodo feny es a szembol erkezo felezett feny kulonbsegere. Ez a jelenseg amit sokan csak "villogas" kent irnak le. -
#17223 Az aktív 3D legnagyobb hátránya a passzívval szemben az ára.
Bucser kolléga megjegyzéséhez még annyit fűznék, (17222 hsz.) hogy teszi mindezt olyan gyorsan, hogy a szemünkkel nem érzékeljük a villogást.
Ez a "képkitakarás" a gyakorlatban úgy fest, hogy másodpercenként kb. 120 kép villan fel és takaródik ki. Mivel az aktív szemüveg szinkronban dolgozik a tévével, ezért ez a villogás 3D tartalom esetén is ugyanúgy mint 2D tartalom esetén is megvan.
A kolléga úgy állítja be ezt a villódzást, mintha ez csak a 3D esetén létezne :)
Az aktív technó gyakorlatilag egy aktív záras folyadékkristályos szemcsit takar, amely elsötétedik és reteszként funkcionál így takarva ki a megfelelő képeket a jobb illetve a bal szem elől, hogy az egyes megjelenített képek a megfelelő szem számára váljon láthatóvá.
Egyes modellek cserélhető elemmel, az újabbak usb-s kábellel tölthetőek.
Az enyém 1 óra alatt feltölt és (ezt még nem teszteltem) de a gyártó szerint maximálisan 40 órát üzemképes.
Csak egy tanács: a maximális 3D élmény eléréséhez keress eredeti 3D tartalmat. A 2D-ből 3D-be konvertálási lehetőségeket felejtsd is el.
Természetesen a 3D kikapcsolható, sőt (szerintem minden modellnél) a 3D tartalom sima 2D-be is átkapcsolható zéró minőségromlás mellett :)
Ezt csak azért jelzem, mert pl. a Dredd c. filmet 3D-be kaptam. De 2D-ben is megnézhetem akár :) -
#17222 Aktiv 3d az aktiv shutteres megoldast jelenti. Ez az amikor a szemuveg vibral es ugy szinkronizalja a kepet, hogy a bal szemed csak a bal szemre valo a jobb szemed pedig csak a jobb szemre valo kepkockakat lassa, a tobbit kitakarja.
Termeszetesen kikapcsolhato. -
#17221 Egy filmbevonat az lcd panel elejen, amitol kevesbe bevilagitott kornyezetben jobb lesz a kontraszt, de vilagosban kicsit jobban tukrozodik. -
#17220 bocs a tudatlanságomért, de az aktív 3D mit jelent? nem lehet a tv-n kikapcsolni a 3D-t? -
#17219 sziasztok
mi az az Ultra Clear panel? -
SlickAdam #17218 Pana ST60 teszt
ST50-hez kepest:
- megjobb kontraszt!!!
- sajnos magasabb input lag (kompetitiv harcosoknak gond lehet)
"...Install a Panasonic TX-P42ST60B in a moderately lit, or better yet, dedicated room, and you’ll be rewarded with one of the best HD television-sized experiences you can buy at any price level..." -
#17217 Egy kis nosztalgia.
Hogyan is láttuk 4 éve a nagy tévévaktesztet :)
PC-sektől bocsi, a linket mobilról toltam.. -
deepbeat #17216 Thx a válaszokat! Fehéret igen :) -
#17215 HA feher tv-t akarsz akkor vedd a 6710-et ha nem bajd a fekete szin akkor en inkabb mennek a 6800-ra vagy a 6900-ra ha van. (kicsit dragabb, de jobb panelek vannak bennuk) -
#17214 Az engedélyünket, vagy a beleegyezésünket kéred? :)
Szerintem nem csalódnál benne.
Aktív 3D (ugye?) Smart, böngésző.
Meg van minden ami kell.
Irány a bolt :D -
deepbeat #17213 Sziasztok! Samsung UE46ES6710 Tv-t vennék! Szerintetek? Vélemény? :) -
starline #17212 Küldtem privit! :) Szia! -
#17211 Látom pangás van itt is :)
Hoztam egy kis olvasnivalót, ha már téma nincs..
Nano led lcd technológia.
Na ki volt az első benne ? :P -
starline #17210 Bocsi! Még néhány dologról érdeklődtem privátban. :)
-
#17209 Privi... :) -
starline #17208 Már ma is lehet rendelni, vagy csak pontosan március 28-tól? -
#17207 Újra is. -
#17206 Neten is lehet.
TV mondjuk alig van valami..... 40HX750 van még pl. -
#17205 Artynak kell, hogy igazat adjak: csak HD adásoknál van észrevehető különbség.
Viszont ha igaz amit mondasz, akkor a scartod valahol hibás. SD tartalom esetén elvileg nincs szemmel érzékelhető különbség a hdmi kábelhez képest.. -
vazul001 #17204 T Home-os műholdasom van, digitális sd csatikkal, hdmi-vel jobb képet lehet elérni, focimeccseknél a pálya felfestett vonalainál észrevehető leginkább, legalábbis én azzal teszteltem amikor próbálgattam. -
starline #17203 Még egy kérdésem lenne, új termékre is érvényes a 10% kedvezmény (Sony BDP-S4100) vagy a a régebbi termékeket érinti az ajánlat? Előre is köszönöm a válaszodat! -
starline #17202 Szia! Abban az esetben is van kedvezmény, ha interneten rendelünk tőletek, vagy csak a boltban személyesen megvásárolt termékekre van kedvezmény?